Euro 2012: Francuska

Francuzi kao da konačno shvataju. Dodatak igrača iz bivših kolonija može biti koristan, ali samo ako je dodatak. Sa 8 daljih rođaka Betonligara Misdongarda u prvih 11 nećeš dalje od grupnog takmičenja. Suprotno popularnom mišljenju, najveći uspesi Francuske uopšte nisu ostvareni sa timovima u kojima su većinu igrača činili crnci. Osamdesete, Platini i dominantno etnički francuski sastav, finale 98′ sa Brazilom i samo tri tamnoputa u sastavu, Tiram, Desai i Karembe. Stoga, sa novim trenerom i novim timom, Francuzi pokušavaju da okrenu novi list.

Igraju u grupi D, sa Engleskom, Ukrajinom i Švedskom.

Glavni čovek: Frank Riberi

Frank Riberi je katastrofalno ružan čovek, neosporno. Međutim, postoje različite vrste ružnoće. Možeš da budeš ružan kao Nikola Ignjatijević. Klasična balkansko-fudbalerska ružnoća koja govori da će tvoje fudbalske kvalitete prepoznati tim koji se bori za opstanak u Ukrajini i da misliš da je glavni grad Italije Inter. Riberi je mnogo simpatičnija rugoba. Mali Frank dotrčava da javi oficiru pokreta otpora da Švabe napreduju sa juga, kapetan mu daje čokoladu koju ovaj odmah strpa u usta, sa sve celofanom. Na ovaj Euro Riberi dolazi u zenitu karijere kojoj fali jedan veliki trofej. Pošto za saigrača neće imati pičku kao što je Roben, već nove Francuze, vođene velikim gospodinom Blanom, možda je baš ovo njegovo takmičenje.

Kod Franka mi se dopao njegov smisao za humor

Učestalost padanja bez faula i deranja na sudiju:

Dečko u usponu: Olivije Žiru

Sa 1,92 visine, Žiru nije baš francuski Žigić ali je svakako francuski Purović. Nije baš piletina, 26 leta mu je, ali je ove godine eskplodirao u Monpeljeu, iznenadnom prvaku Francuske. Spakovao je 21 pogodak i 9 asistencija u ligi a uspeo je da se upiše i za reprezentaciju, u prijateljskom duelu protiv Nemaca. Ako bude dobio šansu na Euru, biće gladan da je iskoristi.

Dobar je mali, stavite 500 evra na daje više od tri gola.

Pojavljivanje niotkuda i penetracija u sve:

Tarzan: Frank Riberi

– Govoriću istinu i samo istinu, tako mi Alaha.

– U redu, gospodine Riberi. Moje prvo pitanje je: da li ste jebali ovde prisutnu i maloletnu, Zahiju Dehar?

– Da.

– Da li su Benzema i Govu učestvovali u popularnoj četvorci ili je reč o odvojenim odnosima?

– Odvojenim. Dosta mi je pogleda na Govuov palamar i u svlačionici.

– Da li ste bili svesni da Zahija ima 17 leta?

– Tako mi Alaha, ne. Priznajem, uživao sam u njenim uslugama ali nisam znao da je treći razred turističko-ugostiteljske.

– U redu Riberi. Kako i Zahija kaže da ste je tretirali fino i još finije platili, slobodni ste da idete. Ne treba vam veća kazna od Robena za saigrača.

Frenk je tražio zagrlaj i malo topline.

Učestalost plaćanja kurava:

Igrač iz senke: Matju Valbuena

Ovo malecko krilo Marseja se već duže vreme izvlači iz senke. Eksplozivan, tehnički potkovan, srčan, pravi čovek da uđe negde oko 60. minuta i razmrda uspavane Francuze, ako za to bude potrebe. Postoji opcija i da će biti starter, u tom slučaju se posle Eura može nadati begu iz najgadnijeg grada Evrope i prelasku u neki veliki klub.

Hipertrofirani pacov, al' zna fudbala.

Omalenost i francuski šarm:

Mrženi: Filip Mekses

Postoji tanka linija koja tarzana razdvaja od najobičnijeg šabana, shaban vulgaris. Mekses je ovo drugo. Ne treba se to preterano objašnjavati. Mekses je čovek koji ti iskrajcuje o,4 grama u paketu. Koji stisne pauzu kad ideš jedan na jedan sa golmanom u Pesu. Koji ti upadne dok se tuširaš na pripremama da te slika golog.

Ćale mora da ti je bio terorista kad je napravio takvu bombu, xexe

Francuska smrdljivost: