Fiks ideje br. 9 – Leti Budva zimi Plok

Dočekali smo fala bogu. Umrla je. Pre nas. Mislim ne pre svih, neki su evidentno umrli i pre nje, ali umrla je pre svih nas koji još nismo umrli. Što je radosno, bar za nas, a ni žena od 96 godina ne bi trebalo puno da se zabrine kad shvati da je mrtva.

E sad, mogla je baš i nekad na leto da umre da ne odlažu celo kolo zbog nje, ne znam je li svesna ona koliko je natrpan raspored ove jeseni, ide to svetsko i to sve, pa sad kad bude moralo u januaru da se igra 12 utakmica u 14 dana, nadam se da će to naterati kraljevsku porodicu sledeći put dobro da razmisli da li je pristojno samo tako umreti u sred sezone i svima pokvariti zabavu.

I mi smo ljuti naravno. Daleko od toga da nemamo šta igrati zato što nema Engleza, ali se osećamo prevareno jer niti smo nekako uticali na to da ona umre, niti nas to ikako pogađa, niti to jebiga ikog ikako pogađa, to je žena s nepostojećom funkcijom, osim ako joj funkcija nije da jede puding i sporo priča.

A da bezobrazluk bude još veći, imamo i još uvek nerešeno pitanje hoće li Englezi igrati evropske utakmice sledeće nedelje što je jedan veliki skandal, čuj oni sad DONOSE ODLUKU hoće li igrati zakazani meč u zakazanom terminu jer je umrla neka žena za koju oni nešto tripuju, pa treba ih tačno izbaciti opet na 5 godina iz evropskih takmičenja, ovaj put ne zbog što su ubili 40 Italijana nego samo jer su imperijalistički jebeni šljam koji još uvek umišlja da vlada Evropom, iako nikad nije vladao Evropom.

I pored toga što smo nasilno i ničim izazvano uskraćeni za sva engleska takmičenja, mi smo se, naravno, snašli. Evo šta smo uspeli da nakrpimo za ovaj vikend.

Ne ne gospođo ne brinite ne treba da ih vezujemo, to su samo Ebue i Sanja

 

Radomiak Radom – Visla Plok 3+ (1.80)

Bezengleski vikend počinjemo s jednog od najnenadanijih mesta, moćne Poljske, geopolitičkog ekvivalenta nabreklog muda u uzanom procepu. Poljska je jedna sjajna zajebancija, autor teksta je posetio ovaj slovenski Vatikan 3 puta, i svaki od tih puta naučio nešto nenormalno, samo da bi sve to zaboravio već negde na pola Slovačke na putu kući. Šta se desi u Poljskoj ostaje u Poljskoj, ne zato što Poljska pruža neke nepregledne mogućnosti bluda i razvrata (uglavnom samo ločeš), nego zato što ti užasne količine alkohola izbrišu svaku memoriju i 5 godina kasnije nisi siguran jesi li stvarno video Kubu Blaščikovskog kako lebdi po Varšavi na parčetu pice ili možda ipak votku ne treba piti na dupe.

E sad Poljacima je i fudbal tako nekakav, bukvalno kao da nekad malo zaborave kako im je izgledala prošla sezona, pa im je tako prošlogodišnji šampion Leh godinu dana pre toga bio jedanaesti, Legija koja je pre dve godine bila šampion je prošle godine bila deseta, dok je u najekstremnijem primeru poslednjih godina, moćni Piast Glivice 17/18 bio na bod od ispadanja da bi 18/19 uzeo jebenu TITULU.

Zašto je sve ovo bitno? Pa mislim i nije nešto bitno da se ne lažemo, neće te pitati baš Memedović ovo u Poteri, ali ovaj nepotrebno dug čas skorije istorije poljskog fudbala služi da ilustrujemo poentu. Novac danas stavljamo na Vislu Plok, sedmi tim Poljske iz prošle sezone, koji je furiozno startovao sezonu, vode na tabeli i ušli su 7/8 puta u 3+ I 6/8 puta u GG. Gospoda iz Maxbeta su nam dala 1.80 za 3+, tako da se mi nećemo proseravati više od toga, ali ako ima momaka koji žele to spojiti sa golgolom, kvota za to je 2.10 pa udrite, ISTOČNI BLOK NAVIJA ZA PLOK, msm ne baš za Plok nego golova da bude jbg.

 

Union – Genk gg3+ (1.90)

Dalje ide Belgija, mlađi i francuskiji brat Holandije, i fudbalski i civilizacijski, evo već je deveti tekst u ovom sumanutom serijalu a mislim da Belgijance nikad nismo imali do sad pa je red da se počastimo. Union je baš lepo gazio u ligaškom delu prošle sezone, a Genk ko Genk uvek ima neka očekivanja a mi nikad ne znamo oće završiti prvi ili osmi, a završiće osmi, a što je najlepše prijatelji moji, nas to uopšte jebeno ni ne zanima.

Ono što nas zanima je da je Genk otvorio sezonu sa 5 utakmica koje su išle u gg3+, pa onda jednu dobio 4:0, i jedino su u prošlom kolu odigrali mrljavih 0:0. Zanimljivo je (mada ustvari i nije toliko) da većina golova dolazi iz veznog reda, ali svakako se uzdamo da će i napad sastavljen od lažnog Pentsila i mlađanog Andraša Nemeta (što je verovatno najčudnije ime koje si čuo za crnca, osim možda Rimputapačimbunabadežileaka) pomoći našem finansijskom stanju. Union je prošle godine pokazao da ume natrpati golova tako da je skroz ok da ovde rokamo gg3+, a zauzvrat ćemo dobiti 1.90 puta više para ako pogodimo.

 

Kadiz – Barsa 2&3+ (1.75)

Ovde valjda nema puno šta da se objašnjava jebiga, dali nam ljudi 1.75 za ovo, i znam da je to zato što kad odigraš bilo koju miks igru realno drastično smanjuješ sebi šanse da pogodiš al brate ovo da ne odigram živ bih se pojeo.

O Barsi još uvek ne znam šta da mislim, tj znam šta da mislim o njima kao organizaciji a to je da je zaista skandalozno da se klubu koji je u dugovima milijardu ipo evra dozvoli da uopšte postoji, a kamoli da kupuje igrače i da ih plaća bilo čime osim žetonima za ringišpil i mint žvakama. Dugoročno nemam predstavu šta će biti s njima jer iako ih svakako neće najuriti u 4. ligu i ubaciti Usmana Dembelea u stečajnu masu, nije majku mu jebem ni normalno da se ceo svet pravi blesav ovako. Ni o Kadizu, da te ne lažem, ne znam previše, ali 0 bodova i 0:10 u prve 4 utakmice možda ipak daju neki nagoveštaj.

E opušteno Rafinja, nema para al imamo neki crep i neku armaturu pa će prebijemo

Fejnord – Sparta 1&2-5 (1.63)

Na kraju standard, rokamo i neke Holanđane neki miks s golovima, i to lepo ovako da se ostavi neki nenormalan raspon fazon od 1 do 8 golova, sednemo, zavalimo se, i onda bude 6:5 i sve što mogu da pomislim je da kladionice neprestano prate šta ću ja odigrati, onda zovu svih 22 igrača oba kluba da kažu “e ovaj majmun odigro 3+ aj ga prcamo malo” i onda se svi 90 minuta vrte u krug I igraju lastiš i posle sede na pivu i smejulje se kako su zajebali neku glupu pederčinu.

Ipak, ovaj put mislim da takvog poziva neće biti i jedini rezultat kojeg se zaista bojim je 1:0 i to je neki realan strah jer Sparta ima najbolju odbranu od svih ovih holandskih poluekipa što moraš svaka dva meseca da proveriš jesu ispali prošle sezone ili ne, a Fejnord je, iako je realno super startovao, i dalje prodao neke baš važne glave letos i otud ipak neka mala strepnja. Ipak, trebalo bi da dobiju Spartu, više od 5 komada stvarno ne bi trebalo da padne a ako daju taj jedan i odluče tu da stanu nemojte me tražiti jer se krijem u podrumu i plačem, što kažu ovi svi sportisti kad ispadnu s nekog glupog takmičenja MENI JE NAJTEŽE.

Tagovi: