Euro 2012: Engleska

Gordi Albion posle niza godina na neko veliko takmičenje ne stiže kao, po imenima, jedan od najjačih timova na svetu. Čak ih ni sa klupe ne predvodi veliko ime, već čovek koji svojim neuglednim likom neodoljivo podseća na Pižona – Roj Hodžson. Kada se u obzir uzme šta su ti najjači timovi sa velikim imenima i svitom kurvi koja ih prati uradili na velikim takmičenjima u dogledno vreme to je jedan od retkih razloga za engleski optimizam.

Igraju u grupi D sa Ukrajinom, Švedskom i Francuskom.

Glavni čovek: Vejn Runi

Jedan od najboljih napadača današnjice zbog čijih igara u reprezentaciji su mnogo Englezi popili 14 piva više nego što su planirali to veče, u povratku kući polupali kola te počinili nasilje u porodici nad ženom. Propustiće prve dve jer je na poslednjoj, nebitnoj, utakmici reprezentacije šutirao Crnogorca po njegovoj rodnoj grudi. Kada odradi suspenziju od njega se očekuje da izvuče englesku prikolicu iz močvare nezalaganja, svađe i sujete. Močvare u kojoj je Gordi Albion zaglavljen već decenijama.

Vuci prikolicu, umesiće ti kraljica bundevaru za nagradu ako pobediš.

Koliko mora da se iskulira:

Dečko u usponu: Dani Velbek

Može da iskoristi svoju priliku dok je Runi pod suspenzijom i osigura poziciju drugog napadača kad se ovaj vrati. Pogotovo zato što su napadački tandem Junajteda i uigrani su. Ovo je njegova prilika da sledeću sezonu započne kao veliki igrač i on to zna. Da li će tako rezonovati i Roj Hodžson ili će u igru ubaciti Endija Kerola i moliti se bogovima svevišnjim da nekom centaršutu Džerarda njegova slepoočnica poslužio kao martinela te se lopta odbije u mrežu, videćemo.

Samo mirno i bez panike.

Šansa da postane večiti drugi špic repke:

Tarzan: Džon Teri

Veliki igrač. Jedan od najboljih u poslu. Rio Ferdinand nije pozvan u reprezentaciju jer je besmisleno da u tandemu igra sa čovekom koji je njegovog rođenog brata nazvao jebenom crnačkom pičkom. Od Terija se može očekivati da uradi mnogo, ali se može očekivati i da dobije crveni karton u šestom minutu četvrt-finala ili da već u grupnoj fazi oplodi ženu kolege dok ovaj marljivo vežba centaršut iz trka.

Ovako dupence je imala, sudija. Ovako.

Šansa da nekome odgrize muda:

Igrač iz senke: Džo Hart

Ono što Engleska nije davno imala – golman. Dobro, imali su i ranije čoveka u rukavicama pozicioniranog između stativa, samo što se on tu snalazio kao Božidar Đelć na ličkom višeboju. Sad imaju vrhunskog golmana, jednog od najboljih na turniru i on jednostavno mora da odigra bolje nego ikad u životu. Sigurni smo da ako engleska kojim čudom postane prvak Evrope, Džo Hart će biti najzaslužniji za to.

Branim mreže od lopte i žene od Terija.

Nivo glupiranja koji sebi sme da dozvoli:

Gadni: Džolion Leskot

Majke nam se krste nogama, očevi pljuju pod sto i štipaju se kombinovanim klještima za muda da vide da li su budni, ali jednostavno nismo mogli da se odlučimo koga iz ove reprezentacije da ne volimo. Za razliku od nekih prethodnih godina kad smo se gadili polovine prve postave, Albion sada ima sasvim fin i nenakurčen tim. Ne mrzimo nikoga. U slučaju da Džolion Leskot nazuje roze kopačke mrzećemo njega. U stvari nećemo, sažaljevaćemo ga.

Nemoj sine roze, ne idu ti uz taj rov na čelu. Uzmi ljubičaste.

Stepen ružnoće: