Velika šestorka – Arsenal

Ovo je godina u kojoj će finansijski virtuoz i uvoznik državljana Francuske na englesku teritoriju još jednom ponoviti da je zadovoljan timom koji poseduje i da je taj tim sposoban da osvaja trofeje. Ovo je godina u kojoj mu navijači kluba koji vodi po prvi put neće verovati. Ove sezone su samo dve stvari sigurne – da Arsenal neće uzeti titulu i da će Aston Vila ispasti iz lige.

Prošla sezona

Na samom startu su istakli najozbiljniju kandidaturu da do kraja vode ljutu bitku sa Norvičem oko 12. pozicije na tabeli u prašini ostavljajući gigante engleskog, ali i svetskog fudbala, prejaki Vigan Atletik i Bolton Vondererse. Nakon najdubljeg ožiljka iz prošle sezone, debakla od Junajteda u kom je nerotkinja nafilovana bezmalo osam puta, u njih više nisu verovali ni oni koji su do tada bez straha svoje teškom mukom zarađene nadnice stavljali na pobedu Arsenala u azijskom hendikepu. Verovao je Venger i na krilima neverovatnog Robina van Persija uspeo ekipu da došlepa do 3. mesta, od čega pored onakvih Sitija i Junajteda, svejedno nije ni moglo bolje.

Transferi

Još jedan prelazni rok u kom uvek racionalni profesor za sitan novac pokušava da pojača ekipu, ali mu se nekako dešava da na kraju ona opet završi za nijansu slabija nego što je bila prethodne sezone. Tako je doveo francuskog velemajstora igre na petoparcu Olivijea Žirua koji je prošle sezone svojim istančanim osećajem za gol vodio Monpelje do prve titule u njihovoj uspesima siromašnoj istoriji. Ukoliko se neko još uvek seća Šamaka koji ne dobija poverenje pa tugu gasi pušenjem aromatizovanog duvana iz nargile po londonskim mehanama, jasno mu je da smatramo da i ovoj akviziciji preti ista sudbina. Venger je privoleo i Kazorlu i Podolskog da se pridruže njegovoj četi, i oni su dobri igrači… ali za Monpelje, Malagu i Keln, za Arsenal i titule svakako ne dovoljno dobri.

Od mene očekujte malo, a dobićete još manje.

Nakon tih pojačanja, koja bi i takva Arsenal učinila bar konkurentnim za titulu, najbolji igrač iz prošle sezone je uradio ono što su pre njega učinili mnogi i rekao da ne želi da produži ugovor sa klubom iako ga voli, poštuje i povemeno u tami masturbira na logo. Venger je bio prinuđen da ga proda, iz nekog razloga baš Junajtedu i sad Arsenal ima iste šanse da osvoji englesku Premijer ligu kao recimo Valjadolid ili Rubin iz Kazanja. Dakle, nula. Ukoliko ode i Aleks Song, jedan od rekih u ekipi koji je sposoban da se potuče sa protivničkim igačima i kramponima im 90 minuta kontinuirano tretira fibulu, nemoj se začuditi ako uskoro kroz Emirate recimo Stouk protutnji kao stranački lideri kroz Nevenu Models, ostavi im četiri komada u mreži, a tebe ostavi snuždenog sa tiketom u ruci na kom kec plaća jedan dvadesetpet.

De si Bentneru balvane Danski. Ko je stobom igro ni pakao mu neće teško pasti.

Ova sezona

Svima je jasno da će se Arsenal grčevito boriti za mesto koje vodi u ligu šampiona i da eventualno može da se nada osvajanju nekog kupa sticajem ludih i nepredviđenih okolnosti, crne magije ili do sada neotkrivenog talenta za fudbal kod Alu Dajabija i Johana Đurua. Ipak, oni će i dalje da igraju lepo i dovoljno neodgovorno da svaka njihova utakmica bude zanimljiva za gledanje jer ih krasi ta divna navika da prime dva gola u prvih 7 minuta i onda se do kraja utakmice jebu sa protivnicima, sudijama i sa samim sobom da to stignu.

Tarzanijina prognoza: Četvrto mesto.