Sportovi za ludake!

Ukoliko želiš da se baviš nekim sportom, a ortaci neće da te vode na fudbal ili basket jer imaš dve leve ruke, ravne tabane, a nad nogama nikad ni nisi uspostavio potpuno kontrolu, ovo je možda rešenje za tebe. Izaberi svog favorita, budi drugačiji, lud, možda će te roditelji gledati kao idiota ali oni to svejedno već čine. Devojkama ćeš moći da se hvališ kako se baviš nečim za šta one nisu nikad ni čule. Nije da će zbog toga dobiti želju da ti skinu gaće, nego će i dalje da se lože na fudbalere ali to već nije do tebe. U zdravom telu zdrav duh, postani sportista!

Kotrljanje sireva

Ova plemenita disciplina je nastala u Engleskoj, preciznije u Gločesteru, čiji su stanovnici u stanju da se zarad veselja i razbibrige kući vrate sa manje celih zuba i kostiju nego što su posedovali kad su krenuli. Najspretniji, najhrabriji ili jednostavno najluđi i najpijaniji mogu da se vrate i sa uhvaćenim sirom koji im kao pobednicima pripada. Za razliku od fudbala ovaj sport nažalost nije stekao svetsku popularnost i horde raspomamljenih pobornika na svim kontinentima, ali to nikako nije obashrabrilo pitome žitelje ove engleske pripizdine da nekoliko puta godišnje pokušaju da se niz strmu padinu skotrljaju brže od sira.

Gologuzi se taktički oslobodio suvišnog tereta.

Medicinsko osoblje ima puna nosila posla:

Kako'š objasnit kući svojima što's polomio noge...

VIDEO.

Sepak Takraw

Za razliku od prethodnog sporta u kom da bi učestvovao možeš biti potanko retardiran, što je verovatno i preporučljivo, ovde moraš biti nadljudski spretan i utreniran. Poželjno azijat gumiranog kičmenog stuba sposoban da kineskim štapićima uhvati muvu u letu za oko. U Aziji osmišljena odbojka nogama na terenu sličnom onom za bagminton bi glasio najpribližniji opis ovog sporta. Ekipe po tri čoveka, verovatno propala gimnastičara ili majstora boriličkih veština jer ne vidimo drugo objašnjenje i verujemo da ni  figurativni potomak Igora Duljaja i Ivane Đerisilo ne bi bio sposoban da se bavi ovim sportom na vrhunskom nivou.

Gravitacija, ništa, a?

VIDEO.

Šah-boks

Na varijacije ovog sporta se može naići i kod nas. Po kafanama, kad se igra piće pa kleptomanu zbog ukradenog pijuna protivnik zategne kožu lica nogom od stolice. Ipak ovde se ne govori o našoj urođenoj želji za pobedom koja ništa posebno ne donosi, već o zaista kompleksnom takmičenju koje okuplja preko 200 profesinalaca, a čije je sedište u Berlinu. Po pravilima se smenjuje trominutna borba i četverominutna partija šaha, a pobednik je onaj ko prvi nokautira ili matira protivnika. Kompleksnost sporta je u tome što nije lako posle tri minuta razmene udaraca sa protivnikom i poluzatvorenim levim okom pravilno rezonovati o tome da li je bolje da odigraš lovcem ili napraviš malu rokadu.

Samo da me sad ne matira, glavu ću mu otkinuti.

VIDEO.

Zorbing

Za bavljenje ovim sportom potrebna je ogromna lopta i ludak koji će ući u nju i zavezati se sigurnosnim remenovima kako bi se đumle surduknuli niz breg. Danas veoma popularan ekstremni sport koji je 1990. godine nastao na Novom Zelandu kao produkt dokonih mozgova Dwane van der Sluisa i Andrewa Akersa. Zorbingom se možeš baviti i kod nas ukoliko te fudbal ili discipline ličkog višeboja ne privlače. Ukoliko nemaš muda da se strovališ niz baš strmu liticu sve deluje veoma mlako, nimalo ekstremno i gej. NASA je odlučila da sličan koncept primeni za konstrukciju vozila koja će se koristiti kad Amerikanci opet odluče da naprave lažni snimak, ovaj put, osvajanja Marsa.

Surduknućemo te sa terase ovaj put.

VIDEO.

Ekstremno peglanje

Ne radi se o nehotičnom povraćanju po sisama devojke čiji mladić, višestruko osuđivani lomitelj kostiju takvima kao što si ti, stoji u neposrednoj blizini. Radi se o peglanju koje su tvoja keva i devojka već izveštile, samo u slobodnom padu, na velikoj visini ili pri velikoj brzini. Sport je izumeo nedotični alpinista Fil Šo pre desetak godina i čak danas nije jedini koji dokolicu ubija na ovaj način. Sve je veći broj ljudi koji u potrazi za što višom tačkom razmišlja da li lače za poselo da opegla klasično ili na ivicu. Nama i dalje nije jasno gde utaknu peglu i nije da nas previše zanima, a ti da bi uopšte počeo da razmišljaš o bavljenju ovim sportom prvo moraš naučiti da peglaš u normalnim uslovima.

Ćao, ja sam idiot, mogu i punije dame. Gejovi stop!

Polo na slonovima

A mislio si da je tenis skup sport? Moli boga da jednog dana ne budemo imali nekog novog Novaka Đokovića koji je najbolji na svetu u ovom sportu, jer će te sin smarati da mu kupiš afričkog slona kako bi mogao da vežba sa ortacima ispred zgrade za olimpijske igre 2028. godine. Pravila ovog sporta su skoro identična kao u varijanti sa konjima, samo što ovde idu dva čoveka po jednoj životinji. Jedan da je vozi, a drugi da maljem kotrlja loptu po livadi. I mi bismo mogli da napravimo svoju verziju pola, sa recimo svinjama ili političarima.

Na slici vidimo tačno 2 pametne i 4 glupe životinje.

VIDEO.