30 retardiranih Šveps slogana (i za devojke i za žene)

Znaš onaj bedan osećaj kad si zaglavljen na nekom porodičnom slavlju i onda beskomrpomisno samopouzdano ekstrovertni pijani rođak u pedesetim godinama pokrene lavinu viceva, fora, pošalica; pegla tako od predjela do sitnih kolača, apsolutno svakom vicu ponovi kraj i sam se grohotom nasmeje uz svaki, lupajući po leđima sve u radijusu dužine ruku? Znaš sigurno. I svestan si koliko te tad bude blam da ti se muda zacrvene i skvrče ko dva mala gloga jer rođak deseti put naglas ponavlja “JESAM JEBO IL SAM TREBO HAHAHA RAZUMEŠ MATOR JE I NE SEĆA SE DA L JE JEBO A POŠTO SU MU SPUŠTENE PANTALONE… HAHAHAHA UMREĆU OD SMEHA”. E taj osećaj nije ništa naspram dve sekunde gledanja video ili foto reklame za šveps.

Šveps je meni jako gotivno piće, realno za toliko sirotinjski novac ne može čovek popije ništa pametnije (sem česmovače) a da pritom nema osećaj da je progutao domestos sa kilom šećera. To je zato što je šveps gorki domestos. Al je barem ukusan i osvežava a to je apsolutno sve što tražim od njega. Stoga mi nikad nije bilo jasno zašto ovo piće puca na neku otmenštinu, biznis klasu, mlade urbane japije i kuje sa manolo blanik cipelama koje žive u penthausu od 5 miliona evra. Zezam se, jasno mi je, to oni hoće da kad ti izađeš u FILE papučama do dućana  i daš 120 dinara za flašu švepsa, imaš osećaj kao da zapravo nisi sirotinja koja je upravo ručala kilo barenog krompira sa kepačom.

Ali mi nije jasno odakle im ideja za sve ovo “rezak kao… (taštin pogled)”, “gorak kao…(njegovo neznam u poruci).” Mislim, jasno mi je, očigledno sa nekog porodičnog veselja, ali zašto pobogu taj gazda marketinga nije izbacio kroz prozor kopirajtera kad je ovaj na brejnstormingu prosuo ideju? Zašto smo došli do sramote intergalaktikih razmera da oba pola delimo na neiskusne, slepe, infantilne, glupe dečake / devojčice i promućurne, omniscentne, omnipotentne muškarce / žene?

Zato je ovo otvorena ponuda ljudima koji stoje iza švepsa da proteraju u pustinju Gobi kreatora ove ideje i da otkupe od nas čak trideset slogana po bratskoj ceni od deset miliona evra, jer ja volim da cirkam šveps a slogani su više nego iskreni.

Devojke su neukrotive, žene vole kad ih dobro uzjašu.

Devojke na kraju uvek pokleknu, žene kleknu odmah na početku.

Devojke zapamte ako si ih povredio, žene odu kod ortopeda.

Devojke zapamte ako si ih povredio, žene zapišu jer alchajmer.

Devojke kažu „ti si mi drugi“, žene su ponosne što su kurve.

Jok i nije heroj.

Devojke lebde u oblacima, žene su čvrsto na zemlji jer su se ugojile pa gravitacija.

Devojke hvataju muškarce na bebu, žene bi to isto radile ali su u klimaksu.

Devojke ne znaju šta hoće, žene znaju ali ne mogu

Devojke čekaju da im neko plati piće, žene su svesne da niko neće pa nose novčanik

Na pitanje „je l ti ćale terorista“, devojke odgovaraju „što je l što izgledam kao bomba?“ a žene kažu „ej nemoj tako, moj otac je umro“.

Devojke pitaju je l ima u hrani belog luka, žene kažu „daj još“ i podrignu.

Devojke se uvek tripuju da su debele, žene se ne tripuju jer ne možeš jebeno da se tripuješ da si debeo ako već imaš 85 kila.

Devojke pitaju „a šta smo mi sad“, žene već znaju odgovor i potrče da uhvate poslednji prevoz.

Devojke kažu „nemoj po kosi, ubiću te“, žene su u fazonu „e slobodno ljevaj po glavudži, počela da mi opada kosa pa ko velim malo proteina da dobijem“.

Devojke kažu „ni slučajno u mene“, žene su u fazonu „sipaj slobodno, sterilna sam već 10 godina, boli me pička baš.“

Devojke osećaju leptiriće u stomaku, žene gorušicu, nadimanje i pesak u bubrezima

Devojke sanjaju da im neko skine zvezde sa neba, žene prebroje sve zvezde pre posete sigurnoj kući.

Devojke maštaju o prstenu, žene bi se zadovoljile i prstencem.

Devojke se zauvek sećaju onog prvog, žene bez eksel tabele ne upamte ni poslednjeg.

Devojke maštaju da budu dame kad porastu, žene znaju da ne možeš biti dama ako su ti sise ispod pupka.

Devojke misle da su lepši pol, žene se pogledaju u ogledalu pre jutarnjeg tovarenja šminkom i vide Ljiljanu Smajlović

Devojkama je bitna veličina, ženama nije jer kad se rašljampaviš ne pomaže ni oklagija za kiselo testo

Devojke odlepe od sreće kad čuju „volim te“, žene za te reči podnose tužbu za nanet duševni bol

Devojke su nemoćne samo dok im se ne osuši lak na noktima, žene su spoznale netačnost te tvrdnje serviranjem hladnih makarona za ručak

Devojka ne može da podnese da bude druga, žena je zadovoljna i ako je dvadeset osma

Devojka želi da je gledaš kao malo vode na dlanu, žena ovlaži i na pogled pun gnušanja

Devojke se uvrede na nepristojnu ponudu, žene pregovaraju o ceni: „Aj pušenje i dogi za 15 evra, aj aj aj za 10, stani gde ćeš, može i za kilo matijević čajne…“

Devojke nikog ne mole, žene nisu baš tolike glupače

Devojke ne žele da budu samo broj, žene su u fazonu „ok, jesam broj al bar nisam iracionalan i transcendentan“

 • Boki

  Brate, aj reci iskreno, jesi li blago retardiran?

 • Nikola

  Fascinantno da neko ko zapravo zna šta je copywriter može da napiše ovako glup uvod koji proziva trenutno kampanju. Mada slogani su standardno Tarzanija, samim tim i zanimljivi :)

 • Bata Sale

  Da pogodim, ti si taj copywriter koji je smislio kampanju za sveps?

 • rade dabic

  Svaka cast na kreativnosti u komparaciji zena i devojaka, ali, sine moj, ‘el si ti probao sveps ikada da se tako izlupetas za njihove slogane? Pa oni jos nisu naboli onaj koji bi priblizno opisao ekstazu koju dozivljava osoba koja ga cirka. Mogao si samo da izrokas slogane i da se pozoves na njihove, tipa, aksiomi slicni svepsovim. Nisi me odusevio, da ne kazem nesto drugo. :)

 • R.29

  Dobar tekst, vrlo dobar, kvalitetna mizoginija :D I to još od brata Crnog Bulje, nisam očekivo :D Tarzanija je najbolja kad piše o stvarima koje poznaje, a ne bavi se jeftinim politikanstvom .
  Mala napomena, Šveps naravno nije namenjen samo japijima i korporativnim fuljama. Umesto toga, oni lože sirotinju raju gladnu svega da će postati takvi, ako budu kupovali tu zašećerenu vodicu smešani sa urinom pacova .

 • Nemanja

  Šveps je govno na koje se lože seljaci.

 • Nemanja

  Fascinantno je da neko sa dovoljno sivih ćelija da sastavi dve rečenice misli da je švepsova kampanja bilo šta osim retardirane.