Dynamic foto akcija – prvi krug

E pa ekipa, ovaka stvar. Prvi krug potrage za najdinamičnijim bekrijom Tarzanije je završen. Najdinamičnijeg bekriju biramo u saradnji sa Dynamic kapsulama, a vodeći se količinom ludila koja izbija iz fotki koje nam šaljete na FB pejdž. Kriterijumi kojima se vodimo su kreativnost, provokativnost, kao i količina novca uplaćena na naš žiro račun. Kao “primalac” staviš Tarzanija redakcija, a kod  “svrha uplate” napišeš “nikako nije mito”. Tako, sad kad smo razjasnili o čemu se radi u ovom poštenom i nadasve regularnom takmičenju, da pređemo na stvar.

U nadmetanje za Dynamic kapsule i Maju uključilo se mnoštvo mladih željnih zabave i šege, a mi smo u ovom prvom krugu odabrali 6 fotki. Nakon ovog teškog i mukotrpnog poduhvata, štafetu vraćamo vama – vi treba da do 1. juna u ponoć izglasate 3 koje će didu u finale. Poznavaoci napredne matematičke analize primetiće znalački da to znači da ćemo nakon drugog kruga imati 6 finalista od kojih ponovo vi birate koga ćemo nagraditi. Drugi krug počinje OD OVOG MOMENTA i ako misliš da možeš bolje od ovog što ćemo ti sad predstaviti ŠALJI TE FOTKE NEMOJ DA SI DERPE. U ovom krugu naši čitaoci potvrdili su staru mongolsku izreku “Kakva redakcija, takvi i čitaoci jebeš mu mater” pa smo dobili nekoliko briljantnih radova. Krenimo nekakvim kao redom.

 

FOTKA PRVA

Na prvoj fotki vidimo čudnu, ali redakciji vrlo zanimljivu interpretaciju dinamičnosti. Iako naizgled prikazuje klošara kako spava na stanici, ona… pa zapravo, ona prikazuje klošara kako spava na stanici. ALI – noga koja volšebno štrči iz torbe očigledno ima nameru da prenese neku drugu poruku. Kompozicija kakve se ne bi postideli ni majstori nadrealizma možda govori kako je čovek i u snu uvek u akciji, možda nas opominje na duboko značenje naših snova, a možda oće da kaže kako bi ovaj čovek u trenutku skočio sa klupe, samo da mu neko ponudi litru vinjaka ili kartu do Banja Luke. Možda i nije ništa od toga, al ako noga koja sama trči nije materijal za bilo koji konkurs na svetu, ja ne znam šta je.

FOTKA DRUGA

Sam autor je ovu fotku naslovio “Filozofija, umetnost i kič” i mi u redakciji i pored dugog lupanja glavom u pod (zidove nemamo, banke nam sve uzele majku im jebem – a ja sam lepo govorio da ne ulažemo pare u solarne grejače za svinjce, al ne moš, ne sluša niko) nismo smislili bolje ime. Obavešteni smo i da se čučavac u kom se radnja odvija nalazi negde u Bačkom Dušanovcu, što svakako pojačava horor-efekat, šta god da je Bački Dušanovac. Junak ove fotke, doduše, ne radi ništa dinamično, ali mimika i govor tela jasno ukazuju na to da je već sledećeg momenta krenuo u akciju cepanja drva, komšinice ili glave najbližeg prolaznika.

FOTKA TREĆA

Ako ne vidiš šta je dinamično na ovoj fotki, mi stvarno ne možemo da ti pomognemo. Našom nepažnjom ova fotka je procurela pre objavljivanja na konkursu i stigla i do ljudi sa Diskaverija. Producenti su se javili da im damo kontakt ove momčine kako bi napravili rijaliti u kom on radi propadanja na Ajfelovom tornju, Kineskom zidu i krovu restorana “Bijelo Janje” u Bačkom Jarku, a Ber Grilz se ponudio da mu pruži oralno zadovoljstvo jer su, kako kaže, njegova pentranja po klizavim stenama Gvatemale naspram ovoga, citiramo, “go kurac”.

FOTKA ČETVRTA

Od svih pristiglih fotografija, ni na jednoj sam autor nije ispoljio ovakvu genijalnu anticipaciju i oko za detalje. Ko god je uslikao ovo ima osećaj za pravi momenat kao muž one matorke iz Bihaća koja te je uz pomoć dva sladoleda i unučeta stomaklije namamila u svoj stan u Batajnici. Takođe, drama uhvaćena na ovoj slici nije ništa manja nego ona koju si proživeo u Batajnici – mlađahno momče bistra oka ni ne sluti kakvo mu zlo sprema nepoznati objekat koji, sudeći po tragovima koje ostavlja, šiba kroz vazduh supersoničnom brzinom, dok jedna mlada očevitkinja, ne mogavši skriti zadovoljstvo, u zagrljaju prijateljice usplahireno iščekuje ishod dramatičnog događaja .

FOTKA PETA

Verovatno najnezakonitija od svih fotki, što joj itekako podiže tržišnu i takmičarsku vrednost. Svakom od nas se desilo da – proslavljajući na tradicionalan način 1. maj, 29. novembar, rođenje deteta, titulu voljenog tima ili, prosto, subotu – zapali drvo, šumu, kola, komšijinu kuću ili komšiju. Ipak, nismo svi bili toliko odgovorni da to i dokumentujemo.

FOTKA ŠESTA

Poslednja fotografija je novi dokaz da su tradicionalna slavlja oličenje dinamičnosti, mada mnogi misle da se tamo samo piju alkoholni napici, jedu svinje i pušu droge. Glavni junak pokazuje umeće pripremanja hrane na kom mu ne bi pozavideo Rudolf sa 24 Kičena, a čitava se rabota obično završava kao na slici pod rednim brojem 5. Da tako ne bude, pobrinule su se dve aveti sa lošim frizurama koje su nesretnog momka prekinule u vršenju svete tajne Roštiljanja na brutalan način.

Glasam da se u finale borbe za Maju i vazdizače piša plasira sledeća fotka:

 • FOTKA PRVA (30%, 540 Votes)
 • FOTKA ŠESTA (21%, 379 Votes)
 • FOTKA ČETVRTA (18%, 316 Votes)
 • FOTKA TREĆA (15%, 275 Votes)
 • FOTKA DRUGA (14%, 261 Votes)
 • FOTKA PETA (11%, 192 Votes)

Total Voters: 1,801

Loading ... Loading ...
 • Majki

  I nije neki izbor.

 • zo

  Propade Tarzanija k’o muda kroz pocepane gaće!

 • Fikko

  bom tankosava