Pijmo i igrajmo se uz Dejana Anđusa!

Znate zadnju scenu filma ”Batman Begins”, kad Gordon kaže Betmenu, a jebi ga sinko, ti si počeo da nosiš masku, počeće i negativci da se maskiraju i pljačkaju banke. E pa, kako je naš fudbal mutirao u nešto što nije ni sport, ni realiti šou, već sam glagol kaže, mutant… Dobio je i odgovarajuće novinare i komentatore. Međutim, iz mora tih priučenih persona, kvazi-novinara koji izgovaraju reči ”Arbeola”, ”bekovska” i ”Ščensni, sigurno je Ščenzni, pitao sam njegovog pašenoga” izdvaja se jedna pojava.

Nemojte me shvatiti pogrešno. Ja obožavam Dekija Anđusa. Letos sam odgledao na Jutjubu sve njegove emisije za par dana, zapostavio curu, zapostavio diplomski. Uživao u njegovom mini-valu. I savršeno me ne zanima čiji je čovek, da li ga plaća Tole, Vučić, Terzić, ili je zaista to za šta se izdaje… Fudbalski Don Kihot. Obožavam ga jer je zabavan. Jer zna da ga niko ne shvata ozbiljno, jer ko će shvatiti lika koji izgleda kao kafanski guru, a on fura svoju spiku, pljuje sve redom, u jednoj emisiji nekog sportskog radnika hvali, u drugoj ga naziva slugom Satane. Naš fudbal je američki rialiti šou u kome gostuju 24/7 white trash rednekovi i braća iz huda… A Dejan Anđus je Džeri Springer.

E sad, koliko god njegove emisije bile zabavne, postoji tu određena repetitivnost. Uvodi od po pola sata dok se gosti smaraju, pozivanje Gorana Grbovića i pričanje sa njim o fudbalu, pozivanje Milovana Jovanovića i uživanje u njegovim monolozima dizelaškim glasom, svađanje sa gledaocima koji se telefonski uključe, pa onda završni monolog kako KCN nije dobio frekvenciju… idealno za jedan Dejan Anđus cugopol. A realno, utorak je, spor ti net, Tijanić ne prenosi ništa, pustiš KCN, pozoveš ekipu i oderete se od pića. Prati instrukcije:

ZNAM S KIM ŠURUJETE

Potrebno: Bombe nekog piva, vinjak, votka, domaća mučenica, lavor za povraćanje, meze po ukusu, džoint. Igru možeš igrati i sam.

Igra počinje kada Anđus otvori emisiju monologom. Ukoliko taj monolog potraje duže od 10 minuta, piju svi po jednu rakiju na eks. Ako potraje duže od 15 minuta, a gosti nisu rekli ni reč i hvataju se za čaše sa vodom (bar mislim da je voda) domaćin pije dve čaše votke na eks i radi 10 sklekova. Ukoliko je gost Milovan Jovanović, ženski igrači ove igre skidaju brus (a gostuje Jovanović skoro svaku drugu, lolo)

Svaki put kada Anđus nazove Milana Živadinovića ”bardom fudbala” popij jednu votku na eks. Ako u istoj rečenici doda o gorepomenutom ”KAKO U ZVEZDI NIJE BILO MESTA ZA NJEGA”- kombo; čaša piva na eks+ votka. Ako još o gorepomenutom doda ”ovaj bard čeka samo strane angažmane” – PIJU SVI.

Svako spominjanje Ace Jankovića kao ”Srpskog kvazi Murinja”- domaćin vari.

ТРИ КОРНЕ ПЕНАЛ

Svako pominjanje Barija, svi pivo na eks.

Svako pominjanje sadašnje uprave zvezde u negativnom kontekstu, a to će biti prilično često – gutljaj piva.

Svako pominjanje nepismenosti Tončeva – pauziraš taj krug.

Svaki put kada Anđus kaže ”Kokeza je Vučićev čovek” – vinjak na eks.

“Brate, ja ne znam ni šta radim.”

Special edition ”Košarkaške emisije”. Iako Anđus sam za sebe kaže da nema pojma o košarci, dolaze mu ipak i analitičari ovog sporta. Ako gostuje Tegi, svi piju mučenicu na eks, ako gostuje Grbović svi piju votku na eks, ako gostuje Dragan Jakovljević, svi vinjak na eks. Uključivanje gledaoca za vreme košarkaške emisije i njegovo insistiranje na tome da se Čović ne meša u fudbal, kombo pivo+žestoko piće.

“Nije na odmet ponoviti da sam ja otkrio Bogdana u Žitko-basketu.”

Anđusova referenca o utakmici Zvezda-Kajzerslautern (iz nekog razloga, emotivno je vezan za ovu tekmu): osoba kod koje je daljinski se skida u donji veš i izgovara brzalicu ”kokeza-mokeza, tončev-mončev, džaja raja gaja vlaja”. Ukoliko pogreši, pije dve čaše piva na eks.

Anđusovo pominjanje toga da je neženja, ženski igrači piju ono što im je trenutno sipano na eks.

Svaki put kada Anđus kaže ”Kada sam video ko napada Toleta Karadžića, počeo sam da ga podržavam” pauza sa alkoholom 10 minuta. Ako u istoj rečenici nadoveže ”Imam neke informacije sa kojima baratam ali nisu za emisiju”, pauza se skraćuje na 5 minuta.

Karadžić snimljen u trenutku kada daje informacije Anđusu

Svako pominjanje glagola ”spinovati ‘- tri uzastopna kruga varenja džointa.

Svako Anđusovo pominjanje Radio-difuzne agencije, muzički intermeco. Najpijanija osoba peva pesmu od Ipčeta po izboru.

Svaki put kada Anđus nazove Đurića ”tvorcem modernog Partizana”- igrači koji su Delije obavezni da otpevaju ”Da volim crno bele!”

– AE ĐUKI TI REFREN!

-HMNJ MUMNJ FIKI RIKI MUMNJ!

Na svako insistiranje Anđusa da šesta zvezdina zvezda bude Savićević, igrači koji su grobari obavezni da otpevaju ”Ćale ti u đubretarima”

Na svako pominjanje privatizacije Zvezde i Partizana, igraci obavezni da tokom trajanje cele pesme ”Ej, Šeki, Šeki” popiju zajednički 2l piva.

Igra traje dva sata, koliko i emisija. Pošto će do uključenja gledalaca svi biti odvaljeni do neprepoznatljivosti ,  prepustiti se čarima narodne muzike na istoj televiziji.

 • Burek Sa Sirom

  Savet: gledati emisiju kad je gostovao Djurati, za svaku nerazumnu rec popiti gutljaj piva. Svako ko prezivi deseti minut klipa dobija kurvu po izboru

 • Viktor Urošević

  Sabijanje, brale! :)

 • BMK

  Jebes* me uusta ako ne probam ovo!

  Andjus i Milovan NAJJACI novinarski dvojac ikada!
  Bata Ziva – trener nad trenerima i pre svega beogradski smeker sa Liona.

 • giallorossi

  kako da ubedim drugarice da igraju ovu igru? mislim,moze i bez njih ali ko ce onda da skida bruseve kad gostuje milan jovanovic? :)

 • Bata Sale

  Imas i na Jucubu snimke celih emisija tako da ne moras da cekas emisiju, vec mozete i planirano da se odvaljujete i skidate drugar’ce. Samo odaberes emisiju po identitetu i gostu i to kada god hoces.

 • Bata Sale

  *intenzitetu, pardon mene.

 • Павле Ђорђевић

  A kad bata Živa ispriča da je on napravio Abubakara i Savićevića ili kada Anđus pomene “mešetarenje” u Zvezdi?

 • e, crna zvezdo

  Krv ti jebem, pogledah sad…pa da li je ovaj čovek mentalno zaostao ili šta? Koji mu je kurac?! On ne može da poveže dve reči, ovakav transfer blama sam doživeo još samo kada sam slušao “bora đorđević-vicevi”

 • Macan

  Ja ipak emisiju shvatam ozbiljno,a misljenje koje Andjus stalno menja objasnjavam sto i likovima kao sto su Kokeza,Covic,Vujosevic,Dzajic vremenom padaju maske

 • Boban

  Milan Živadinović- bivši selektor Mijanmara, Jemena i trener iranskog Šaba Baterija. Sramota je da takav čovjek ne dobije priliku u srpskom fudbalu :)))… Brate zaboravio si Karasija… čovjek je Borac iz BL izbacio u drugu ligu. O čemu više da pričamo!? :) Anđus je ipak komedija. a poslednja emisija sa hadži Draganom Antićem (ili nešto slično) priča je za sebe :) DOBAR TEKST!

 • Marija Mitrovic
 • Nicker

  Hajlajts posta Djurin refren i zadnja slika :D

 • legybgd

  alo bre tarzani pa podrzite Andjusa, Kakvi su ovo ‘ubij me lagano i bolno’ tekstovi? Andjus jedini vredi na tv-u, i preporucio bih vam da ga shvatite ozbiljno. Menja pricu non stop jer se talovi i klanovi menjaju. to se zove istrazivacko novinarstvo. Nije Andjus kriv sto je istina toliko morbidna i nadrealna.