35 razloga zašto nikad nećemo odustati od slanine i šunke

Juče je ceo internet poludeo jer su znanstvenici iz WHO objavili kako su u nekom istraživanju zaključili da se šansa da dobiješ rakčinu debelog creva uvećava za 18 posto na svakih 50 (il beše 100) grama pojedene mesine u dnevnoj dozi. Tako je crveno meso stavljeno u rang azbesta, olova, cijanida, Borisa Malagurskog i ostalih, zaista kancerogenih materija. Imamo običaj da verujemo naučnicima ali kad je u pitanju stigmatizacija šunke, slanine, kulena, tu smo vrlo konzervativni i imamo 1001 razlog da od uobičajene ishrane ne odstupimo. Evo nekih.

1. Jer je bolje umreti od raka debelog creva u 60 nego od alchajmera u 90.

2. Jer smo Vojvođani i bez kulena u ishrani gubimo identitet.

3. Jer korelacije na znači kauzalitet ili ako ja prdnem a ti baciš peglu možda nije zato što smrdi na odvod iz Matijevića nego zato što imaš viruščinu.

4. Život u Srbiji je kancerogen i bez šunke i slanine (gostujući aforizam Večernjih novosti)

5. Jer će ako prestanemo da im kontrolišemo populaciju, svinje ima da se namnože ko termiti i da nam jebu kevu što smo ih karali milenijumima, realno su najpametnije životinje.

6. Navikli smo se vremenom, evo ja ne mogu oči otvoriti dok ne pojedem kobasicu i 6 jaja.

7. Šta da stavljam na sendvič, samo margarin? Pa nisam tolika sirotinja mrš

8. Jer je jedenje mesa oduvek bilo statusni simbol NE DAM SMARTFON NE DAM ŠUNKU NE DAM ER MAKS DVOJKU

9. Testirao sam ja to sam, hranim mačke suvim mesom već 20 godina. Malo su im duži zubi i nokti, ne spavaju nikada i imaju krvav pogled, inače sve normalno.

10. E ajde da prestanemo i da termički obrađujemo hranu i da više ne nosimo odeću i da se od sad jebemo samo kada treba đecu praviti, mislim kad već napuštamo civilizacijske tekovine.

11. 30 godina me maltretiraju da ostavim pljuge, i ja ostavim. Kad mi se zatraži nikotin, uzmem malo naseckam slaninice, ono sad i ona kancerogena. E jebem vam mater baš, ženo idi u dućan kupi boks kamela i 3 kaiša slanine.

Kurt Vonegat – Doručak šampiona

12. Ma to je sve zavera veganske industrije, njihov lobi je odmah iza gejpederskog po snazi u Privrednoj komori.

13. Od života su mi ostali samo fudbal i meso. Ceo dan jedem meso, gledam fudbal i nisam nesrećan. Uzmite mi nešto od to dvoje razneću se dinamitom na Merlinovom koncertu.

14. Sve je to dobro, važno je samo da u mleku nema aflatoksina i glutena, a za ovo mi se jebe baš.

15. Ma to važi samo za ono njihovo GMO meso, ovo bre naše prirodno bre, to sve svinja ranjena domaćinski, pomijom, koncentratom i govnima.

16. Šta vas boli kurac šta ja radim u svoja četri zida.

17. Jer imam 140kg i telo mi TRAŽI.

18. Nemam para za papriku i bananu, kupim salame, leba, piva i cigara za te pare, pustim Dolinu kestenova od Dragane Mirković i udri.

19. To vam kancerogeno? Moj deda umro u 162. godini, šunku u supu stavljo. Dan pre smrti orezivo voćnjak. Jebala vam majku straćatela.

20. 3 režnja slanine, koliko mogu da pojedem dnevno, jer sam na pajdu, su bila dovoljna da me održe u životu. Sad se malo plašim da ne umrem od raka, al ne odustajem. Od pajda, naravno.

21. Zato ja samo divljač picim, zveknem 2 krmka od 300 kila, pun podrum mesa, najmlađa ćerka od 5 godina 1.70 visoka, vodim i nju u lov.

22. KAKO ERI OJDANIĆU I BORI DRLJAČI NIJE NIŠTA?

23. Zato što se čovek podigo na dve noge jer je jeo meso, a zec rska onu travuljinu i šangarepu i živi u rupi, evolucija prijatelju, sve to Darlin napiso u “Čujte, Srbi!”.

24. DA NIJE BILO ČAJNE, KURAC BISTE VI DOKTORI DOŽIVELI DIPLOMU!

25. Ma samo cepaš rakiju i dokazano negiraš efekte, evo moj deda ceo život na slanini i lozi, umro u svom krevetu od ciroze ko čovek.

26. Ja sam bezbedan, slaninu i šunku vidim samo na reklami za akciju u Univereksportu, a od kobasica samo saftam šefu kurac.

27. Smrt je samo gašenje moždane aktivnosti, moji atomi nastavljaju da žive i posle mene, dakle ja ne mogu da umrem. Milan Mladenović Droga

28. Šunka kancerogena, tonus hljeba prevara, šta je sledeće, ne treba tući decu kuhinjskom daskom ako se deru dok gledaš veče s Ivanom Ivanovićem? Ma ajte molim vas.

29. Brateeee to možda ove kupovne, ali moj deda dimi šunku po staroj recepturi, tako što u vatru ubaci iznošene gumene opanke i karoseriju šporeta smederevca, to miriše milina jedna a u dimu nigde ugljen monoksida i čađi.

Sken raka pankreasa u poodmakloj fazi.

30. E majke mi ti naučnici sve bre rade za farmaceutske kompanije samo gledaju kako da još nekako zajebu ovaj napaćeni narod, pa sad bre neću da prestanem iz inata FAK JU AJ VONT DU VAĆ JU TEL MI

31. Xexe zato ja dve sprave pre obroka i posle obroka da thc odradi svoje, e aj kaci već tu da potpišeš ovu peticiju za legalizaciju marihuane, tog leka božanske prirode koji garantovano štiti od svih oblika kancera, kako to misliš a od čega je umro Marli jao čekaj krenula ona moja rstva od Dubioze OD VATIKANA DO IRANA JOOJ ŠTO NISMO OPET SVI RAJA KO NEKADA

32. JESAM PRIČO JA DA ĆE SRBINU DA ZABRANE DA KOLJE? Rakija je sledeća, ima svi da pijemo kompot od stevije al ako, hteli ste promene.

33. Na sceni je klasicna otimacina!!!to je belosvetska ujdurma instruisana od centara moci i farmakomafie!!!jugoremedia u stecaj i nove patofne gospoda tajkuni kupuju svaki dan i jedu rezano a ti pusti SRBOLJUBE roksuj uz kompir i srci “klin-corbu”!!!pa dokle tako narode sta cekas vise vidis da oce da ti otmu mijeso iz obodina da jedes gmo nestle i codex alimentacius!

34. ŠTA MISLIŠ ŠTA JE NOVAK JEO KAD JE BIO DETE?

35. Kurac bi mi imali onakve košarkaše, znam čoveka iz Klenka, na poluvremenu u svlačionicu ulazio i trpo Đorđeviću i Divcu listove šunke.

NAPRED PLAAAAAVI!!!1111

 • zoroaster

  Sve vristi na zavjeru,
  Posao tih u WHO je da galame ono sto im farmacija diktira. Ko ima snage da prouci izvore finansiranja:
  http://www.ghwatch.org/who-watch/topics/whofinanceandbudget

  Izmisle neki grip onda se naprodaju vakcina koje nikom ne trebaju, i na kraju se pare uzimaju na unistavanju istih….
  Secer je zlo a ne nevino optuzeni krmeci produkti, neka ih je sram , lazovi nijedni…
  (Rokfeleri i njihove prehrambene firme, Kole seceras, i ko jos ne…)

 • Borko

  35. Kurac bi mi imali onakve košarkaše, znam čoveka iz Klenka, na poluvremenu u svlačionicu ulazio i trpo Đorđeviću i Divcu listove šunke.

  Domaćine iz Klenka javi se :D .

 • Okac

  , pun podrum mesa, najmlađa ćerka od 5 godina 1.70 visoka, vodim i nju u lov. :D

 • ćomica

  Ja sam broj 17! Idem jesti friških čvaraka onako u ponoć pred spavanje. Ne mere se zaspat na prazan stomak.

 • milan mladenovic droga

  da sam znao,jeo bih samo slaninicu,i umro ko covek!!! ovako sam otisao kao gejpeder!