Na šta je sve vojska bacala (folk edišn)

Eeeeeee, srećna vremena kad je čovek mogo da legne de oće a niko ga ne dira, nego dođe narodni milicioner pa te pokrije novinama, Borbom – jer vata deset kvadrata u komadu, televizor EI Niš da uviješ komotno, i to Ambasador onaj sa sve uspomenom iz Varaždinskih Toplica i plastičnom gondolom iz Venecije! Nikad više onog berićeta i onog nekog dobročinluka i te neke raje od Vardara do Triglava, desetar da voljno a Propuh Ćumuroski iz Bugojna pojede dečiju radost, napuni džuboks i izdajcuje hodnik pa onda lepo izvadi pasuljaru i ožeži sedam osmina, zagrljeni pevaju Janko i Josip, Janez i Mirko, Trajče i Halid, Zoltan i Šiptar, oko njih cveta cveće a nad njima duga, ptičice pevaju i sunašce sija – jebeš ti tu vojsku koja nije pijana i ne tripuje od govnarice proizvodnje SOUR „Prokupac“ Prokuplje. Peva zagrljena narodna armija, udruženo smrdi i gradi to neko bratstvo i jedinstvo, peva osam prašinara odvojenih od civilnog života i od šanse da nešto jebu, teši ih samo što broje sitno pa se leče na gušterima pesmom „stara kuka nagazila pičku a ti gujo slušaj političku“ a siroma gušter se znoji, gazi strojevi i križa dane hemijskom olovkom, sve čekajući dan kad će i on da pije ispred kantine i peva „stara kvrga leži ispod dajca, došo fazan da mu gladi jajca“. Dakle, kad se podvuče crta, interesovanja najzagorelije društvene grupacije u ono doba su bila: kurac, pička i sisa. Ako nekome fali govno, treba reći da je JNA možda bila x-ta vojna sila u Evropi, ali nije bila naročito sofisticirana po pitanju higijene, pa je tako umesto tri školjke imala tri jedinice. („Šta su tri jedinice?“ Fazančino neuka.)

A kad si zapekli gmizavac, tvoj život se pretvara u antičku dramu: mudište ti dođe ko pretis lonac i gledaš da se što pre oslobodiš muke pre nego što ekslodira po spavaoni, pa da te vod ćebuje jer je zbog tebe morao da radi „sijalicu“. („Šta je sijalica?“ Daždevnjaku balavi.) U najvećem broju kasarni nije bilo radijatora da se utne džiga između rebara pa opleti po Samanti Foks, doduše nije bilo ni džige a SDO kao alternativa svakako ne razgoreva erotski plam, nego se lepo vratiš prvoj i jedinoj ljubavi, malo ogrubeloj od sklekova i vortanja motalice („Šta je vortanje? Šta je motalica?“ Kuš džukelo.), malo ofucanoj, ali jedinoj koja uvek da. Desa Šakić ili Maja Levajac – nikad neće da te navlači, nikad joj ne riga Drakula, a uz malo mašte i Zum Reportera (ili Sabora) uzima oblik kakav oćeš i namešta se kako oćeš bez da pitaš ili lapaš pičku radi reciprociteta, kao recimo ti, siso jedna! Dok si ti vuko usrane guske ili seko nokte na nogama po staračkim domovima pa posle išo na produženi s hladnom kravicom da merkaš sise, dakle, dok si ti, smrdljivi civilu, imao onaj jedan promil šanse da jebeš pa nisi jebo jer si ružan, sirotinja i smrde ti ruke na staračke tabane, pravi ljudi – oni koji trpe desetarsko izdrkavanje na sebi i nije im dosta, a pritom nisu imali ni onaj jedna promil šanse – uzimali su stvar u svoje ruke i jebali hiljade i hiljade pononih vlasnica pičke! To što tehnički nisu jebali ne znači ništa! Ako nije bilo žena, ne znači da ih nije bilo! Dok je snežne decembarske noći presecala tužna melodija Ada Gegaja „Ko vojniku ljubav krade“ i dok su Jehovini Svedoci pošteđeni vojske pričali o Gospodu sa zagorelim devojkama ostavljenim na čekanju, džomba je u tami OO-prostorije rutinski prcao poslovičnu Vesnu Zmijanac i još hiljade drugih. A da bismo saznali koje su to druge, konsultovali smo enormno iskustvo velikog gospodina i džentlmena Duška Glimerice, doajena svih frontova na potezu Svilaja – Pakrac – Papuk i dobrog duha Beograda, gradska opština Voždovac.

Gospodin Duško, koji je u svom bogatom jebovniku imao i takve dragulje kao što su Slađa Invalidsko, Dragica Svačija Drugarica i jedna Mira iz „Četiri vetra“, nastavio je svoju aktivnost i u odsustvu žena, što je čak – po njegovim rečima – unelo izvesnu dozu misterije u sam čin, te i rasplamsavanje ljubavnog žara. Na pitanje da pobroji top 5 cica koje su mu razgarale žilu, Duško je nakrenuo flašu meraka, pogledao prema vratima prodavnice sluša li Bilja, pročačkao uvo noktom sa malića i uspostavio ovaj poredak:

1. Lepa Brena

Na početku zicer svih zicera i vlažni san svih Jugoslovena od 7 do 77. Odmah da se razumemo, Fahreta je u svoje vreme bila dobra pička, to što joj je posle hirurg vezivo čvor od kože na potiljku druga je stvar. Svako ko je gledao „Hajde da se volimo“ seća se legendarne scene kad u Golubovcima zajaše onu motorčinu, a u prvi plan iskoči i po današnjim standardima savršeno izvajana butina i pola respektabilne guzice, pa onda krene da ukti onim gliserom u bikiniju. Brena je – to mora da se prizna – posle početnih pehova i masne guzice, u estradu gde je telo bilo zarobljeno ili u kasirskim kompletima Nade Mamule ili u dlakavim nogama Savete Jovanović, donela zapadnjačku seksualnost, pa može i da se kaže da je prava seksualna revolucija kod nas počela sa njom. Za Brenu se u trećem delu HDSV bore dva mlada oficira u vidu Koje i Bjele jer je Brena nacionalno dobro i pripada svima, a armija, kao što znamo, čuva lepote svoje domovine. Brena je bila veća od života.

2. Vesna Zmijanac

Kraljica tuge i jedini takmac Breni. Njihov odnos je istovetan odnosu Đovaka i Federera, gde je Federer Brena: Vesna je u istom rangu, jedini stvarni konkurent Breni i na mahove i bolja pička od nje, ali duboko u duši savršeno je svesna činjenice da nikada neće postići tu veličinu i popularnost i da će zauvek ostati broj dva. Ali mimo toga, zajeban je Veka igrač: kad se pojavi na televizoru u kantini sa nogama do srednjeg uva i pločicama na stomaku, pa kad zamane onom razbarušenom kosom i poruči decembarskoj klasi da su navikli da im peva pesme žive, ruke regruta se same dižu, flaša se lomi a žila nagoveštava interesantne snove i ribanje pločica četkicom za zube. („Zašto za zube?“ Zato što pitaš, i ništa od voćnih kocaka za tebe, OSTAV.)

3. Ceca

Sise. Sise. Sise. I uvek sise. Zbog tih sisa koje je na početku karijere sakrivala samo nekim žutim pijačnim topom pa su lepršavo skakutale, čovek i da joj oprosti facu ganferke koja puši Monus i prodaje turske gaće u Depou. Posle, kad je Arkan to uzeo pod svoje pa je počela da tripuje stil i gospodstvo koje prodaje frizerkama i studentkinjama ekonomije, od cvetka zanovetka koji bi ti dao za boks partnera i to zato što si dobar čovek postala je nedostupna i samim tim jebljivija. A i Arkan je čovek znao znanje, pa je uložio još para u njene sise koje su porasle do granice pucanja, toliko da su iskakale vene, kako njoj po dojci, tako i po čelima stanara kasarne u Raški. Danas na Cecu bacaju samo stare kajle koje se nikad neće odreći golfa dvojke fabrike automobila Sarajevo i cene ono vreme „jer si tada mogo da muljaš bhate, mogo je nahod da živi, a ne sad ovo“.

4. Karleuša

Ajde, ajde. Možete da se mrštite kolko oćete. Možete da ne priznajete do mile volje. Možete da pravite gadljive face do ujutru. Odgovorno tvrdim: NEMA – NEMA – TOG ČOVEKA koji u ono vreme nije hteo da je otkine od močuge. Ako su Brena, Ceca i Veka držale neko dostojanstvo, Plastičara je udarala direktno na kurac i primarne porive, a kućeš većeg praznika za zagorelu stoku. Kaka Ksenija Pajčin, kake Modelsice: IZ OČIJU JOJ KURAC VIRI, prijatelju, to tarabe ili odlikaši ili najgori đaci, nije to za boraniju kao što smo mi, a da mi da, vrištala bi ko Damjanov zelenko. U neko doba (rata na Kosovu) počela je da tripuje Merlin Monro i išla je po kasarnama da peva, čime je oslabila borbenu gotovost Otadžbine.

5. Dragana Mirković

Dragana Mirković je najbolja pevačica na svetu. Prevazišavši južnovetrovsku fazu tetke tako što je operisala onu sakagiju na sred nosa, Gaga se propičkala i skratila suknju, tako da ni ono njeno patentirano cimanje glavom i ramenima nije više ličilo na okretanje kardanskog vratila, nego je postalo nevino zavođenje kasidolske čobanice. Ipak, ostalo joj je dovoljno dostojanstva, tako da na Gagu nikad nije bacao obični prašinar nego samo oficiri i zastavnik kad mu se dozvoli.

Zanemariti Kirk Hemet šiške

VAN KONKURENCIJE – Branka Sovrlić

 • Pacov

  A sta bi sa Sabrinom? Jes da nije nasa ali Branka Sovrlic joj je samo bedna kopija.

 • jamimami

  a jami mamu vam bemje vasu? a jamiiii? ko je pisao bre ovo bez jamiii. kupujem samo na http://www.robaizkine.com

 • Savatije

  A Snežana Babić Sneki? Em naša em najbolja, može na treće mesto komotno :)

 • Perun

  Gedžovanke kromanjonke za gedžovane kromanjonce.

 • grgur

  A ti jebeš glatke manekenke garant.

 • Smithee

  Fuj do Fuja.Kad je Vesna bila riba,ja se toga ne secam?Iliti Dragana,sa onakvom puskom?Ceca prava seljancica,a Brena…Secam se,bilo je to 1983,u jednim novinama,nedeljniku(mnogo dobrom za to vreme),”Sport-Svet”,na naslovnici Brena,sedi na stolici,obnazena,preko grudi imala neki veo,providan,a grudi opale do pupka,kao starici od 70.leta.Prema tome,ovaj poredak totalni promasaj.Tada je u zabavnjacima bilo mnogo boljih riba-pevacica “Videosexa”,Zana Nimani,Alma Ekmedzic…sve prirodno.

 • miki

  Tačno. Anja Rupel i Zana Nimani su bile i lepota i stil. Lajk :)

 • Nemanja

  Još nije bilo doživljaja iz vojske zbog kojih sam bio presrećan što sam to odjebao i otaljao lagano civilku, ali se ovaj tekst među njima visoko kotira. Baš kako je napisao Perun, kromanjonke za kromanjonce.

 • William

  Pomenu li ne(t)ko Silvanu Armenulic,koja je bila mama za sve ove gore?Ili Almu Altu?Meni,licno,bila najbolja riba sarajevska pevacica Arnela Konakovic,koja je pretstavljala BiH na poslednjoj Jugoviziji ’91.godine(prvo mesto i odlazak na EUviziju dobila Bebi Dol sa “Brazilom”).Pocetkom rata u BiH,otisla u USA.

 • Blabla

  Ekstra Nena. I sad peva po oficirskim skupovima. I Zana i njena vojna pošta..