Dr tarzANijA: Kako odvojiti momka od kladionice?

Draga Cipelice, Dr tarzANijA je tu za tebe. Mnoge žene imaju taj problem. Moraš biti uviđajna i shvatiti da i tvoj saputnik, ljubitelj sporta i vrućeg leba bez motike, ima veoma sličan problem koji glasi: “Kako odvojiti radnicu iz kladionice?”, ali kako celu situaciju ne sagledavaš iz tog ugla koncentrisaćemo se na konkretna pitanja.

Primećujemo da si poprilično drska, potpuno neupućena u tematiku laički prosipaš pomije po jednom veoma kompleksnom problemu sa kojim se susreće naše društvo. Prvo, normalno da čovek mora nekoliko puta dnevno otići u kladionicu, to o njemu govori da je veoma istrajan i uporan, i ne da se pokolebati kad ga Englezi i Njemci sruše na svih 18 tiketa već do pola pet, te hrabro napada večernje izazove u vidu preostaih Italijana, Španaca i Francuza. Takođe, tolika šetnja blagotvorno utiče na njegov krvni pritisak i zdravlje uopšte,  koje ti ovim zlokobnim namerema pretiš da narušiš. Ukoliko ti baš toliko smeta njegovo učestala apstinencija od vašeg ognjišta, otvori mu nalog na nekoj od onlajn kladionica. Iako memlu lokala i masne psovke ekipe sa slot aparata internet nikad neće moći da nadomesti – on će ceniti tvoj gest.

Naredna sugestija koja se tiče toga što je nervozan kad ga isplata zaobiđe zbog jednog promašenog para je krajnje neozbiljna i bezobrazna sa tvoje strane. Normalno da je nervozan! Zamisli da ti recimo tri dana spravljaš zimnicu, završila si sve – 20 tegli ajvara, 5 pinđura, paprike i mešane salate, i taman još da proveriš da li kamen za kupus stabilno stoji u buretu u podrum uđe glupi Berbatov, sve tegle poruši sa stola, polupaju se o pod, a on se uhvati za glavu i cokće. Normalno da bi bila nervozna! Takođe on nije kriv što se kladi svakodnevno. Da bi to sprečila savetujemo ti da uputiš protestno pismo UEFA i Blateru (on je direktor fudbala) u kome zahtevaš da se fudbal igra samo jednom nedeljno. Ovako ne vredi, nije tvoj momak kriv što se oni loptaju svaki dan.

Što se tiče kuma i njegove navike da po svemu sudeći igra malo ozbiljnije tikete – to o njemu govori da je hrabar! Kakav kum i treba da bude, ne bi valjda volela da te venča neka pičkica? Kuma treba da se uskoro da se porodi, a vi veoma površno gledate na to koliko je tu para potrebno. Čovek samo pokušava da monetizuje svoje vanserijsko fudbalsko znanje i istančan osećaj za dobru kvotu pa da, kad dete dođe na svet, može da mu priušti sve što mu treba. Od kolica sa alu-felnama do kekeca na sprat. Vizionar!

U planove za budućnost moraš da ugradiš kladionicu, to nikad ne prestaje, a ako slučajno prestane budi sigurna da sa tvojim dragim nešto nije u redu. I za kraj jedan konstruktivan savet – počni i sama da se kladiš. Već danas ne možeš da promašiš fiks na Burkinu Faso protiv nejake Srednjeafričke republike, a u utorak novi krug kvalifikacija za SP u Brazilu. Reprezentacije – prava poslastica za početnike. Ako ne poznaješ snagu ili nisi čula za klubove poput Libereca i Krila Sovjetovih, za recimo Bugarsku i Litvaniju verovatno jesi. Zato, skini kecelju, pravac kladionica, listu u ruke i SAMO HRABRO, SAMO NAPRED OBILIĆ!

  • Kravica

    Ovo me podseti zašto volim Tarzaniju!

  • Fail

    Prvo, devojka nije pitala nista nenormalno, drugo, ovaj vas tekst je kao da ga je dete pisalo, vidi se da ovaj put niste imali inspiraciju.

  • Vladimir

    Kockanje je problem ljudi. Svaki dan visiti u kladionici.. to samo teski gubitnici mogu. Dobitnici odigraju jednom nedeljno i dobiju bar 50% puta.