Euro 2012: Hrvatska

OD SPECIJALNOG DOPISNIKA IZ ZAGREBA:

Svoje izvješće iz Zagreba moramo početi podsjećanjem da će i Srbi biti nazočni na predstojećem Europskom prvenstvu, no biti će u statusu neutralnog promatrača, sa naglaskom na neutralnog hehe. Naša momčad je vjerojatno jedan od tihih favorita, no svakako sustav u kojem je, osim Španjolskog, najneizvjesnije tko će bit na terenu, a tko na klupi. Osim Bilića, on će zasigurno biti na klupi hehe. Među našim dečkima na jednom velikome natjecanju konačno više nema niti jednoga iz Zlatne generacije 1998 – posljednji Mohikanac bio je Dario Šimić koji se oprostio posle Eura u Švicarskoj i Austriji. Unatoč tome, prosjek jedanaestorice koji će vjerojatno stajati (i nadamo se trčati hehe) na terenu biti će zrelih 28 godina. Nikolina Pišek ima cijelih osam godina više no ni ona nije za staro željezo hehe.

Igrati ćemo u skupini C sa Španjolskom, Republikom Irskom i Italijom.

Glavni čovjek: Luka Modrić

Iako bi ljubomorni susjedi rekli da je to pustinjski pacov nastao iz rodoskrvnog sexa arapskog beduina i njegovog djeda, naš Luka (kao apostol hehe) jedan je od najbolji veznjaka engleske Premier league, a zna se kako je to ponajbolja liga svijeta. Nama, od Dubrovnika do Pule, ostaje moliti se blaženoj djevici Mariji da naš Luka bude zdrav, da nema ljubavnih jada i da ga ne uhite šinteri – ako se nešto od tog troga desi, nanovo će nam Niko Kranjčar glumiti Modrića i prisjesti će nam Ožujsko i Karlovačko.

Vidi, vidi, je li ono komad sira?

Koliko se mora uzdati u novce umesto u ljepotu:

Momak u usponu: Nikica Jelavić

Naš Nikica je rođen u Bosni, dakle van naše lijepe domovine – kao i svi dobri hrvatski nogometaši, rekli bi zli jezici. Iako je već bliži tridesetoj no dvadesetoj, Jelavić tek sada igra nogomet svoga života i na ovome Euru bi mogao eksplodirati. Prvi je balkanski špic koji zna igrati engleski nogomet, odnosno prihvatiti dugu loptu, nositi protivničkog braniča na leđima, a istodobno se ne sudariti sa direkom hehe. Očekujemo da će dobiti prednost ispred još jednog pravog hrvatskog patroita i domoljuba – Eduarda da Silve, od milja Dudua.

Još sezona, dvije istezanja i vježbe - dohvatit ću ga!

Šansa da u Premier league daje 0,5 zgoditka po tekmi:

Vinetu: Darijo Srna

Nije se imalo što misliti. Naša dika, naš preljepi kapetan, naš Darijo nedvojbeno je Vinetu ove momčadi. Devet godina si igra u ukrajinskom Shakhtaru, a u Donetsku se uz boršč i vodku priča da si može odabrati bilo koju djevicu u gradu – svaki čestiti ukrajinski otac bi mu je dao. Dva puta je vodio bezmalo tisuću siročadi na utakmice Shakhtara, a mlađi buraz Igor mu ima Downov sindrom – Darijo je njegovo ime istetovirao preko cijelih prsa. Saznajemo da Darijo još nije priopćio Biliću koju će poziciju igrati – kao desni bek ili desno krilo hehe.

Jedini čovjek koji je javno zagrlio Igora Duljaja

Vjernost klubu i glasovitost centaršuta:

Majstor iz sjene: Ivo Iličević

Niti on nije rođen u Hrvatskoj nego u njemačkom Aschaffenburgu, ali šahovnica mu tuče u srcu. Ivo je najmanje poznato ime veznoga reda naših vatrenih, ali jedini koji krasno zna driblati u trku i centrirati sa krila što je pokazivao u Kaiserslauternu te pomalo u Hamburgu – tamo su ga češće držali na klupi hehe. No mi prognoziramo da će baš Ivo gađati Nikicu u glavu, a ovaj zabijati pored nemoćnih vratara, dok Srbi bijesno gledaju na televiziji hehe.

Opet na klupu? E neću, neću i neću!

Šansa da bude pravi džoker iz rukava:

Zajebati će: Ivica Olić

Posljednji kontakt Olića sa loptom u Bayernu završio je na desnoj ruci Petera Cecha no to je bila samo kruna malera koji već dvije godine prate našega Ivicu, našeg BMW-a ili da kažemo Golfa, pošto će sljedeće sezone nastupati za VfL Wolfsburg hehe. Iako će vjerojatno od početka voditi našu navalu, mi vam kažemo – Ivica će zasrat i to tako da ga neće oprat sve rijeke Poljske i Ukrajine, a mi ćemo vječno žaliti što Šuker nije 10 godina mlađi hehe.

Kakva su ti to četnička slova na vesti, Ivice?

Vjerojatnost da se oklizne u odsudnome trenutku: