Top 10 Bobana (od 10. do 6. mesta)

Bobani su svuda oko nas ali su i pored toga često zapostavljeni i ne odaje im se dovoljno počasti za njihove zasluge za ljudsku rasu. Malo je poznato da je stanoviti Boban iz Orlovata izumeo poluautomatski menjač na Fiatovim automobilima; jedan Boban je pokrenuo prvu ikada fejzbuk stranicu sa dojavama, dok je, pogodili ste, jedan Boban, konkretno Boki Bobika Bobi Šmekerica, osnivač pokreta za Lekalizaciju u Srbiji. Ali to su Bobani za koje nikada nisi čuo, dragi čitaoče, pa nećeš na njih ni kliktati, a mi od klikova živimo, dobro ne živimo baš nego više onako nemrtvi bitišemo u dandžnu, pa smo zato u ovom tekstu rešili da primamimo tvoj oglasni dinar temom kojoj ne možeš odoleti: rangiranjem Bobana koje već znaš al jebiga ne znaš koji je bolji. Počnimo od najlošijeg Bobana.

10. Bobika Gašić

Samotna je i ne malo sramotna sudbina biti brat Bate Gašića, naročito, kada je nadimak Bata dobio baš zato jer si ga ti stalno zvao “bato”, tačnije “BATO POMAGAJ OJEBAŠE ME OVI” pošto su te druga deca redovno tukla mokrim gaćama po srednjem uvetu i ostalim ekstremitetima. Bata je, kao što svi znamo, hodajući debil terrible kamarile na vlasti, leva glava dvoglavog orla na grbu od gume sa tupim ivicama čija je druga glava Babić. A Bobika je njegov još debilniji mlađi brat kome Bata završava neki uhleb da se jebiga ne muči, mlad je (ima 42 godine što je za referencu broj godina koje ima Kevin Spejsi kad se rokne u Američkoj lepoti).

Dakle, dajemo mu još godinu dana

9. Boba Živojinović

Boba bi bio vrhunski Boban da je izgurao sve što je izgurao sam, i da je malo više prigrlio bobanštinu a malo manje pokušao da bude sportska zvezda, džek i mondenski plejboj i uopšte jedan Nole pre Noleta, jer samo je jedan Nole, odjebi Bobika. Ovako gospodinu Breni ostaje samo časna prijava za pokušaj teniske karijere kada to nije bilo kul, mada realno i Bobika je bio ‘nako, umeo je da bljesne ali baš i da ide na kurac, dakle kao naša fudbalska reprezentacija sabijena sva u dve noge i jednu žutu lopticu – i kad kažem “naša” znaš ti dobro na koju reprezentaciju mislim, nemoj posle jebiga.

Boba s Brenom pre plastične operacije

8. Slobodan Milošević

Najkontraverzniji Boban na listi, ne samo zbog svog političko-istorijskog nasleđa koje je doduše kontroverzno samo mentolima koji nemaju pojma ni o čemu (spojler: katastrofa), nego pre svega zbog svog imena. Poznat svima kao Slobodan, Sloba, nekima kao Slobica, uskom krugu poverenika kao Slobika i Slonče, ali retko kome kao Boban, Sloba je ipak svojom pojavom, pre svega onim svojim likom dobrodušnog činovnika na bromazepanu, činio da kada ga vidiš prosto ti dođe da kažeš “Ma vidi ga Boban jebote”. Boban u duši iako ne u javnosti, Slobodan Milošević je bio čovek velikih konflikata i suprotnosti, koje su nažalost kulminirale i “došle po svoje” kada mu je slezina eksplodirala pravo u čmarinu tog prelepog marta 2006.

Majstore, može uplatnica?

7. Boban Marković

Boban Marković je nekarakterističan boban, i to je razlog za njegovo nisko kotiranje na ovoj listi, a ne njegovo manjinsko poreklo – ono je razlog što smo ga uopšte uključili na listu, pozitivna diskriminacija, oni su zaštićeniji bre nego mi, a ko meni štiti prava i taj rad. Elem, mora se priznati da mu to poreklo daje određenu crtu egzotične bobanštine koja krasi na primer i Kebu, a pošto je svirač i to kidač, onda se mora priznati da je Boban Marković naš prvi donekle svetski relevantan Boban, naravno posle Miloševića koji se srećom za inostranstvo rebrendirao u Sloba. Zahvaljujući njemu ne samo da su domaći urbanoidi dobili jednog promo kulturnog gana koga mogu da neironijski slušaju i lože se na vuvuzelisanje uz podignute ruke i malo kraft pivo, nego je zahvaljujući njemu i čitav svet upoznao sjaj i bedu bobanovanja, svu kompleksnu i višeslojnu emociju koja se vezuje za to i koje se ne može opisati drugačije osim sočnom ali dobronamernom psovkom tipa “gde si kume jebem li ti dete gumeno”.

A realno najveći gotivac na listi

6. Boba Popadić

Boba iz Boljeg života je bio jedan izuzetno uspeli pokušaj Siniše Pavića da prikaže kvintesencijalnu bobanštinu svim tim milionima očiju zakovanih u male ekrane Ei Niš i Gorenje, uz flašu Radenske i kesicu Smokija, od Vardara pa do Triglava. Jedina mana tog plemenitog poduhvata je bila ta što je ulogu Bobana na sebe preuzeo niko drugi nego Dragan Debjelogrlić, koji tada doduše još nije imao plemićko “de” ispred prezimena ali je bio jednako taj jedan lik kojeg ume dobro da glumi, samo mršaviji: odnekud ti poznati gradski šmeker seljačkoga lica. Što je inače paradoksalno skoro pa savršen bobanovski lični opis koji je ključan za visoko rangiranje na ovoj listi – al ne vredi jebiga jer ipak Boba je izmišljen lik, što mu obara poziciju toliko da ne uđe ni u top pet Bobana, koji ipak imaju tu prednost da su u životu izgovorili rečenicu koju nije pre toga prošla kroz mozak Siniše Pavića.

Osmeh koji je ovlažio milione Yumco gaćica