Fiks ideje br. 10 – A tvoje oči, Letonci, su pogledale me

Da brate jebiga, Liga nacija, opet. Ali ajde da budemo pošteni. Iako se često čini da bi mogla jednostavno da promeni ime u „gomila prijateljskih utakmica al ima i tabela“ ili „niko ništa ne dobija osim eventualno težak i konceptualno jako retardiran baraž u ciklusima koji se potrefe da se igraju pred Evropsko“, čini mi se da je sad u ovom konkretnom momentu situacija ipak maaalo drugačija.

Prva stvar je što je sad doćeralo do kraja (mada doduše cela Liga nacija se odigrala u dva prozora ali ajde), dakle ekipe koje su zaređale par dobrih tekmi letos sad imaju priliku da završe poso i da se iskurče kako su osvojili jednu od fazon 27 grupa i predstave to kao istorijski uspeh. Druga stvar je što su ovo poslednje zvanične utakmice pred Katar, što znači da će ekipe koje idu na Svetsko da se izlože jer saće Svetsko, a ekipe koje ne idu na svetsko će da se lože da bi bar malo kompenzovali što ne idu na Svetsko. Mislim možda smo sve ovo i umislili, ali na čemu drugom da temeljimo svoje kladioničarske pokušaje nego na umišljanjima, zabludama i praznim nadama.

Mi ćemo naravno iskoristiti ovu priliku da potrošimo neke pare sa ciljem da ih uzmemo više, kao i da navijamo za Srbe, Mađare i da Englezi nestanu. Ne ispadnu, pošto su već ispali, nego fizički da nestanu, skroz, nema više, ode Englez. Eto tako, a sad, parovi.

 

Danska – Francuska 1x&2-4 (2.65)

Da pokušam da se opravdam za ovaj samoubilački pokušaj na samom početku, ovaj kamion sa obeležjima islamske države pun eksploziva kojim jurimo prema štabu kurdskih oružanih snaga u okolini Kamišlija, recitujući stihove iz Kurana. Bez brige, imam objašnjenje.

Umesto ovog para je trebalo da stoji jedan simpatičan 1x na Mađare po ceni 1.80, ali sam se, pošteno rečeno, usrao. Italijana. Jebiga. Jesu ih u poslednjih godinu i nešto sjebavale takve veličine kao što su Bugari, Makedonci i Severni Irci ali takva Italija je najpoganija i najzajebanija Italija. Nećemo ti zameriti ako odigraš Mađare u bilo kojoj formi, daleko bilo, ali mi preskačemo.

Paničan pogled na listu koji vrišti PA DOBRO ŠTA ĆEMO ONDA pao je na Dance i ultimativnu jebenamsetačno ekipu, Francusku, koja bi u slučaju da ne pobedi mogla da ispadne u Ligu B ultimativnog jebenamsetačno takmičenja. Danci će maksimalno zapeti da ovo dobiju, a Francuzi će uložiti možda minimum truda da ne ispadnu, ako je minimum truda rifrešovanje flešskora da vide kako stoji Austrija. Dakle, 1x. Ovih 2-4 je samo nepotrebna izmišljotina koje će me sasvim verovatno oboriti i oterati u ludnicu, ali nije li to i jebena poenta svega ovoga.

Vladislav Petković Dis – Pogba spava

 

Norveška – Srbija x2&3+ (4.60)

Braćo moja ovo sranje se zahuktava i mi se nalazimo u sve težoj situaciji. Tj ekipa igra sve bolje, nije to, nego svi znamo kako se završava sve kad odluče ovako da nas izlože – tako što npr Ilija Petković odluči da bi Argentinu ipak trebalo napasti, ili Šaćiri odluči da bi baš mogao da nam ga strpa u 90. minutu i pokaže nam životinju s grba zemlje s kojom čak ni ne igramo, ili, u najgorem slučaju, Kejhil odluči da bi danas baš mogao da nadskoči Vidića a Kuzmanović da proveri samo šta bude kad staviš ovako ruku visoko iznad glave dok tuda prolazi lopta.

E sad kad sam te lepo podsetio na sve moguće ponore i traume, da probamo da budemo objektivni. Zajebavam se, naravno da nećemo biti objektivni nego ćemo nastaviti da se ložimo nego šta bre, pa jebo mamu koga smo sve gledali u ovoj ekipi zadnjih 25 godina, sad najbolje da se ne ložimo kad igraju ovako.

Što se tiče prognoze, ja mislim da svaki 2 ili x2 miksovan sa većim brojem golova ili golgolom ima šansu. Kladionice nam uporno daju baš jake kvote na ove igre kad igra Srbija, kao da su još uvek nepoverljive prema svemu što se dešava i baždare te kvote po nekim starim Muslin podešavanjima. Tako ti je na primer, u momentu pisanja ovog teksta, X2&2+ 2.50, 2&3+ je čak 7.40 a 2&GG je jebenih 8. Ovde tražimo neku sredinu, pa nek bude x2&3+ jer nam je ponuđeno čak 4.60 za to i čekamo utorak da gledamo Mitra kako sam pakuje sva 3.

 

Moldavija – Lihtenštajn 1&0-3 (1.68)

Taman kad si se ponadao evo jbg danas neki normalni parovi ima A liga ima i Srbija za njih navijam kad  ono OP MOLDAVIJA, ali za to nemoj kriviti moju neospornu fascinaciju Moldavijom već njihovu slavnu pobedu u Letoniji kojom su ostali u igri da se bore za prvo prvo mesto koje su osvojil ikad u bilo čemu.

Takođe krivi i gospodu kvotare iz Maxbeta koji su na 1 stavili sasvim očekivanih 1.27 ali su na 1&0-3 ostavili vrata širom otvorena da uđemo i odnesemo im TV i mikrotalasnu iz kuće i poklonili nam 1.68. Uzmimo u obzir da je Moldavija zadnji put dala tri gola na zvaničnoj utakmici, ako sam dobro iskopao, na gostovanju u Podgorici 2013, i to ne da su dali 3 nego su dali 5, ali to je bilo pre 9 jebenih godina i na golu Crne Gore je bio, kunem ti se, Vukašin jebeni Poleksić.

E sad ja nisam siguran da li ovde glavni kvotar zna nešto što mi ne znamo (ili je prosto pijan), ili algoritam za kvote zna nešto što mi ne znamo (ili je prosto pijan), ali ovo je stvarno greota ne probati. Ovaj praznik fudbala na programu je danas u 3 i čak ima i direktan prenos, tako da požuri po tablu svog omiljenog analgetika, izblendiraj ga, sipaj u venu, pukni 1&0-3 na tiket i imaš nedeljno popodne za pamćenje.

 

Andora – Letonija 2 (1.75)

Naravno da ćemo ovo ovako da završimo. Već smo negde objašnjavali kako je Liga D jedno nacionalno blago, svetska baština, jedan pravi fudbalski spomenik kulture i mesto gde fudbal umire da bi se ponovo rodio, ali bez jedne noge i u kliničkoj depresiji. Na sve to, neko nas je pogledao od gore i odlučio da priredi dramu u zadnjem kolu, u kojoj će Moldavci i Letonci u duelima sa Lihtenštajnom i Andorom direktno da odlučuju ko će sledeće godine u viši rang, a ko ostaje da uživa u sigurnoj kući za fudbal zvanoj D liga.

Letonija zbilja nije fudbalska velesila, letimičan pogled na njihov sastav uliva nesigurnost oko toga je li to spisak imena ili buncanje katoličkog sveštenika koji se nagutao izduvnih gasova. Ja se zaista ložim na fudbal ali u ovom timu, jebiga, ne znam nikog. Hteo sam da napišem da većina igrača igra u letonskoj ligi a da im glavni igrači igraju u Češkoj, Kipru i Finskoj ali realno nisam siguran jesu li im to glavni igrači a glupo je da te lažem, nemam nikakav interes. Stvarno sam mislio da ću prepoznati neko ime kad prođem kroz spisak, ali ništa od toga i jedina istina je da ne znam ništa o jebenoj Letoniji. Imaju igrača koji se zove Ciganiks, to je malo smešno, valjda.

Samo delić atmosfere

Ipak, upotrebiću argument koji sam već upotrebio ranije u tekstovima a to je da im je protivnik bukvalno jedno brdo, jedna stena koja, koliko znam, čak nije ni poreski raj nego samo postoji. Letoncima je, doduše, dovoljan i bod, a ako budu takva govna da se zatvore i brane nulu onda ćemo naravno da navijamo da izgube, da makar braća Moldavci dožive danas nešto lepo kad već mi ne možemo.

Tagovi: