Tarzanija preporuka: Web Fest .ME

Ne znamo šta je bilo ljudima koji organizuju Web Fest .ME da nas pozovu u Budvu 20. i 21. septembra, ali smo čim je poziv stigao spakovali gaće (kupaće, redakcijske), maliciju (zelenu) i počeli da gojimo prase (ipak je to na moru, a tamo jedu samo vanzemaljske oblike života).

Ja dolaziti u miru, zemljanin moj brat!

Onda smo se setili i da ne znamo škk je WebFest – pa smo guglali. “Aha, konferencija o internetu. Znači okupe se kao neki blogeri i nešto pričaju, prezentuju, posle se svi nažderu i kopuliraju sa hipsterkama po hotelskim apartmanima? RAČUNAJTE DA SMO TAMO. ZAUVEK.”

Dobro, realnost je malo, pa, realističnija. Otprilike koliko i prava misija specijalaca u odnosu na Call of Duty. Ima tu zezanja, ali se priča o ozbiljnim stvarima jer dolaze neki ozbiljni ljudi. Iz celog sveta.

Čekaj, prešao si 5000 kilometara da bi nam pričao o internetu? Kul, al mogli smo to skajpom

Gugl i zvanični web sajt konferencije su nam otkrili da je tako prošle godine gost bio Met Malenveng, osnivač WordPressa, bez koga ne bi bilo ni Tarzanije,  kao i gazda GoDaddyja, bez koga ne bismo mogli da u Srbiji sa smrdljivog kauča (stvarno, Blek, ili počni da se pereš SAPUNOM ili nađi negde drugde da spavaš posle kafane – Tvoja Redakcija) registrujemo imena domena tamo negde u Amerikama. I ove godine dolaze neke jače lobanje iz sveta internet preduzetništva, i ključna tema o kojoj će pričati je kako da napraviš pare od interneta bez da ijednom pomenu reči betandwin i poker. Ljudi koji su napravili opasne sajtove i od njih još i zaradili nešto, kao što su Rajan Freaitas suosnivač sajta about.me ili Brajan Vong, osnivač sajta kiip.me… (Želimo ovde da napravimo malu pauzu i da iskoristimo priliku da čestitamo Crnogorcima na tome što su zaboli državni domen s kojim možeš da kombinuješ više nego Babović sa svojim imaginarnim drugarima na terenu.)

Naravno, da prisustvuje može svako ko calne za kotizaciju, ali da znate da nije tamo sve  priča, opušteno krkanje i napeto ganjanje hipsterki po Splendidu, štagod nam tvrdio Ivan Burek. U okviru festivala se održava i Web Up konkurs sa carskom nagradom: ako imaš pokrenut sajt i registrovanu kompaniju, ono što profi zovu web start up, možeš da pošalješ svoj projekat organizatorima i da (možda) osvojiš odlazak u Njujork  na TechCrunch Disrupt NY 2013, što je transfer direktno u Mančester ili Real posle dobrih pruženih partija u dresu Napretka iz Kruševca. TechCrunchove Disrupt konferencije su  među najjačim događajima internet-tipa na svetu, i to zato što tamo dolaze stvarno velike lobanje sa velikim parama da nanjuše internet projekte u koje mogu da investiraju svu tu veličinu. A pobednik Web Up konkursa u okviru webfest.me 2012  dobija tri dana štanda za dž na TechCrunch Disruptu NY, i jedinstvenu priliku da osvetla obraz celoj naciji! Npr. tako što u slobodno vreme overi na šta Jeremić troši apanažu.

A ima i neko takmičenje za najbolji sajt u regionu. Očekujemo da nas žiri nominuje. Prase ima već šes kila.

"Tarzanija je najbolja! Samo napred Obilić!"