Šta droga kojom se pucaš govori o tebi

Ako je ovaj sajt o nečemu iznedrio mnogo tekstova, to je sigurno o načinima kako da kvalitetno ne smuvaš ribu te budeš ponosan na to, kao i o načinima kako da se kvalitetno drogiraš, pa nije ni čudo što nas ozbiljno shvataju koliko i kantu za đubre u ciganskoj mahali.

Nije tajna da materija koju guraš u krvotok, sluznicu nosa, desni, pluća ili čmar može štošta da kaže o tvom unutarnjem biću te smo rešili da klasifikujemo koliko si govno u zavisnosti od toga koje si drogoške rase.

Spid

Imaš 25 godina, živiš sa ćaletom, kevom, tri sestre, babom na umoru u 32 kvadrata u trećoj zoni i zaglavljen si negde između druge i treće godine faksa i činjenice da nisi jebo 2 godine. A i kad ti se pruži neka prilika, imaš polutku spida sečenog mačjim govnima i bugarskim praškom za veš u nosu pa ne može da ti se digne sve i da ga čekrkom tegliš. No, to te nimalo ne brine jer si u životu našao ekvilibrijum zadovoljstva. Bedni džeparac za klopu koji dobijaš od matoraca potrošiš na ds, a zbog ds-a nikad nisi gladan pa si u materijalnom smislu na nuli a vremena za blejanje ima na pretek jer spavaš svaki drugi dan po 3 i po čuke. Dugoročno bi mogao da ostaneš bez zuba negde oko tridesete i da ličiš na gonoreju pod mikroskopom al opet, zabole te. Jedino što može da te skenja u životu je pomisao da kad bi imao više love, cepao bi koks i bacio ove glupe amfetamine zauvek. Al love nikad nećeš imati.

Glavni sastojak spida koji dolazi sa desne obale Dunava. I leve.

Kokain

Ti znaš zašto živiš. Uglavnom. Oko prvog obiđeš stanare u gajbama koje ti je ćaća ostavio, a njemu njegov ćaća, a njemu partija jer je šurovao s Lekom Rankovićem. Zatim svratiš do svoje producentske kuće gde… nemam pojma šta rade vlasnici producentskih kuća, ali sigurno znam da ništa ne produciraju al zato mlate lovu; pa dakle pokupiš tu lovu, pa malo kurve, dosta bleja a ponajviše kokain sa kurvi i tako, sa 45 izgledaš kao da imaš 25, živiš kao da imaš 18, u jednom trenutku malo umreš al i to te nešto zabole, ionako će pičetina u mimohodu da curi na sve otvore za tobom. E da, malo je zajebano ako voliš belo a nisi ovaj level, tad se može desiti da te zelenaši ugraviraju u blato na obali Dunava negde kod Višnjice.

Dop

A jebiga. Prvo si mislio da te život ne mazi jer plata mala, ćale šiba kevu, ribe te zaintrigiraju pa u tebi traže nekog kome će da plaču zbog nekih koje gledaju strasno i pohotno. Dovoljno si pametan da skontaš da život može baš baš da bude sranje ali i dovoljno glup da misliš da heroin sečen dušom đavola iz Majstora i Margarite i mrtvim tkivom Dragana Vučićevića može da ga učini boljim. Jebiga, u jednom trenutku ti se stvarno učini da si našao lek za sve probleme, ali onda skontaš da nit si baš karakter koji to može da hendluje godinama niti si rok zvezda da možeš da priuštiš čistaka iz prve ruke, pa onda završiš truleći na stepenicama stambenog objekta ko Aca Noga.

EKSKLUZIVNO – Bajaga pripoveda o čistoći pajda i priseća se srećnih vremena.

MDMA

Da ti odma kažem: ti si bezdušno, bezosećajno, samoživo, egocentrično đubre. Što znači da si skroz normalan čovek jer, da se ne lažemo, takvo stanje je idealno za 99 posto životnih situacija. Za onih jedan posto razmutiš kvoter u čaši vode ko šumeću tabletu prekopotrebnog vitamina pa si tri sata prisan sa svetom, mnogo lepo razmišljaš i vidiš, mada zaplićeš jezikom a u tom trenutku si svakako istripovao da si Volter i da imaš toliko toga da objasniš svima okolo. Kad god vidiš ljude koji se pičkaraju ili otvaraju lobanje jedni drugima moraš da cokćeš i kažeš da bi jedna porcija mdma rešila sve njihove probleme, ali onda skontaš da nisi naročito izbaždaren za filantropiju, tj da te baš zabole šta rade.

Ekseri

Neophod svakom introvertu da postane Džon Travolta plesnog podijuma, jer mdma te više izgravitira spokoju s poznatim ljudima, od spida si samo Donald Tramp. Ali kad se to dobro iskombinuje, sve granice padaju što smo se još kao klinci uverili jer ne postoji drugi razlog da se ona dva idiota glupiraju onoliko dok pevaju Makarenu. Ekserdžije su mahom radoznala magarad s ne mnogo sive masa u lobanji i baš baš često im lajt motiv bude „zašto stati na jednom ekseru, hajde da probam optimum da pomnožim sa dva, tri, pet… trinaest“. A pošto se optimum povećati ne može iz prostog razloga koji nije potrebno dodatno objašnjavati, česte priče su „spavao na zvučniku u kst-u“ „podigao ruku u vazduh i tako mu ostala 19 sati“, „završio na afteru u Dimitrovgradu“.

Šit / Skank / Vutra generalno

Mislim da postoji jako malo iritantnijih ljudi od onih koji se kunu u omnipotentnost kanabisa. Iako bi te mnogi percipirali kao trve dobrog čoeka, spremnog nesebično pomoći totalnom strancu, ti si samo jedan lelemud i mlatikurčina koji žestoko zabaguje kad u rasporedu obaveza ima više od jedne stvari pa tako zaboravljaš ključeve, pare, raspored prostorija, da ga izvadiš na vreme i slično. Zaboravljaš i gde ostaviš smotuljak sa travuljinom pa u jednom trenutku keva ispizdi „ajde saberi se, moronu mali, prestani samo da kupuješ i ostavljaš, snabdeveni smo ko holandski kafić, uhapsiće nas Slina sve đuture“. Ako se usput kuneš u rege i propagiraš kako „jedan dobar džoint“ rešava sve probleme, razmisli dobro da umreš na vreme jer bi stvarno bilo opasno po čovečanstvo da se okotiš.

Ajde mrš smaraču.

Barbiturati

Rekao bih ti idi pa se leči al shvatićeš me ozbiljno pa ćeš da se lečiš intenzivno i umreš. U svakom slučaju, treba da umreš.

Alkohol

Crkni.

Kišjelina

Sad verovatno ovo čitaš i smeješ se koliko si superioran nad ovom bagrom koja „ne zna šta je prava stvar“ za razliku od tebe koji to znaš i tvoj vrhunski um je spreman da razume teoriju superstruna, pojam broja, optimum morala, problem tri tela i jednačine kretanja dima cigareta. Dovoljno je samo da metneš esid pod jezik i dimenzije postaju gravitacija koja postaje vreme, a vreme duh… Ipak, vrhunac  tvog bića je da se sabraćom kao svinjče valjaš u blatu na trens festivalu usred Mađarske.

Pečurke

Ostalo je u tebi i dalje ono malo govneta što je sa 16 godina duvalo u školskom veceu, i zaista voliš katkad da kažeš logičku kataklizmu „ma brate, radio sam ja eside, super su al hemara je to, ja sam ti više za prirodu i čurke, to bre čisto, to bre zdravo, znaš šta uzimaš“.  Adheziv nastao između tebe i magičnih gljiva će te kad naterati da se istripuješ kako se razumeš u materiju i brate „muhara nije toliko opasna, staviš je da se suši i onda otvor ISPARI a ostane samo psilocibin, gledo sam na jutjubu tako Finci rade“. I onda završiš u urgentnom i ćaća te se odrekne preko novina jer si glup ko kurac.

Bonus kombinatorika

Sinergija

Zlo nikad ne dolazi singularno, a ni gudra baš ne voli kad je solo. Što se sinergije tiče, tu su dva podtipa – prvi aktivatorski, drugi inhibitorski. U oba slučaja se radi o veroma neuračunljivim entitetima sazdanim od kostiju, krvi, mesa i govana. Ovi prvi lsd seku pušenjem dmt-a, ubace dva eksera u samlevenu halucionogenu žabu i sve to unesu u sebe. Epilog je film Death at a funeral ili pojavljivanje u Kusturčinom ostvarenju u ulozi leteće ciganke.  Drugi sinergisti kombinuju paju s lekovima za smirenje pa ako si od te vrste, zamoli dedu da te zakuca budakom u čelenku i prestani da brukaš familiju, stoko narkomanska.

Ekvilibrijumisti

Dizalica-spuštalica, ništa ne preuštaš slučaju, sve uzimaš dozirano. U tačno određenim trenucima zapališ spravu kad vidiš da te belo rešeta jer ti si brižni otac i muž i ne možeš sa ortacima na Bobana Piromana u Deliblatsku peščaru, ali i vučeš boldovanu lajnu spida kad te šit prikuca za stolicu jer drugari su ti studenti sa 30 godina a ti uspešni tim lider u nekom kapitalističkom zlu. Zaključak – ti si samo proračunati govnar i pomerio bi kamen za među jedan metar dublje u burazerovu zemlju kad on okrene leđa.

Svinje

Velja Ilić na mrsnoj slavi. U životu nisi završio mić ničega al voliš da se privaljuješ gde ima i uzimaš sve što se nudi. Kad niko ne nudi, kumiš i moliš. Kad sprava ide clockwise i prođe tebe, voliš da budeš duhovit i dobaciš „e ajmo sada counterclockwise hehe“. Dok kruži lula mira, šmrčeš spid, pepeo iz piksle i gutaš eksere, b vitamin i flopove. Kad neko iskapi mdmu, opušteno ga pitaš da ti da da oližeš čašu, uvek ostane malo na dnu, greota da se baci.

 

 • Vladimir Jurišić

  Лепак?

 • Aleksandar Hakler Milenković

  a droga? drogu ste zaboravili

 • Dragan JuRa Jurišić

  Prezime zar i ti :O

 • adultnomore

  Gle što je autor posta očigledno izbegao hormon koji lučimo u trenucima kad nam je život ugrožem a na ulici (internetu) košta cca 200$ – dimetiltriptamin.

 • Totalno kul narkoman

  Ja sam i dalje u fazonu da se drogiram. Jer me boli kurac sta neko misli, bas zato sto sam drogiran.