Kad će Vučić da sjaše i kako

Poslednji put kad je svrgavan autoritarni režim, opozicija je imala na svojoj strani:

 • Samu sebe – osamnaest stranaka koje su konvergirale ka istom cilju i nisu se obazirale na nedostatak prirodne kohezije
 • Aktivnog vođu koji ume i pasivnog koji nije omražen međ svetinom
 • Podršku EU i Amerike
 • Keš
 • Građanski entuzijazam ovaploćen kroz Otpor i generalno veliku dozu jurišnog loženja
 • Podršku SPC
 • Podršku navijača dva najveća kluba

Kao bonus, na dan preuzimanja vlasti, opozicija je dobila bitnu pomoć u vidu pasivnosti dela vojske i policije a nije zanemarljiv ni dil sa licima sa one strane zakona koji su čekali „nedajbože“ trenutak.

I pored svega toga, vlast je dobijena na mišiće, uz par ljudskih žrtava i paljenje Skupštine i zgrade RTS-a (koja nažalost nije izgorela do temelja).

Danas, opozicija nema ništa od gorenavedenog pa čak ni samu sebe. Da stvar bude gore po njih, sadašnja vlast šije ondašnju po svim parametrima a ponajviše po tom da im ne pada na pamet da naprave neki nepromišljen korak kao što je recimo Milošević tek tako raspisao izbore a da pred sobom nije imao ozbiljne proračune. Pritom, koliko god danas bilo loše, samo neiskreni mogu da kažu da je gore nego devedesetih a poznato je da se u zemlji pizda i glupavaca motka uzima u ruke tek kad se pojede poslednja kora hleba pa glodanje te motke ne može da podmiri krčanje creva. Dakle, nije dogorelo niti je blizu.

To u zbiru ostavlja jedan notorni zaključak koji glasi – Vučić će da vlada dokle god hoće. Šta god da se desi sa Kosovom ne deluje da će biti više od zacelive rane na njegovom rejtingu. Sve i da izgubi četvrtinu glasova a čisto sumnjam da će jer narod ovde osim deklarativno zabole živo za Kosovo u smislu, biće plaky dva dana a onda opet jebiga, život ide dalje a besplatan džak praška pred izbore dođe kao prihvatljiv melem na ranu.

Dakle, pitanje od trilion dolara, kad i kako će Vučić da sjaše.

Vladaće do trenutka svoje prirodne smrti

Možda nije najverovatnija opcija ali nije nemoguća. Naprednjaci su svesni da njihova životna sudbina zavisi poprilično od Vučića i to će braniti na sve načine (one najgore ćemo tek da vidimo). Te stoga ne bi trebalo da iznenadi ukoliko on krene u putinovsko-,ilovskom maniru da rotira funkcije sve do trenutka kad konačno ispusti svoju crnu dušu za ko zna koliko godina.

Neka budala će ga roknuti

Jedini scenario gori od prethodnog je da ga neki usamljeni idiot ubije. Kažem usamljeni jer ne postoji šansa da to izvrši neka organizovana grupa kao 2003. jer jebiga, sve organizovane grupe su sad na njegovoj strani tako da ništa. Ova varijanta je užasna iz prostog razloga što smrt, naročito nasilna, ima taj iracionalni filter da ublažava pa čak i izvrće realnu sliku žrtve. Vučić bi tako u većem delu sveta i ovde ostao upamćen kao još jedan reformator kog su nečastive sile sprečile na putu donošenja prosperiteta svojoj zemlji. S obzirom da je veoma bitno da Vučić u istorijskim spisima ostane pribeležen kao nepatvoreno zlo, jasno je zašto je ovaj scenario apsolutna katastrofa.

Pobeći će

Meni drugi najverovatniji scenario koji možda zvuči kao teorija zavere. Mislim da on već sad burgija šta da radi kad jednom izgubi sve i da pravi ozbiljan bekap. Nemam pojma kako će to da izvede, da li će da iscenira svoje ubistvo i preseli se kod Minimaksa i Arkana na Kipar ili će nekom da ukrade identitet i ostatak života provede kao ribar na Islandu ali, imajući u vidu sa čime bi se sve suočio u trenutku gubljenja vlasti i šta bi sve moglo da izmili od nečasnih radnji koje je za vlasti uradio (računajući i sve one o kojima pojma nemamo i one koje će se tek desiti), bekstvo je neuporedivo bolja opcija od truljenja na mardelju i kompletnog rušenja kulta časti o kojoj drobi već dvadeset i pet godina.

Izgubiće na izborima

Najkraći vic na svetu. Zasad. Ipak, nije nemoguće da se kroz deceniju pojavi neko dovoljno kul, dovoljno pametan i dovoljno blesav da svoju kuloću i pamet troši na svrgavanje Vučića umesto da juri kokain i šmrče kurve po belom svetu. Potreban je neki kopernikanski obrt da se desi, nešto ranga udara asteroida da bi energija ljudi sklonih da budu poltronske ljigave pizde prešla u momenat kad vreća praška nije bitnija od opšteg dobra. Trenutno to deluje kao okrugli kvadrat ali možda nekad promeni formu. Kako bilo, predavanje vlasti ne očekujem bez krvoprolića i tenkovske parade sa municijom u cevima na ulicama Beograda.

Izgubiće na izborima i napraviće dil sa vlašću

E ovo je glavna opcija iz dva razloga. Prvi, ovo je Srbija i demokratija čak i kad je ima je primitivna i onih par godina na početku milenijuma su bile eksces i greška u uobičajenom radu sistema a ne pravilo. Najverovatnije je da Vučića sa vlasti zbaci neko sličan njemu, neki novi samoživi automasturbator koji će nekom novom mantrom (ali u suštini sličnom) da kupi pučinu-stoku grdnu i preuzme vlast. Takav lik možda neće imati mnogo od osvete prema Vučiću jer eto, već ga je pobedio i ko ga jebe. Tu onda uleće i drugi razlog. Vučić smenu sigurno neće dočekati goloruk već opasan dinamitom koji metaforički može da eksplodira ali i da bude koristan novom vladaru. Uspeće da se proda toliko da ostatak života ostane sa privilegijama i slobodom (videti pod Toma). Jeste da to ne zvuči kao rajski život za nekog ko je imao stvarnu moć ali Vučić je Šešeljev sin a Šešelj je maroder i hijena, kad nema principijelnosti, zadovolji se i lešinarenjem.

Tagovi:

vučić
 • Budo

  Iju, dobar…

 • Ludi Milojko

  Cifuti oliceni u sad, nato, eu, britaniji i izraelu ce ga odbaciti tek kad ne bude potreban i dovesce jos nekog goreg od njega, verovadno kradulovica ili jankelju.

 • sfgsrhet

  smijesno i jadno u sto se pretvorio nekad popularan portal.

 • Lumpek

  Gugugu beeeeeee zokzokzokzok auuugaaaa njoh zezule.

 • Milojko, opet sam čuo da čučneš kad piškiš? Pa dokle ćeš izigravati kučku majmune ogavni? Ajde potrči evo upravo mi izlazi topla fekalija iz analnog otvora. Dođi da ga je pregrizeš svojim krljavim zubima.

 • Baticaa Bre

  Koliko, bre, zemlje još može da proda i šta će da ostane posle njega?

 • Mika

  E moji satriricari toliko ste glupi da ne znate ni sta je satira niti vam na um pada da otvorite koju knjigu i procitate opis. Sta da vam pricam kad je Zeljko Mitrovic inteligentniji od vas, kad ste se za pare spustili da kod njega prebacite emisiju i kad vas je on sjebao? Sta od vas bilo kod a nauci i kako bez gadjenja da cita vase obilne prolive? Ne sumnjam da bi se i Vucicu uvukli do pola u dupe samo da hoce da i pogleda na vas, ali vi ste gomila nekulturnih bednika, vecitih studenata, narkomana i najgoreg ljudskog olosa, tako da koga briga za vas osim nedorasle klince koji umisljaju da su mnogo pametni pa kad ih za neku godinu zivot zgazi i uvide da nisu, odjebace vas i oni.

 • Kreja

  Umro Šefik …

 • Kreja

  Crni Bulja opet baljezgači o “autoritarnom” režimu i sličnim glupostima iz 90-ih. Pozitivno je što barem priznaje da su Čivuti ti koji su uklonili Miloševića, samo ne shvata da će i ovog magarca Vučića da sklone tek kad im završi posao za koji su ga stvorili . Takođe mu nije jasno da njegova žuta ekipa, koja se pokazala nesposobnom posle 2000. , neće dobiti novu šansu . Oni su tu tek da glume neku opoziciju i to je sve .

 • Dođi na pogreb nakazo mutava da ti se najebem matere. Pišam

 • Ziljava

  Umro Šefik :(

 • Marko

  Poslednji put kad je opozicija pobedila bilo je na legitimnim izborima. Kada je ljudima u ovoj nasoj zemlji dosadilo da gledaju lopuze iz DS-a kako prave seme i bogate se na nas racun. Ovi su krenuli istim stopama, nazalost.

 • Umro je štakor u tvom rektumu kojim si se zadovoljavao bolesni gmazu.

 • Anonimus, možeš doći polizati leš čisto iz poštovanja. Popišam ti se u tu tvoju odvratnu njušku krmku bagljavi.

 • Ludi Milojko

  Crko sefik…. :(

 • Žvaljava bitango jesi u međuvremenu išao u školu da se malo opismeniš? Opet si lizao kravlju pizdu pa si prehladio mozak. Ispišam ti se u usnu duplju ogavni stvore. Poserem ti se u humku.

 • Ludi Milojko

  Raspao se sefik…..:(

 • Vidim da rukuješ veoma dobro sa pisanjem teksta. Baš si opširan. Drogirana majmunčino. Odjebi ponizni skote.

 • Ludi Milojko

  Pojeli crvi sefika….

 • Zašto ne poslušaš starije i batališ rakiju, pa vidiš da ti nagriza mozak. Ne možeš da napišeš jednu smislenu rečenicu. Ili si možda prehladio mozak dok si lizao kravlju pizdu na promaji. U svakom slučaj treba da znaš da pripadaš nižoj rasi i moraš biti ponizan pizdurino ogavna.

 • Ludi Milojko

  Od sefika ostale samo kosti… :(

 • Molim te samo da mi još javiš gde si zakupio parcelu za sebe da odem tamo i da je zapišam. Kasnije mogu opet da svratim da ti se poserem na krstaču.