Fiks ideje br. 8 – Moj je Katar zločinac iz rata

Jedna krajnje nenormalna sezona se sad već dobro zaletela. Kao da fudbal već nije bio dovoljno nenormalan i dovoljno hiperproduktivan sam po sebi, kao da već fudbaleri nisu bili na ivici fizičkog kolapsa zbog 190 mečeva godišnje i kao da im već ne prskaju ukršteni ligamenti ko lubenice u svakom malo jačem duelu – na sve to, FIFA je odlučila da usred sezone grune jedno SVETSKO, što da jebeno ne.

Al ne bilo gde. Nego u Kataru. U pustinji. Iiiii onda mora da se igra u novembru. I s klimom na stadionu. Uključenom na 9 stepeni. Da duva na najjače. Mislili smo da je gradnja stadiona usred nedođije Amazona u jadnom Manausu najsuludiji infrastrukturni projekat ikad, a onda su momci u dugim haljinama odlučili da usred pustinje sagrade OSAM, a jedina njihova svrha posle svetskog može biti eventualno da na njima pokopaju sve ove sirote Pakistance što su ih gradili na 78 stepeni.

Zašto sve ovo govorimo? Jer zbog svega ovoga evropska takmičenja već kreću a nas čeka jedan pičvajz i anarhija jer će se igrati brže i nenormalnije nego ikad. Grupe moraju da se završe 3. novembra, a poređenja radi prošle godine se igralo do 9. decembra. Dakle sve se završava PET NEDELJA ranije, a počinje svega nedelju dana ranije, što dalje znači sumanut raspored, nula opuštanja i rastuću gomilu prepuknutih primicača.

Samo ću ostaviti ovo ovde

 

A kome sve to odgovara? Pa nama. Fazon svake srede ide ili Evropa ili vanredno kolo ili čak jebena Liga nacija i jedino je sigurno da bi do svetskog neko mogao bankrotirati – ne znam samo dal mi ili kladže ali jbg idemo hrabro PA NEK POBEDI BOLJI.

 

Frankfurt – Sporting gg3+ (1.95)

Ok ovaj par je stvarno malo lenj, ovo je baš onako ko kad uzmeš iz fioke prve gaće koje vidiš jer su jbg na vrhu gomile, al brate dobre gaće šta, malo ih je pojeo pas ovde oko guzice ali im ne fali ništa. Ne treba mrzeti lenje i očigledne parove, kao što ne treba mrzeti ni gaće, prvo jer je baš glupo jbg a i jer ovaj ludi Frankfurt deluje kao jedan od onih Šalkea, Herti i Hamburga, što ne znaš na početku sezone oće biti drugi ili zadnji u ligi i oni budu zadnji i onda im u Cvajti dođe 65 hiljada na stadion a evropski Čukarički na Banovom brdu okupi 7 ljudi, 4 goluba, dve pocepane kese i pola kifle.

Uglavnom, i Frankfurt i Sporting imaju jako sumnjiv start sezone, ali Frankfurtu je palo 22 gola na 5 utakmica a i Sporting je znao prošle godine rekreativno primiti 5 komada u Evropi, a bogami i utrpati sličan broj golova neopreznom protivniku. Ako ovo ne prođe braćo bukvalno idemo da se žalimo, i to ne u Maxbet nego u Strazbur jebeni.

 

Ajaks – Rendžers 1&3+ (2.00)

Nastavljamo sa jako lenjim tipovima, 1 i golovi na Ajaks, bravo glupane, niko se pre tebe nije setio toga. Prihvatam kritiku i podržavam teoriju o manjku sopstvene inteligencije, ali za razliku od vikend okršaja sa Volendamom gde kvota na ovu igru bude 1.04, moćnih 2.00 već zvuči kao zabava, iako može biti da ovom kvotom samo žele da nas navuku da svoj teško zarađeni novac potrošimo na šalu i igru, u kom slučaju su jbg uspeli.

Rendžersi su imali relativno stabilan početak sezone a onda ih je za vikend Seltik temeljno naguzio, ali ne očekujem ovde baš 9 golova, jer da očekujem stavio bih 1 i 9+, ok ne 9+ jer to nema al pokušao bih uzeti više para, jbg račun za struju mi je 7 hiljada iako palim samo toster i ono što staviš u struju da tera komarce, i to noću. Ovo svakako nije najjači Ajaks u zadnjih par godina, ali u ovoj grupi mi se čini da će Rendžersi vrlo uverljivo da osete razliku između LŠ i LE i postoji neka latentna opasnost da bi mogli završiti grupu sa fazon 1 bodom, što je nama zaista svejedno, samo da se ne glupiraju da taj bod uzimaju sad.

 

Dinamo – Čelzi 2&G2+ (1.80)

Čelzi ima start sezone iz snova, ali onih snova gde te Šutanovac juri s lopatom u rukama po deponiji i peva SIMKA ČOKOLADE SE PRAVE  OD LEŠNIKA I KRAVE. Dobro, sezona je duga, lopta je okrugla što kaže sudija Nedić oštrim i neprijatnim glasom, ali Čelzi deluje kao ekipa koja će ove sezone da uradi tačno ništa. Dosta promena u ekipi koje još treba da se procesuiraju, dosta miliona potrošeno na neke Sterlinge i Fofane što su kao dobra premijerligaška pojačanja al realno nemamo više pojma šta da očekujemo od njih, i čak i ako uspeju da se saberu, top 4 je za njih plafon.

E sad, sve to može da znači da možda neće zapinjati protiv Dinama da im neki Fulam ne bi otkinuo bod za vikend, ali mislim da će pre gledati da im se malo useru u život kako bi ulepšali svoj. Mislim ne verujem ja da će im se baš usrati u život, ali nekih 2-3:0 je valjda majku mu jebem realno, bez obzira što Dinamo ima gol razliku 456:2 u prvih 5 kola u jednoj poštenoj i pre svega konkurentnoj ligi.

 

PSŽ – Juve X2 (3.55)

Prvobitna ideja ovog teksta bila je da na ovom otvaranju moćne turbo evropske sezone pokrijemo sva tri takmičenja, jer INKLUZIJA a i jer sam se nadao da će Liga Konferencija da preuzme titulu najprevarantskijeg takmičenja od Lige Evrope, pa će bar u toj Ligi Evrope moći da se ubode neki fiks. Ipak, ono što se desilo nije da je Liga Evrope sad zbog toga BOLJA, već smo jednostavno dobili samo još jedno takmičenje sa jedinom svrhom da kladioničara zamajava da se probija kroz krdo čeških, austrijskih i kiparskih klubova da bi na kraju odigrao čitavo kolo 0-2 i povukao se zauvek u kolibu na Rtnju da gaji puževe.

Zbog toga, odlučili smo da ostanemo na toj Ligi Šampiona čisto da možemo od prvog do poslednjeg momenta da navijamo svim srcem da ga ovaj odvratni katarski klub nikad ne osvoji i da nastavi da se zadovoljava time što pobeđuje Monpelje 7:0. Jedva čekamo takođe da dodele Mbapeu još neku ulogu u klubu, tipa da bude malo sad kondicioni trener ili pas koji sere na terenu ili klupa ili predsednik Francuske.

Znamo da ne valja igrati navijački, ali daleko je ovo od navijačkog, ne navijamo mi za Juve bože sačuvaj, nego je iz čiste mržnje, ne čak ni prema PSŽ-u jbg nego pre svega ka gospodi Al Kelaifi i Al Tani – nadamo se da će na Ligu Šampiona čekati tačno onoliko godina koliko je radnika iz Bangladeša poginulo zbog njihove megalomanije. Mi samo navijamo da Dulo Vlahović napuni Katrane, pa da onda puni po Kataru, a šta će posle biti i sa PSŽ-om i sa pustinjom i sa Al Kelaifijem, to nije naša briga.

Tagovi:

  • Trirer

    I adore this manga.