Kako smuvati dotračku ribu u 10 teških koraka (samo za odvažne)

Kerovoditeljke i uparivačice roze plišane torbice sa kariranim vunenim čarapama od 12 000 dinara su realno lak zalogaj i za osvajanje istih Minja Subota može da udeli jedan bambi iz milosrđa, a Joca da osvira Odu radosti uz dosta namernih falševa. U životu treba imati kriterijume i ribe ispod 2 bambija prepuštati hendikepiranima i tviterašima, mada tu stoji znak ekvivalencije.

Iako su tri bambija toboganski maksimum, postoje i ribe za čije osvajanje Minja Subota pozove konvoj šlepera iz fabrike i nagradi te doživotnim zalihama Plazme (one stare, ne ovog sranja sad) a bude to i koja tona onih fensi čokolada što koštaju kao belgijske iako su samo začinjene vlaškim vradžbinama za pojačavanje menstrualnih bolova. Dakle, to su ribe vrednije od 3 bambija, a tri vrede recimo rendom Viktorijin anđeo, Džesika Čestejn i Anica Dobra u Crnom bombarderu. E ove su višestuko jače od njih, doduše ne u pogledu apsolutnog kvaliteta već u pogledu dostupnosti. Dotračka pička je svaka ona riba na koju usled disbalansa u polnoj strukturi određene regije atakuje dvocifren broj muškaraca. Ali ne dvocifren broj muškaraca iz IT sektora nego gorštaka koji kidaju meso s živih jarića, piju fermentisano kobilje mleko i ne podnose tužbe za klevetu već onom ko ih je uvredio od jezika prave kolumbijsku kravatu. Da li si spreman za rizik?

DESI POŠO?

Korak 1

Napiši oproštajno pismo, pozdravi se sa najmilijima, poseti razrednu iz gimnazije, odigraj mastodontsku partiju WoW-a, kupi nutelu i pojedi je kašikom, pišaj sa kule Geneksa… Nikad se ne zna, možda ti je to poslednji put da radiš ove stvari u životu.

Korak 2

Predomisli se u poslednjem trenutku. Rođeni, ne ideš u neki kanton u Švici da kradeš ribu nego u Zaklopaču, Donja Brezna i Kuterevo. Niko te neće dočekati solju i hlebom, niko se neće samo najediti na tebe i nemoćno coktati i sablažnjavati se tvojom suludom hrabrošću već će dotračko pleme da te aracima raspori ko porodilju i pojede ti srce a muda pošalju Šagi, sinu Dolfovom, vođi Kamenih vrana da ih baci kozama.

Shagga approves this.

Korak 3

Ti si jedno zadrto govedo koje ne ceni previše svoju glavu na ramenima, ali kad si već pristao da pogineš red bi bio da ti ovaj vodič da bar male šanse da preživiš osvetu zaklopačkih sinova. Jebiga, snimio si na vašaru ribu iz njihovog klana, zaljubio se, tvojim venama dobuju bitovi iz hitova Željka Samardžića i sad šta tebe briga da l je riba 40 godina mlađa od tebe, udata, ima decu ili je još po rođenju obećana prestolonasledniku seoskog oberkneza koji ima osamnaestoro braće i svi su labilni sa živcima ali vešti sa sečivima i vrljikama. Usled takvih okolnosti predlaže se izbegavanje borbe i pokušavanje da se putem društvenih mreža stupi u kontakt sa dotičnom djevom. Jednostavno joj kažeš „sestro mila, zaboravi te kamenjare i tog ludaka za kog si obećana i dođi da se razmnožavamo kod mene u 19 kvadrata“.

Korak 4

Korak 3 se pokazao kao veoma neuspešan jer Ritopek, Donja Brezna i Kuterevo još nisu čuli za prenos električne energije, nemaju fejsbuke, mobilne, telegrafe, a ni slanje pisma gavranom nije baš dobra varijanta jer je pismenost čvrsto zakovana za neutralni element sabiranja. Moraš da odeš lično i kidnapuješ mladu, prerušen u Svetog Savu.

Prva slika u guglu za pojam Kuterevo.

Korak 5

Meštani jesu sirovi ali su i poprilično sujeverni i ponizni pred nebeskim autoritetima tako da će tvoj dolazak u selo biti bezbedan. Da bi pridobio njihovu naklonost, pokaži nekoliko duhovnih čudesa i narod će ti se klanjati. Recimo onaj sa kartama kad tražiš da se izvuče bilo koja pa je onda ti nađeš u špilu. Možeš da im i demonstriraš sitne prevare tipa roštiljanje kobaje a la Biba Struja ili im jednostavno pokaži princip piramidalne zarade Herbalajfa i pašće ničice pred tobom kao mesijom.

Korak 6

Kad si već kupio celo selo i svi ti veruju, vreme je i da bliže stupiš u kontakt sa ribom na koju si se nameračio. Podmetni joj da pojede big mek star osam dana. Kad kolabira i svi pomisle da će da umre, reci da imaš isceliteljske moći, ali da tom obredu niko ne sme da prisustvuje. Onda joj lepo daš neki antibiotik protiv trovanja ili dialil sulfid i mlada je na nogama za 24 sata, puna života i tebi zahvalna doveka.

Korak 7

Zahvalno ti je celo selo a među njima i sin lokalnog oberkneza i njen programirani muž. Od njega dobijaš darove: kuću na kraj sela, stado jaganjaca, poslugu i radno mesto u lokalnoj svetinji. Tamo sutradan dolazi ONA da ti se zahvali. Skidaš masku Svetog Save i ona prepoznaje lika koga je slučajno upoznala na vašaru.

Predstava je završena.

Korak 8

Poseduješ je u oltaru. Dok prodireš pored relikvija i mošti, sa fresaka te neblagonaklono gledaju sveti oci, ali ti ne mariš, antibogougodno penetriraš u nesuđenu suprugu sina seoskog oberkneza kao da će svet sledećeg časa da se zauvek sažme u ono što nauka kaže da beše pre nastanka prostora i vremena. Selo odjekuje od vaših uzdaha, tlo podrhtava, tresu se kamene kocke iz zidova bogomolje, ljušti se malter, freske se podklobučavaju ko mokre tapete, sveće se gase, kupola se urušava, padaju komadi zidina po vama ali bol kako dođe tako i iščezava. Sedam sati kasnije, prašina se polako sleže, vi goli i znojavi ko iz rafinerije ulja da ste izašli, kereći dahćete, jezici se vuku po patosu, smršali po sedam oka. U nekom trenutku primetiš da vas neko posmatra. Skupilo se celo selo u krug, netremice pilje u vas, iz očiju SIJA TAMA, u rukama oštri araci. Sin oberkneza istupi jedan korak ispred ostalih.

Korak 9

– Šta to radiš, Sveti Savo?

– Jebem ti ženu, jebem te ćorava.

Korak 10

Beži koliko te noge nose.

 • Pangalaktichki

  Ne znam ni zasto sam sumnjao da ona slika izlazi u image search za Kuterevo o.O

 • mirko

  Bogohuljenje !!! Bog ce plamenim bicem udariti po redakciji. Bagro jedna, sticice vas osveta srbskih desnicara!!!!!!!!!!!!!!!

 • Martel

  Trololo

 • Junga

  Kako odigrati “partiju WoW-a” ?

 • branko

  Kao klinac u školi jedna od omiljenijih zabava bila je evaluacija smehotresom ovakvih crteža Sv. Save. Odličan tekst Blek!

 • vaskesd

  I ja sam proverio, zesca podsvesna navlaka….

 • mega car

  Znaci bambi…

 • joker

  Puši bre kurac!!!

 • Katarina Kovacevic
 • Стефан Вечерина

  Amin.

 • Neki lik

  Kako izgleda kad te bog udari plamenim bicem ? Boli li to ? Kako mu ne izgori bic ? Jel mu veliki bic, ili onako prosecan? Jel taj bic metafora za “ono” ? I ko su ti srBski desnicar, ja znam samo za srpske …

 • sCARfiNGer

  Patentirani Rastkov šmekerski pogled.

 • Nečastivi

  Ne postoji bogohuljenje samo ljutnja debila koji nisu sigurni u to u šta veruju.

 • Nečastivi

  Trololo