Pesme koje teraju na krivična dela

Čovek bez počinjenog krivičnog dela je kao čovek koji ne zna zameniti gumu ili ispržiti jaja ili rastumačiti šta znači nova Mocartova kombinacija X-1v7+1pp&0-2gg4+fh1vtm12-3no2&7+sgsddfs?????♥:*1-1 Što kaže naš narod, sažeto ali precizno, takav čovek je kurčina. Neka krivična dela su sama po sebi teška za počiniti jer se čovek radi njih mora izložiti neposrednoj opasnosti, a neka druga već ne iziskuju bezbednosne rizike ali zahtevaju suočavanje sa neprijatnim posledicama u vidu odricanja od novca, slobode ili bubrega. Stoga, razumljivo, nije svako spreman na ovaj korak koji od dečaka pravi čoveka a autora fešn bloga o modernom dizajnu ženskih šešira transformiše u Sinišu Vuca lično. Ipak, postoji način da pomogneš sam sebi. Treba samo da nastaviš da čitaš ovaj tekst i sve će ti se samo ukazati, a izbor krivičnog dela prepuštamo našem dragom čitaocu, jebo ga konj dabogda.

GRADUR – SHEGUEY #11: KRIVIČNO DELO RAZBOJNIŠTVO I NASILNIČKA VOŽNJA

Sediš jedan dan u kući, čačkaš muda i nos naizmenično i misliš – moglo bi nešto da me pokrene. Da majku prebiješ nema smisla jer te ipak rodila i redovno te hrani i pere stvari. Odlučiš pustiti pesmu da se malo razgališ i aj kao ovu francusku braću, kad ono – nije pesma nego hidrogenska bomba spakovana u 3 minuta. Puštaš pesmu, ustaješ, iz vitrine uzimaš stari dedin pištolj, napucavaš nogom svog rotvajlera i majku, sedaš u seata ibizu i pravac kod dilera da ga opljačkaš i uzmeš mu hekler i onda pravac najbliža filijala Komercijalne banke. Na samom početku pesme počinješ nekontrolisano da drmaš vratom napred nazad i da cupkaš nogama u nekom polušutirajućem stilu a papučica na gasu je otprilike na pola. Kako pesma odmiče, bukvalno tajmer bombe otkucava a na 1:47 se dešava nekontrolisano ludilo i detonacija. Stavljaš i desnu i lovu nogu na papučicu, otkidaš volan a semafori su samo gvozdene instalacije na tvom putu ka Komercijalnoj banci. Ova pesma (odnosno deo posle 1:47) te natera da SEATOM uletiš u banku i zabiješ se direktno u šalter UPLATA/ISPLATA na kojem radi Jelenko Pušač. Trpaš oružje u usta radnicima, razbacuješ naloge za prenos, šutiraš unutrašnji deo bankomata i psuješ majku svima odreda. Kako se pesma završava, shvatiš da je murija već napolju, da nema više bežanja i da Požarevac i nije tako loš.

KIŠA METAKA – KONAN: KRIVIČNO DELO VELEIZDAJE

Sediš sa svojim ostarelim stricem u kafani Breza na Rotkvariji i slušaš njegove priče kako je jebo Ekstra Nenu na poslužavniku u hotelu Sirmium u Sremskoj Mitrovici. Tebi se to baš i ne sluša, uzimaš telefon, stavljaš slušalice i puštaš ovu numeru. Krećeš peške iz kafane sa slušalicama i puštenom pesmom i sledeće što znaš je da si u Iloku sa nožem i ubodnom testerom u ruci, pod punom ratnom opremom i sa šahovnicom na čelu i grudima. Srpski brka sa granice što ne gleda gde će da lupi pečat te posmatra sa nepoverenjem. Okreneš se iza sebe kad ono 20 džipova punih hrvackih oficira sa sve golom Ankicom Tuđman na haubi. Kreće sempl LJEPA NAŠA DOMOVINO, ti okrećeš minobacač prema srpskom graničnom punktu, zatvaraš oči i pustiš ruku jedinog pravog katoličkog boga da navodi tvoj projektil. To je to, zato si se rodio i za to te deda odgajio. Za tebe život tek počinje.

STOJA – POTOPIĆU OVAJ SPLAV: KRIVIČNO DELO NASILNIČKO PONAŠANJE I TEŠKE TELESNE U STICAJU

Sediš u kafani, piješ 10ti štok i ništa se u tvom životu ne dešava. Razmišljaš kako te svako u lokalu trenutno nervira i kako si sve pare od dečijeg dodatka sprco na rezervne brisače i boš pumpu za auto. Pošto u kafani nema žive muzike, nemaš se ni uz čega pošteno potući. Ali ne lezi vraže, gazda lokala naivno vrti stanice na radiju i nailazi na radio BUBAMARA GAJDOBRA 108mhz. Posle hvatanja signala i kratkog krčanja iz zvučnika dopire anđeoski i provokativni glas Stojanke Novaković uz numeru Potopiću ovaj splav. Ustaješ, udaraš sebe pepeljarom u čelo, brišeš napuklo čelo od krvi i znoja a napuklu pepeljaru bacaš prema šanku, pravac gazdi pod oči. Dok gazda bespomoćno jauče i zove hitnu pomoć da mu izvadi oko iz obraza, cela kafana ustaje da se tuče s tobom a ti hvataš drvenu stolicu, lomiš je o koleno, uzimaš po nogaru u obe majstorske šake i staješ u odbrambeni stav. Ko god krene – u startu se zajebo. Krajnji rezultat: 7 slomljenih butnih kostiju, 4 frakture lobanje, 11 slomljenih ruku, trocifren broj uganuća, i jedno oko iskopano konobaricinom ključnom kosti. Pravi provod za jednog domaćina!

ROĐA RAIČEVIĆ – TAMO: KRIVIČNO DELO UBISTVO NA MAH

Ti i tvoja lepša polovina vodite ljubav. Nežno, polako sa naizmeničnim uzdasima. Tela se spajaju, mikroorganizmi skaču sa tvojih genitalija na njene, HPV virus se brčka u vaginalnom đakuziju i odjednom – njoj zvoni telefon. A na ringtonu ova pesma. I ti shvataš – ovo mora grublje. I bogami, kreneš grublje. Kreneš da je čupaš za kosu na šta se ona nasmeje i obraduje se razvoju situacije jer inače jebeš ko da imaš lepru. Dok je čupaš, sećanja ti naviru u sloumoušnu i prisećaš se kako te zajebala: kupila ti lisnato sa viršlom a ti voliš buflu, uspavala se za tvoj nastup Standup komedije sa Lordom od Bede u Prokuplju, zvala muškog popa u kuću i napravila te ljubomornim. Kako Raičević zajedno sa refrenom plete mrežu napetosti, krećeš polako palčevima prema njenom dušniku sa bolesnim pogledom ala Mirko Maratonac. A Rođina pesma kao da ima ženski bekvokal koji ti vice: JAČE, JAČE, JAČEEEE… I ti jače. Svršiš, pogledaš je a ona bleda, hladna, iskolačenih očiju i iznad svega mrtva. Nikad mrtvija nije bila. Obuješ čarape, kineš i odeš kući da popiješ vinjak sa ortacima poslednji put u sledećih 25 godina.

RAMMSTEIN – FEUER FREI: KRIVIČNO DELO PIROMANIJE

Lagano letnje nedeljno popodne. Sediš kući, sređuješ sobu i nailaziš na CDove sa pesmama koje si nekad rezao preko Nero Burning Roma sebi i drugovima. Nailaziš na CD sa natpisom MUZZIKA STRANO, DOMAĆE, NARODNJACI, TEHNO i drugi CD na kome piše NE DIRAJ STEVA. Ubacuješ CDove u kompjuter i puštaš vinamp. Listaš tako, slušaš shuffle i ono ide lagano: Scooter, Colonia, Darude – Sandstorm, Snow – Informer itd itd. Zatim odjednom kreće da pršti nešto. Zagledaš se u cigaru koju si uzeo da zapališ i shvatiš da je sve ovo premalo za kraj, i da nisi stavljen na ovaj svet da odeš neslavno. Odlaziš u kuhinju, odvrćeš bocu plina koju si preključe sa ocem teglio na 7mi sprat bez lifta, uzimaš razređivač i polivaš po boci, zidovima, roditeljima i mlađem bratu. Roditelji u čudu misle da se šališ jer si ranije imao običaj da guraš muvopič u grejalice pa ni ne kontaju da je ovo njihovo poslednje lagano letnje nedeljno popodne. Izađeš ispred zgrade u kvart, zaliješ ceo parking, poliješ po deci na ljuljaškama i produžiš do gradske kuće. Usput polivaš sve dok ne stigneš na ciljano mesto, a u gradskoj kući poliješ portira, sekretaricu i naravno gradonačelnika. Pališ cigaru, ide usporen snimak, osmehuješ se, bacaš cigaru na pod i čuješ samo: BENG BENG!

BAJA MALI KNINDŽA – MOJ JE TATA: KRIVIČNO DELO RATNI ZLOČIN

Sve je jasno. OD A DO Š prepisana optužnica Radovana Karadžića. Dakle, genocid, zločin protiv čovečnosti i kršenje zakona i običaja ratovanja. NEMA NIKO MUDA DA VODI TE DO SUDA!

PUNJABI MC – MUNDIJATUBATIKERAI: KRIVIČNO DELO ŠVERC AZILANATA

Vozaš se kolima po gradu, nosiš mlađeg brata na solfeđo. Beograd, lep grad jebiga malo uzbrdo svuda ali naviko si, troši mečka 12 litara po gradu jebeš joj mater njemačku. Kad ideš Balkanskom moraš u prvu jer ti se auto raspada i shvataš da nešto mora da se promeni, od škole nema ništa a moraju se pare napraviti i računi platiti. Ubacuješ u plejer CD “HITOVI MUZIKA ZA MORE” Verbatim 700mb. Prva pesma PANDŽABI a ti taman prolaziš pored autobuske stanice. Pogledaš, vidiš one dobre ljude koji beže od rata i nemaštine i ko veli ŠTO DA NE. Potrpaš 11oro u kola, trojicu u gepek, dvoje ispod haube i po jednog u svaki točak a sitnu decu pokačiš o geak ručke ko košulje i PRAVAC KELEBIJA. Cena prava sitnica a njemačko auto je njemačko auto, komotno vuče dvocifren broj Afganistanaca i posle 560 000 pređenih kilometara.

M.O.P. – ANTE UP REMIX: KRIVIČNO DELO KIDNAPOVANJE

Sediš kući igraš jamb sa sobom. I gubiš. Misliš “pička mu materina, zašto baš ja, a kakav sam reper bio”. U tebi je ostalo još malo tog bunta iako trenutno voziš kedija i radiš kao kurir nekoj firmi koja prodaje tablete za kurac koje nosiš ljudima koji imaju problema sa dizanjem kurčine. Do odlaska na posao ti je ostalo još samo 2 sata a tebe hvata panika jer se tako više ne može živeti. Odlučio si da se počastiš jednom pesmom, jednim starim rep hitom koji drma. Puštaš Ante Up i u tom trenutku skapiraš da tvoj kedi može da preveze i neko živo biće a ne samo male kartonske kutije. U tvom mozgu se stvara neopisiv nagon da kidnapuješ najbližu osobu i tu ti se odma na keca javlja majka ali odustaješ jer shvataš da ćale neće platiti otkup pošto trenutno nije tu i guli sedmu godinu u Valjevu zbog mita i finansijskih malverzacija u fabrici kuglagera. Druga najbliža osoba ti je radnica u prodavnici mešovite robe “JULIJO”. Uzimaš kuhinjski nož, odlaziš u prodavnicu i na njeno izvolite odgovaraš TI KURVO ULAZI. Ona ulazi jer realno, nema ljudi i nema šta da radi a i treba joj malo avanture i uzbuđenja u životu. Ubacuješ je u kedi i nasilničkom vožnjom je odvoziš kod tetke u vikendicu u Banju Koviljaču. Teraš je da zove roditelje i traži otkup od 8 000 dinara plus troškovi amortizacije za kedija na šta roditelji samo spuštaju slušalicu i kažu “oboje pušite kurac”. Pesma se odavno završila i shvataš da nema ni otkupa ni čestitog kidnapovanja, a odustaješ i od pomisli da jebeš jer joj šeta desno oko i ima zečiju usnu i goveđu glavu. Srećom, ona ima nešto vutre, pa ste opet pustili pesmu, zapalili buksnu i napravili plan da kidnapujete dete predsednika opštine.

KREŠO I ŽUVI – KALAŠNJIKOV: KRIVIČNA DELA NEDOZVOLJENA PROIZVODNJA I STAVLJANJE U PROMET OPOJNIH DROGA I MEĐUNARODNI TERORIZAM

Otvaraš poštu, sav srećan jer ti je konačno stigao Tesla tablet preko Limunda. Malo je težak što ti bude sumnjivo ali nema veze, ako je težak to znači ima više memorije. Otvaraš paket, a unutra cepanica sa urezanom facom Igora Duljaja. Drago ti je zbog Duljaja, ali si veoma nesrećan što si tako jeftino prevaren. Odlaziš ljutito na prodavčev nalog, daješ mu negativnu ocenu no ubrzo shvataš da te to baš i ne zadovoljava. Autoplej na jutjubu pušta gorenavedenu numeru. Iznenadan juriš krvi i žuči u mozak tera te da shvatiš da se trgovinom preko Limunda ne može zaraditi i da bi se trebalo preorijentisati na privrednu granu sa većim potencijalom. Na velikim svetskim tržištima trenutno najbolje idu droga i rat, te se uključuješ u oba. Omađijan snažnim orijentalnim melosom koji lomi kroz celu pesmu, sedaš u Eskorta 1.6 i provaljuješ u srce vodećeg lokalnog narko klana, demoliraš fabriku spida metalnom šipkom, uzimaš 14 kila amfetamina i pratiš putokaz za Đevđeliju, odatle dalje prema Turskoj i onda pravac Alepo. Tamo prelaziš u islam, pronalaziš vođu al-Nusra fronta, zahvaljujući nadrkanom stavu prodaješ mu sav amfetamin po ludačkoj ceni od 15 jura gram + gratis kalašnjikov i 50 kilograma C4 eksploziva. Lociraš najbliži položaj Asadove vojske, rešavaš da ispuniš svoju svetu dužnost, zalećeš se sam na ČITAV BATALJON i sve vas kolektivno šalješ u večni mir ili, još gore, invalidsku penziju.

 • Defke

  Konacno! Back to the primitive, roots blody roots!

 • deda

  Krivicno delo: sitno razbojnistvo :)
  https://www.youtube.com/watch?v=ioCAfGvdbNI

 • wlkr

  gde su ovde bombe devedesetih ???????????????????????

 • ateista

  Kurac od teksta

 • Pacov

  Mislim da ovaj klasik odgovara zadnjem bolje
  https://www.youtube.com/watch?v=ZQoJvI8XUa0

 • Powerslave

  Dobra ideja, izbor pesama i nije nešto… barem meni pošto me rep i narodnjaci nikako ne dotiču

  Jedino ovaj jebeni Pandžabi MC :D vraća me u neko vreme kad sam bio na prelazu između osnovne i srednje, eeee lepa vremena bejahu to, a tek sam sada toga svestan, eeee…. jeptese sad, suzu ću pustiti

 • Vulfi

  Hard In Da Paint – Wacka Flocka Flame
  X Gon Give It To Ya – DMX

  bez ove dvije ne priznajem nista sto se tice agresivnih pjesama

 • Okac

  Ma pusti decu matori.

 • Eustace Breeze

  Awwww Nero Burning Rom – koji blast from d past

 • hueheu

  zbog ovog teksta osta 3 sata slusajuci Bajine pjeesme,…..

 • Vladimir

  Zaboravili ste Prti bee gee
  https://www.youtube.com/watch?v=_68oiwIWcAs