Dr tarzANijA: Prespavao pored drugarice


Draga naša Lina, eto vidiš kako je svet postao okrutno mesto gde sa jedne strane nedostatak stambenog prostora, a sa druge nedostatak ležaja može dovesti do toga da dvoje mladih i slabo situiranih ljudi dođe u iskušenje grešnim postati. Ti takođe imaš nejedan problem. Prvi je što si si sklona laganju bez potrebe, a drugi (i još gori) je što ne umeš da lažeš. Zanat je to. Priča ti je bušna k’o udavačin kurton. Svi znaju da je iznošenje sopstvenih problema kroz lik imaginarne drugarice odavno postalo providno i da to praktikuju samo deca u predškolskom uzrastu i džindžeri. Oprostićemo ti, sve je to za žene, i pomoći.

Za početak, napominješ da ti je TVOJ mladić ODJEDNOM saoptšio da se taj nemili događaj odigrao. Kako je drugačije mogao da ti saopšti? Da ti svaki dan saopštava po jednu reč slanjem SMS-a, dok se ne adaptiraš i aklimatizuješ na novonastalu situaciju. Pušta faksom, šalje goluba pismonošu, pejdžer, dimni signali? Drugo, zbog čega bi on to uopšte spominjao kad je lociran u drugom gradu i ti to nikad ne bi ni saznala? Imaš divnog mladića Lina koji je iskren i što je još značajnije – voli pomoći prijateljima u nevolji. Kako bi tebi bilo da se nađeš na milost i nemilost nebu u noći bez meseca, a da ti prijatelj kog si zamolila da ti pruži utočište, koru leba i mlake vode kaže da ne može jer će mu kenjati devojka, te da stoga moraš da spavaš u okrilju kontejnera ili komforu klupe? Iskren je – sigurni smo da su spavali potpuno obučeni. On je na sebi imao gaće, dugačke gaće, hulahopke, farmerice i preko svega radno odelo i vojnu uniformu pričkinutu vojnim opasačem do poslednje rupe. Nju je umotao u ceradu od traktorske prikolice, osigurao lancem za usidravanje trajekta i zakataničio “Bane Sekulić” katancem te progutao ključ. U tim neljudskim uslovima su noćivali – zbog tebe Lina!

Eto, pošto si ti lagala nas i mi smo morali malo lagati tebe. Nemoj se ljutiti. Istina je da si izigrana i prevarena. Prvo su imali blagi peting uz rane hitove Mileta Ignjatovića, a zatim ludački višečasovni snošaj, ne dok nisu dehidrirali, nego dok komšije nisu pozvale komunalnu policiju jer su im se deca probudila, pod stolom plakala i pišala u gaće zabezeknuta satanskim kricima iz drugog stana. Priznao ti je šta se desilo, opet ne zato što oseća grižu savesti, već što mu to nije bila drugarica već je pokupio sredovečnu konobaricu i gaji osnovane sumnje da je zapatio kondilome ili zuvar hlamidiju, tako da bi svejedno na prvom sledećem ginekološkom pregledu bila suočena sa činjenicama. Sama si kriva, nađi nekog normalnog, zaposlenog kao što ti jesi. Ko još studentima veruje – to je sve divlje, razuzdano, razobada se pa plodi šta stigne. I da, kad vidiš drugaricu, u naše je ime pozdravi i uštini za sisu.