Nije sve tako crno, nešto je i crveno

Između tona i tona pošasti i poroka, filozofija životnog lutanja neke odvuče na cirku, pa su celoga života mislima uz flajku, dok pojedini zaseku jednom za svagda, pa oblizuju usta do daljeg (čitaj, Miroslav Ilić) kao Likatang, dok im se jetra kupa u kiselini srazmernoj količini endrocita-lipticida-kurpalaca u zelenom Domestosu. Neke, pak, vuče na onu drugu stranu, gde je dijapazam poroka sličnih psihičkih posledica ogroman, k’o Čankov stomak za vreme astrološke distance Vaga-Ribe. Gde se može upotrebiti sve i svašta, od igle do lokomotive. Ili bolje reći, od lokomotive do igle. Mnogo ljudi koji uđu u ovu nedođiju, više nikada ne izađu iz nje, mnogo njih čak i dumre, iako se, znate već ono čuveno, kreće prvo samo subotom, pa onda vikendom, pa radnim danima. Tako ide po životnim jevanđeljima. Svi imamo svoju spiralu (ne onu za pičku), koja nas vrti i na kraju odvuče negde i puf! Nestanemo. Nešto poput tornada. Sva ova nedaća povezuje mnogo stvari, poput uživanja u istima, sve veće potrebe za istima, hiljade i hiljade izgovorenih „Sutra prestajem“, kojih smo se svi načuli, pa to „Od sutra“ neodoljivo podseća na Bicinu i Đeljaninu kevu koja ih „Od sutra“ daje u školu. Elem, svi znamo da od toga nema ništa.

Ali, između svih tih bespuća, bleji jedan čudan svet totalne izlapelosti, ošamućenosti i strasti. Svet u kome je individua totalno izgubljena između brojeva, tražeći rešenja, cifre za konačan uspeh, koji je toliko puta bio tu, ali je 10 (čuj 10, 100(čuj 100, 1000(čuj… Da ne preterujem))) puta bio tako daleko i izgubljen, baš kao i novac koji je uložen u sredstvo da bi se došlo do tog uspeha.

To je svet čuvenog svetog trojstva poroka, bluda i zaslepljenosti alkohol, gudra i naravno KOCKA.

 

[typography font=”The Girl Next Door” size=”28″ size_format=”px” color=”#ff0000″]TRVE KOCKA[/typography]

Pod pravom kockom se naravno ne podrazumeva geometrijsko telo, ili pak iksiranje 7 brojeva, izabranih „Važni datumi“ selekcijom na belo-crvenom listiću. Kockanje nije ni bacanje 30 dinđi na rasnu dogu broj 6 koja nije pobedila prethodnih 114 trka. Takođe, ukoliko misliš da si kocoš ukoliko čekićaš premiju ili barove, jer, ’bemukurac MORA DA VEŽE SA ŠLJIVAMA U TREĆOJ!!!1, varaš se. Navedi mi nekoga ko je prso hiljade, milione, zilione, kuću, okućnicu, kera, ženu i Aiwine zvučnike na drljavim aparatima? Slot je za ubivanje dosade kad čekaš Haugesund iz 2-1, Farmaceute iz ’Kuzena i AT2&GG4+DLL na derbi Halifax-Cramptden. Ne, nema ni tu mesa, osim ako nisi predsednik velikog, brackog nam Ludogoretsa iz Razgrada, koji zna u dlaku na članku nogu igrača koji će i kada će dati gol, armejcima iz Sofije. Ili ČernomoreTSu iz Burgasa.

Zna se šta je gembl. Zna se gde se pucaju i dobijaju pare (mada mnogo više ovo prvo). Zna se ko je mama, ko sve kladionice jede za doručak, šta vole Lukić Lepa i najveći dribler u pikanju bubamare ikada, Tomić Nemanja. Igra i Neca Bunbar, ali nije on u pitanju, no najveća fudbalska rokenrola ondašnjice, nedostižni trsitelj, čovek koji je vuko ds i nešto drugo sa Eskobarom dok je harao u Kolumbiji, 2. žlezdina žlezda, Dragoslav Šekularac (Čovek objedinio sve poroke, jeb’ga, život ga natero).

Da se vratimo na priču. Keva ti neće reći da si kockar, mamlaz i vucibatina, ako pukneš 5 glava, zato što Barsa prvi put nakon 46 mečeva nije postigla više od 3 gola. Sestra te neće smarati ako joj prepričavaš svoje snove, pune limunova, zvona i lubenica. Samo će pomisliti da si psihotični voćar sa opsesivno-kompulsivnim poremećajem. Ne. Ćale će izvaditi kobni Diesel kaiš iz ’88, tvoju Leptiricu iz detinjstva, samo da bi te otlačio preko kolutića, rebara i očnih jagodica, jer si mu ispričao san u kome praviš 100 hiljada. Magični broj svih pravih (doduše sitnijih, lokalnih kockara) Tvoj plavi slon, tvoja nedostižna cifra. Golgota tebe i svih drugih koji su ikada rekli magičnu reč „Dođi.“. Tu priča počinje. I završava se. Upoznao si se sa točkom smrti, vrteškom, ringišpilom. Ako nisi skontao iz prethodne rečenice, onda si dijabola, NAVUKO SI SE NA RULET!

 

Lažu kurve, ništa nisu dobile

 

[typography font=”Kameron” size=”28″ size_format=”px” color=”#ff0000″]RULET I SVE ŠTO UZ NJEGA IDE[/typography]

Nije ti za džabe Miki Orfanela pričao da je rulet đavolja stvar. Znaš i onu čuvenu, zbir cifara je 666, što je po idijotskim predavanjima Mefistov broj. Rulet je jednostavna situacija u koju vrlo lako ulaziš, dugo ostaješ, a na kraju, ili se utopiš sa Željkom gancijem, Nešom Profesorom ili lokalnim propalim Šekijem, ili se, onako đentlmenski izvučeš. Ma da. Kurac. Nikada se nećeš izvući. Želja za pogađanjem jednog od 37 brojeva, će te minuti kad-tad, pa ćeš opet izgovoriti onu magičnu reč „Dođi“.

Možeš da se izvučeš samo ako keva i ćale prodaju juga, svo zlato (ako ga ti nisi do sada zaremio) i bar jedan bubreg i pošalju te u Sibir. Ne da kopaš rude majmune, na lečenje, uz koje dobijaš blokatore, spiritualno prosvešćenje, ludačko uverenje i poziv bratstva “ТХЕОПХИЛИА,, za duhovno prosvetljenje u manastirima na Svetoj Gori, uz prospekte i cenu boravka (U gorem slučaju možeš završiti u bratstvu, ali u Crnoj Reci. U najgorem slučaju možeš završiti u Moldaviji).

Daklem, opasna stvar. Nije za džabe pronalazač najskuplje igračkice okončao svoj život trostrukim samoubistvom (bešenje, pucanje u slepoočnicu i otrov, sva 3 u isto vreme), pokušavajući da provali rulu. Ali jebiga, ne ide. Ne pokušavaj i ti da provališ, jer ćeš verovatno slično završiti (u najboljem slučaju završavaš u Lazi ili na sličicama).

Naime, rulet se sastoji od 37 polja, koja simbolizuju brojevi (0-36), razbacani po celom krugu. Svi iskusniji dobro znaju da postoje tri zone (sektora, onako malo literalnije), Velika i mala serija i orfanela (Gor’, dol’ i orf, po malograđanskom). 17 brojeva u velikoj seriji „oko nule“ (gore), 8 orfelina (5 sa leve i 3 sdesna) i 12 brojeva u maloj seriji, koja kada se nacrta, podseća na zmijicu. Istraživanja u Nemačkoj, pokazuju da su brojevi koji se najviše igraju 0,2,5,8,11…(ukoliko znaš nizove, verujem da će ti biti jasno koji su to brojevi)… 32, popularne centrale. One se mogu „okititi“ sa svih strana, pa nije ni čudo da su toliko omiljene. Pravi kockari gaje animozitet prema 34 i 36, jer se na njih može uložiti samo sa 4 strane, uključujući i meso (sam broj).

Što se tiče plaćanja, postoji mnogo varijanti kako broj, boja, parnost ili veličina broja plaćaju. U principu, na boje (crveno i crno), igraju početnici, gistro sprdači i ometeni u razvoju, jer oni žele siguran dobitak, šanse su 50:50. Al juče. Postoji i jedna caka, šanse nisu fifti-fifti, zato što postoji i 37. broj, totalno druge boje (čitaj, zelene), koji umanjuje šanse za dobitkom. Puta 2 plaćaju i par-nepar, manji od 18-veći, u pojedinim kockarnicama ima i igra u narodu poznata gore-dole (gore su brojevi od 22 do 34 sa, jelte, gornje strane, dole su, jebemumater svi ostali brojevi koji se nalaze ispod malopre navedenih. Argh!). Ima dosta različitih igara Žika-Mika, ali nas u suštini zanima MESOOO!.

Sam ulog u broj plaća 36 puta, što je dokaz da je, otprilike, rulet uvek u „plusu“, jer ima 37 brojeva, no to ćemo ostaviti peemefovcima, koji i dalje cepaju lobanje razmišljajući o novcima koje su ispucali na točku, jer su čujkurče istripovali da ga mogu provaliti. Prc Milojka! Popularne su igre i na „polovine“, tj ulog između 2 broja, čiji dobitak plaća 18 puta ulog u tu polovinu. Četvrtine plaćaju 9 puta. To su popularne kukice, koje povećavaju spektar igara i pokrivenost polja.

Elektronski ruleti su namešteni, krupijei su istrenirani da bacaju lopticu u sektor koji je čipovima najmanje pokriven, te najmanje plaća igrače. Ili ih ne plaća uopšte. Tako da, još jednom ponavljam,

nemoj drvit kurca da si inteligentniji od ruleta, možeš da nastradaš, pukneš puno para, pređeš na ketamin itd., a i samim tim ću zaključiti da od tebe mozga više ima Soraja Vučelić Sendi.

 

Prvu ratu školarine na devetnest, sa toliko sam jebo zadnji put

 

[typography font=”Josefin Sans Std Light” size=”28″ size_format=”px” color=”#f50a0a”]ZAVISNOST I UŽIVANJE[/typography]

Da, rulet je jebeno dobra gudra. Osećaj koji doživljavaš na koži, u mozgu i genitalijama u trenucima dok se loptica vrti iznad brojeva, srazmeran je najboljem šotu, najkvalitetnijih pda, zaista dokazala istraživanja. Ne u Nemačkoj, u Kensingtonu. Ti faktički, ne postaješ zavistan od ruleta, postaješ navučen na ono što vrti kad burgija neće, na ono što spaja Bila Gejtsa, Stivena Hokinga i Karlosa Slima sa Sandrom Meljinčenko i Sandrom Afrikom, a to su pare. Ko što bi rekla Trofrtaljka Mica, šuške. A od kocke neće ih se nabro’iš. Možda i hoćeš, ako jednom uđeš, odradiš pos’o, izađeš i nikada više se ne vratiš. Ali nemojmo se lagati. To nećeš doživeti. Jer u srbskoj istoriji, reč „stop“ se vodi kao izmišljena, neizdefinisana i manisana. Ko što kaže popularna reklama, „Uvek može još!“. Ali što se tiče naše teme, naravno da uvek možeš još… i da pukneš. Ako zamišljaš sebe kako gađaš desnu stranu dve table, a on dalje od 16 nije video, oprosti se od kajle koju ti je pokojni đed ostavio u amanet, oprosti se od novog tača, motora, kola, ukoliko baš zaglibiš, stana, klime, babe… Da, veruj mi. Doživećeš barem jedno od ovih gorkih iskustava kada budeš rso mnogo love. A pućićeš i to malo.

Pa onda kreću zajmovi. Najgora zamka na svetu. Direktno ispala iz 9. Danteovog kruga. Praćena čuvenim lažnim izjavama „Vraćam ti do ponedeljka, babi stiže penzija/tetki plata/kevi socijalno/ribi menzis“, a davalac zajma, osim ako nema vakuum umesto sivih ćelija, logički može da konstatuje da će da dobije samo kitu. Možda u prkno, ako je jge.

Kada jednom napraviš keš, osladiće ti se. Ukoliko ti buđelar i vugla rade po škotsko-piroćanskom kodeksu trošenja novca, kada jednom probaš da igraš rulu, zaboravićeš da si bio jazavac od čoveka i naučićeš se barem pravoj muškosti. Svi kockari znaju da časte. Radnicu, drugare, lokal gancija, smarača na tabli pored tebe, đankozu na „knjigama“, sve oko sebe, ukratko. Vremenom ćeš izgubiti osećaj za pare, pa će ti nule pored broja postajati sve bezznačajniji. Granice su se uvek pomerale.

Vokabular će ti biti obogaćen zilijardama novih reči, koje si već znao, ali nisi ni slutio da mogu imati tako dojajno značenje. Evo nekih primera:

 

[typography font=”Irish Growler” size=”24″ size_format=”px” color=”#2600ff”]Meso[/typography]  – paree

[typography font=”Irish Growler” size=”24″ size_format=”px” color=”#2600ff”]Glava[/typography]  – količina novca uložena u sam broj (100 u glavu)

[typography font=”Irish Growler” size=”24″ size_format=”px” color=”#3300ff”]Dođi [/typography] – ime radnika u kockarnici

[typography font=”Irish Growler” size=”24″ size_format=”px” color=”#0900ff”]Štakice[/typography]  – 11

[typography font=”Irish Growler” size=”24″ size_format=”px” color=”#2600ff”]Trava[/typography]  – 0

[typography font=”Irish Growler” size=”24″ size_format=”px” color=”#1e00ff”]Pocepati šišarku[/typography]  – Odrviti rulet od kurca

[typography font=”Irish Growler” size=”24″ size_format=”px” color=”#2600ff”]Promena odnosa[/typography]  – Prebaciti se iz 1:1 na drugi odnos kredit/pare (1:2, 1:5 itd.)

Itd…

 

Naravno da nije isto kockati se ispod nadvožnjaka u divljačkoj kockarnici sa okorelim kocošima i dangubama, koje pare više vole od rođene dece i prela i kockati se u elitnijoj radnji. Tamo možeš i da se ogrebeš za ćeps, ali uglavnom je svuda isto „naštelovano govedo“ (dade mi 34 ja imo sve do šes tedemubem’). Ipak, po Lepinom Zakoniku, „bolje daje“ u drljavijim kockarnicama, pa se i nekako više ljudi kocka u istima nego po GrandKazinima, Aleksandrima i ostalim munjama, koje su postale toliko lejm, da ih i kockari ne smatraju da su kockarnice. Hipsterski, jeste.

 

Odro je Djejms Bonda u pokeru zato što je srbenda!!11

 

[typography font=”Cantarell” size=”28″ size_format=”px” color=”#f50c0c”]ZAKLJUČCI I OSTALO [/typography]

Sve bi bilo lepo da zaista ne možeš da se navučeš. Ukoliko imaš kliker tvrđi od palamara Lexington Steel-a, velika je verovatnoća da se izvadiš. Ukoliko si prosečan nackli iz kraja, u krajnjem slučaju đaninbr, večito ćeš ostati prvržen čarima točka. Odvajaćeš od usta da bi se kockao, gađaćeš brojeve a ne klinke kao ostale džudže.

Ipak, ima i tu kolko-tolko dobre strane. Steći ćeš nove, da ne budem rigidan sa „prijateljima“, poznanike, naučićeš da množiš, znaćeš da iščamčiš lovu od golog mačeta, omastićeš se za kres ukoliko radnici ostaviš nešto više od Tesle „za kafu“. Naučićeš neke životne finte.

 

SAVET 1.: Nemoj biti kockar i alkoholičar. Pare koje budeš pravio leteće za cirku, a na kraju dana ćeš ih vraćati na točak.

SAVET 2.: Nemoj biti kockar i drogoš. Pare koje budeš pravio leteće na bleju i gudranje, a na kraju dana ćeš ih vraćati na točak.

S-AVET 3.: JEBEMUMATER, NEMOJ BITI KOCKAR!!!

 

Pa dobro, zašto si puko pare iz našeg fonda za novu gostinsku sobu. Kako će sada došljaci odsedati kod nas? Ima komšije da nam se smeju, gazda da nas izbaci, a moj ćale da nas upuca. Kud sam se udala za tebe, znao sam da ima nešto čudno u tvom nadimku Mile „Uski Zero“.

 – Pusti me bre ženo, 3 čuke sam čekićo levi orf, a on ko zinat 17,25,34,0,3, pa mi dade 20, podigne me na 5 iljada, pa opet 27,17,27,2,25 zaređo ga ko Dragan Mrđa maloletnice po Sionu hehe, nego, da se vratim. Da, ja levo, on desno, ja gor, on d…

 – Đubre jedno seljačko! Kako ću sad nove Džimi Ču Miu Iu cipelice da kupim, kad ni za Šafran nemam? Izdao si me. Ostavljam te. Jednog dana ćeš i mene uremiti.

 -Srce, ali srce, znaš da ja to nikada ne bih uradio… Kako to misliš već jesam? Pa dobro, prošli put je bilo opasno, Gagi Trijesdva me ubeđivo da 24 nije pao 165 ruku, morao sam sve pod skalp da stavim, lepe šanse bile.

 – Zbogom!

 -Ali draga, i Lepa Lukić se kocka!!!

 

Tekst poslao čitalac Aleksa Vojinović. Ako i ti misliš da crveno dolazi češće nego crno, ili obratno, ili pak podjednako, pošalji tekst na naš pejdž.

 • Cincilator za blajbinger

  Pa i budala zna da posle 0 mora doci 7 da jebe rak raka

 • Lalaland

  iz 2 u 33, iz 33 u 15!!!

 • Pokušajte da čitate ovaj tekst glasom Caneta Partibrejkera…Ja sam se na pola zagušio,od smeha!’Ma,kocka je zlo,put za jug…’

 • Ameno

  Trava, štakice, mesto? Hahaha, naslušao sam se svakakvih slengova na ruletu, ali ove baš nisam upamtio… Iskreno, očekivao sam bolji tekst. Vidi se da ga je pisao neko ko ima veliko teorijsko znanje, ali da ga je teško upotpunio u praksi. I bolje po njega. Uopšte, jedini bitan savet što se tiče ruleta: obilaziti ga u širokom ruku.

 • Ameno

  “Svi iskusniji dobro znaju da postoje tri zone (sektora, onako malo literalnije), Velika i mala serija i orfanela (Gor’, dol’ i orf, po malograđanskom)”

  Jbg, ne moras biti bas iskusan, posto su to glavne zone i stoje ti tri dugmeta sa strane da ih igras. :)

 • Pisac

  … “pametni će uvek pametovati, dok će inteligentni samo klimati glavom na njihove jadne konstatacije”.

 • NČF

  Pu, ebomepas, a koliko juče sam rek’o da više neću čitati čitaoce… i opet se smorih. Dajte, bogovi Tarzanije, vraćajte se sa odmora, i udarite ban ovim ‘čitaocima’ i ženkama… Hvala.

 • Mile

  Posle 40.000€ potrosenih samo u toku prosle kalendarske godine na Grand, Rio, Admiral i Fair Play, Ja batalio skroz, Vec punih 15 dana cist, ne idem nigde vise, a vi kako hocete :-)))

 • Ja

  8,10,11!

 • Brat Dime

  OD 2 DO 12!!!

 • Clochard Magnifique

  Ševale pokri matori dao je 31 sas će 11 ko kuća. I dao je 15 crvenih uzastopno i 3 nule . i ode rata rata za stan a ja sve duplo na crnu.