SUDAR TITANA: Kurir vs Informer

Mnogi epski dueli su vođeni od nastanka sveta, ali malo koji može da izbarabari arhiepici koja stoji u pozadini dva stuba pisane reči na kojima klecavo počiva Srbija. Kurir i Informer su sve ono što mislimo da nismo, a zapravo jesmo – činjenice kojih se svi zgražavaju a koje su, opet, bitan sastavnih deo života svakog od nas. Čak i da ih ne čitate, u manjini ste, a za manjinu se uvek zna – nebitno da l je pametna il glupa, manjina je uvek manjina.

Iako su oba lista na istoj razini moralne kaljuge, uspeli su da postanu arhineprijatelji jer, jebiga, i u glibu se mora imati neka hijerarhija a ne samo živina. Generalno, ceo štampani medijski korpus u nas je gnjilo govno koje bazdi i vonja toliko da kad uzmeš Blic u ruke il odeš na njihov sajt, nedobog, ona tri preostala bela nosoroga u Africi dobijaju tahikardiju. Isto se dešava i za listanje Aloa, Pressa, Novosti. U principu, može se reći da postoje dva dnevna lista u Srbiji. Danas ima tiraž od 5000 primeraka a Politika je vazda bila provladine provinijencije i makar čitao neki hiperzanimljivi feljton, između redova provejava Hadžiantićev duh i smežurana sisa Ljiljane Smajlović. Pfuj.

No, dosta lamentiranja nad dnevnom štampom – i onako je samo listamo dok čekamo da nas podšišaju, te komotno mogu i da je ukinu, bar će manje olova biti u prometu.

Tiraž

Ne postoje zvanične i precizne statistike, te tako svi mogu da kažu da su najčitaniji, najtiražniji, najovono dnevni list u zemlji pa će biti i u pravu i neće. Ipak, doznadoh po nekim fejs kanalima da Kurir bije nešto malo preko šest cifara prodatih komada dnevno dok se Informer drži na sedamdeset do osamdeset hiljada. Naravno, pošto su i jedne i druge sirotinjske novine, to se kupi po primerak pa onda čita cela porodica, komšiluk ili čak kasaba, što da ne. Ukoliko pretpostavimo da oba lista pucaju na istu ciljnu grupu (goli, bosi, željni teorija zavere i latentno blurovanih slika u kojim Kristijan jebe kakvu farmerku), može se reći da je onaj inicijalni broj prodatih primeraka odlučujući u borbi šerovanja zla, te stoga Kurir dobija vetar u leđa na početku duela giganata.

Kurir – Informer 1:0

Leđa

Odnos zaleđine Informera i Kurira je trenutno takav da prvog brane Šao Kan, Saruman, Kerber, Remi Bonjaski i jedan pobešnjeli šarplaninac, a drugog člankovita glista u terminalnoj fazi raka nečega. Naravno, misli se prevashodno na leđa koje nesebično nudi država, mada naravno, država ništa ne nudi nesebično već ima dil s Informerom „nas braniš, po drugima sereš i ne može ti niko ništa“. Naravno da bi to hteo i Kurir al je ispušio pa sad su naprasno rešili da glume žrtvu i izvinjavaju se Srbiji. U ovoj kategoriji Informer dobija poen, Kurir gubi jedan teškom mukom zarađeni.

Kurir – Informer 0:1

Bossovi, gloduri…

Direktor Informera je neki Damir Dragić al se zna da je Informer Dragan Vučićević, kao i što se zna da su Kurir Rodić i sin Rodić ma ko bio glodur. Dakle, centralizam je moćan u oba govneta i tu nema šta mnogo da se talasa. Rodići baš imaju tu neku Ripanj-Daruvar-Frankfurt-Dedinje priču, mnogo boktepita odakle stečene kešovine upumpane u legalne tokove dok Vučićević deluje kao da je čitavog života jeo džem od gloginja namazan na istrulelu hrastovu koru. O harizmi se njihovoj takođe ima puno reći, te iako je sad situacija Vučićević car, Rodić govno, ne treba zaboraviti da je ćaća Kurira svojevremeno imao enorman udeo u razjebavanju Živkovićeve vlade a i Đilas ga ima katkad sanjati. Zbrajajući i prošlost i sadašnjost, ispada da su tu negde – svakom po bambi.

Kurir – Informer 1:2

Naslovi

Najbitniji segment svakog tabloida, a o tome smo se izjašnjavali i u pisanoj i vizuelnoj formi te neću mnogo da tupim, stvar je svima jasna i dobro poznata. Ipak, Kurir se smatra za domaćeg trendesetera u oblasti kreativnosti naslova, ako ništa ono zbog „ubio sebe pa ženu“ kojim je ušao u carsko nebesko i dobio tapiju na evangelizaciju naslova na ovim prostorima. Ovo je jaka kategorija za oba takmaca i obama govnima dajemo po bod plus Kuriru pola boda na inventivnost a i asimetrije radi.

Kurir – Informer 2,5:3

Štampano izdanje

Mislio sam da za potrebe istraživanja skoknem do trafike i kupim po primerak obaju listova ali brate skontao sam da bih pre kupio dnevne uloške i slims cigare negde na Banjici u vreme gej parade. Em neću da doniram u budžet ovih vaši em je još Majkl Faradej dokazao štetnost olova u industriji. Plus, otkad rolamo reklame po tarzaniji, gujsca se briše troslojnom zewom, eventualno naleti nekad onaj ljubičasti perfeks premium, kad malo zakasne sa uplatama. I jednima i drugima po pola boda.

Kurir – Informer 3:3,5

Web

Kad nesrećnim slučajem završiš na Informerovom sajtu, posle 5 sekundi već kreneš da računaš „ok, nova grafička toliko i toliko, hard nađem polovan, daće bog da ne ode cela matična…“ U najboljem slučaju je potrebna dobra defragmentacija i bacanje brauzera u kantu za đubre jer sajt Informera izgleda kao treš porno sajt iz 2003. uz zlu kombinaciju žute i crvene boje od koje se tope zenice i navlači katarakta na oči a pečurke iskaču po glansu vršnjaka. U principu, posle odlaska na informerov sajt, procedura je ista kao i nakon opštenja s low-cost kurvom – pravac lekar i test na… sve.

Zdruge strane, Kurir je skoro renovirao sajtoa i on sad izgleda bolje od ogavne oglasne table u novobeogradskom soliteru (Blic) ali i dalje ne dovoljno dobro da bi se nazvao sajtom na koji imaš želju da uđeš bar na duploj porciji psilocibina posutim narendanim muskatnim oraščićem. U ovoj nemiloj borbi, Kuriru dajemo lapo boda.

Kurir – Informer 3,5:3,5

SUDDEN DEATH – fejsbuk pejdž

Hvata nas neizdrž kad pomislimo da će se epska borba završiti remijem. Jebiga, nije ovo šah već ulični fajt gde lete cigle, šlajmare i čupaju se kose. U potpunom besmislu kategorija uleće fan pejdž na fejsu kao ogledalo čistote duše. OVU SLIKU SAMO BEZDUŠNA OSOBA NEĆE LAJKOVATI

Informer –  Kurir 4:3,5

  • saško

    Viktor Savić na reklami, Doncafe, Telenor.. E Tarzanijo bedna.. Sve koje si pljuvala sada reklamiraš.

  • Perun

    Ako u Srbiji nemamo nikog drugog nego made in Bosnia Ljiljanu Smajlović, devojačko Ugrica, koja vlaži na prelepe patuljaste sex simbole poput Putina, da bude na čelo lista Politika, kakvog god da je, ali ipak jedinog relevantnog i sa tradicijom lista, što se onda bunimo što su nam dodjoši za sve krivi ? To je jedan od simbola nas samih.

  • A nije baš da oni imaju pravo izbora ko će da se pojavi na tom prostoru koji su odvojili za reklame.

  • Trolle

    Jao, opet potpuni promašaj Crnog Bulje. Kakav bre crni Informer, to je šaljivi list koga ni selj … poljoprivrednik ispred zadruge sa nezavršenom osnovnom školom ne uzima za ozbiljno . U našoj štampa-beton-ljiga ligi postoje samo dva derbija :

    DERBI VRHA : Kurir-Bl(j)ic
    Oba lista sa visokim tiražima, oba sa nejasnom vlasničkom strukturom . Oba čas u poziciji, čas u šatro-opoziciji ( SNS vs DS) . Oba naravno u suštini guraju čivutsku “pro-evropsku” politiku, uz popuštanje ventila masi sa člancima o moćnom Putinu i ruskoj vojsci .

    DERBI ZAČELJA (FENJER DERBI) : Danas-Politika
    Dva kvazi-intelektualna časopisa niskog tiraža i gistro za ozbiljnu publiku. Oba nerentabilna, Politika se nakačila na državni budžet al će uskoro da ljosne sa njega, Danas na Soroševe donacije koje presušuju . Politika uvek pro-režimska, ali uvek sa dozom DSS-ovskog pseudo-konzervativizma . Danas kobajagi eleitno-građanski, ali od onih građana koji te kulturno pozdrave na ulici, a u svoja četiri zida te zovu dvozubom stokom dok primaju kurac u dupe od dominantnog Roma. Oba nažalost(koju crnu žalost :D ) pred gašenjem , ali jbg teška su vremena .

  • Nemanja

    Ajde nađite ovom više neku voljnu životinju da jebe, opasno je skrenuo.

  • Zlatko Vukic

    Imaju izbora, ali za manju lovu.

  • Nakamichi

    Ma jok, bolje da njega neka živuljka kresne, po mogućstvu zloslavna dakako.
    Ruski međed bi cenim bio najbolji “izvođač radova”, možda bi pojebanog prošla zloslavna rusofilija a možda bi i crkao.
    Ovo drugo je poželjan ishod, više nam ne bi dosađivao ovdi…

  • Martel

    Ok, al šta fali dođošima?

  • Trolle

    Pa Nemanja, ti jesi voljan, a jesi i neka sluzava živuljka, ali ćeš ostati nedojeban :P

  • Trolle

    A za tebe ima dobrih vesti, sad kad budu došli tvoji pajtaši mudžosi da se bore protiv “zloslavlja”, uteraće ti jedan neomašćen kolac u dupe, pa ćeš da vidiš sve zvezde, od Velikog (ruskog) Medveda do gej-ikone Čede .

  • Nakamichi

    Vidi ovako zloslavni mali debilu, ja sam alergičan i na zloslavne i na kako ih vi zovete lojave.
    Zapravo i jedni i drugi su ispod istog kamena izmileli, valjda su su zato i bradati.

  • Nakamichi

    Ako misliš na guzate & debelovrate prekodrince sve im fali.

  • Kodor

    Kamagra Oral Gel – vec od 850 din – SMS ili POZIV +381(0)66 47 97 92

    – Vise informacija na: http://www.kamagra-gel-prodaja.com/

    .

  • neko peti

    debilcino idi i pusi ga stojadinovicu i ostaloj ekipi iz ateista Srbije

  • Ludi Milojko

    narocito smrdjanu drkaji , belom majmunu.