E, kad sam bio tvojih godina – top 40

Ćale i keva, baba i deda, i poneki stariji burazer su ti odrastali na srećnim krilima komunizma, veseli i razdragani pokazivali crveni pasoš, išli na radne akcije dok su u Trstu kupovali farmerke, spavali na klupama gde su hteli, i karali Čehinje na Cresu (da, čak i keva). Tako srećni i bezbrižni, ipak su “skromno živeli”, “znali su neki red”, “morao si da se pomučiš da bi imao”, itd.

Godinama slušamo i skupljamo, i ovo je samo stoti deo njihovog burnog života, ako im je verovati.

Level 1 – Seksualni saveti

1. Kitu su pušile žene, a muškarce je karala samo policija.

‎2. Tri Beloruskinje si mog’o za dnevnicu da iznajmiš, i još im plaćaš piće k’o džek celo veče. Al’ znao se i red, pre nego što vratiš – premotaš.

3. Muško je bilo ko je dlakav i kome se diže na ošurenu svinju, a ne kome se vide deltoidi.

4. Za kondom daje 200 dinara na ovu krizu. Ja kad nisam hteo tvoja baba da rađa, lepo ga obmotam s vinovu lozu…malko gu pecka posle, ali slatko si je opet kad uđe.

5. ZNALO SE BRE ŠTA JE SPERMA, TO GUSTO BILO, BELO KO SNEG. SAD KOMPLJUTER OZRAČI JAJCA KO LIMUNADU DA SVRŠAVATE.

6. U tvojim godinama moj je već imao 21 centimetar… Dobro, dobro, neće deda više da ulazi dok ga šašoljiš.

7. Deda kad je počeo da ga šašolji, ih… Ušiljim ga na livadi, vidim kravi na dupe stala muva, gađam muvu, sobaljujem semenom. A ti, šta ti je to… Vodica neka potekla malo… Teško ću ja praunuka da dočekam.

8. U moje vreme pornić je imao radnju. Ne može odma’ bam na vrata s dildom pa u guzicu. A u guzici neke perle. Pre lepo se razgovaraju pa se vole. A ribica dlakava, prirodno sve. Sladostrašće osetiš baš.

9. Paradajz je imao ukus, a sise su mirisale na cvetne livade.

10. Ja kad sam bio tvoji godina kad smo teli debemo išli smo lepo u Banatski Monoštor, zna se.

Beloruskinju si nekada imao za par Levis farmerki iz Pazara.

Level 2 – Svakodnevni život

11. Ja sam u tvojim godinama sam sadio, čupao i gulio svoju hranu. Čuj njega, fali mu kečap…

12. Do škole se išlo 11km uzbrdo, pa nazad do kuće isto uzbrdo.

13. U moje vreme muževi su tukli žene i njima se to sviđalo!

14. U tvojim godinama s ortakom danas se dogovorimo, sutra pijemo kaficu u Trstu i pazarimo džins. Ti za Ohrid ne možeš da zaradiš…

15. E bre, u moje vreme se znao red! Ja da kenjam i jedem pod istim krovom?

16. Kakav bre bosiljak i nana, jesam došo na ručak il’ na livadu? Eee, u moje vreme se znalo šta su “začini”. Biber i so. Ajde može i ljuto.

17. Šta će ti pare? Izvodiš devojku? Ja kad sam bio tvojih godina ja bi devojku izveo samo s dva kamena u džepu bre! Oborim jabuku s drveta jednim, ubijem prepelicu na drvetu drugim, onda protrljam oba i zapalim vatru pa joj naložim, da nam skuva večeru. SA DEZERTOM.

18. U Transilvaniju na vikend? E ne dam ni dinara. U moje vreme, mi smo za Rumune bili NEMCI, gospoda bre, mamu im i šrafcigerima za 50 dinara

19. Sad vojska 6 meseci… Ja bre odem iz kuće na dve godine, odem u Split, na ratnu krstaricu. Majka kad sam se vratio plakala dva dana… Kako misliš nema vojske više? DETE! NITROGLICERIN!

20. U moje vreme burek je bio samo sa mesom.

LJUCKIM!

Level 3 – Da ti objasnim

21. U moje vreme odeš lepo kod SODADŽIJE i suneš KLAKER ili KABEZU a ne te vaše kokoš-kole.

22. Bušalce se pravile da imaš i da ti imaju posle deca i unuci, ne da moraš da menjaš čim prođu kajsije.

23. U moje vreme najbolji voditelj je bio Mića Orlović… To je pravi lola bio. Ne sad ovaj kepec šta se krevelji ko štetan!

24. Pre bre kad grakne Milojko Pantić vidi se da se raduje kad damo GO. Sad kad damo GO, onaj Aca Kosica oma prosipa o tom kad je Robin Van Persi prvi put spavao svoju tetku analno…

25. U moje vreme nisi morao da brineš dal ubrizgavaš hors ili paracetamol… Časni ljudi bili dileri…

26. Ja sam Obodinov vrižider kupio 74. i dan danas u njemu oladim pivo da bude kao veštičina sisa. Ovi vaši danas ne mogu 3 godine da sastave, kake garancije kaki bakrači, nije mogo svako da se zaposli u takvog giganta, a danas sve rade disidenti… ovi diletanti.

27. Muškarci su nosili šire pantalone, landaraju jajca. Sad gej lobi, sve usko, muda da bi se uništila da ne mož’ da pravimo Srbende. A devojke go pupak, pa posle boli stomak… E PA NEĆE.

28. Krpenjaču i UDRI!

29. Kad Risto Kubura progovori na televiziji a mi svi KO U BOGA!

30. Plaknem se ispod miške i spreman za izlazak, parastos i svatove. Neš ti jaku čeljad imati otog MACH trija…

‎31. U moje vreme telefon je služio samo da se dogovorite gde ćete se naći a ne da razglabate tu pola sata ko Zuze pred pijacom!

32. U moje vreme, neki muškarac kad bi nosio tu gvožđuriju i kajle po nosu vodili bi ga da mu baba prebaje.

Nema mu pomoći, no upregnite ga u ralo makar neke koristi od njega.

Level 4 – Opšta kultura

33. U moje vreme smo se na telefon javljali bre kulturno “Dobar dan, izvolite, dobili ste stan PA TITULA PUNO IME I PREZIME OCA PORODICE ČAK I AKO JE POKOJNI! NEGO!”

34. Nekad se znalo: odeš u robnu kuću Beograd i tamo kupiš hleb, mleko, novine, usisivač, krevet i ratkapnu za fiću, sve imaš na jednom mestu, danas za 3 stvari idem u 4 prodavnice. Tito je bio mila majka, ovo sve gologuzija.

35. Imaš jedan program i gledaš, ovo danas se ne zna ko pije ko plaća. Samo okrećeš te kanale, nije ni čudo što se kvari daljinski.

36. Je li šta ti tu non stop vičeš neke frogove i hečotove? Šta ti je to? Koliko ti možeš na fliperu, bez tiltovanja?

37. Gde si pošao bez untrocigera? Kako to misliš ne znaš šta je untrociger? Znaš da mi tražiš crvenu za izlazak, a ne znaš šta su dugačke gaće!? Sedi tu, ne ideš nigde!

38. Šta to pušiš? Šta kažeš? Skank? E bre vi danas samo te naparfemisana gomna pušite… U moje vreme smo zavijali bre samo domaći duvan što smo ga gajili na parceli iza roditeljske kuće u Brezovici, podno one štale što ju je još moj deda a tvoj čukundeda Manojlo po kome si dobio ime sazidao bežeći pred Turcima koji su tada, beše to iljadu osamsto i desete, pošli u svoj zadnji zulum u tim krajevima vođeni Bećir-pašom. E, Bećir-paša ti je bio krvavi turčin, nema ti takvog ni u ovim u serijama što i gleda tvoja baba: imo je kuburu imenom Alal Belaj koju je dao da mu se napravi u Skadru, kod majstora Oblog-bega, Ivan mu beše kršteno ime, ali se poturčio kad mu je jedno jajce sišlo niže od drugog a pop kome se požalio mu reko da okači teg od tri oka na drugo, da izniveliše… Nego sinko, vidim baš ti zanimljivo ovo što ti priča deda, valja to, ja sam u moje vreme sve slušo starije, a i i ne miriše ti ovo tvoje tako loše, dedi sve nešto milo oko očiju.

39. Igrice su se igrale zbog hajskora i riba u fliperani, a ne zbog pederskih ačivmenta.

40. U moje vreme nije bilo tog drkavog tajmlajna na fejzbuku.

UDAVILA SE DABOGDA!

Tagovi:

babadedasaveti
  • Bulevar

    “Za vreme Tita se krckalo u kutlacama” – Mali Rada