Fiks ideje br. 14: Moja prva ljubav, moj prvi Vesterlo

Sad već jebiga brojimo sitno. Nije lepo da nam grunu ovako Svetsko usred novembra, navikli smo da se kao narod s prvom kišom i prvim oblakom zagađenja zavlačimo u kuće turbo depresivni, pravimo sopstveni oblak zagađenja od cigara i pijanih isparenja i gunđamo zašto ne greju ili zašto greju, u zavisnosti od toga da li greju ili ne greju. Ipak sad s tim Svetskim tako tu naguranim se može reći da prosečan uživalac fudbala ustaje sa elanom i voljom inače nenormalnim za ovo doba godine, zaslepljen neprestanom Ligom šampiona i ovom OLUJOM fudbala koja traje mesecima i ima kulminirati duelima sa Nejmarom i Šaćirijem usred jebene pustinje.

Ali kako to uvek biva, kad je čovek srećan, uvek ima i neko sranje. Euforija je snažna, ali je konstantno ometa ta neka mala pritajena panika da ćeš otvoriti Blic ujutru a ono Vlahoviću puklo koleno ili Tadić podero butinu. Generalno je malo zajebano igrati kladžu ovih dana jer sve nešto razmišljam ko bi sve mogo da se šteka, ko ima kolko reprezentativaca, i sve kao ne brate ne budi lud paranoišeš, i onda ispadne da jebeni Tite naređuje igračima da glume povrede da ne bi igrali za svoje timove pred Svetsko, dakle da se ponašaju onako kako se i inače ponašaju na terenu govna brazilska, bukvalno bi mi lakše palo da pehar svetskog prvenstva digne Granit Džaka nego Nejmar.

Jedan od poslednjih vikenda pred svetsko nam je još na sve ovo podario i solidnu gomiletinu derbija. Većinu ću propustiti jer glumim hipsterčinu malu koja će radije odigrati neki izmišljeni miks tipa 1&GOLMANA BOLI NOGA na Pardubice nego golove na PSV – Ajaks jer kao SUMNJIVA IM FORMA, što je zbilja katastrofalan pristup kladionici i životu. U tom stilu, prelazimo na parove.

Ja: Ne odigram golove na Holanđane.
Holanđani:

 

Čelzi – Arsenal GG (1.73)

Dobro, nećemo propustiti baš sve derbije kola, samo ćemo igrati onaj koji je možda i najteže pogoditi. Generalno je engleski derbi uvek bio kurva lažljiva i za kladioničara i za uživaoca fudbala jer ne znaš da li će utakmicu rešiti makazice Runija, frljoka Benajuna u nadoknadi za 4:4, pola milimetra lopte koja se zadržala na liniji, ili će sve da ode u sasvim drugom smeru i nećeš ni znati kako se završilo jer si zaspao na 0:0 u 65. minutu kad je Fred sedmi put na utakmici dodao loptu reklami.

Ovde nas danas čekaju dva stara govnara na koje smo se opekli milion puta. Sumnjivi i pijani Čelzi je sad već potpuno nepredvidiv, a Arsenal nas je sad već toliko istraumirao da mu ne bismo verovali ništa ni da lično Tjeri Anri obuče dres, stane na sred terena i izvadi telefon da zove Bergkampa da proveri jel stiže i on. Ipak jbg ne možemo baš biti ni retardi i ignorisati sve što Arsenal radi ove godine al baš da bismo mu bili žirant ili kupili pečurke od njega, ne verujem.

Valjda GG nije previše poverenja ukazano ovoj dvojici budala od timova, mislim da su i jedni i drugi dovoljno rešeni da ovde pobede i dovoljno nepouzdani da im se dese sranja iz kojih će da padne bar po jedan gol. Maxbet je pristao da nam za dinar ovog poverenja da 1.73 dinara zauzvrat i ja sam po toj ceni svakako spreman da istrpim određenu dozu traume.

 

Leverkuzen – Union Berlin x2&2-4 (2.60)

Ne, ovaj tip je klasična provalija u koju sam neoprezno skliznuo jer kao ne bih baš dvojku jebiga nisam blesav, al daje Maxbet 1.60 na x2, mada to mi je baš mala kvota jer ipak je rizik jebiga Leverkuzen kući ovo ono Nojvil Balak Ulf Kirsten i te fore, daj da natrpam još nešto da LAKŠE IZGUBIM, tj debil kao izmiksujem tip s nečim i time pogoršam sebi šanse kako bih nabudžio kvotu tako da ga vredi igrati. Logika šampiona.

I sad, prvo sam na x2 zalepio 2-5 jer kao aj stavim nešto što će lagano doći, da ne preterujem, i onda gledam i mislim se šta pa neće im Union dati 5 komada u Leverkuzenu jebo te kurac, smanji to na 2-4, sedi i tresi se dok se ne završi utakmica ko te jebe. Union gura carski ove sezone, ali u vrlo da kažem konzervativnom maniru, bez nekih spektakularnih rezultata, ludačkih preokreta i nemačkih izmišljanja, ako izumemo ono rutinsko nabijanje Šalkea. Otud postoji i mala bojazan hoće li se ove dve ekipe uopšte dokotrljati do 2 gola na meču, ali Leverkuzen se ove sezone zaista zna poniziti i baš solidno im duva promaja nazad i valjda neće sad baš odlučiti da stisnu dupe i izigravaju ozbiljnu ekipu, to bi trebalo da su ispucali protiv Atletika.

 

Tirol – Austrija Beč GG3+ (1.70)

Došlo vreme i za jednog Austrijanca. Juče smo propustili Volfsberger tj jebiga da te ne lažem ja ga nisam propustio, samo ne mogu subotom ujutru kad ustanem pijan da ti serem šta da odigraš, jer jbg mogu i nedeljom da ustanem pijan i da ti serem šta da odigraš, što naravno nije nikakva razlika osim što je nedelja kasnije od subote a ja ono što mogu sutra nikako ne ostavljam za danas. Osim Volfsberger, odigram gospodina Volfsbergera koji god da je dan a trebo bi i ti dok je još u ovakvom gasu jer nam ni on čovek neće doveka plaćati kiriju i komunalije.

E sad ako si baš zakasnio, ovo je verovatno najbolja rezerva. Na utakmicama Tirola i Austrije u 14 kola do sad palo je okruglo 100 golova i to i kod jednih i kod drugih nekako baš lepo pola-pola raspoređeni, baš onako kako bi jedan uživalac golgola to i poželeo.  Austrijanci su generalno lagani što se tiče, ono, fudbala, ne sekiraju se evidentno puno kad se primi gol, evo i ovo i prošlo kolo samo jedna tekma nije ušla u gg, pritom je Austrija Beč i u Evropi dobila 15 komada u grupi i još rutinskih 6 u kvalifikacijama i majku im ja jebem ako ne mogu sad ispoštovati da daju 3 jedni drugima, ili sami sebi, ili nek dođe Volfsberger da ga primi umesto njih ako treba, nećemo se buniti.

NAŠE POSLEDNJE UTOČIŠTE PRIJATELJI

 

Union – Vesterlo 1&D2+ (1.83)

Za kraj, još jedan Union, ovaj put belgijska verzija, takođe u sasvim solidnoj formi, samo bolje trpački raspoložen. Ovaj Union je ekipa na koju volimo odigrati golove a ovaj put smo za razumnu igru dobili i razumnu kvotu, te ne moramo tovariti neki GG15+ ko nenormalni, nego se lepo zavalimo, Union povede u 7. minutu 1:0 i onda se sledeća 83 minuta pitamo jel treba uzeti kešaut ili je možda skok s devetog sprata na beton najbolji kešaut koji možemo dobiti ovaj vikend.

Kec isto nije loša priča ali je baš slab, 1.53, a sa d2+ bukvalno isključuješ samo jednu mogućnost, i to upravo ovu gore navedenu, da povedu i da im onda pukne baš kurac. Union je poslednjih 12 utakmica u ligi dao makar 2 gola, samo jednom su pobedili 1:0 ove sezone, a Vesterlo dobija praktično dva komada po utakmici, i ako su nas terali da kopamo sve ove informacije da bi oni na kraju šmekeri odigrali 1:1 onda sledeći put uzimam listu, otvaram finsku odbojku, nabadam nasumično hemijskom i ajde sve u kurac.

Tagovi: