Ravna gora (bez Vuka Draškovića)

Govoreći o Radošu Bajiću uvek treba naglasiti da je serijal Sekula jednostavno vrhunski treš i to je to, gilti pležr, čisto zadovoljstvo u tekstu, odnosno zadovoljstvo u gledanju – što bi reko Rolan Bart, ja sam sad kao pametan a ovo sam samo načuo, pa aj da ubacim. Što se tiče Selo gori, eto biću pomirljiv: da je snimio dvaes umesto 100 epizoda bilo bi to mnogo bolje, gledljivije i realnije a i ne bi istrošio tolike, naše, pare. Nego to sad na stranu, sad je aktuelno to da je Rts rešio opet da nas časti Trilogijom gnjavatorstva Ravnom gorom u osam, a znamo da je termin radnim danom posle dnevnika svetinja kod nas, pa se uvek mora obratiti pažnja na dati program. I eto, pustiše tu nesrećnu Ravnu goru i opet me je taj termin napravio volom pa odgledah malo ali dovoljno da osetim bes, tugu i nelagodu i poriv neki da kažem reč dve o tome eto vama cenjeni čitaoci mada znam kuda će to otići u komenatarima na fejsu.

– Radašine nemoj daleko, nemoj van Petlovca, gubiš moći.

Odmah da kažem da komunjare ne podnosim, zašto, neću da obrazlažem. Četnike simpatišem potajno jer sam okružen antifa kučkama (šalim se) pa moram da se pretvaram, ali nemam iluzija, niti branim zločine koje su činili. Ali iskreno svi simpatišemo četnike, jer su kakav takav kontinuitet te neke srpske i jugoslovenske ideje u okviru nje (ne komunističkog jugoslovenstva) svako pijan oće malo da zapeva spremte se spremte, jednostavno toga ima u svakom, i to nema veze sa klanjem, etničkim čišćenjem ili bilo čime drugim. Da se ne lažemo, bar ta ikonografija je jednostavno zarazna. Uostalom, ovo i nije istorijski tekst i što se mene tiče mnogo bi bolje bilo da je Radoš Bajić snimio jedne poštene četničke Otpisane sa dojajnom muzikom ili nešto u maniru nekih četničkih Sopranosa naravno kad bi on znao i umeo, i to bi bilo ok i vrh i fenomenalno. Deca bi našla nove idole, mi bismo konačno našli zamenu za Tihog i Prleta, Vuk Drašković bi udario vatromet zajedno sa Aleksandrom Čotrićem koji bi tom prilikom pročitao prigodne aforizme o sudbini srpskog naroda i konačno bismo mogli da četnikujemo ko ljudi i sa stilom, koga boli kurac za ostalo. Ali neeeee gosn Radoš je utuvio sebi u glavu ulogu pomiritelja, sodržetelja, Dositeja Obradovića i svesrpskog objedinitelja pa je na svoja nejaka pleća koja nekako i izdrže trstenički samar rešio da natovari i ohoho poteži bagaž cele Jugoslavije bivše, i kraljevine i republike, i Srbije i Eshaies tvorevine, svih međuetničkih, međuverskih i međuideoloških razlika, sve će to sad Radoš da izmiri. Oće, kurac, golemo se tu zajebao dječak iz Medveđe.

Simbolički vrlo originalno prikazana rastrzanost mladog srpskog seljaka između komunista i tradicionalnih vrednosti – svako ga vuče na svoju stranu – pođi kući Radoslave da slaviš slavu – aj da jašeš popa druže!

 

Šta je toliki problem u seriji? Pa sve je problem, ali krenimo od toga, i to je najveći problem, što jednostavno ovo nije DELO, ovo nije završeno, ovo je neki predtekst, prva verzija improvizovana u završnu, ovo, jednostavno, nije celina. Eto, Selo gori je celina, kakva god ali celina, ono, seljaci, taj život, razvučeno i do zlaboga dosadno ali to je to. A Ravna Gora je nešto pravljeno po srpskom principu ma skrpićemo valjda nešto, SKARABUDŽIĆEMO, niko sad neće ni da primeti, ma imam već neke scene od ranije, prefarbaćemo i ko novo. Drugi problem je, jednostavno, što je dooooosadno i dosadno. Stvarno svaka čast kako je neko uspeo tako uzbudljivo vreme da prikaže tako dosadno. Upoređivao sam sve vreme sa Otpisanima pa reko ok ajde nije to isto, ono je neki vesten komunistrički i rekoh sa čim da uporedim i samo mi se nametnulo. Slom! Španac! Hvatanje Draže Mihajlovića! Banjica! Ko je gledao zna, tv drame osamdesetih, scenario pisao ozloglašeni Siniša Pavić i bože moj, kako je ono moćno. Sa, verujem desetostruko manje sredstava kakvu su majstoriju izveli Pavić i legenda Savo Mrmak. Ah kako je kod Mrmka svaki kadar važan, svaki lik, kako je to napeto, kako je tu sve odlučujuće i puca od neke važnosti, jebiga zemlja se raspada i vi gledate i znate da se dešava nešto važno! Na stranu da li je to iz komunističkog ugla gledanja ali brate ono me drži, ono me radi, kao da su samo stavili kameru tamo i tada, nemaš osećaj da su to glumci. Kako je samo, recimo, Stevo Žigon odglumio kneza Pavla, pa to je pravi mali oskar za Žigona sa sve pokretima kojima on dočarava svoju tobože buržujsku nervozu i otuđenost od naroda. Ma bogatstvo filmske umetnosti i  glume i nema tu šta. I sad kada sa tim uporedim ovu bledu ispranu krpetinu zvanu Ravna gora ja mogu samo da tužim i žalim za svim komunizmom, i tadašnjim SISTEMOM u kulutri, samo da mi daju jednu novu ovakvu seriju, dramu, film šta god. Možda treba napomenuti da je Slom režirao Sava Mrmak, školovani reditelj, koji je, inače išao i u London da uči od tadašnjeg BBC koji je tada bio (a i sada?) pojam za snimanje serija i tv filmova, a da je naš Radoš priučeni seoski reditelj koji doduše ima tu neku saradnju sa Živojinom Pavlovićem, ajd da budemo pošteni, ali ipak, to, pokazalo se, nije dovoljno.

Šta je dalji problem sa serijom? Pa dobro osim dosade i spore radnje i gomile patetike, dosadnih kadrova i istrošenih simbola i motiva (ajoj ptica u kavezu, ajoj napušteno jevrejče na putu) tu je još jedan kardinalan problem. Naime, naš nam Radoš priča o raspadu zemlje, i ok, to je legitimno, ali to ustvari hoće da ispriča pričajući priču o dve porodice sa sela koje su neka mešavina onih nesrećnika iz Petlovca, ali to je tako razvučeno i kvazi lirski otužno ispričano i snimano na bajićevski način – ah muke seljačkog života u dugim kadrovima –da nam ustvari malo šta govori. Eto, recimo, šta ide u prvom njihovom pojavljivanju, šta nam bitno kaže gosn Bajić? Pa ništa, neko devojče oće da ide da radi u vunovlačari a Dragojlo koji je ovde časni đed ne da, ono plače, sve to traje dugo u pizdu materinu i mi vidimo travu, nebo, krave, travu, drveće, prirodu, brižnu Zlatanu. Nemci bato dođoše do Lapova a mi još gledamo Dragojla kako se gega dvorištem i gleda u seno i mazi krave. Koga boli kurac, šta, to nam prikazuje kako je porodica raslojena pa eto tu je početak komunizma, da je tu greška, kad se ne sluša starina a mlado čeljade oće u manufakturu? To je verovatno od svog zemljaka Ćosića pokupio. Mora to brže, efektnije, uverljivije, ode bre ceo rat dok nam ti prikažeš običnu sliku iz seoskog života.

I uopšte kad pomenusmo prirodu, Radoš je rešio da nam prikaže baš sve prirodne lepote Kraljevine Jugosalvije koja se raspada – valjda je hteo time da da neki kontrast ratnim razaranjim koje se dešavaju i bratoubilačkim ratom koji čeka zemlju. Na prikaze prirode i kvazi seoske idile otpada dobar deo serije jer izgleda da je reditelj zaboravio da ovo nije Selo gori gde su takvi kadrovi imali kakvu takvu ulogu. I inače on kao da je stvarno zaboravio da ovo nije Selo gori, misim, jebote ladno je ubacio i Đodu, sećam se kad sam prvi put video kako iskače u nekom senu i gunju ismejao sam se ko konj i reko dal je ovo bre moguće i ladno je Đoda odglumio sebe, promlatio je neki tekst, i to ide, to ladno ide, valjda je to glas naroda koji je hteo da predstavi u seriji. Ta oslonjenost na Selo gori toliko smeta da prosto nije moguće da čovek ovo gleda kao NEŠTO DRUGO, da ne oseća bar blagi podsmeh gledajući uniformisanog sina Dragana, i njegovog Milašina kojeg ovde glumi Boda Ninković, i čak iste i replike, situacije, iste mudre seoske reči i izraze, jednostavno kreatori se nisu potrudili da daju NOVU priču nego su prepravili staru po principu pa hej mož da prođe kao kad Berček u Majstori, majstori od predstave za fudbalere kreira prigodnu priredbu za ispraćaj tetkice u penziju.

Divna priroda, divna kamera, divne boje i senke, divno ništa.

Eh bar da je Radoš imao hrabrosti i da je faca on bi lepo do kraja išo i mnogo bi bolje bilo: da je lepo uzeo Radašina i sina Dragana i Milašina da glume sami sebe odnosno svoje dedove i ceo nekadašnji  Petlovac i da je prikazao, kako je tamo rat izgledao i dosta, šlus, bez velikih zamaha, tu na sitno odigraj, na svom terenu. To bi umentički bilo poštenije a i zanimljivije, mogao bi eto svojoj razvučenoj farsoizvanoj Selo gori da da neki tragički prizvuk i da se iskupi. Ali ne, on je čovek sigurica, on ne može, nije sposoban da se izdigne, da bude IRONIČAN prema sebi da POJEDE govno što se kaže, da doživi obrt i umenički PREOBRAŽAJ, ne, on tera i sere i sere i samo nastavlja da gradi tu svoju petlovačku petparačku tvrđavu osrednjosti. Mada, to svi oni rade a retki su oni koje mogu da pojedu to svoje govno i da se sprdaju i podmeshnu samom sebi, možda i previše tražimo od njih, samo za naše pare nikad previše ne tražimo.

Upravo takva osrednjost je i njegova tobožnja želja za pomirenjem. Opet kažem bolje da je pustio svoje suspregnuto četništvo bez kraja. Svi smo mi mali četnici ili bar tako žele da nas vide naše bezgrešene komšije. Pa onda daj da napravio ep o Draži legendaran da ga i u Zagrebu citiraju ko Lepa sela, da bude ono bum tras i da se u tebi budi jedan Popara Kalabić mmmmm ali jok, on ide na mlaku, mlaku priču ako je to uopšte ptiča, kao svi su dobri, Draža je neki poluanđeoski lik, doduše tu je neki četnik što odma kolje muslimane i oće da siluje devojane mlade, tek onako, da se pokaže i naznači eto i ta struja, al to je samo eksces, to je eto neka budala, a s druge strane komunisti su prikazani… pa eto pirkazani, ne znam ni sam kako su prikazani, sad se i ne sećam da ima neki, a da, ima neki učitelj agitator on se gleda sa Radoševom ćerkom i zajabeno žvaće travku i agituje i oće da jaše popa. Da, da, ima kao i Krcun i neka fabrika pa tu slušaju radio Moskvu onako ozareni. TO  TRAJE NEKIH 17 MINUTA, ONI SLUŠAJU U FABRICI RADIO MOSKVU OZARENI SUNCEM SA ISTOKA UH BAŠ JE NAPETO. Da ne grešim dušu, a tek ide ta epizoda, mislim da je Bjelogrlić odličan izbor za Broza i da je čak dobro odigro i tu se vidi neka naznaka, tek naznaka a to je ono što još više boli: kakva bi tu majstorija mogla da se snimi na tu temu i kako jebiga imamo višak istorije ali ne i filmove i serije da to dokažu.

Dobar četnik, spašava malu decu, sin Dragan, čičin posilni vs zao četnik, kolje muslimane, siluje devojke, i uzima zimnicu bez pitanja.

Dobre strane? Pa hm, muzika nije loša na momente, ko što rekoh Bjelogrlić nije loš izbor, ima nekih naznaka radnje i onako dramatičnih momenata ali to se brzo uprska, kamera je dobra al ko što rekosmo nesvrhovita, dobro, vidi se da je bogato snimano, osim one bruke sa avionima, šta znam, ono na kraju kad dođu na Ravnu goru ima taj neki epski momenat, ali sve je to premalo, premalo za tolke pare i duša me boli braćo i sestre onako isto kao kada sam pogledao Sveti georgije ubiva aždahu… Znaju li, mogu li, ikad, naši reditelji da snime išta blizu Marša na Drinu pitam se ja uvek kada ovako nešto vidim. Ah Kursula, imaš li naslednika da vikne Ravna goro, Kadinjačo, Mišaru jebem ti… i da mu padne glava, muzika da udari tuš a mi kolektivno da pišnemo u gaće.

 • Laki

  Bravo za Mars na Drinu, odlicna poenta.

 • Veliki mi je ali mi ne smeta

  Da da, nema ništa lepše nego nacizam običen u poznati ruho, Srbstvo . Ti “elementi četništva koje svi nosimo u svojoj krvi” su obični Srpski elementi(šajkača, slava, i borba protiv okupatora postoje i bez četnika, pa i kod komunista, mada nisam siguran da li borba protiv okupatora uopšte postoji kod četnika), oni postaju četnički jedino kada ti odlučiš tako da ih i predstaviš. Slične stvari se mogu primetiti i kod Nacizma koji sve svoje elemente uzima iz Nemačkog patriotizma i presstavlja kao svoje. Čitava priča “Јери да се нелажемо , свију смо ми четници тиме што смо Срби” je jeftin način na koji te četnička ideologija kupuje, dok je u realnosti ekvivalentno zlo Fašizmu i Ustaštvu. Zato sledeći put kada uzvikneš “Стојте паше и усташе” seti se da to nije četnička parola već parola koju svako ko se borio protiv okupatora može da koristi osim četnika, sa obzirom da su sa istim tim Ustašama i sarađivali
  #tarzanija_propo
  #ha_pu!_pravo_u_lice_autoru_teksta

 • Veliki mi je ali mi ne smeta

  Da da, nema ništa lepše nego nacizam obučen u poznato ruho, Jugoslovenski rojalizam . Ti “elementi četništva koje svi nosimo u svojoj krvi” su obični Srpski i Jugoslovenski patrio-elementi(šajkača, slava, i borba protiv okupatora postoje i bez četnika, pa i kod komunista), oni postaju četnički jedino kada ti odlučiš tako da ih i predstaviš. Sve fašističke ideologije pokušavaju da te obare na patriotizam i tradicionalne vrednoati, dok sve elemente kradu i izvlače iz konteksta. Slične stvari se mogu primetiti i kod Nacizma koji sve svoje elemente uzima iz Nemačkog patriotizma i predstavlja kao svoje. Čitava priča “Јери да се нелажемо , свију смо ми четници тиме што смо Срби” je najpoganiji i najjeftiniji način na koji te četnička ideologija kupuje, dok je u realnosti ekvivalentno zlo Fašizmu, Ustaštvu, Staljinizmu … A to što ti ne voliš komuniste, pa samo iz tog razloga “готивиш четнике” samo pokazuje koliko si duboko u ideologiji. Zato sledeći put kada uzvikneš “Стојте паше и усташе” seti se da to nije četnička parola već parola koju svako ko se borio protiv okupatora može da koristi osim četnika, sa obzirom da su sa istim tim Ustašama i sarađivali
  #tarzanija_propo
  #ha_pu!_pravo_u_lice_autora
  #deco_čitajte_žižeka_ili_ćete_završiti_kao_pogani_autori_tarzanije

 • asdasd

  nema to “malo” svako u sebi. nemam ja a nemaju ni ljudi oko mene.
  napusi mi se kurca nitkovicno.

 • Vinca
 • Nitkov

  Pa ti si jedna fina dušica antifašistička iznad naših balkanskih nacionalizama, bravo za tebe, pročišćen si

  E pa kad već napušavaš, slušaj: vi i vaše čuveno poštenje, i ljudi oko tebe, e pa pizda vam materina, vama poštenima i što se zgražavate i iskenjam se na svu tu vašu poštenu generaciju što nema to ni ”malo” u sebi, jebiga, ja imam, moraćete još para da uzmete iz fondova za denacifikaciju i kulturnu dekontaminaciju, za nas što imamo to. A otkud znaš, možda se i borim protiv toga u sebi? Al jebiga ti si već savršen, nemaš to zlo, ne možeš da shvataš

 • Nitkov

  OK, ima smisla to što pričaš, samo: ”oni postaju četnički jedino kada ti odlučiš tako da ih i predstaviš” e pa neće moći, ne odlučujem o tome ja, ili ti, već široke narodne mase, slučaj, politika, društevni odnosi, kultura, to se uvreži, to postane masovno, i ne može da se izbriše tek tako, zato je i buknulo krajem osamdesetih

  kako komunisti pobogu mogu da budu nastavljači tradicije kad sprovode REVOLUCIJU i u prvom redu revoluciju, pa onda i staljin im kolko puta rekao batalite revoluciju prvo oslobađanje…

  nego ne branim ja četnike, napisao sam samo jednu rečenicu kakvo je stanje i takvo je, svaki srpski nacionalazim, pogotovu kod naših komšija smatraće se i četništvom… kaži da nije tako

  I jedna stvar, nervira me taj pokroviteljski i prosvetiteljski stav, vau čitao si Žižeka, bravo, ah kako je Žižek pravi jedan ljevičar i moderni filozof, samo kada bi njega čitala ”krezuba sirotinja što glasa za Vučića” sve bi bilo ok

  žao mi je što je tekst o umetničkim (ne)kvalitetima serije skrenuo na ove teme, ali to sam i predvideo ustalom mora izgleda tako jbg

  što se tiče pljuvanja i vređanja, ok, to je kao neki opšti trend ovde, ružan i nepotreban, sad si ti kao sasuo istinu u lice, ok ako te veseli

 • Veliki mi je ali mi ne smeta

  Jbg, anoniman sam pa mi se pljuje u lice ovakvim govnima. Mada nisam ni u jednom trenutku pomenuo komuniste/partizane, to je druga prica za sebe. Poenta ove price je da je autor sljam ako razmislja da “svi smo malo cetnici samim tim sto smo srbi”, najgore parole su “Ti si _______(ubaciti ovde nesto) zato sto si Srbin !” . A ovo za Žižeka preterah jbg, malo sam pod uticajem čoveka. Mada kontam da bi i on pljunuo ovakvom u lice

 • Nitkov

  haha pa ja sam autor, jel se ti to srpdaš? I stvarno ne razumem toliku mržnju prema meni samo zato što sam rekao da ne volim komuniste i da se u svakom srbinu (dobro ne baš svakom) lako budi jedan nacionalista koji gle čuda uživa i u četničkim simbolima, pesmama, ikonografiji,
  jel sam slagao nešto?

  drugo je pitanje da li je to dobro ili loše, da li je govno u startu neko ko peva morem plovi?

  bitno je da ti i žižek pljujete i određujete ko je govno i šljam, i da ništa nisi rekao o tekstu koji je o seriji i koji tek uzgred pominje nešto što svi znaju al se ovde kao ti prave ludi… ma ne, ne postoji četništvo u srbiji, to ja instaliram

  pozdrav prijatelju, sve najbolje

 • Dule

  Da bi neko snimio dobru seriju o aprilskom ratu i počecima četnika, potrebno je pre svega da govori istinu. Onu istinu koja je politički nekorektna u današnje vreme :

  1. Dušan Simović i generali oko njega su bili britanski agenti, obični plaćenici koji su za pare organizovali puč. Britaniji je tada bilo potrebno da da sebi oduška jer su ih Nemci jebali u dupe po celom Sredozemlju. I tako, malo se žrtvuje Jugoslavija, dobije se 15-ak dana, nije loše.

  2. KPJ je aktivno pomagala nemačku invaziju Jugoslavije, sabotirala komunikacije, pozivala ljude da dezertiraju i da se ne bore. Razlog: do 22.juna 1941. Nemačka i SSSR su bili saveznici, a Kominterna je ionako Jugoslaviju proglasila za “tamnicu naroda” pod “velikosrpskom hegemonijom” .

  DOBAR KOMUNISTA = MRTAV KOMUNISTA

  3. Pokolji nad srpskim stanovništvom su počeli odmah kad je izbio rat, još negde 9. i 10. aprila 1941. Isto tako je počelo i samorganizovanje naroda da se odbrani od hrvatskog i muslimansko zuluma . Napominjem, klanje Srba NISU počele ustaše (jer oni su u tom trenutku tek pokušavali da uspostave vlast u većim gradovima) , nego upravo “dobre komšije” , ljudi koje ste do juče pozdravljali na ulici .

  Svega ovog se Bajić jedva dotakao, ovu prvu tačku o izdaji generala Simovića nije spomenuo ni u tragovima . A i gde bi smeo, zamislite da neko takvu (istinitu) priču ispriča na usranom pro-jevropskom RTS . Apsolutno nemoguće . Inače, po meni je bolje vreme za snimanje ovakve serije bilo pod Slobom . Tad isto ne bi smelo da se pominje zločinstvo komunista, ali barem se ne bi ustručavali da otkriju britanski uticaj na celu stvar . Uostalom, serija “Kraj dinastije Obrenović” je snimana upravo kod Slobe i nije loše ispala s obzirom na okolnosti .

 • Veliki mi je ali mi ne smeta

  Evo, ovom prilikom bih hteo jedan lep komentar da iskopiram sa vase fejsbuk stranice

  “Odmah da kažem da evro-unijate ne podnosim, zašto, neću da obrazlažem. Naciste simpatišem potajno jer sam okružen evro kučkama (šalim se) pa moram da se pretvaram, ali nemam iluzija, niti branim zločine koje su činili. Ali iskreno svi simpatišemo naciste, jer su kakav takav kontinuitet te neke nemačke i arijevske ideje u okviru nje (ne evropejskog unijatstva) svako pijan oće malo da zapeva die fahne hoch, jednostavno toga ima u svakom, i to nema veze sa holokaustom, gasnim komorama ili bilo čime drugim. Da se ne lažemo, bar ta ikonografija je jednostavno ZARAZNA”

  Ni u jednom trenutku se nisam izjasnio kao komunista, niti ikakav simpatizer, ti ocito problem ne vidis. Nije niko govno ako peva dok morem plovi, ali je govno onaj koji to uoči i počne da ga ubeđuje ta činjenicom što peva, on je četnik, komunista, šta god. Postoji par elemenata četništva koji su stvarno četnički, ali pesme protiv okupatora, tradicija, Srbstvo i pravoslavlje sigurno nisu. Takve elemente može bilo ko da koristi, a ti rečenicom da jelte “četnici kontinuitet Jugoslavije” ili svi to jelte imamo u krvi jer i pijani to pevamo upravo to i radiš. To što je četnik antikomunista, ne znači da je antikomunista četnik. A u ovom zemlji ako ljudi preziru komuniste X puta, četnike preziru 2X puta

  Teško je reći ko je “kontinuitet Jugoslavije” , ali četnici nisu sigurno jer tobože ko može biti kontinuitet Jugoslavije ako hoće da je razbije. Ako je neko imao iole kontinuiteta sa Jugoslavijom (iole ), to su bili komunisti jedino zato što su se tokom čitavog rata kontinualno borili za oslobođenje i ujedinjenje, a ne ko sise četnici koji su prelazili sa strane na stranu i lelemudili sa svima samo ne bi li došli do vlasti.

  Tarzanija opasno propo https://uploads.disquscdn.com/images/d596e29d6a341600d39a930b865afb56afc7a7d1a727c678f5cd6d51fe991196.jpg

 • Sehara

  Pa se posle Hrvatska osudjuhe za ustasizaciju drzave!Ja ne videh da su Hrvati snimili neki film,seriju gde bi se pozitivno govorilo o ustasama.Naravno,ovde se kaze da to nije isto.Isto je to,kvislinska bagra!

 • ylo

  Oni ne moraju da snimaju filmove – njima se ulice zovu po zločincima i ustašama. Idi u Tovarnik za početak.

 • ylo

  Odlično objašnjeno, odličan tekst, slažem se sa svim zapažanjima.

 • Sindža

  Odličan tekst.
  Tarzanijski.
  A to što neko vidi i čuje samo svoje misli i želi da ih nametne svima kao jedinu istinu… to je već određena vrsta patologije.
  Ne znam zašto se odmah osete prozvani i krenu u napad.
  Pa ovo je Tarzanija.

 • s neta
 • semper fi

  odakle vam ovaj novi autor? smara lik u pm, posaljite ga na tegla.rs, tamo ce se bolje uklopiti

 • Nitkov

  o hvala bogu neko shvata

 • Veliki mi je ali mi ne smeta

  “Ne ne, ne treba oni da puštaju prepravljenu priču o Četnicima na TV-u, već treba da puštaju ovu moju specifičnu teoriju zavere . Verujte mi, imam dokaze, samo neki jućub snimak da vam pošaljem”

 • Пишам ти се у усну дупљу крмку смрдљиви. Одјеби у рупу из које си се измигољио жваљава животињо огавна. Буди понизан и не смрди.

 • Eustace Breeze

  Ajde braćo Srbi meni lijepo objasnite kakve jebene veze četnici imaju s Jugoslavijom? I zašto autor ima potrebu reći da u svakom Srbinu čuči četništvo (parafrazirano)? Jebo te nacionalizam i domoljublje kad su sve zemlje ex-Yu crni balkanski kal, avangardan samo u jednome: sve pozitivno što se dogodilo ’45.-’90. se sjebalo i pojelo i krenulo unazad, 20 godina prije nego su to počeli četnici i ustaše a la Trumpa, Faragea, Le Penke i onih bliže nama u orbanovskom obliku.

 • Mileta

  J G K

 • Mileta krmku opet ti se otvorio analni otvor pa želiš da ti neko ugura žvrstog dlakavog majmuna unutra? Životinjo nezasita nikad ti nije dosta. Ipak je vreme da se obratiš stručnom medicinskom osoblju da ti daju dijagnozu i da kreneš sa oralnim uzimanjem lekova. Dok ne dobiješ terapiju probaj da ispiraš usta toplim psećim urinom.

 • Game of trolls

  Molio bih admine Tarzanije da banuju ovog kretena, s obzirom da se u njegovim komentarima samo nalaze bezrazložne, a najgore moguće uvrede, bez i jednog jedinog argumenta. Klasičan trol. O, da, i s obzirom na tvoj nivo, Miladine, pošto znam da ćeš da mi odgovoriš, odgovaram ti unapred – sve što kažeš, to si ti (uključujući i ovo dole).

 • Poštovani, za početak bi bilo u redu da se pojavite sa svojim pravim imenom i prezimenom. Ovako vas je teško razlikovati od bilo kojeg drugog trola kakvih je bezbroj na ovom Internet svetu. To što se vama ne sviđaju moji komentari ne znači da treba da mi se zabrani sloboda govora. Prošlo je vreme mraka gde si mogao pričati samo jedno. Sad svako može da iznese svoje mišljenje, ako ne ovde onda na nekom drugom mestu. I nemoj da lažeš da vređam bez argumenata. Ti si već pokazao svoj stepen nekulture samim što si mi se obratio ovako drsko uz pretnju da mi se banuje nalog. Sram te bilo. Moraš da naučiš kako da se ponašaš prema nekom ko je pripadnik više rase, moraš biti ponizan.

 • Vladimir Nikolic

  Odlično viđenje, sa kojim bi morao i sam Radoš da se složi.