Fiks ideje br. 6 – Iza Šolaka sunce sjajno sija

FIKS IDEJE MOGA KURCA ORHIDEJE. Jebiga, obećali smo celo leto Finaca, Japanaca i Bolivije, ali gle čuda, nismo ispoštovali. Nije nas bilo tričava dva meseca i bogami imamo šta da vidimo – u međuvremenu je hleb poskupeo 900 dinara, kvadrat garaže u Sevojnu košta 7000 evra, Rus i dalje stoji pred Odesom, a program Sport Kluba sveo se na Evroligu u tabliću i prvenstvo Grčke u odbojci za trandže.

Kao i svaki pošten strani plaćenik, od svoje agende odustajem tek kad mi uskrate pravo da gledam glavu Džondža Šelvija kako se presijava pod svetlošću reflektora. I naravno, sad je pola Srbije u procesu rešavanja te Arene jer jbg treba prvo obući gaće i potkošulju, pa otići u tu Arenu, pa pričati s gospođom, pa ona pošalje majstore da donesu kabal i priključe, pa onda shvatiš da ti treba još jedan TV, pa oni odu da ne bi montirali tako na prazno ko budale, pa ti kupiš TV, pa se oni vrate da montiraju kabal, pa to onda ne radi, pa dođu i treći put, pa je toplo, pa smrde, pa ti smrdiš, pa ker laje, pa ker smrdi, pa ti laješ, dok konačno struja ne poteče kroz televizor a glava Džondža Šelvija se ukaže, blistava poput šiptarskog bureka na jutarnjem suncu.

Eto to je sad braćo neka situacija. Pošto još uvek nemam Arenu (trenutno sam negde između faze gaća i faze gospođe) jedino što sad mogu da gledam na Sport Klubu su trke rakuna a informacije o fudbalu dobijam od ćaleta, Peđe Strajnića, noćnog čuvara u lokalnom butiku mesa i malog Miše, mrtve veverice koju sam pronašao ispod haube. Dobro si nas sjebo Šolače, KUPIO SI SAUTEMPTON ŠOLAČEEEE ŠOLAČEEEEEE ŠOLAČEEE E E. A nas ko jebe. Dosta, ajmo na parove.

 

Makabi – Zvezda x2&3+ (3.50)

Da otklonimo odmah dileme jer ćeš svakako da nagadaš je li autor teksta cigan, grobar, četnik, partizan, Mađar, šarplaninac, grobar, peder, cigan, programer, gromobran, đuveč ili Marinika Tepić. Autor je cigan jebiga. Al ne kao sviram trubu duvam lepak nego navijam za momke koje Terza i Mrkela dovedu u Beograd da danju šutaju lopte a noću sipaju tekilu ženama u usta.

Ove sezone, Srle i Pajče srpskog fudbala su izgleda pogodili s pojačanjima. Taj neki oprobani recept – prodaj štopera na istok – sačekaj da bude loš ili da bankrotiraju – vrati štopera za manje para a i dalje igra ok – to sve nije iznenađenje. Ipak, egzotična pojačanja su uvek kocka i tu uvek potajno strahujemo (ili se nadamo, nisam siguran) da je novi crnac u ekipi samo još jedan Misdongard.

Al izgleda da su i njih pogodili ovaj put. Zvezda jebiga deluje stvarno ok, mada i dalje kadgod to pomislim, ne da se pomerim s mesta, nego lepo ustanem, sednem na bicikl i odem na jebenu Aljasku, za svaki slučaj. Mislim da Zvezda ne bi smela izgubiti u Izraelu, a svakako bi trebalo tu natrpati i neke golove. Ipak, uvek ima ti neki fiksevi za koje sam ubeđen da dolaze i onda vidim kvotu 3.7 i to me malo onako baci u dilemu  jer uvek računam da kvotari u Maxbetu znaju više od mene pa gledam jel ima neka ZAČKOLJICA pa jel dobar par pa jel dobra igra pa jel sam se probudio kao morž pa šta se koji kurac dešava zašto je x2 i 3+ 3.50? Za malo veće štekare ima x2 i 2+ na 2.00, kao i x2 i gg na 2.55.

A šta misliš ovaj mali Kejn? 600 hiljada plus 30%? Ne? Damo im i Gobelju?

Partizan – Hamrun Spartans 1&3+ (1.80)

Kad je Partizan u pitanju, imam vrlo jasan algoritam kako se ponašati u slučaju njihovih evropskih avantura. Kad su bolji onda ih ne podnosim al kad su lošiji od Zvezde onda ih baš gledam ko braću napaćenu i generalno ne volim puno tu da kenjam prosto jer znam da ćemo kad-tad, vrlo ubrzo, biti u istoj situaciji i čak pomalo, mada samo pomalo, i saosećam s nevoljama koje ih zadese.

E sad, keca sam stavio jer jebem mu mater tačno više nemoguće da ne mogu ovo da pobede. Jebiga sad brate HAMRUN SPARTANS pa ne mož to je tačno ime kluba koje bih ja smislio sa 6 godina, mislim vidim ja da se oni tu nešto provlače protiv nekih Alaškerta i Levskija al sad je valjda dosta više.

Što se tiče drugog dela ovog tipa, dakle 3+, on je odigran u duhu ovog naroda i narodnosti, ali da sam neki drugi narod i narodnost poput Letonca ili neki zlomisleći čak poput Bugara ili Slovaka, sigurno bi me povukao 1 i GG i kvota 4.35 jer leti mi nešto u vazduhu da bi Hamrunčina mogla zabiti neku mufljaru u 42. minutu za 1:1 pa se ti posle lomi da im uguraš bar još jedan. Ipak ostajemo na 1 i 3+, spremni na sve, pa i da jedemo tu slamu ako treba.

 

Ferencvaroš – Šamrok 1&D2+ (1.83)

Već sam rekao da su mi trenutni fudbalski izvori rođeni otac i komad šišarke na parkingu jer je Šolaku bilo draže da kupi sebi klub nego da ja mogu nedeljom da gledam glatko teme Džondža Šelvija.

E sad, ćale moj, prekaljeni fudbalski ekspert i imalac Arene je fasciniran Ferencvarošem ove sezone, a na moju opasku da ih je jebeni Karabag oprao usred Budimpešte nabrojao mi je čitav tim Mađarske iz ’54 i moja malena neznalačka guzica je odlučila da se povuče pred čovekom koji ne samo da bi mogao da mi bude otac nego mi jeste jebeno otac, što mislim da je fer.

Moram reći da sam i ja malo iznenađen što je kvota na 1 i d2+ protiv Šamroka dosta jakih 1.83 i opet se nešto preispitujem da nema neki trik koji nisam ispratio, da nije Pižon na klupi Šamroka ili su možda Ferencvarošu u ventilaciju svlačionice pustili prdež Veseljka Trivunovića ali izgleda da se ništa od toga nije dogodilo. Ako klub u koji Orban sipa kao mahnit i koji je igrao Ligu šampiona i kao legitimno cilja taj neki nivo fudbala, e ako taj klub ne mož Šamroku da da DVA komada onda stvarno samo da stavimo katanac na ovaj sajt i odemo da pecamo na tu Aljasku ima i neka ALJASKA LIGA valjda u kurac imaćemo i tamo gde neki prelaz da bacimo.

Džondžo pokušava da izoštri sliku kako bi video sebe na Sport Klubu, ali avaj

Rendžers – PSV 3+ (1.80)

Pederluk klasičan. Klasična nubaretina ušla u kladionicu i videla dva tima koja zna da nisu loši i kao BIĆE GOLOVA. Priznajem, to je baš amaterski, al priznaj i ti da ima smisla. Ovo jeste neki kurčev kao DERBI kvalifikacija i Rendžersi su bili hit prošle dve godine, što za navijače, što za Ondreja Kudelu i hor praških šaptača.

PSV s druge strane večito sumnjiv, uvek neka izmučeno solidna ekipa, par potencijalnih mladih zvezda od kojih će maksimalno 1 imati karijeru, pokoji Brazilac, jedan Meksikanac da se zadovolji severnoameričko tržište i neki Luk de Jong da da 9 golova u sezoni, od čega fazon 5 u jednoj jedinoj utakmici protiv Fortune Sitard. Taman za drugo mesto u Holandiji i moguće dosta neprijatnu borbu za titulu s Ajaksom, al više od toga, jebiga, ne može.

Ipak, bilo bi zaista sramota da klub koji je voleo jednog Nistelroja, debelog Ronalda i Kežmana a prošle godine dobio 42 gola od kojekakvih Zvolea i Viljema drugih, da takav jedan klub završi ovu utakmicu 0:0 ili 1:1. Nadajmo se da neće jajariti preterano ni jedni ni drugi, jer ako budu onda jbg katanac, Aljaska, i to sve što ide usput.

Tagovi: