Antipreporuka: Jesen Samuraja (2016)

Mislio sam da nakon Malog Bude neće izaći veće govno od filma ali evo mladi Dimitrije Vojnović me je opet uverio u suprotno i dokazao da može i gore od Strugara u ulozi Crnogorca a to je Strugar u ulozi MMA borca. Pa jebo vas život blesavi haha ne znam uopšte kome je palo na pamet da ga ubaci u tu ulogu sa onom telećom facom. Premijera ovog filma je bila u CineStar areni u BIG šoping centru, Novi Sad a Strugar se 10 min pre početka premijere jebeno SLUPAO NA PARKINGU KOD ŠOPING CENTRA i bio je sprečen, što nam je saopštila đevojka koja je host te večeri bila u bioskopu, hhaha skeč. Nego da se vratimo nazad. Recept po kome svi ovi scenaristi i producenti rade filmove u našoj produkciji otprilike izgleda ovako: Strugar/Biković u glavnoj ulozi, Nikola Kojo u sporednoj, Salmolova ubaciš tu i tamo i Andriju Miloševića u 5 scena da začini smijehom i natera bioskopsku salu u plač i prosipanje naćosa po kolenima.

Nikola Kojo jeste faca, ne može se sporiti to ali se tačno vidi da svake 2 godine kad dobije scenario i ponudu za ulogu kaže: PA DOBRO BRAĆO JEBEM MU PLEME JEL MOŽE NEŠTO DRUGAČIJE, OVO MI JE BAŠ RUTINA. I tačno se vidi da rutinski odradi tu ulogu s pola snage iako u njemu ima još snage da izvuče i ozbiljnije stvari tipa 4. čovek, to je baš preljepo.

Za Strugara se nema šta reći, lik zaista ne zna da glumi, bukvalno NE ZNA DA GLUMI evo još jednom ćemo reći za sve vas glupe fanove ovih likova:

LIK NE ZNA GLUMITI JEBENO!

A toliko ga forsiraju da je to već postalo muka. Sam naziv filma je užasan, kakva bre jesen samuraja leto šoguna šta se bre ložite pička vam materina ne znate ni naslov smisliti kako valja. Radnja filma se vrti oko Vladice (opet glupo ime još gore od Budo), koji je karatista haha, aj vratićemo se posle na karate. Vladica naime voli da pije i puši marlboro (i o besramnom product placementu marlbora ćemo dole negde) i zapostavlja svoju “uspešnu” karijeru karatiste, te se vraća u Sombor kod pijanog ćaleta (Kojo) koji je takođe trener karatea, ali maloj dečurliji jer jelte, šta će raditi propali trener nego trenirati decu, kliše najodvratniji.

Ono što je zaista jako smešno i neozbiljno od ove ekipe što je Vladica KARATISTA, jebote karatisti su ono u svetu borilačkih veština baš u kurcu, a da ne pričam koliko tek karate nema ozbiljnog uticaja na kasnije MMA opredelenje, kao što to ima npr kick boks, džudo, aikido ili džiju džica. Znači u startu su omašili i kad bi krenuli da se vade na onu foru PA SMEŠNIJE JE DA BUDE KARATISTA, ne baš nije smešno, baš je jebeno glupo i za decu je a ako već pravite filmove za decu onda negde naglasite na disklejmeru npr. Zaista, film obiluje neozbiljnošću, od same postavke priče do kraja. Zaplet i rasplet su kao i kod svih filmova Dimitrija i Bećkovića jako predvidljivi i dosadni, da apsolutno ne znam koja ekipa gledalaca sa željom ovo ide da gleda i iščekuje nove nastavke i podvige ovih scenarista.

Radnja filma Vladicu na kraju odvodi do uličnih borbi, do one prave geto priče koja se dešava u Srbiji a to je da postoje skladišta, parkinzi i hangari u kojima se gospoda u kravatama klade na mlade momke ko na besne kerove. Ali u svemu tome Strugaru nije mesto jer uopšte nema ni konstituciju ni facu da isprati takvu priču, on sa svojom facom može da igra bukvalno samo pekara koji zna da sabira do 10 i šutira krpenu loptu. Marlboro je odradio jako prljav marketing i kapiram da se ekipa koja stoji iza filma ozbiljno nafatirala para jer mladi Petar bukvalno u svakom petom kadru vadi cigaru zubima iz kutije na kojoj se bezobrazno vidi da piše Marlboro, baš nemilosrdan marketing, ekipa ko da nije čula za native marketing haha.

bezobrazno

Andrija Milošević je kao i po običaju, dobio sporednu ulogu sa malim zapletom oko njegovog lika koji se isto dao pretpostaviti, no nebitno, cela sala se orila kad je Andrija pitao Strugara da li želi da mu popuši kurac, letele kokice bokte jebo sve po podu i u patike poupadalo. Apsolutno kapiram da ovi ljudi uzimaju lepe pare ali mi je isto tako apsolutno nejasno da niko od njih ne želi da napreduje, da promeni malo šablon i kalup u koji je stavljen, da izađe malo iz te čaure, nego suprotno, BOLI NAS KURAC DAJ VAMO ILJADU DAJ VAMO PET ILJADA ISPRIČAĆEMO VIC PRDNUĆEMO POPUŠIĆEMO KURAC I EVO FILMA HEHEHAEEHAEAO JEBI NAROD 500 DINARA KARTA SINOVI VIDIMO SE NA PREMIJERI.

Hristina Popović u ulozi Strugarove jebulje, dobro, kul glumica ali isforsirana u toliko zadnjih filmova da i tu ne mogu da poverujem da ne mogu da nađu nikog pristojnog. Ali ajde, da je samo ovo problem – NI PO JADA.

Za kraj, da ne bude da samo kritikujemo, ono što je u ovom filmu zaista dobro jesu scene borbe, vidi se da se režiser potrudio da to izgleda kul i bili bi velika govna kad bi rekli da je to ofrlje urađeno, ej, pazi kad Strugar izgleda dosta ozbiljno kad skoči i udari nogom iz okreta. Mislim da je ovo prvi srpski film u kojem su prikazane ovakve scene borbe i može se reći velike pohvale za ovaj podvig s obzirom da smo svesni kakve su nam tehničke mogućnosti danas u Srbiji vezano za film.

Ono što je takođe do jaja je ubacivanje Aca Lukasa u scenu sa klađenjem, dosta šmekerski potez od strane onog ko je to smislio, a takođe još veći šmekerski potez Lukasa što je pristao na to, zaista neočekivana i dobra scena.

ACIKA BRAT

Bilo kako bilo, antipreporuka jer ove dve poslednje stvari koje smo naveli ne mogu da neutrališu sav onaj kliše i površnost koja odiše tokom celog filma, od samog zapleta do poslednje scene. Majku vam jebem, uložite te pare da vam neko napiše do jaja film, evo mi ćemo ako nema baš niko, ali za ove smešne scene ćemo ubaciti crnogorca iz Dnevnjaka a ne glupog Andriju.