7 načina da preživiš ove vrele dane

Upekla zvezda što kažu ovi stariji od 56 godina. Da nije slika na društvenim mrežama, bogami ne bi se znalo da je napolju crveni meteoalarm i da ne bi trebalo baš trčati zajedno sa psom po keju u 15:30 sa alu folijom nakon obilnog ručka uz predjelo. Kolima ne možeš nigde jer volan bukvalno curi i topi se ko da ga je Dali nasliko. Peške takođe nigde jer EILA papuče nisu dizajnirane i predviđene da izdrže temperaturu asfalta veću od 30 stepeni a dosta je blamantno da te komšiluk gleda kako odlepljuješ papuče sa trotoara dok cupkaš jer te peče po tim nežnim tabanima ala Bane Krstić i Garavi sokak. Zato mi kao i uvek, kao pravi superheroji, ulazimo u telefonsku govornicu, skidamo se i prdimo na slušalicu te tako pomažemo napaćenom narodu da prebrodi ovu žegu.

1. SLADOLED

O bože koliko ih je samo danas u tim frižiderima. Sećam se nekad, fazon šetalište Baošići, sirotinja bili jebiga, skakao taj dinar, padala marka i obratno, više se ne zna ko koga prči u to (još uvek tada) jugoslovensko dupe a ti jadno malo dete, izgorelo na suncu sa nosem punim peska a guzicom punom algi i slane vode ideš sa roditeljima ili dedom i babom do umiljate ali ipak maljave žene crnogorskog porekla pa od nje kupiš tipa Kapri ili Čokomoko (ali pre redizajna) ili onaj buđavi Stopi što je bio, pa čak i onaj ne daj bože u tubi ko senf što se cedi. I bilo ti sasvim dobro. Danas ih imaš u konzervi, čaši, na štapiću, štapu, armaturi, cevi za oblaganje vodovodne kanalizacije i kanapu, da biraš lebac ti jebem ražani sa čia semenkama. Više provedeš birajući sladoled nego ližući ga.

Uglavnom, sladoled je uvek dobro sranje. Ne moš pogrešiti, osim ako uzmeš neki baš najnoviji čudnovatog ukusa tipa s ukusom JUŽNE AFRIKE I TOMBOLA LISTIĆA pa ga još platiš 300-400 dinara pa ti baš bude žao i misliš se bolje da sam lizao volovo govno s seoskog puta. Ono što je relativno novo u svetu sladoleda jesu ove kante, kutije i burad sa po brat bratu kilu, kilu ipo hladne i slatke zajebancije tako da možeš da kombinuješ i biraš ukuse šta ti se tog dana prijelo duši. Kažu da na ove vrućine ne treba ni jesti ni piti ništa hladno, već samo sobna temperatura a mi kažemo – duvajte kurac. Ohladi to iznutra čoveka a ako je čovek iznutra hladan i spolja će biti, bar mi ličani tako razmišljamo.

Tako da, brate dragi, ako ti je mrsko bilo šta raditi osim sedeti kući po ovom paklu, kantu sladoleda, supenu kašiku i tpraj dok ne izuseravaš svoje UOMO gaće. A onda kupanjac.

2. KOMPILACIJA “FASTEST WORKES – GOD LEVEL” NA YOUTUBE-U

Ti ne radiš. Nisi radio, ili jesi nešto malo tipa kuco tikete u MaxBetu, dopizdilo ti, dojave više ne idu ko nekad i vratio si se na grbaču svojih jadnih roditelja na samrti. Sve to nije razlog da ti NE GLEDAŠ KAKO DRUGI RADE. Pa jel tako? Što ti ne bi gledao kako drugi čovek radi, rad je stvorio čoveka. A taj čovek koga gledaš ne samo da radi, nego šije taj posao iako ga radi za dnevnicu koja je 1/18 onoga što si ti imao u autoperionici po broju komada vozila.

Na ovu vrućinu, kući pod klimom (ako imaš sreće da imaš to) nema ništa lepše nego pustiti 11,12,13 kompilacija najbržih radnika na svetu i pokušati da skontaš kako taj Kenijac jebo mamu sipa ono iz onoga u ono pa pretače u ono dok ga pegavi Britanci posmatraju i snimaju ajfonima koje je njegova žena sklopila par godina ranije istom tom brzinom. Zapanjujuće je kako taj matori Italijan razvlači testo ko da je Sorajina pička. Takođe, nema ništa lošeg u tome da pogledaš i naučiš najnoviji metod za prenos građevinskog materijala do 270 kilograma – na glavi. Zato, samo napred radniče, pusti u pozadini Maljčiki i svet je tvoj dok se napolju asfalt topi ko da je Etna pored Avale. Što je najbolje kod ove varijante, možda se i umoriš od tolikog gledanja rada pa ti se i prispava, a to je odlično jer će ti dan jednostavno proleteti.

3. DRKAJ

Jako drkaj. Drkaj po pet, šest, dvanaest puta na dan. Mora se na ovu vrućinu drkati. Potparolka Hitne pomoći i najpopularnija doktorka u Srbiji, Nada Macura, da nije onolika pizda od žene i da sama ne cenzuriše svoja žvalava tetkasta usta puna odvratne karminčine – i ona bi rekla. Drkajte. Slojevito ali drkajte. Dobro, možda bi rekla “drkajte na Aleksandra Vučića” ali nema veze, vi valjda imate nekog na koga ćete drkati, ako je došlo dotle da vam ova debela govori ko treba da vam bude inspiracija u većem ste problemu nego što je planeta sa ovim kurčevim zagrevanjem i efektom botaničke bašte.

Zaista, jeste da ćeš se drkanjem dodatno oznojiti, osim ako nisi razvio neku tehniku drkanja koja ne zahteva pomeranje ruke gore dole, ali će nakon toga sa svim onim do jaja hormonima koje tvoj mozak luči da izbije i ta znojčina iz tebe i slobodno se može reći – na tvom rezervoaru znoja će se upaliti crvena lampica i bićeš na rezervi. A onda kreće cool down. Još ako se nakon toga istuširaš i skineš ona dva sloja tankog zapeklog znoja što vučeš od prošlog drkanja, iha, milina božija i carstvo nebesko. Tako da, full screen, kurac u ruke i prangijaj, boli te kurac i za Celzijusa i Farenhajta. Otresi kurac ko termometar. Ako od tolikog drkanja uspeš i da se onesvestiš, opet dobro, proće dan brzo ko prva ekskurzija.

4. SLUŠAJ LEGENDE

Zaista ne znam zašto, ali Legende imaju neke veze sa vrućinom. Uzmi kuvano vino, cirkaj, slušaj Legende na +44 i čekaj sudnji dan, ići ćeš u raj bukvalno ćete preko reda pustiti ko da si Mirko Šijan na Riveru.

VRUĆE A MOMČINO? ZAPJEVAJMO JEDNU LAGANU

5. GLEDAJ ALVIROVIĆA KAKO IDE U BUDVU

Gledaj ga. Gledaj ga mamicu mu jebem usporenu i neharizmatičnu kako ide svake godine devet puta na isto mesto, jebalo ga svako skretanje na kojem je ikada skrenuo, gledaj ga kako se zajebava i zajedno sa rođenim sinom jebe kuvarice u motelu Predejane dok ti sediš zatvoren u soliteru sa klimom koju si napravio prateći recept sa instagrama koji uključuje 2 kante jupola, 7 zamrznutih flaša prolom vode i kulerima od pentium trojke. Gledaj ga i plači što nemaš para da sipaš ni 1000 dinara u svog fiat brava i odeš do Bešenova na Beli kamen. Gledaj ga.

6. MINIMAKSOVIZIJA

Ništa lepše nego vratiti sebe u prošlost i gledati kako je sve nekad bilo do jaja. Nije bilo smrdljivog Kesića na TV-u da smara sa lošim političkim šalama, nije bilo Bulevara i onih hipstera što ga vode, umesto Galeba tu igru je vodio najveći brat naših naroda i narodnosti Boško Jakovljević a Maja Volk je imala samo 70 godina. To su bile špice, animacije, reklame i sponzori. Kakav bre venogel i preparati za dizanje kurca, KOBRA DANE! A i gosti, nisu sedeli kurčevi analitičari i medicinske sestre koje se razumeju u drogu, povrće i materijale za oblaganje podova već bre ARKAN, Ivana Žigon, Ceca iz doba Juge, Milić Vukašinović u najsvežijoj fazi svog života, Čeda Čvorak i Dara Bubamara na lekovima.

Samo eto, naš narod je i onda bio glup i naivan. Da je neko tada iz publike kod Minimaksa onog momenta u čuvenoj emisiji kad je Vulin obučen ko vođa moto kluba PLAMENJE iz Maribora otkinuo nogu stalka od kamere ili rasvete i razvuko ga preko one ljigave face danas bi izbegli mnoga sranja koja nam se dešavaju. Tačno, ne bi sve ali eto ne bi bilo ovog smuđa sluzavog. Pa onda Big Lale, ne, ne mogu više rasplakaću se. Bože, menjao bih sve Severinu i sve Ministarke na čelu sa Editom samo da još jednom vidim koju bi novu kravatu nosio, Milovane Iliću. Sva vrućina ovog sveta ništa je prema onome koji si ti pakao pravio u onom Prvi Maj Pirot odelu nakon raspoređivanja gostiju na one kaučeve iz Stoteksa. Hvala ti, posle tebe samo zima – ko da smo Winterfell.

7. LEKOVI

Uz dobru volju, još bolji odabir i kombinaciju, tvoj život od čamotinje u betonskom kavezu postaje cvetna livada puna lavandi i ljubičica a ti leptirić koji laganim zamasima leprša od cveta do cveta dok u pozadini ide Viktorija. Svako godišnje doba će ti biti proleće a svaki dan blago koje znaš da ceniš. Mada ovo možeš i kad napolju nije pakao.

Zanimljivo je naglasati da se ovaj recept za preživljavanje ovih tropskih dana može da se svede na samo jedan dan, ako ste baš ambiciozni tako da bi vaš dan trebalo da izgleda ovako:

USTANI → KUPI SLADOLEDA → JEDI KO SVINJČUGA → ODGLEDAJ MALO ŠTA LJUDI RADE → IZDRKAJ I ONESVESTI SE → DOĐI SEBI → TAKO BUNOVAN PUSTI LEGENDE → OPET SE ONESVESTI → USTANI JOŠ GORI I PUSTI MINIMAKSOVIZIJU → UŽIVAJ U ČARIMA VODITELJSTVA I ELOKVENTNOSTI GOSTIJU → KAD VIDIŠ U KOLIKIM SI GOVNIMA POPIJ LEKOVE → ZASPI → PROBUDI SE → ILI NEMOJ.

 • petar

  Mozes i da drkas na Legende sa sladoledom u ustima.

 • kilometar

  Drkam.

  Aurora Snow Double Vaginal and Triple Penetratio. Nema na cemu.

 • Gosei Gattai

  Ustanem u 8h, ne umivam se. Dolazim do stola na kojem je kompjuter, krmeljav pritisnem dugme za pokretanje, sedam na stolicu kao papagaj, škiljim u monitor i čekam. Pokrene se windows, klik na hrom, klik na sportske.net, pređem preko fudbala, gasim. Odlazim na youtube, puštam walkthrough Arkham Knight, gasim posle par minuta, puštam menadžera 03/04. U 16h prvi obrok, štangla slanine i hleba, puštam sentai serije, gledam do trećeg dnevnika. Posle klik na Disciples 2, igram skoro do svanuća (mislim se treba spavati), gasim, ležem u 5. Ustajanje u 8 i manje više isti scenario.