Evropsko prvenstvo u psovanju

Subota je, podne. Već tri jebena sata čekam u autobusu na srpsko-mađarskoj granici da brkati mađarski pandur izlupa pečate po pasošima i pregleda autobus. Vikend je pa se autobusi puni Bugara, Turaka i Kurda vraćaju iz svoje domovine nazad u Švabiju gde ih čeka crnčenje na baušteli, dok se srpski autobusi kreću na relaciji Parking kod Sava Centra- Segedinski megamarket. I ja sam jedan od onih koji su uplatili ‘iljadu dinara za šoping turu preko anonimnog sajta za popuste. Na graničnom prelazu je gužva veća nego na otvaranju Sos-marketa u Mirijevu. Proćelavi vodič kojeg smo dobili se napio vinjaka već kod Starog Slankamena. Tako ušljokan je prosudio da putnike “zabavi” tako što će na starim “Blaupunkt” televizorima pustiti kultni film “Sekula nevino optužen”. Nervozan sam, znojim se k’o mađarska porno glumica i psujem brkatog pandura i bugarske emigrante koji nas u koloni pretiču na kvarnjaka. Nažalost, psovanje nije imalo željenog efekta baš zato što me svi ti stranci nisu razumeli šta baljezgam.

Ukoliko se i ti nađeš u neugodnoj situaciji sa stranjcem, posluži se ovim Tarzanijinim vodičem za psovke u kojom ću obljasniti koje su najgrđe psovke drugih naroda, koje su karakteristike tih kletvi, ko bi bio najbolji posle Srba kad bi se održalo EP u psovanju i ko to ima najjadnije uvrede.

9. Danska

– Din dumme idiot – Ti glupi idiote!
– Dumme svin – Glupa svinjo.
– For helvede – Dođavola.

Kakav temperamentan i na jeziku žestok narod. Na takvoj žestini psovki bi pozavidela jedino moja baba-tetka iz Dobanovaca kojoj je “psovka” “Idi u peršun!” nizak udarac. Srčanost ovog hladnokrvnog severnog naroda najbolje je opisao moj đed za vreme rata u BiH komentarišući neke fegete iz Unprofora: “Ladan kurac nikad žestoka čoeka nije napravio!”

8. Češka Republika

– Zha zha hupu – Ućuti!
– Zkurvysyn – Kurvin sine!
– Jdi do prdele – Idi u dupe.

Analizirajući navedene reči možemo zaključiti da je češki jezik sličan srpskom. Međutim, kada vidimo prevod, možemo uočiti da naša Slavenska braća nisu uopšte bogata koliko je bogat Srbin. Toliko su blage ove psovke da bi prosečan monah mogao da ih izgovori ne smatrajući to grehom, a Česima su ovo najgore bljuvotine. Svetlana Ceca Bojković izgovara žešće psine od ovoga! Minus!

Oterao sam ženu u dupe i došao u kafanu da se napijem.

7. Holandija

– Je moeder stinkt – Mater ti smrdi.
– Ga je hondje neuken – Idi jebi svog psa!?
– Sukkeltje – Gubitniče!?

Ako se ovo može nazvati uvredom, onda se Partija radnika i seljaka može nazvati najvećom srpskom organizacijom, a Mlađan Dinkić se može nazvati ljudinom i poštenjačinom. Da je Mijatović onomad pogodio gol, a ne prečku, ja ne znam kako bi ga Nizozemci psovali… Govorili bi mu da jebe svog kera!?

6. Portugal

– Sua mae ta boa – Majka ti je odlična!
– Babaca bebado – Pijana budalo!
– Meu pau no teu cu – Moj kurac je u tvom dupetu.

Imaju jednu od najboljih reprezentacija u fudbalu na svetu, ali džaba im to kada nemaju dovoljno žestoke uvrede koje bi naneli sudiji. Jedan Portugalac kojeg sam upoznao (na texas holdemu preko fejsa) mi je objasnio da su ovo neke od psovki koje oni koriste. Možda je pobedio u pokeru i mene i Indonežanina koji na profilnoj slici drži grb Mančestera, ali sigurno nije mogao lepo opsovati kao ja kada izgubim sve čipove.

Stani, moj #$%%# je u tvom dupetu!

5. Grčka

– Fae skata kai psofa re malaka – Najedi se govana i umri pederu!
– Ante gamisou paliopousta – Jebi se, pederu jebeni.
– Tis thias so – Jebem ti pičku tetkinu.

Sad znaš kako da opsuješ crnog debelog proćelavog Helena kada ti na ulicama Leptokarije uvali praseći umesto pilećeg girosa. Doduše, taj će te razumeti i ako mu opsuješ sunce kalajsano na srpskom, zato što po nekim mojim lažnim anketama 89% posto življa sa Halkidikija i severne Grčke bolje poznaje srpski od princa Aleksandra Karađorđevića. Psovke su im nit’ tamo-nit’ ‘vamo… Po žestini su solidne koliko im je solidno i pivo Mitos.

4. Mađarska

– A kurva anyad  – Majka ti je kurva.
– Szopd szét a faszomat – Lepo mi popuši kurac!
– Bazd szájba a jó kurva anyád – Jebi svoju majku kurvu u usta.

Kakva umetnost naših severnih suseda! Na njihovu veoma bogatu kulturu se vidi veliki uticaj Srba. To dokazuje obično psovanje majke i pominjanje konjskih falusa u nečijem anusu. Ovaj brkati narod koji voli da jede kobasice ima dosta sočnih psovki na kojima bi im i Velimir Ilić pozavideo.

Bazd szájba a jó kurva anyád! Ukucao sam "mađarica" u guglu i dobio neke kolače.

3. Bugarska

– Da ti go nachukam otpred i otzad – Munuću ti ga i od napred i od pozadi.
– Rak da te iziade – Rakčina te izjela!
– Lizhi ciganska sperma govnarche – Prevod je nepotreban.

Neki lingvisti i etimolozi kažu da je poreklo pojma “Vulgarnost” direktno povezano sa Bugarima… A zar iko sumnja u to posle ovako začinjenih psovki? Bugarske psovke obiluju spajanjem muškog polnog organa i fekalija sa vitalnim organima na čovekovoj glavi, što pokazuju psovke poput “Da ti seram vuv ustata”. Bugarin je retka bagra koja Srbinu može približno biti konkurencija u psovanju i kletvama. Neki mentoli u Srbiji često nazivaju tu bagru “Braća Bugari”. Ako su se pobratimili sa njima samo zato što je Dragana Mirković napunila Armejsku Arenu u Sofiji i zato što je Dimitar Berbatov izjavio da najviše vole Vidića, onda im evo kurac svima! Ne zaboravite Balkanske ratove i opljačkane pederuše srpskih turista u Nesebaru!

2. Španija

– Ma cago en la hostia bendita – Serem ti se u blagoslovenu hostiju!
– Ma cago en tu puta madre que te pario – Serem ti se u kurvinsku majku koja te rodila!
– Ma cago en dios – Serem ti se u boga!

Pre sam mislio da Španci imaju očajne psovke kao što je Besart Krasniqi sa facebook grupe “Upoznavanje” očajan da nađe bračnu saputnicu. Međutim promenio sam mišljenje kada sam uvideo da im je uobičajeno da pominju kenjanje po osobama i stvarima koje su svetinja. U nji’ovim psovkama nema mnogo pominjanja jebačine, ali ih na drugo mesto stavlja jedna od najjačih na svetu koja opisuje kenjanje u hleb kojim te sveštenik krsti – tj. blagoslovena hostija.

Španski taksista istače svoje fekalije u usta saobraćajčeve tetke

1.Italija

– Va fang moc’ chi t’a murt- Svršim ti u usta svih onih koji su ti umrli.
– Brutto figlio di puttana, bastardo – Ružni droljin sine.
– Vai a farti fottere, bastardo – Jebi se mentolu.

Kad žabar sa juga Italije opsuje tad se i Siniša Vuco zgrozi. Psovke severnjaka i nisu nešto zanimljive, međutim psovke koje prosipaju Sicilijanci su najbolje na svetu. Od Sao Paola do SAO Krajine ne može se naći ovako nešto bolesno kao što je prva od navedenih.

Za Tarzaniju psovao čitalac Mitar Miodrag. Ako i ti umeš da psuješ barem ko Mađari, pošalji teksta na citaoci@tarzanija.com ili ga spiči u inboksa.

 • marko

  Ceski ucuti je DRZH HUBU, ne to sto pise

 • Guest

  mrtvo dete ti na leb namažem :D

 • Jeremija

  Moze i ZAVRZHI HUBU, mislim da je to autor cuo…

 • hrgovi gornji

  jebemo i mi tebi (i zivo i mrtvo)