Fiks ideje br. 13: Ja sam u LASK-u, u LASK-u sam

Dogurali smo do 13. Ne godina, mada i to smo, majke mi, nego 13 tekstova u ovom serijalu i to ima valjda neke simbolike. Nije kladioničar sujeveran čovek, daleko od toga, ali valja u ovakvim prilikama malo mahati rašljama ispred tv-a ili okačiti neku golubiju nogicu da visi s plafona ili politi tiket svetom vodicom ili makar ritualno opsovati Megvajera za sreću.

I ova magluština je braćo neko loše znamenje, mislim razumem da je to samo voda koja ide u vazduh ili ne može da ide u vazduh ili se hladi ili zagreva ili šta je već oblak a šta magla, al opet. Ja sam jednostavan čovek, kad god mogu da vidim vazduh umesto kroz vazduh ja čekam da se desi neki loš kurac, i obično se i desi, i obično je to Totenhem.

Pre nego što pređemo na parove, samo mala poruka i mts-u i sbb-u da nam se apsolutno najedu muda s ovim pričama o B92 i Prvoj pa nam kao puste Premijer ligu pa je onda ipak ne puste, pa kao e nećeš moći više da gledaš B92 pa kao e ipak ćeš moći pa onda ipak nećeš, što ono jbt kao O NE NEĆU MOĆI DA GLEDAM AVIONDŽIJE pa da li ste vi bre normalni svi oko čega pravite dramu, želim i B92 i Prvoj da ih ne bude ni na sbb-u ni na mts-u ni na onom zemaljskom signalu ni na ovoj planeti jebenoj, zauvek. Idu parovi, veži se.

pobogu ljudi

 

LASK – Volfsberger GG3+ (1.80)

Pokušaćemo da razbijemo maler u 13tom tekstu jednom ligom koju mislim da još nismo pokrili u ovom mučenom serijalu. Dobro, jebiga, ako stvarno treba da razbijamo maler jednom Austrijom, dakle jednom prikrivenom Nemačkom, znači da smo u govnima, ali pošto realno jesmo i znaš da je sve drugo laž, idemo ovim putem. Austrijanac je, ipak, jedan ozbiljan narod, u novijoj istoriji poznat uglavnom po tome što je skakao skije, rodio Hitlera i bio guverner Kalifornije izabran samo šale radi.

Volfsberger nije neka tajna, Volfsberger je cele sezone apsolutno divlji, na njihovim utakmicama pada jače od 4 komada u proseku, ispali su iz Evrope tako što su prepukli od Moldea kod kuće 4:0 i već 9 kola zaredom ulaze u gg3+. Najjača austrijska finansijska institucija je ove jeseni bila Volfsberger banka i svako ko je rešio da joj ostavi novce je u plusu. Ko nije, evo prilike.

Lask, s druge strane, daje oko 2 komada po utakmici, ali to radi normalnim ekipama, a Volfsbergeru koji je ove sezone odlučio da mu gol razlika izgleda kao rezultati kineske košarke bi mogo i više ako se mi pitamo. Da smo se rodili ko ljudi išli bi bar na gg4+, ali pošto nismo onda idemo ovo što idemo, po ceni 1.73, šta ćeš više.

 

Kadiz – Atletiko Madrid 2&0-3 (2.00)

Ako u nešto još uvek možeš da se uzdaš kad ustaneš iz kreveta subotom je da će se ujutru na RTS-u zbunjeni folklorni ansambl klatiti levo-desno kod Šarenca, da će uveče Darko Lazić negde sleteti kolima, a da će popodne Atletiko ući u 0-3. Atletiko se i ove sezone drži tradicije, a uglavnom se držao i tradicije da te golove možeš vezati s nekom njihovom mrljavom pobedom. Jesu povremeno kritični i jesu sigurno usrani posle spektakularnog ispadanja iz Lige Šampiona, al majku mu jebem, Kadiz.

Mislim jes rizično ali moramo nekako maler razbiti a kako drugačije nego ako ga prizivamo, jel tako. Igrati nečiju pobedu i ŠTO MANJE golova je jedna mučna i neprijatna aktivnost, i mi ćemo je raditi ovaj vikend kako bi podneli žrtvu bogovima sportske prognoze i odobrovoljili ih. Prizivamo jednu klasičnu profuknjaču od pobede a ko će to bolje da uradi nego Simeoneov bataljon prljavih hijena.

 

Lester – Mančester Siti GG (1.73)

Da malo opustimo atmosferu – jedan Englez. Iako autor teksta još uvek nije uveo Arenu jer je idiot, ipak i mi koji smo počeli da učimo turski preko strimova Premijer lige imamo dušu, namučenu ali jebiga. Nekako normalno da ide jedan Englez na tiket, jer je realno liga koju većina mase najviše prati i najviše i konta, sve dok ne treba prognozirati hoće li Junajted ovo kolo izaći na teren kao Ajaks iz ‘95 ili kao Ajaks sredstvo za podove.

Srećom, blagodeti kladioničarskog sveta nam omogućavaju da se ne kladimo na Junajted ako baš ne želimo, a ako baš želimo onda nam tako i treba, jer pogle kolka liga – 10 utakmica, 600 igara po svakoj, 6000 jebenih igara ko tetris, uvek ima nešto na šta možemo sjebati pare, ali sjebati ih makar ubeđeni da to radimo s dubokim razumevanjem lige, s monoklom odloženim na gramofon i čajem punim analgetika u ruci.

E tako meni deluje ovaj GG na Lester i Siti, baš zacementirano, Lesterčina se loži na ovakve utakmice, ove sezone igraju potpuno divlje i nepredvidivo mada ponekad i samo loše, ali jedan Vardi je konačno razbio blokadu protiv Vulvsa prošlo kolo i ako ovo nije utakmica u kojoj će tu blokadu načisto da uništi sa dva gola s klupe, onda ne znam šta je. Siti će samo prosto dati gol, a verovatno i 4.

 

Olimpijakos – Lamia 1&0-2 (3.10)

Kako bi bili sigurni da ćemo razbiti maler, stavićemo ovde i jednu klasičnu kamikazu. Jedna prava poslastica od govana za kraj. Verujem da je ovaj serijal tekstova prvi put u Grčkoj, zemlji poznatoj po osvajanju najgore evropske titule ikad, čoveku što je živeo u buretu, javnom dugu, pijanim pravnijadama i stolici Nenada Krstića, dakle zemlji za pre svega poštovanje, ali po potrebi i prezir ili neobaveznu šalu. I zato su nam jebiga oni stvarno neka braća.

Put po Grčkoj započinjemo i završavamo na način koji bi svakako naterao i Otoa Rehagela da zgađen okrene glavu. 1&0-2, kakva divna igra, kakvo istustvo, kakvo najgore mučenje za pratiti jer npr ako padne gol za tvoj tim u prvom poluvremenu nisi baš srećan, ako ne padne gol za tvoj tim u prvom poluvremenu nisi baš srećan, a ako protivnički tim da gol, pao si. Milina jedna.

Ipak, za ovu egzibiciju imamo i dobar razlog. Lamia je pretpostavljamo starogrčki bog groznog fudbala i idealno je njemu prineti poslednju žrtvu. U 9 utakmica uspeli su da daju TRI gola a prime 8. Samo ih je AEK dobio 3:0 u prvom kolu, od tad striktno čemer i jad i niz impresivno dosadnih rezultata, takoreći srce i duša grčkog fudbala. Ne treba posebno napominjati da je i Olimpijakos debil i da je ovo idealna prilika se pokažu u najgorem svetlu, dobro ne baš najgorem jer ipak nam treba da pobede ali biće dovoljno da budu standardno kilavi. Kvotari u Maxbetu su nam za ovo dali 3.10 i daćebog da su se zajebali.

TOTALNI FUDBAL

 

Tagovi: