Fiks ideje br. 12 – Utreht, Utreht boje vina

Je li konačno apokalipsa danas? Nije hleb 700 dinara? Nije litar goriva skuplji od polovnog pasata? Nije kvadrat u kućici za kera pored autoputa 6000 evra? Nije Putin ušao u Vulina, spiritualno ali neseksualno, kako bi formirao novo biće, PULINA, koji leti u dirižablu nad Beogradom i uhodi gospođe koje kupuju hrvatske proizvode? Nije? E pa onda bi se mogli kladiti.

Na kladžu rat i inflacija ne utiču apsolutno ni najmanje, jbg moš da računaš da 50 dinara uvek kupuje tiket od 50 dinara a da kvota 3.75 na tih 50 dinara onda donosi ništa jer ćeš promašiti de si se zaleteo čuj 3.75 ne fantaziraj. Ali uvod danas je kratak i moramo brzo na parove jer inflacija jede svoju decu, a jede i vrednost svakog dinara koji smo u životu stekli i pitanje šta će moći da se kupi s tih 50 dinara do kraja ovog kola mada pitanje je šta i ovako može da se kupi s 50 dinara. Na to pitanje svakako ne znamo da odgovorimo, ali znamo na jedno mnogo ozbiljnije – ŠTA IGRAMO DANAS.

 

Lids – Fulam 3+ (1.70)

Za početak, kao i uvek, zalećemo se kao mali majmuni neobuzdanih strasti i oštećenog pamćenja. Daleko od toga da golovi ovde nemaju smisla, ali je problem što znam da je ovaj tip posledica toga što negde duboko u mom mozgu dva ofucana alkoholičara sede, piju cigare i jedan viče MA DAĆE GA MITAR a drugi MA DAJE LIDS GOLOVE KO BLESAV JEL SE SEĆAŠ 2001. LIGA ŠAMPIONA DOŠLI DO POLUFINALA IGRO ALAN SMIT i tako u krug do sudnjeg dana.

Mi ćemo danas, naravno, odigrati tačno ono što ova dva alkoholičara i preporučuju, doduše iz tek malo pametnijih razloga. Fulam već dva meseca nije odigrao ligašku utakmicu ispod 3 gola, a Lids… jebiga, Lids stvarno nije neki garant goleade od kako nema više Bijelsinog presinga koji zahteva da mu se igrači zaleću na protivničku zadnju liniju kao iranski dronovi samoubice dok svi redom ne pokidaju sebi i poslednji zdrav ligament. Ali nema veze jebo Lids šta ima veze Lids, DAĆE GA MITAR

DAĆE GA VIDUKA

 

Đirona – Osasuna GG (1.95)

Jebiga. Poklekao sam. Jer gledam brate tu Đironu sad već treći vikend jer su vezali par puta GG i generalno deluju ko promaja ekipa, znaju dati znaju primit al opet neću sad da te lažem da sam ih gledao niti da znam nešto realno o njima, i sve kapiram to ih je usralo sad malo na početku i krenuće vrlo brzo kao što su i razni drugi Alavesi i Hetafei i još jedno 6 ekipa s dna Primere znali ne da parkiraju bus, nego da nasukaju jedan kruzer prekookeanski na gol i ne pomeraju ga do kraja sezone. I kao ajde pusti nema veze.

E a onda su opet odigrali nekih mrljavih 1:1 pa opet prošli vikend gube od Almerije 3:2 i sad je čovek doveden već u neprijatnu situaciju. Svi moji instinkti govore brate ne, sva stastistika govori peglaj, a ja sledim svoje instinkte, osim kada me to nervira, a sad me baš nervira, tako da ćemo ovo sad da ispoštujemo jer ne mogu više da gledam jebenu Đironu kako igra GG dok moja finansijska situacija ostaje nepromenjena.

 

Metalist Harkov – Dnjepar 3+ (1.68)

Nego, vreme je da mi odemo tamo gde je ovo celo sranje i počelo.

Metalist je tvrda priča. Klub koji je likvidiran 2016. zbog finansijskih problema, ubrzo se vraća u niže rangove pod imenom SK Metalist, a pre dve godine osvaja treću ligu pod trećim imenom, Metal Harkov. Zatim prošle sezone kreću da gaze u drugoj ligi ali je onda zbog manjeg geopolitičkog incidenta liga prekinuta a Metal, koji je u međuvremenu ponovo promenio ime u Metalist je u tom momentu bio ubedljivo prvi i tako zaradio novu promociju. Treba reći da u prvoj ligi takođe postoji i paralelni Metalist 1925, osnovan, gle čuda, 2016. godine. Ukrajina je svakako država u kojoj bi Nebojša Čović posle pola sata razgovora sa njihovim sportskim radnicima šokiran tražio čašu vode i rekao “pa ovo je kriminal”.

Uglavnom, ovaj Metalist na koji se sada kladimo je u nižim ligama solidno trpao golove, a sada u najvišem rangu uspeva solidno i da ih prima. Protivnik im je lider na tabeli i tradicionalno najveći rival, Dnjepar. Tačnije Dnjepar-1, klub koji i jeste i nije naslednik onog Dnjepra koji se raspao 2018. Čović sad već teško diše, pada sa stolice, mere mu pritisak, sveštenik je u pripravnosti.

Takođe, Dnjepar-1 je i najefikasnija ekipa prvenstva sa 19 golova na 7 utakmica i jedino što me sprečava da šaljivo predvidim da će goreti u Harkovu je što se naravno utakmica ne igra u Harkovu nego u Užgorodu koji je na granici sa jebenom Mađarskom. I Dnjepar i Harkov su žešće najebali od samog početka rata i valjda je to što moraju da igraju u jebenom Užgorodu neka motivacija da uvaljaju jedni drugima po 2 komada, minimum.

Najbezbednija zgrada u Harkovu

 

Jong Utreht – Zvole 2&3+ (2.30)

Holandija 2 je omiljena liga za sve petkaroše i ostale koji vole da se zaigraju čim počne kolo, a ovaj put je ostavila nešto i za ponedeljkaroše (ok ovo malo lošije zvuči jbg), braću koja ne odustaju ni nakon traumatičnog vikenda u Maxbetu.

Ako bismo hteli da budemo pametni, preporuka bi bila da ovde pičimo samo golove jer Zvole baš lagano sklizne u 3+, čak 10 od 11 puta ove sezone. ALI, ako si uživalac muke, patnje i povišenog pritiska onda bi mogo da nas poslušaš i da na tih 3+ zalepiš i dvojku ne ne ČEKAJ ČEKAJ NEMOJ PEPELJAROM U ČELO STANI imam seriju argumenata, Zvole ima 4/5 pobeda na strani, drugi su na tabeli jbg, a Jong Utreht je zadnji i ima najslabiju odbranu i napad u ligi. Koliko god ova liga bila glupa i nepredvidiva, ne mogu da propustim 2.30 na ovo i baš je situacija ako odigraš kajaćeš se ako ne odigraš kajaćeš se, pa sad ako se svakako kajemo ajmo i neke pare uzeti.

Tagovi:

  • Xun Hye

    Nice one for sure.