Velemajstorije kulinarstva

Živite sami? Tek se spremate za samostalan život? Da bi se izdržale sve te isplanirane noći duvanja, pijančenja i privođenja potrebna je kvalitetna ishrana, ishrana koja daje energiju telu, osnažuje duh, i razvija kreativnost onoga koji je pripremao. Ovoga puta, Tarzanijin kuvar će pokušati da vas nauči da pripremate bisere domaće i svetske kujne, a da pritom ne morate obilaziti pedeset različitih rafova u samoposluzi, potrošiti dvomesečni fond za prašak, brion i kladionicu, niti se podvrgunti torturi gledanja emisija Džejmija Olivera. Ljudi sa sa državne televizije podržavaju stav da se hrana treba kuhati srcem, mi smatramo da je lakše kuhati preko kurca.

Kupus salata

Potrebno:

Kupus

Dovoljno volje za otići po kupus

Ulje, sirće, so (najšečće se može naći u plakaru) 

Domaćine, pa gde je ta salata? Već izjedosmo janjetine.

Vreme je da pripremite svoju prvu salatu. Ovaj recept rezevrisan je samo za mali broj pravih kulinarskih umetnika, što ćete vi svakako postati nakon čitanja ovog članka. Posebno je cenjen u elitnim restoranima Brisela, Roterdama i Strazbura, kao i u tipičnim srpskim, drumskim kafanama. U avanturu pripremanja hrane možete se upustiti nakon što konstatujete da ste gladni, pogledate sopstvenu stomačinu koja sada liči na naduvenog mrmota, zarad toga odlučite da je potrebno preći na lakšu hranu, pauzirate epizodu Walking Deada i podignete debelo, masno dupe iz računarske stolice. Nožem isitnite kupus, služite se daskom za sečenje, kako ne biste nagrdili astal. U pola posla ćete osetiti umor, ili pre bi se reklo dosadu, pokušajte da je izignorišete i nastavite sa seckanjem. Ako se tokom procesa posečete, zaista ste debil. Isitnjeni kupus prespite u plastičnu činiju, dodajte malo ulja, sirćeta i soli. Ukoliko vam se salata čini neslanom, dodajte još soli, ukoliko ste sipali previše sirćeta, jebi ga.

Sardina

Potrebno:

Pedeset đunti i dve noge za skok do dućana

Otvarač za konzerve

Opcionalno: pola limuna, nešto luka

Pošto smo prošli kroz izuzetno naporan i kompleksan proces pripremanja salate od kupusa, iako smo umorni i emocionalno ispražnjeni, moramo shvatiti da smo muškarci, da je izazova mnogo, i da se moramo uhvatiti u koštac sa sledećim. Sardina je vrsta ribe rezervisana isključivo za ljude plave krvi, riba kojom su se kroz istoriju hranili plemići i vladari primorskih oblasti. Čast je osećati se kao jedan od tih ljudi, čak i ako ste poreklom sa Bukulje, zato vam uživanje u sardini svakako preporučujemo. Nakon traumatičnog iskustva otvaranja konzerve, bićete još gladniji i još nestrpljiviji da na svom jeziku osetite taj božanstveni ukus. Prava poslastica je hasati sardinu uz luk, pa čak i iscediti malo limuna. Ukoliko ne želite da vam iz usta bazdžuga k’o krdu bizona iz bulje, jer i sama sardinjara zdiba pa ubija, nemojte dodavati luk, i smilujte se na ljude sa kojima ćete razgovarati tokom dana.

Sad se otvara k'o limenka Lava, jer današnje generacije nisu služile vojsku.

Sendvič

Potrebno:

Pola  ‘leba

Salama sapunjara, čajna ili kulen

Frižider relativno popunjen prilozima stvorenih da usvinje čoveka i nagrizaju želudac

Tradicionalni recept za spremanje orgomne količine holesterola ubačene u leba, potpao je pod lokalne uticaje, tako da varira u različitim delovima sveta, mada je generalni princip ostao isti. Uzeti nešto mesnato, staviti među dve kriške hleba, dodati kečap, senf, majonez, urnebes, ljutenicu, pavlaku, kornišone, kivi, puding od vanile i imalin, dok sve to ne počne da se preljeva i pravi skorele fleke po stolnjaku, šarene k’o hipi komuna. Ukoliko ste ljubitelji zapadnobalkanske škole brze hrane, preporučujemo vam recept Princeze Ozane zvezde video bloginga i PrincesOzana „tivija“, gde će vas pomenuta naučiti da pripremite „sandwić“ za školu, naravno uz Tarzanija sertifikat, jer smo stari fanovi mlade prestolonaslednice, ispratili smo njen ulazak u legalne vode, njeno odrsastanje, kao i odrastanje njenih sisa.

Trenutno stanje

Kajgana

Potrebno:

N komada jajo

Viljuška, mućkalica i posuda za mućkanje

Ulje, so, biber

Prženo jajo u tiganju? Nemoguće?! Ukoliko ne verujete, pogledajte. Jajo pečete na ringli šporeta i to ravnomerno. Uzmite jajo u ruku, lupnite ga o ivicu stola, pazeći da ne prolijete sadržaj. Sipajte jajo u posudu, ponovite proces sa poželjnim i raspoloživim brojem jaja. Dobro promućkajte! Sam proces mućkanja jaja je neverovatno prijatan i zabavan, a krajnji rezultat, odnosno uživanje u kajgani proizvešće orgazmični osećaj i izmamiti osmeh na licu kuhara. Spržite vaša jaja, jer ona to zaslužuju.

Jaje život daje, a prženo rađa trojke.

Špageti

Potrebno:

Pakovanje špageta

Voda

Šerpa ili lonac

So, ulje 

Što se sosa tiče: kečap + sir = duševni mir.

Otvorite pakovanje špageta, koristite makaze, jer su jeftinije od odlaska kod zubara. Sipajteee, mi još jedan viski… Hm, hoću reći sipajte vodu u dublju posudu, dodajte soli i ulja. Sačekajte da voda proključa. Proključa, a ne i pokipi jer ste gledali „Dva i po čoveka“, te zaboravili na šporet. Dodajte svoju špagetu, i kuhajte kao mašina. Budite pažljivi, ne dopustite da vam špageta previše smekša, jer je tvrđa lakša za varenje. Što se sosa tiče, preporučujemo fenomenalnu kombinaciju, pola male tube kečapa i pedeset do sto grama izmrvljenog sira. Ukoliko vas ova vrsta sosa ne čini srećnim, i želite nešto kompleksnije, nešto što će zaista perfektno nadražiti vaša čula, kao što su npr. razni milanjezi i bolonjezi, predlažemo vam da se ne jebavate bez veze, i lepo iscimate ženu ili kevu. Pored ovog kuvara iz koga smo ovaj put izdvojili par recepata, predlažemo vam još neka od naših izdanja koja možete pazariti na svim prodajnim mestima izdavačke kuće „Narodna knjiga“, u Mamutu, kao i u knjižarama Delphi, a to su:

„Studija o estetskoj vrednosti Golfa dvojke“, Grupa autora, Tarzanija 2011.

„Kako da unovčite to što ste ćelavi vepar“, Guru Ridža, Tarzanija 2011.

„Ahmedovski Brothers: Poetics and Criticism“, Noam Chomsky, Tarzanija Ltd 2011.

„Ksenija Milivojević – bivša konkubina Mlađana Dinkića“, Anonimni autor, Tarzanija 2012.

Uživajte u razvijanju kulinarskih veština, i prijatan obrok.

Agresori, vratite kujnu! KUJNA JE SRCE SRBIJE!