Pobogu, mislite na decu!

“Šta će moje dete misliti kad vidi to?”

Ti si jedna od onih njuški koje koriste ovu rečenicu kada se nađu u najrazličitijim tipovima situacija, tipa na slavi, sednici opštinskog odbora stranke ili partiji basketa sa omanjom grupom Mormona? Čestitke, ti si vrlo verovatno govno. “Mislite na decu” argument je svakako najzastupljenije malograđansko opravdanje za bilo kakvu teorijsku poziciju ili prosto bulažnjenje, a razlog tome treba tražiti u tome što je on fuzija dva problematična životna stava: prvo, potpunog odsustva razumevanja za bilo šta drukčije od samog sebe i drugo, generalnog nemanja pojma. “Šta će moje dete misliti” čak nije ograničeno ni samo na konzervativne životne poglede, iako treba reći da uglavnom tu nalazi svoje skrovište jer je to veoma plodno tlo za argument deteta – u fazonu, možeš ti da smatraš da je nešto tvoje fundamentalno pravo ali ako to negativno utiče na vrednosti koje ja zahtevam da moje dete poštuje, to mi daje legitimitet da vičem da te zabrane, obese i sahrane u bespućima Atakame.

Ipak, vredno je napomenuti da su “konzervativno” i “progresivno” termini koji u granicama aktuelnog sistema u kome živimo uglavnom nemaju nikakvo značenje, jer između njih nema značajne razlike. “Progresivno” ili “liberalno” je često zamaskirano i upičkovljeno “konzervativno”, koje se oblači u malo šarenije odelo, stavlja nešto šminke i nosi kajlu sa simbolom mira oko vrata. To je jedna vrlo debela kajla koju “liberalno” neće oklevati da iskoristi kao šibu da ti prebije kolena čim mu spomeneš da je od para koje su potrošene za tu kajlu mogao da se popravi krov na prihvatilištu za decu ili plati školarina čitavoj generaciji studenata arhitekture.

Drugim rečima, nije uopšte važno da li si konzervativa ili liberala kada koristiš argument dece. Razlika je u konkretnim vrednostima koje braniš, ali i jedne i druge vrednosti su u pravom smislu konzervativne jer štite idiotski sistem u kome živimo, samo različitim metodama. To rade stavom “ja prava vrednost a ti gowno”, tj. iskrenim i nekritičkim ubeđenjem da su njihove vrednosti jedine PRAVE vrednosti, kao i apsolutnim nerazumevanjem i zatvorenošću za bilo šta što se kosi s tim ubeđenjem. U to onda lepo ubaciš notu patetike i trulog sentimentalizma tako što pomeneš decu – jbg, svi volimo decu, a ti ako uradiš ovo što mi se ne sviđa smatram da radiš loše za moje dete A TO ZNAČI DA NE VOLIŠ DECU KAKAV SI TI ČOVEK KAD NE VOLIŠ DECU PIČKO? Sadržaj koji možeš da umetneš u ovaj argument je neograničeno raznovrstan i neograničeno debilan – samo zauzmi stav i brani ga beskonačnim prenemaganjem o tome kako će to što ti se ne sviđa uticati na moralni uspon tvog klinca. Ipak, ovde moramo da se ograničimo na tek nekoliko slučajeva, pa ćemo uzeti one najzastupljenije i u isto vreme najšizofrenije, iako tekst može imati više nastavaka nego Umri muški, doduše uz manje eksplozija i Brusa Vilisa.

 

Psovke

Argument “neprikladnosti” nekog aspekta jezika – bio to akcenat, skup određenih izraza i fraza ili izvestan (ne)gramatički način njegove upotrebe, uvek je argument koji otvoreno flertuje sa ril dil fašizmom, nekom drugom vrstom represije ili eventualno jednostavnim nemanjem pojma. To ne važi samo za pisani/govorni jezik već i za bilo kakvu vrstu izraza. I mi to najbolje znamo, jer naloženi borci protiv psovanja i neprikladnih izraza poput DUPE i GOVNO opsedaju Tarzanijin inboks više nego dobre ribe s nepristojnim ponudama (dakle, ima ih striktno više od nula, što je već previše). Priča je uvek ista, oni dolaze s prijavom KLOŠARI JEDNI PA OVO DECA ČITAJU ŠTA AKO VIDE ŠTA PIŠETE ŠTA ĆE ONDA BITI AJME MENI. Šta će biti? Ništa, čuće isto što čuju svakodnevno na ulici, u prodavnici, na igralištu od majke drugog deteta kojoj otkazuje upaljač ili od tebe kada komšija prvi put dotera Jaguara kući, a ti momentalno postaneš svestan da još uvek voziš fiću 7 godina starijeg od sopstvene majke.

#$#$$%%&&/&$#”##$$%&%$#””””##$$$#”#”##””#$#”!!!##$$$

Ono što mene čudi u celoj priči jeste šta konkretno smeta tolikim ljudima – roditeljima, babama, profesorima, urednicima, raznoraznim cenzorima, čak i glupim marketinškim agencijama – u vezi s jebenim psovkama? “Ružna reč” je jedna od najbesmislenijih sintagmi koju je jezik izrodio jer reč ne može biti ružna, reč može biti adekvatna ili neadekvatna, a samo stvar ili pojava koju reč označava može biti ružna. Možda je u tome stvar? Da vidimo.

Govno je krajnji produkt varenja lošeg mirisa i sumnjive nutritivne vrednosti ali s njim nema ništa tako pogrešno da se ne bi smela javno evocirati uspomena na njega korišćenjem reči “govno”. Paradoksalno, “izmet” i “fekalija” zato možeš reći u drugom dnevniku u diskusiji s predsednikom i nikom neće biti frka. Dupe isto, ne vidim šta je problem sa dupetom, ok je dupe, mislim izlazi govno iz njega ali izlazi i iz kanalizacije pa “kanalizacija” nije problematična reč. Možda ipak misliš da su te reči ok ali je problem u onim rečima koje upućuju na seksualni odnos i da decu treba zaštititi od takvih reči i scena? Daj i to da vidimo.

 

Eksplicitne scene/priče

“Nije prikladno za mlađe od 18/16/štagod godina” je upozorenje koje viđamo na našim televizijama već, pa jebemmumater bar deceniju, a svakako nismo prvi na svetu koji su uveli takva upozorenja. Šta oće da nam kažu? Pa hoće da kažu da bi osoba mlađa od propisanog broja godina (dodatno pitanje o kojem treba pričati: ko bre uopšte ima pravo da to jebeno propisuje?) morala biti udaljena od prijemnika jer će sad da se dese neke stvari od kojih je treba zaštititi. Ne zato što ih ne razume, jer to upozorenje svakako neće biti pušteno pre epizode Pajtonovaca u kojoj Kliz radi u ministarstvu smešnog hoda – ne, nije problem u nerazumevanju, već u pogrešnom razumevanju. Šta ovo znači, nisam potpuno siguran, ali dao sam sve od sebe da shvatim.

Hoće se valjda reći da ako premlada osoba gleda scene seksa mogla bi da pomisli da je to nešto što je ok raditi u njenom uzrastu te će odlučiti da to što je videla radi sa drugom decom, životinjama, pokućstvom, banderama i ko zna čim nedajbože. A to može da se završi trudnoćom, traumama ili u poslednjem navedenom slučaju strujnim udarom, a ništa od toga nije osobito poželjno u tom uzrastu. Nešto slično važi i za scene nasilja, iako u manjoj meri jer je nasilje na zapadu kulturno prihvatljivije nego seks, što je opet u najmanju ruku zbunjujuće.

Au ćale kako Štimac bambusa Nedu Arnerić.

Naravno, realnost je drukčija. Najneprijatnije što može da se izrodi kada dete gleda “neprikladne” scene je da te pita šta to koji kurac ovo dvoje rade i zašto tako loše glume zadihanost. I to je sve. Drugim rečima, “neprikladnost” eksplicitnih scena se ne sastoji u tome što će deca da ih kopiraju (jer neće) već u tome što je tebi frka da im odgovaraš na najprirodnija pitanja. U njima nema baš ništa neprikladno, kao ni u rečima koje ih opisuju – kada su te reči u funkciji imenovanja polnih organa i radnji to su onda valjda najprirodnije stvari, a kada su u funkciji puke uvrede i tada su najprirodnije stvari. Kada čovek zaslužuje uvredu i treba ga uvrediti i usput zahvaliti našem jeziku na takvoj raskoši i slobodi koju nam nudi kada treba da se upustimo u umetnost vređanja, a ne veštački i agresivno ga gušiti.

Kako da objasnim detetu da zločinci prolaze nekažnjeno?

Ovo pitanje u realnosti treba da zvuči malo drukčije: “kako da objasnim detetu da se zločin kažnjava drukčije od onog kako JA želim, zahvaljujući svojim skrivenim potisnutim porivima koji izbiju na površinu kad god rulja zavapi za nečim, a ja bedan kakav sam, priključim se jer ne umem da usmerim ovo malo životne energije što imam ni u šta bolje i pametnije u životu?”. Odgovor je jasan, umesto što mu kažeš da ovde zločinci prolaze “nekažnjeno”, reci mu da u civilizovanom društvu na kaznu ne gledamo kao na osvetu, već kao na meru bezbednosti i eventualnu šansu za rehabilitaciju i daj mu da pročita ovaj tekst koji je napisao jedan Crnogorac sa Vračara, a u kom piše sve što treba da zna o ovoj temi.

Ja bih bre tog Dekstera po kratkom postupku, metak u čelo, al prvo bih da mučio 3 dana.

 

Zašto se ova dva gospodina drže za ruke?

Paradigmatičan primer kada se govori o stvarima koje zaista ne bi trebalo da ti budu problem da objasniš svojoj deci. Inače ultimativni argument koji dolazi odmah nakon izjave “ne mrzim ja pedere, al dok to rade u svoja 4 zida”, što je kao da kažeš “ne mrzim ja crnce, al kad izađu na ulicu nek se prefarbaju u belo”. Nastavak rasprave je dakle predvidiv, jer kada odgovoriš da bi čovek trebalo da kaže svom detetu da su ta gospoda pederi i da su oni muškarci koji vole muškarce pošto ima onih muškaraca koji vole žene i onih koji vole muškarce, sa suprotne strane dolazi besni ritern “lako je tebi to da kažeš,  A ŠTA BI TI DA JE TVOJE DETE PEDER?”

Ovde treba da se raščiste najmanje tri stvari. Prvo, ako dete vidi dva muškarca da se drže za ruke, neće postati gej, tj. sigurno neće postati zbog toga jer je seksualnost svakako prekomplikovana stvar da bi bila determinisana na tako glup i banalan način. Drugo, ako tvoje dete ne vidi muškarce kako se drže za ruke na ulici videće ih negde drugde, jer tvoje dete ima internet a tamo znaš šta sve ima – ako najviše što tvoje dete vidi od prisnog kontakta dva muškarca bude držanje za ruke, onda si ubo premiju druže.

Kvirija je uletela 200 ojra za promociju gejeva u ovom tekstu. Gejevi <3

Treće, i najvažnije, čak  i da je ovo sve istina – da se muškarci koji se drže za ruke mogu sresti isključivo na ulici, ispred vrtića, u vreme užine, i čak i da zbog toga tvoje dete zahvaljujući nekom izrazito glupom  instant procesu u mozgu uzvikne ĆALE KAKO JE OVO DO JAJA OĆU I JA, te posledično postane gej – šta je to problem? Pa ništa, što bi bio problem što moj sin voli metati gde ja ne volim. Ali meni je vrlo dobro jasno šta je tebi problem. Nije tebi problem “zdravlje” ili sreća tvog deteta, jer je tvoje dete jednako i zdravo i srećno bilo peder ili ne, tebi si problem ti, tvoja sujeta, tebi je frka šta će komšija Rade da kaže, tebi je frka što će ekipa u kladionici da te zajebava (više nego inače), tebi je frka kako ćeš SEBI da opravdaš što je tvoje dete postalo nešto što si ceo život besmisleno mrzeo. Galamu koju dižeš zbog dva gospodina koja se jebeno drže za ruke na ulici ne dižeš zbog svog deteta nego zbog sebe, jer u svom detetu vidiš isključivo sebe i jer ono što tvoje dete radi meriš isključivo svojim merilima, zaboravljajući da i tvoje dete postaje osoba koja će imati svoja merila, svoj život i svoje ja. I zato si ti, prijatelju, govno.

 

Ukus i kulturni izbori

U prethodnom poglavlju sam hteo da napišem nešto u fazonu  “jbg ako ti je sin gej gledaj na to kao da ti slušaš Ramštajn a on Sinana”, ali sam skapirao da gomili roditelja to zapravo ne bi bio ništa manji problem. Svakodnevno čujemo i čitamo kako raznorazni dušebrižni roditelji galame da u medijima više nema PRAVE muzike a negde se tu uvek potkrade divna fraza “kič i šund” koja je toliko izgubila svako značenje i koja je u ustima istih tih dušebrižnika toliko ogoljena, lišena sadržaja i bilo kakvog društvenog i kulturnog  konteksta da bi Ustavom ove zemlje trebalo da se propiše kazna šamara za svakog ko je upotrebi.

Hoću da kažem, nemoj jebeno misliti da tvoje dete mora da ima isti ukus i da radi iste stvari koje si ti radio, oblači istu retardiranu odeću i nosi iste retardirane frizure. Tvoja ćerka od 19 se oblači ko Stanija? Jbg, moš ti njoj reći da je to gadno al nemoj joj zabraniti, gadno je tebi a njoj nije. Tvoj sin od 10 pušta Baju? Pa dobro, ti mu poturi Sinatru da proba pa ako mu se ne svidi pusti ga, nemoj biti retard da ga TERAŠ da sluša nešto, svakako će na kraju slušati i raditi ono što on oće, samo što će te ovako još i zamrzeti.

Baja – sinonim za kvalitetnu glazbu još od prvobitne ljudske zajednice

Nemojte praviti debile od svoje dece. Nemojte ih ponižavati time što želite da ih na silu ogradite od bilo kakvog uticaja spoljnog sveta koji vam se ne sviđa, kao da su retardirana i nesposobna za život, jer takva deca upravo postaju retardirana i nesposobna za život. Nemojte očekivati da vaša deca budu vi, jer ona to nisu. I nemojte biti govna najgora licemerna i borbu za svoje sebične interese ili svoje istripovane vrednosti predstavljati kao borbu i brigu za svoju decu, jer je to dvolično, ružno i, iznad svega, jadno.

 • Hi hi

  Nekoga je ovdje tata maltretirao kad he bio maliii, hi hi hi

 • Roadblock

  КОЛКО ЛИ ВАС ЈЕ ПЛАТИЛА КВИРИЈА И ЖЕНЕ У ЦРНОМ ОВОЈЕ КОВЧЕГ У САНДУКУ ТАРЗАНИЈЕ ПРВО ПРОМОВИШЕТЕ ПЕДЕРЕ ПА БРАНИТЕ УБИЦЕ ПА ОПЕТ ПЕДЕРЕ А ШТА ЈЕ СЛЕДЕЋЕ? И ПЕДОФИЛИ СУ ЉУДИ? ИМАШ ТИ ТИ ДЕЦЕ ДА МОЖ ТАКО ДА ПРИЧАШ ЈЕБЕМ ЛИ ТИ МАЈКУ И СЕСТРУ ПОСРЕД ПИЧКЕ РУТАВЕ ЈЕБО ВАС ЧЕДА

  :angry mode off:

  Eo, sve sam vas preduhitrio s besnim komentarima, nemojte džabe žuljati tastature, jer većina vas što se toliko oštro ljutite ionako polovično shvata i sam život, a ne tekst na sajtu zabavnog karaktera.

 • Tamara Matti Ex Mihailović

  Tekst je potpuno na mestu, podrzavam misljenje autora, jer delimo isto.

 • Владо Вукајловић

  To, kralju… ko jebe obrazovanje i vaspitanje, koji ce to kome kurac…

 • Pepek

  A gle kako je iskusno MIki Mile, od ‘svog sina’ napravio nisandziju a ne furundziju! Citat-” Pa ništa, što bi bio problem što moj sin voli metati gde ja ne volim.” A sta ako ti suna guze ti jarani iz kladionice, a? E Miki Milee.. Licimuru jedan!

  Pročitaj još na http://www.tarzanija.com/pobogu-mislite-na-decu/

 • Pepek

  Ti si karaktera!

 • Pepek

  Ti si hi, hi, hi!

 • Pepek

  Ti si isto!

 • Pepek

  Ti si kurac!

 • nije nego

  ,,Udata, sa dvoje djece, njegovana dama traži tek oženjenog, nezasitog pastuva radi druženja i moguće avanture!” Pa šta da kažem koi kurac sem : Nije normalno da ovo moja djeca gledaju na tv-u u dva popodne!
  ,,Ekrem – Jeb bi Vendi!” Pa je l treba da klinci od 9 godina pročitaju to na svim kioscima po naslovnim stranama! Šta da ima kažem? Kad odrasteš ovo će ti biti normalno razmišljanje nekih čika i teta, ne, ne, nisu oni bolesnici i nismo mi svi otišli u kurac što to tolerišemo! Ma daj!
  Tako da stvarno postoje situacije koje ne zelim da tolerisem, na prvom mjestu zbog svojih klinaca kojima ne mogu da zabranim da gledaju tv i prolaze pored kioska.
  A ti druže dobro se naprdi u neku kesu pa se nadiši sopstvenog prdeža, šteta bi bilo da se tvoj vanzemaljski genij rasipa po okolini!

 • Kontantin

  Jezivo glup tekst. Standardna priča priglupih boema… Gomila detinjih klišea iz beogradskih kafića i LDP udruga. Gomila besmislenih floskula protiv ”ograničenih” i ”licemernih” buržuja u ime ”slobode” i ”otvorenosti”, zamisli. A ko je to ”neograničen”, pa ljudsko biće je ograničeno po prirodi i to što neki žive bez ikakve konvencije ne znači da su neograničeni, već da su svinje u blatu. Ima više od jednog ispravnog načina života? Činjenica je da mnogi ljudi, uključujući mene, ne žele promiskuitetne ”alternativce” oko sebe, i ne žele da oni budu idol njegovoj deci, a poznato je da deca upijaju sve što je popularno i lako dostupno. Međutim, levo-liberalni zombiji žele da sve pretvore u svoje sledbenike, te uništavaju tradicionalni moral i naturaju raspuštenost, a glavno oruđe su im ”tolerancija”, ”pluralizam”, ”različitost” i slične frazetine koje moroni gutaju.

 • nemacpojma

  Unaprijed se izvinjavam ako sam tekst shvatio preozbiljno, ako nije ozbiljan ne citaj dalje :)
  Kad si vec pomenuo prethodni tekst, u njemu je pomenuto da je obrazovanje srz svega, a sada si to demantovao pricom da je nebitno da li ce u 5. razred osnovne da dodju ‘normalno i pristojno’ obucene djevojcice ili obucene kao Stanija, jer jbg, to se njima svidja. Govoris o nemogucoj misiji jer svi imaju neke vrijednosti, veoma razlicite, koje smatraju ispravnim i pokusavaju ih usaditi kod djece. Ako prihvatimo bar djelimicno da je covjek po rodjenju tabula rasa onda to govori da je i uticaj koji vrsimo na njega bitan, a ne samo njegov izbor, tipa izbor djeteta od 3 godine da proba govno posle japanske pornjave. Jedino u cemu se slazem je to da je ova recenica izgovor da se mi sami zastitimo od necega, znaci iz krajnje sebicnih razloga, i to je jadno. Au, smorih s pricom jbt

 • Roadblock

  Konačno jedan smislen i argumentovan odgovor.

 • Lokativ

  Zasto je ovaj sajt prestao da bude zabavnog karaktera? Miki Mile (autoru teksta) zasto uopste imas potrebu da “objasnjavas”? Vrati se sportu i ostalim glupostima i ne diraj stvari u koje se ne razumes. #skroman_savet #nista_licno #ocu_dobre_clanke #ovo_je_govno_od_teksta.

 • brekba Chelsea

  jebo te #

 • odg

  Radi se o tome na koji nacin ces ti svom detetu da objasis stvari koje ono vidja svaki dan. Neobjasnjavanje i ignorisanje je jedan od nacina, psovanje ovih pojava drugi, a razuman razgovor treci.

 • neko

  A kako ja da objasnim deci da Ktulu još nije dojahao na vatrenom pastuvu i oduvao nas sa Zemlje?!!?

  A poenta je: obožavanje dece je sveprisutno, ne samo kod nas, i njihova tobože dobrobit se koristi da bi se ućutkala i prekinula svaka rasprava. Rasprava kojom možemo da iskristališemo da li iko od nas ima pravo da zbog svoje nelagode ograničava nečija prava.
  Po meni nema.

 • cmecanj

  Kako da objasnim detetu ko je izvrsio privatizaciju u Gvineji Bisao…

 • Shkodran

  ovaj Bajo je car svih careva, guzi li se ista? hehe

 • Pera

  Vaspitavas dete da mrzi gejeve, crnce, kineze, jevreje, amerikance… Adolfe, jesi li to ti?

 • miki

  Obrazovati dete je jedno, a zabranjivati mu sve što se tebi ne sviđa je nešto sasvim drugo. Takođe, usmeravanje i objašnjavanje nije isto što i zabranjivanje. Ne vidim u principu ništa loše u tome da svoje vrednosti podeliš sa svojim detetom, dokle god ga ne ostavljaš bez izbora.

 • comi

  jebo vas pas uusta skrbava

 • Vlada

  “levo-liberalni zombiji” – Ma da, bolje da budemo desno zatucane budaletine, da se upadljivo krstimo kad prolazimo pored crkve, onako, “neraspusteno”, a onda se onako hriscanski nasladjujemo kad neko malkice maltretira rome, gejeve i ostale “promiskuitetne alternativce” koji nisu u vinkli sa nasim epskim “tradicionalnim moralnim” vrednostima…
  Zbog toga, a i da ne bi postali nekonvencionalne “svinje u blatu”, “nasa deca” ne smeju da postanu oni levi zombiji. E vidis, zato su “nasa deca”, koja upijaju sve sto je “popularno i lako dostupno”, kao sundjer upila da je okej da lincujes nekog ako ti se ne svidja kakav zivot vodi ili u kog nevidljivog ciku na nebu veruje. I mi smo necija deca i upijali slicne stvari na slican nacin.
  I sad gledamo kako nam je sve do jaja.

 • Pepek

  Na sve to, majmuni iz Tarzanijel su očigledno uveli i cenzuru jer mi brišu nimalo uvredljive komentare samo zato što im ne odgovaraju! UAAAA postali ste jadniji od onih koje pljujete!

 • trt

  Postavlja se pitanje koje je mene uvek mucilo oko ove rasprave a to je -sta se tice bilo koga ko se sa kim jebe?Sta se mene tice ko se sa kime jebe i dali se ljubi na ulici i drzi za ruke?Ta opsednutost tudjom zivotima me podseca na babe iz zgrade koje gvire kroz spijunku da vide ko prolazi.

 • Mirko Djordjevic

  Ja sam humano bice, altruista, otvoren za sve pozitivne predloge i imam veliko razumevanje za sve ljude… ali na koji nacin mogu da imam razumevanje za nesto sto je NEPRIRODNO??? Sta cemo sledece da prihvatimo i promovisemo kao “normalno” u ovoj truloj nerazvijenoj civilizaciji? Brakove sa kucnim ljubimcima?

 • jebator

  A šta je tu sporno? “Kad odrasteš ovo će ti biti normalno razmišljanje nekih čika i teta, ne,
  ne, nisu oni bolesnici i nismo mi svi otišli u kurac što to tolerišemo!”
  Ekrem i Vendi su javne ličnosti (i neću da vidim komentare na račun Srbije “kakva je to država gde su TAKVI javne ličnosti”, u svakoj državi imaš poluretardirane narcise koji za relativno male pare glume klovnove i dvorske lude). Takve estradne mozgove ne samo da TOLERIŠEMO, nego ih finansiramo (a ti klovnovi dobijaju samo mrvice, najveći deo kolača uzimaju producenti i mediji). Ne vidim da je išta bolesno u izjavi “jebo bih tu i tu” (pa makar dotična bila i Vesna Vukelić Vendi, kojoj je davno istekao resurs). Na naslovnicama se ne pojavljuju anonimusi kao ti i ja, nego upravo takve javne ličnosti. A ako tvoje dete poželi da zarađuje za život time što će sa tabloidima deliti svoju intimu, ne vidim na koji ti način misliš da ga sprečiš u tome.

 • Nebojsa

  Homosexualnost je dokumentovana kod oko 500 zivotinjskih vrsta, tako da nije neprirodna. A postoji ogromna razlika izmedju konsensualnog odnosa dva odrasla ljudska bica i izmedju coveka i zivotinje, tako da jedno ne vodi drugom.

 • Mirko Djordjevic

  Neprirodna je iz tog razloga sto u prirodi takva vrsta odnosa-veze nema nikakvu svrhu… U prirodi je svaki detalj jasno definisan… I u fizicko-matematickim pa cak i u socioloskim aspektima; greske i odstupanja mogu da se dogode samo privremeno ali ubrzo posle toga ce da se vrate u svoje prvobitno prirodno-normalno stanje. Upravo sam pronasao informacije; u tih 500 dokumentovanih vrsta kao prvo da su takve pojave izuzetno izuzetno retke i da ne traju dugo… tako da to mozemo posmatrati kao neku vrste greske-zabune kod zivotinje koja vrlo brzo postane ispravljena. Iz nekog razloga u zivotnjskom idu generisan je falican impuls (u slucaju ljudskog daleko kompleksnijeg ida – psihotican ili neurotican impuls) koji je na momenat naveo jedinku da “zastrani” ali posto je neprirodno nece dugo biti prisutan. U ljudskom slucaju je daleko kompleksnije i postoji daleko veci broj faktora koji uticu na takvo ponasanje kod ljudi… Kod vecine ljudi takva vrsta poremecaja je kompleksan oblik psihoze ili neuroze koja moze da prati coveka dugi niz godina.. osim u slucaju ako nije zastupljan hormonski poremecaj u organizmu i kao takav moze samo donekle da se “opravda”.. ali ipak ne zaostaje cinjenica da takav poremecaj je samo poremecaj i da ljudima treba pomoci ako su zrtve toga svega… naravno ako to doticni zele, a ako ne zele ispravno je da ostali ljudi postuju njihove zelje i opredeljenja. Izvinjavam se ako sam strogo i ako gresim ali samo iznosim svoje misljenje. Sve najbolje zelim mojim sugradjanima na ovoj nasoj lepoj planeti. Srdacan pozdrav.

 • nije nego

  Ako poželi zarađuje kintu tako onda ok, ako poželi nek i traži isključivo udate/oženjene za švaleraciju. Neka radi šta oće kad bude dovoljno odrasla i zrela ličnost.
  Sporno je što ovako ne može svoje vrijednosti slobodno da razvija! Neka one budu kakve god, samo neka su razvijene slobodno.
  Ali ne želim da ga neko ograničava agresivnom medijskom vulgarnošću, zamjenom teza i pravljenjem haosa u glavi. ,,Ne ugovora se jebanje preko tv-a, gej parada nije ljudsko pravo sine-gej protest jeste, ne govori se javnosti ko bi koga jebavo preko naslovnih strana nego se o tome govori u privatnoj sferi” E je l to ja treba da ponavljam klincu prije nego ode da se igra žmurke? Ne treba! Nego neki likovi po sili zakona treba da vode računa šta pišu i javno govore jer će klinci biti u situaciji da to isprate.

 • janko

  Kako nesto sto je samim svojim bitisanjem prirodno(covek ) moze da se ponasa ne prirodno??Apsurd.I ako dve jedinke odluce iz bilo kog razlog da budu homoseksualci sta se pa to tebe tice i kako i zasto pobogu to tebe pogadja.Taj odnos nece imati svrhu?Dali to znaci da svaki tvoj odnos sa drugom ljudskom jedinkom je doveo do produzenja vrste jer inace se nebi upustao u njih jer kako ti rece nemaju nikakvu svrhu?Ili si se upustao u takve odnose i smatras da je to neprirodno-sex samo radi sexa?:))))

 • Gušter

  Nekad ste bili Tarzani, sad ste postali majmuni . Mada, interesantno je to dokle nešto što je nekad bilo čovek može da padne. Prvo smo malo branili pedere, pa onda ubice/silovatelje http://www.tarzanija.com/ubijte-ubicu-tako-je-najlakse/ , sad polako kreću tekstovi sa laganom afirmacijom pedofilije i tako …
  Pri svemu tome, nekako sumnjam da vas bogzna koliko plaćaju, max 10-20 evra po tekstu . Pročitali vas, znaju koja vam je cena , kad im više ne budete trebali … pa zna se kako prolazi toalteni papir ;)

 • Filip

  Autore sto se naivno bavis filozofijom? Pre nego sto se pise trebalo bi da se cita.

 • Nebojsa

  Kao sto je vec receno, ogromna vecina sexualnih odnosa tokom zivota jednog prosecnog heterosexualca nema nikakvu svrhu, tako da mi uopste nije jasno zbog cega se to koristi kao argument. Sto se tice ostatka nisam zalazio toliko duboko u temu tako da nemam odgovor.
  Hvala ti sto iznosis misljenje kao odrasla osoba.

 • seljober

  Elem, vidi se da smo mladi i isfrustrirani postupcima one track mind roditelja, ne? E pa ovako, vama treba malo komitskog muštranja.
  Djecu treba pustiti da se sami opeknu na tacni života.
  Svojoj (k)ćeri ako se oblaći k’o kurava treba samo davati love koliko joj i treba da bi kupila si takve krpičke a za ostalo neka se sama pobrine i nek’ zaradi, Valjda ju je Pink uspio naučiti kako se dolazi do love.
  Cenzura bi morala postojati jer nije pametno da svakakva stoka dolazi u medije i javni prostor. Treba se znati gdje je kome mjesto. Ne pretjerivati pri tome jer nikom nisu potrebni puritanci. Cenzori moraju biti stručnjaci a ne miljenici stranke ili sinčeki.
  Većina zločinaca i prolazi nekažnjeno jer je sistem kažnjavanja u krizi u cijelom svijetu jer su sudije postali slabići i škrofulozne seronje lakopodmitljive!
  Problem pedera u 21. vijeku je lako riješiv ali dotičnoj marvi nije dovoljan. Daš mu pravo glasa u zemljama kao što su ove naše (hehe, eto ti tvoje pravo, istostrujno govno) i pravo da ćuti da ne bi dobio po labrnji. Peder može biti dobar čovjek, radnik, naučnik (to niko ne kaže) i mnogo šta još i treba mu dozvoliti mogućnost napredovanja ali ljudi … pederastija je bolest i nemojte je stavljati pod normalno. Ali što reče Beni Blad : Ne postoji žena koja voli žene, ta me samo nije upoznala, mene i mojih četvrt metra!
  Muzika je veliki problem. Postoji generacijski jaz. Nemoguće je ovdašnju papkoidnu djecu natjerati da čuju i razumiju nešto bolje od Pink kravetina i MTV suklata. Klasična muzika je na samrti.
  Dijete treba obrazovati ali Srbi su neumjereni za to pa im djeca ne ispadaju baš najbolje odgojena. Većinu odgoji ulica ali da makar ostanu na ulicama pa da ih pogazimo (ono kao slučajno)! Ali ne, avaj! Oni se vrate i tu nastaje problem… Ne možemo ih spasiti od lošeg uticaja ali samo ako se stvarno potrudimo. Uostalom, trpiš do 18-e a poslije, lijepo se odrekneš ga i izbaciš van pa ko ga jebe, nek’ mu plaća alimentaciju!

 • drug Seljo

  Borba za bolji novi svet, hav kjut!

 • disqus_6g4C3PsgUz

  Колко год ти пунио главу детету с својим идејама, оно ће их одбацити првом приликом кад крене размишљати за себе, тако да не мораш ни пробати. Једна ствар је детету објаснити како не треа гурати прсте у утичницу, ако су с различитих руку прсти, већ лепо оба прста с једне шаке, а потпуно друга ствар је испирати мозак детету како се не треа пуцати у плинару, носити петокраку и величати мефистотлеа. Бити копија станије спада у ову другу групу ствари. Као што се да видети, станије веома добро пролазе у животу, друга ствар је што ти и ја не би волели бити станије.

 • Nebojsa

  Shvatio si poentu tekstova kao SPC poentu Isusovih ucenja.

 • snezavuk

  odličan tekst, zreo za “ozbiljne” novine

 • Andjelina

  tisina, lomi se samo aplauz. bravo!

 • Djuro

  Ne trebaju pederi da šetaju gradom, već popovi, da izadju malo iz mercedesa. Ko ovaj naš lokalni kad dodje da sveti vodicu, pola imena pogrešno kaže, ko da ih nije minut pre toga pročitao ispred vrata.

 • Horsemaster

  Ajde vas dvojica prvo naucite da pisete “ks” i negaciju pa se onda raspravljajte o pravima pedera.

 • Milica

  Odličan tekst, uz dodatak/objašnjenje oko toga zašto deca određenog uzrasta ne bi trebalo da konzumiraju određeni tip sadržaja. TEORETSKI, jelte, ljudski mozak prolazi kroz određene formativne faze i u dosta velikom parčetu odrastanja ima malo problem da proceni šta je koliko stvarno ili izmišljeno, realno ili nerealno, primenljivo na njihov život ili ne. Shodno tome, nije preterano uputno puštati deci horor filmove u uzrastu kada još ne mogu skroz da ukapiraju da čudovišta ne postoje, da ne bi vukli traume i košmare godinama. Mediji svih vrsta dokazano utiču na mozak, mlađi mozgovi su generalno podložniji uticajima, i ta je činjenica dobar osnov da se pristup određenim sadržajima ograniči.
  Sad, to je teoretski. U praksi, sva ograničenja nameću ne razvojno-psihološki kriterijumi, nego puritanski moral. Što, ironično, u današnjem kontekstu ima kontraefekat: nećemo da pričamo s klincima o seksu u nekim normalnim okolnostima, nego ćemo ih pustiti da nam iza leđa gledaju pornjavu i tripuju da su kurčevi od 20cm i spremnost na analni seks nakon rečenice “Evo vaše porudžbine!” nešto najnormalnije i najuobičajenije. Sviđa mi se kako ovaj tekst pravi lepu razliku između prave brige za interese/zdravlje/obrazovanje dece, i prostog licemerja i nametljivosti.

 • Milica

  Mislim da postoji dva načina da reaguješ na ponašanje deteta koje ti se ne dopada. Jedan je da drekneš “NEŠ TI MENI TAK’A IZLAZITI IZ KUĆE”, što je glupo i najverovatnije neće upaliti; drugi je da sedneš i popričaš o tome, da pitaš ćerku zbog čega se tako oblači, zašto misli da je to dobro i poželjno, šta želi da postigne, i onda obrazložiš svoju stranu, na primer objasniš brigu oko toga kako će je ljudi doživljavati, te da to možda nije najbolje što ona ima da ponudi, i tako dalje. Ako se ovako komuniciralo tokom čitavog odrastanja, velike su šanse da će poslušati i uzeti nešto od toga u obzir.
  Međutim, ta druga varijanta zahteva od roditelja da upali mozak i možda preispita i svoje svetonazore, te se stoga daleko ređe praktikuje.

 • Springsteen

  U staroj Heladi kipovi su pravljeni bez zjenica, a to stoga što “Jelini” (da se koristimo “tradicionalnim”, pravoslavnim i srpskim riječima) nisu vjerovali u NEPOONOVLJIVU I JEDINSTVENU osnovu ljudskog bića – LIČNOST. Tek hrišćanstvo pravi najveću ontološku revoluciju u poimanju čovjekovog bića uvodeći pojam ličnosti, (koji je,skromno mislim, najdublji zahvat u suštinu čovjekovog bića, ukoliko uopšte sva ova muka od svijeta ima smisla), koja je “slika Boga” i time namjenjena nečem nat-prirodnom. Stoga, mislim da Konstantin ne razumije dovoljno ni ono u šta vjeruje, jer ovaj tekst upravo govori o slobodi ličnosti da se samo-oprijedeli, a poklonjena sloboda je stara hrišćanska i uzvišena ideja. To ne znači da treba pustiti dijete da radi šta hoće, već ga treba učiti da svoju slobodu koristi u najboljem mogućem smislu, a ne stvarati od njega TELE koje je “another brick in the wall”, samo zato što mu je ćaća cigletina..

 • David Davidović

  Много је до јаја текст. Цела поента, по мом мишљењу, је да људи које толико интересује шта други људи раде/слушају/причају/чиме се баве/шта јебу имају и већих проблема од недостатка толеранције. Ту стављам и болесну опседнутост да се деца заштите од “лоших утицаја” и одгајају као копија родитеља (а да се ту, преко клинаца, онако успут, профурају и родитељске неостварене амбиције). Једна од мисија у животу је да не будем такав лик.

 • StaJeSiso

  Sta ti znas bednice? Ne znas odakle ti vetar duva, a tvojoj sestri nisam dao polovican tretman nego full package uz masiranje klitorisa.

 • StaJeSiso

  Ma svi ste vi stoka, i jedni i drugi. Zelim vam samo sporu i bolnu smrt.

 • S.G.

  Ti si iskucao ovih par redova teksta, slovnih znakova (nešto što životinje ne mogu, da pišu i pričaju) pritiskajući plastična dugmad tastature na elektronskoj mašini koja šalje impulse složenoj platformi, mreži podataka koja povezuje ceo svet, INTERNET, ili si to iskucao na touchscreenu, voziš se u čeličnim vozilima koja pokreće gas ili benzin, ne znam da li si nekad leteo avionom, možeš za par minuta saznati šta se dešava na drugoj strani zemaljske kugle, veštačka oplodnja, vakcine, porno sajtovi prepuni svih vrsti ljudskih fetiša i seksa, ono kao ŠTA JE PRIRODNO?

  ti živiš u nekom životinjskom carstvu u džungli pa svakodnevno viđaš samo strejt parove među životinjama?

  i jel ti svaki put praviš mladunčad kad se pariš?

  i zašto muškarci mogu da dožive orgazam analnim putem bez ejakulacije?

 • jeremija

  au komšija… Ove tri tačke naglašavaju dramski momenat. Razumljivo. Moj ti je komšijski savet da ubuduće razmišljaš o tome što pišeš, jer ovim si tekstom disrespektovao sam sebe. Kao Vučić, sam si sebi dao gol. :D
  Da ti pojasnim. Priznajem da dobar deo teksta nisam pročitao, malo sa početka i zaključak su mi dovoljni za objašnjenje. Kod onog spominjanja ljudi koji sentimentalnost prema deci koriste da nametnu svoje stavove rekao si da ti ljudi nemaju sposobnost da tuđa razmišljanja prihvate kao legitimna i možda ispravna. Po tebi su takvi postupci jadni. Veliki obrt smisla događa se u momentima kada ti preuzimaš roditeljsku, obrazovno-vaspitnu ulogu i iznosiš niz kategoričnih, u velikoj meri isključivih sudova, jer se u tim trenucima ti verbalno obrušavaš na sopstveno ponašanje. Sam si za sebe rekao da si jadan, ako me razumeš.
  Do sutra možemo da raspravljamo da li je detetu potreban neko da ga nauči da kenjanje u pelene nije kul i da treba da koristi nošu, ili o tome da li je osobama ometenim u razvoju (sa Iq-om ispod 70) potreban čovek normalne inteligencije da se o njemu stara, ali nećemo. Ja sam u pravu. Moj Iq ni na jednom testu ne pada ispod 130, što bi induktivnom logikom lako dovelo do zaključka da imam moralnu i etičku obavezu da normalcima sa Iq-om oko 100 saopštim šta je dobro, a šta ne.
  Ono što si ti hteo da kažeš i što neki ljudi u tvom tekstu prepoznaju kao pozitivno je da čoveka individuom čine svesni izbori i da niko nema pravo da mu to oduzme. Zona ličnog integriteta gradi se na svojim odlukama i svi su srećni dok neko tu zonu, te imaginarne teritorije ličnog suvereniteta, ne počne da zapišava. Kad uvredu protumačiš kao vaspitno-obrazovni metod onda si u problemu, jer će je apsolutno svaki čovek doživeti kao napad na svoj integritet i neće se mnogo baviti tvojim motivima i smislom uvrede, već će se ponašati defanzivno, što najčešće znači da će uzvratiti vatrom. Iznošenje svog mišljenja nije nužno i napad na nečiju ličnost, ali izborom terminologije koju ti braniš najčešće jeste.
  Jesi li se nekad pitao zašto postoje etički i moralni principi? Da li postoje jer su nam genetski usađeni, ili imaju neku praktičnu primenu? Da li bi na njih iko obraćao pažnju da postoje samo radi sebe samih? Naravno da ne bi. Oni postoje jer organizaciju čine mogućom. Potrudi se da razmisliš o tome. :)

 • Pošten Čovek

  “Zašto se ova dva gospodina drže za ruke?

  Paradigmatičan primer kada se govori o stvarima koje zaista ne bi
  trebalo da ti budu problem da objasniš svojoj deci. Inače ultimativni argument
  koji dolazi odmah nakon izjave “ne mrzim ja pedere, al dok to rade u
  svoja 4 zida”, što je kao da kažeš “ne mrzim ja crnce, al kad izađu na
  ulicu nek se prefarbaju u belo”. Nastavak rasprave je dakle predvidiv,
  jer kada odgovoriš da bi čovek trebalo da kaže svom detetu da su ta
  gospoda pederi i da su oni muškarci koji vole muškarce pošto ima onih
  muškaraca koji vole žene i onih koji vole muškarce, sa suprotne strane
  dolazi besni ritern “lako je tebi to da kažeš, A ŠTA BI TI DA JE TVOJE
  DETE PEDER?”

  Ovde treba da se raščiste najmanje tri stvari. Prvo, ako dete vidi
  dva muškarca da se drže za ruke, neće postati gej, tj. sigurno neće
  postati zbog toga jer je seksualnost svakako prekomplikovana
  stvar da bi bila determinisana na tako glup i banalan način. Drugo, ako
  tvoje dete ne vidi muškarce kako se drže za ruke na ulici videće ih
  negde drugde, jer tvoje dete ima internet a tamo znaš šta sve ima – ako
  najviše što tvoje dete vidi od prisnog kontakta dva muškarca bude
  držanje za ruke, onda si ubo premiju druže.

  Treće, i najvažnije, čak i da je ovo sve istina – da se muškarci
  koji se drže za ruke mogu sresti isključivo na ulici, ispred vrtića, u
  vreme užine, i čak i da zbog toga tvoje dete zahvaljujući nekom izrazito
  glupom instant procesu u mozgu uzvikne ĆALE KAKO JE OVO DO JAJA OĆU I
  JA, te posledično postane gej – šta je to problem? Pa ništa, što bi bio
  problem što moj sin voli metati gde ja ne volim. Ali meni je vrlo dobro
  jasno šta je tebi problem. Nije tebi problem “zdravlje” ili sreća tvog
  deteta, jer je tvoje dete jednako i zdravo i srećno bilo peder ili ne,
  tebi si problem ti, tvoja sujeta, tebi je frka šta će komšija Rade da
  kaže, tebi je frka što će ekipa u kladionici da te zajebava (više nego
  inače), tebi je frka kako ćeš SEBI da opravdaš što je tvoje dete postalo
  nešto što si ceo život besmisleno mrzeo. Galamu koju dižeš zbog dva
  gospodina koja se jebeno drže za ruke na ulici ne dižeš zbog svog deteta
  nego zbog sebe, jer u svom detetu vidiš isključivo sebe i jer ono što
  tvoje dete radi meriš isključivo svojim merilima, zaboravljajući da i
  tvoje dete postaje osoba koja će imati svoja merila, svoj život i svoje
  ja. I zato si ti, prijatelju, govno.”

  Kao otac sina “pedera”, kako to ljudi u Srbiji vole pogrdno da nazovu, ovaj deo mi je najbolji. Svaka čast!

 • Nečastivi

  Sjajan tekst Tarzani 10+ od mene!

 • pierre

  bolji svet se nalazi u mojoj guzici , samo dobro otvori usta da ti ga ubacim sveze i vruce, dovedi i familiju da im svima podelim malo boljeg sveta , nakaze necivilizovane sa balkana