Deset najotrovnijih životinja na svetu

Jedan od  razloga zbog kojih mi je drago što živim u Srbiji, na Balkanu i u Evropi jeste činjenica da ovde jedino može da me otruje svinja zaražena Salmonelom ili Trihinelom ili eventualno narkoman zaražen pajdom. Toksini sveopšteg kiča i šundčine koji se svakodnevno emituju sa medija su ipak produkt nečega što se deklariše kao čovek, bar još uvek, pa se ne mogu svrstati u ovaj tekst.

Death Stalker

Ovo je nadimak škorpiona koji seje strah i blagotvorno utiče na lučenje urina u gaće stanovnika severne Afrike i Bliskog istoka. Škorpioni važe za pozere prenadrkanog izgleda koji nisu opasni kao što deluju. Nešto poput ekipe na takmičenju za Mistera Univerzuma. Ipak, Leiurus quinquestriatus, kako glasi stručni naziv za ovu pizdariju je čak i smrtonosan. Napada tako što kroz iglu na repini ubrizgava koktel neurotoksina, uglavnom u papak čoveka, što rezultuje bolom i temperaturom nakon kojih nastupa koma, grčevi u mišićima, paraliza i otezanje papaka. Koliko god bolelo on je ipak smrtno opasan samo za decu, matorce, srčane bolesnike i manekenke. Odraslim ljudima koji bar jednom nedeljno jedu jagnjetinu i natežu špricer iz bokala ne može ništa.

Ako si pomislio da ovu minijaturu što teroriše jadne crnce i arape treba istrebiti kazaću ti samo da je otrov Death Stalkera jedan od najjačih aduta medicine u borbi protiv raka, jer nekako kolje samo zaražene ćelije, a zdrave ostavlja netaknutima.

Ne bih se ja ni sa vulkanom zajebavao.

Dendrobates Azureus

Ova žaba boje prevoznog sredstva makroa u Bronksu možda deluje simpatično i kao dobar poklon devojci za Osmi mart. Autolakirer evolucija ju je ofarbao tako jer je hteo da ti poruči da je ona najotrovniji kičmenjak na svetu. Otrov ubrizgava preko kože, čim je dotakneš, a toliko je jak neurotoksin da i najkraći mogući međusobni kontakt kožura može da ubije odraslog čoveka. Tako da je bolje da devojci za Osmi mart kupiš neke karanfile i onu peglu što dok radi šišti k’o lokomotiva.

A mi se plašimo da nas naše lokvanjuše ne zapišaju.

Domoroci su ove žabe koristili za umakanje vrhova strela u njih i smejali se neprijateljima što se nisu zabrinuli kad ih je strela samo malo zakačila po kolenici.

Brazilski lutajuću pauk

Ova pizdarija od pauka ordinira po Južnoj Americi i zajebana je ne samo zbog činjenice da u konkurenciji paukova ima najjači otrov, već i zbog nečeg mnogo goreg. Za razliku od većine jako otrovnih životinja na koje se teško nailazi jer se štekaju po nekim zabitima i pripizdinama – njega ima svuda. Po kućama, kafanama, u butama za pecanje, kolima, brazilskim karnevalima i poselima, a zna i da krene u druge delove sveta sa pošiljkama banana, kafe ili prostitutki iz Brazila.

Njegov toksin, osim što izaziva bol i vaskojake druge probleme kao uostalom i svaki otrov, karakterističan je po tome što izaziva dugotrajnu bolnu erekciju. Pa osim što možeš da umreš na sred ulice, izgledaćeš ili kao kreten ili kao car, zavisi čijim očima predhumno budeš gledan. Medicina se bori da njegov otrov iskoristi za lečenje impotencije, ali izgleda da dobro šljaka samo kad ga pauk lično isporuči. Dosta je nepraktično da se nosi u džepu, priznaćeš.

I ja imam pauka kućnog ljubimca. Bleji u ćošku i lovi muve ko blesav.

Kontinentalni taipan

Mala zmija dimenzija Etiopijskog palamara u poluerekciji zastupljena na tako otrovnom australijskom kontinentu. Nosi lentu najotrovnije kopnene zmije na svetu. Snaga otrova samo jednog njenog ujeda dovoljna je da ubije skoro celu prvu postavu Grand produkcije, dakle više od 100 ljudi. Zvanični Tarzanijin favorit iz razloga što ne samo da je pobegla od ljudske marve u najzabačenije delove pustinja, nego je veoma mirna i svoju moć ni najmanje ne zloupotrebljava. Napada samo kad je veoma ugrožena.

Neverovatno je da je još uvek nevina, tačnije nije zabeležen ni jedan smrtni slučaj za koji bi prvoopuženi bio Kontinentalni Tajpan. Čak ni u samoodbrani. Neće ni biti dok god neki kreten ne ode do njenih štekova da je zajebava kako bi Diskaveriju prodao snimak za par hiljada evra. Treba da bude primer ljudskoj vrsti.

Otrov se drži u malim bočicama.

Stonefish

Riba – kažu naučnici. Dobro, neki ljudi su sigurno i Rušku Jakić nazvali ribom, tako da ovo i nije toliko teško prihvatiti. Naučnici su dokazali da je ovo sranje zaista riba, a uveren sam da mogu dokazati i da je Ruška žensko.

Ipak, ovo je zvanično najotrovnija riba na svetu, a njen ujed se opisuje kao najgora bol poznata čoveku. Komad tela za koji te ugrize mora biti amputiran, a ako te ugrize za stomak lekari jedino da te preseku na pola što ti neće mnogo pomoći. Nema spasa, nema ga ni ako žena koja radi u hitnoj pomoći nuždi u trenutku kad je nazoveš. Vreme je ključni faktor. Srećom, kupa se u morima Tihog i Iindijskog okeana – u Prćnju i Paraliji je nema.

A meni smeta kad Šaran ima mnogo kostiju.

Kraljevska kobra

Najveća zmija otrovnica. Može da naraste toliko da spoji gol liniju rukometnog gola sa pozicijom pivota. Karakteristična po tome što nema jak otrov i na ovoj listi se nalazi zato što sipa u tebe k’o pijan gasterbajter. Časti reklo bi se. Ubrizgava pet puta više otrova nego recimo Crna Mamba koja je takođe deklarisana kao galantna po tom pitanju. I ubija pet puta brže. Sreće se na potezu od južne do jugoistočne Azije, a Trijade ih svojoj deci za njihov deseti rođendan tetoviraju preko celih leđa u razmeri jedan naprema dva.

Sipam k'o u nerotkinju.

Jednim ujedom može za tri sata da ubije odraslog slona ili Đošu iz Porodičnog blaga.

Mramorni konusni puž

Verujem da kad te ubije puž svejedno ti je da li ćeš ići u pakao ili u raj jer na oba mesta ekipa ima da te osere od zajebavanja. Bolje da se oklizneš u kadi. Koliko god banalno delovao on je jedna od najotrovnijih životinja na svetu jer mrva njegovog otrova ima snagu da pokosi fudbalsku ekipu sa sve rezervama. Ne pada mu na pamet da te juri po kraju kako bi te ubio. Lik ladno ispaljuje zub kao harpun koji se zarije u kožu i otruje te. Spektakularno.

Mrš u kuću.

Još spektakularnije je to što simptomi nastupe tek nakon nekoliko dana pa utripuješ da si pojeo pokvaren đuveč ili nešto slično. Doduše, protiv otrov ne postoji tako da ti je svejedno.

Plavo prstenasta hobotnica

Uspeva na potezu od Japana do Australije. Izgleda kao neka kič jastučnica ili ženska kapa visoke mode. Mala je, veličine kugle za bilijar, deluje jadno, njen ugriz je bezbolan i da je čovek garant bi slušala Doktor Igija. Ipak, neposredno posle ugriza počinju da se pojavljuju simptomi malaksalosti, onda utrneš, u sebi otpevaš Pesme moje, prestaneš da dišeš i doviđenja – prijatno. Snaga otrova dovoljna je da počne organizacija daća za 26 ljudi.

Kako se ovo obuva?

Morska osa

Mašina za ubijanje strčnog naziva Chironex fleckeri. Verovatno najefikasnija otrovna pizdarija na Zemlji. Izgleda kao stilizovan kondom iz alternativne Finske sado mazo pornjave. Pravosnažno osuđena za skoro 6000 smrtnih slučajeva što je više od ajkula, krokodila i pitbulova zajedno. Istina je da njen otrov cepa po nervnom sistemu, mišićnim tkivima i srcu, ali njena najveća destruktivnost je u tome što većina žrtava počne da plače od bola i doziva mamu, fasuje srčani udar od straha i udavi se u moru bez šanse da stigne na obalu gde bi joj pomoć i bila moguća.

Onesvesti Krajišnika od 140 kila čas posla.

Opet Azija i Australija – mala uteha što zbog deficita škea ne možeš da odeš na letovanje na neku egzotičnu destinaciju umesto na čonopljanski ribnjak ili Marjanovu baru.

Fugu

Ova mala naduvana ribica u sebi sadrži tetrodotoksin, otrov bez ukusa i mirisa, ali jedan od najačih na svetu. On parališe mišiće i ostavlja žrtvu potpuno svesnu da čeka sporu i bolnu smrt gušenjem dok gleda nabudženi plafon elitnog restorana. Kako napada? Ne napada, napadaju nju da bi je jeli iako znaju da koliko je opasno. U većini zemalja je ždranje Fugu ribe zabranjeno, osim naravno u Japanu gde je pripremaju specijalno obučeni i iskusni kuvari. Zbog toga je broj smrtnih slučajeva u stalnom opadanju i zbog toga tri kašike ovog pozeraja koštaju k’o ista količina kokaina. Od 200 evra pa naviše.

Pusti me, neću ti ispuniti ni jednu želju debeli.

Servirana:

Neka hvala, pojeo sam Eva sardinu pre pet dana i to mi je dosta.

Jede se na razne načine, u sušiju ili pečena, od nje se prave salate i supa, a ludi Japaneri tvrde da je normalno rastvoriti malu količinu otrova u vodi i popiti. Čisto da ti utrne gornji deo vrata i čontara – da vidiš kakav je osećaj. Verovaćemo im na reč bar dok poslednja ovca, krava i svinja tumaraju Zemljom.

  • Razor

    samo nastavi da pises ovave tekstove odlicni su

  • hrgovi gornji

    Ne idem vise na godisnje i bog.

  • Nenad Bagarić

    PLACEM OD SMEHA!!!!!