Tarzanijin otisak nedelje #2

Nastavljamo sa tradicionalnim otiskom nedelje, koji ulazi u svoju, evo već, drugu sedmicu! Ponedeljkom ovde pišemo kako smo videli prethodnu nedelju, stavljamo gas-masku i ulazimo u gomilu novinarskih govana, da bismo izvukli ona vredna pokazivanja:

Tarzan nedelje: Džulijan Asanž

Ovaj mladić, trenutno smešten u Ekvadoru, ali ipak u Londonu, teško da je simbol neke velike svetske pravde. Šansa da je sam došao do onolikih „tajni“ jednaka je šansi da Brankica napravi Insajder bez dojave iz DB-a. Asanža je neko stvorio, nafilovao podacima i poslao ga da pravi pizdarije – zinat Beloj kući. Ovi se dosete pa čoveka u Britaniji hapse jer ga traže Šveđani zbog spavanja dve njihove državljanke… Pa, i Al Kapone je pao na utaji poreza, a ne na ubistvima. Ali kako je onda samo elegantno, kako je mužjački ne bežati, ne ubijati se skokom sa Big Bena, ne kukati – nego jednostavno ušetati u ekvadorsku ambasadu, zatražiti i dobiti, azil. Institucija azila, tako politički korektna, tako zapadna i tako demokratska, a upotrebljena da se stručno spakuje u rč Baraku Obami, matoroj Kraljici i pederima iz Švedske. Nasilne pokušaje da se uđe u ambasadu, Ekvadorci su na finjaka dočekali lekcijom da je doba kolonijalizma prošlo. Sad pred ambasadom dreždi pedeset pandura, pazeći da Asanža ne prošvercuju u kauču ili paketu sa mašnom, dok on unutra pije viskozu i bleji na Tarzaniji.

Ambasador ne igra šah baš kao Kasparov, ali zato pije kao Rus!

Onanisali smo na: Nevenu Adžemović

U smutna vremena kad mleko košta više od pakle šljakerskih pljuga, a evro košta još i više od mleka, Srbija nema zašto da brine! Naprotiv, treba da je srećna i još da meku suzu radosnicu na krilo pusti. Jer u Skupštinu je ušla Nevena Adžemović, bivša modelsica, devojka čije su sise poznatije od nje same, a u celu političku papazjaniju se upustila jer je „htela da sruši režim Borisa Tadića“ i da se bori za zemlju „u kojoj će mladi imati perspektivu“. Ne sumnjamo u poštene namere gospođe koja iza sebe ima dva braka sa mutnim biznismenima, a pogotovo ne sumnjamo da je na najboljem putu da te namere ostvari u timu sa Velimirom Ilićem, čovekom koji puteve gradi tempom zidanja Skadra na Bojani. Ipak, dok ne vidimo učinke politike, za sada zahvaljujemo Neveni što nas je podsetila na Modelsice i njihove spotove koje smo memorisali i nosili sa sobom u kupatilo, dok je mama mislila da kakimo, a tata se vragolasto smeškao.

Noć je vedra nad Srbijom...

Mrzeli smo: Debile koji proturaju priču o HAARP-u

Uvek je bilo poslenika medija spremnih da ustupe svoj analni otvor na korišćenje svakome ko plati kavurmu i špricer. Kad Loki sa SOS kanala za porciju svinjskih rebara ode u Veliko Crniće na lokalni derbi sa Salakovcem i prokomentariše da je kapiten domaćih čarobnjak u kopačkama koji je nekada kucao na vrata Zvezde – to je simpatično i benigno. Ali, majku mu jebem, kad žuta štampa orkestrirano piše da će neka antena u Barajevu stvoriti seksualne robinje u Srbiji – to je za Zabelu. Zločinačko lupetanje bez blama i presedana (kolega Dulniker objašnjava zašto) koje nas osuđuje da mesecima slušamo razgovore u tramvaju kako Amerikanci oće da nam kontrolišu u mozak i kako je bolje da se okrenemo saradnji sa Kazahstanom i Turkmenistanom.

Oću i ja takvu antenu!

Nepravda nedelje: Zatvor za Britni Nikol Koleps

Znam, već ste na nekom forumu ostavili komentar kako je strašno što ženske iz pank-benda Pusi Rajot na dve godine moraju u gulag jer su prozivale Putina pesmom u Hramu Hrista Spasitelja – ali niti je ono što one rade pank, niti je  glupirati se usred crkve društveno prihvatljivo; u Nemačkoj, recimo, za tako nešto može da se ide tri godine u ćorku. Naše simpatije odlaze nastavnici Britni Nikol Koleps iz Teksasa koja je orgijala sa petoricom osamnaestogodišnjih učenika i to uredno snimila. I zaglavila pet godina zatvora zbog toga. Majka troje dece, muž zaposlen pri vojsci, možda odsutan i, usled talibanskih bojnih otrova, impotentan – sve te okolnosti ne znače da je jebanje sa petoricom punoletnih muškaraca zločin. Da jeste, otprilike 50% svih pornićara bi bilo pohapšeno. A mi mislili da se ovakvi incidenti u Teksasu rešavaju kulturno, batinama u kući i oružanom hajkom na jebače, a ne da se meša pravosuđe. Američko tumačenje da je to nedozvoljen odnos sa učenicima ne pije vodu – uostalom klinci, američki fudbaleri, kažu da su svesno otišli da opale mladu mamu, kao što je i svako normalan u srednjoj sanjao o tome da opali neku nastavnicu.

Mi ovo ne bismo ni prutom dirali, ali klinci su sami hteli...

Ideja nedelje: Muzej Nikole Tesle u Njujorku

Svi znaju koliko je Tesla kul tip, jedan od pet likova kojima svi moraju bezuslovno da se klanjaju, čovek koji je izmislio našu eru, pričao sa vanzemaljcima na njihov zahtev, napravio neutronski top koji bi mogao da sprži celu Mađarsku i, što je ovde posebno važno, planirao da struja bude za dž. Svima. Da bude u vazduhu, ide kroz zemlju, da šetaš ulicom i na rešou greješ podvarak sa kolenicom, a na portabl TV-u, bez baterija, pratiš Srećne ljude. Ali priča je ista kao sa automobilima na vodu ili potpunom zabranom pušenja – postoje ljudi koji bi time izgubili mnogo novca, a to im se ne sviđa. Teslina ideja zato nije došla daleko, njegova laboratorija i osnovna instalacija u Njujorku je porušena i zaboravljena. Ali, sada se to zemljište nanovo prodaje i neka ekipa se dosetila da skupi 850 soma dolara da bi grad dodao još toliko i da bi kupili parcelu i na njoj napravili muzej posvećen geniju, naše gore listu. Skupili su više od pola milke, a imaju još 40 dana. Svako im para dao i svaka im dala.

Evo momci, zadržite kusur...

Tagovi:

nedeljeotisak