Paklena nedelja – tri finala Srbije!

Tri srpska polufinala od petka su se pretvorila u tri nedeljna finala. Đoković je na Australijan openu pobedio Mareja, rukometaši Srbije Hrvatsku a vaterpolisti Italiju.

Nisam gledao Đokovića. Sigurno je igrao u nekom zlehudom terminu u kojem sam budan jedino ako nisam ni zaspao. Tipa, pola 8 ujutro.  A zna se ko je jedini mogao da natera ćaleta i mene da se dignemo u praskozorje. Bibi, Kristi, Stojaković, Veber i Divac.

Nisam gledao ni vaterpolo, jebiga. Vaterpolisti su stvarno gotivni momci, nikad ne iznevere što se tiče medalje, ali bih od 10 minuta vaterpola radije gledao:

a) 10 minuta fudbalske utakmice Hajduk Kula – Javor

b) 10 minuta filma “Četvrti čovek”.

c) 1o minuta predispitnog razgovora dve brucoškinje o tome kako ništa nisu učile.

Rukometa sam odgledao. Video sam pred kraj prvog poluvremena da tesno gubimo ali, kao što sam i predvideo, znao sam da ćemo pobediti pa sam mirne duše otišao u kladionicu da uplatim neki NBA. U povratku sam po povremenim eksplozijama onoga što je od pirotehnike ostalo narodu posle praznika, zaključio da je moja smirenost bila na mestu. Moj ulog na Toronto doduše, nije bio na mestu. Pizda vam materina kanadska, dabogda oluja skrenula na vas iranski projektil namenjen Čikagu.

U svakom slučaju, čeka nas popunjena nedelja. A u sve treba ući sa dobrim planom i programom.

BUĐENJE 8: 00

Lagano dizanje sistema. Potencijalna masturbacija, ako si muškog pola i ako to jutro Maja Japundža Nikolić vodi jutarnji program. Onda, jak doručak. Trebaće ti. Tri, četiri jaja na oko, 5-6 komada pržene slanine, tri kriške hleba i dve čaše mleka. Zasladi se sa teglom nekog krema.

Oko 9 bi već trebao da si na putu ka kladionici. S obzirom da živiš na Balkanu, ( pozdrav dijaspori koja nas čita doduše) najbliža kladionica ti je udaljena ne više od 400 metara u bilo kom pravcu te imaš dovoljno vremena da se vratiš gajbi do početka Đokovića. Nadam se da nisi spičkao pare na još jedan preslikani izlazak subotom uveče, te da imaš šta da uložiš na triplu pobedu Srba.

FINALE AUSTRALIJAN OPENA 9:30

Tarzanijina prognoza: 

Đoković pobednik: 85 %

Nadal pobednik: 15 %

Sedi i spremi se za, verovatno, još jedan grend slem Novaka Đokovića. Dečko je najbolji teniser planete trenutno. Mišljenja sam da ga trenutno u ozbiljnom meču na Grend Slemu može pobediti eventualno Federer u svom najboljem izdanju ali Nadal…teško, baš teško. Nadal je tip tenisera koga ako si provalio, provalio si ga. Federera redovno delje, jer se ovaj kompleksira od njega, ali Đoković nema taj problem, čak, situacija je suprotna. Ipak, Nadal nije Nišikori. To je i dalje vrhunski teniser, vrhunski atleta i nikada se ne sme shvatiti olako.

Pošto je još rano jutro, za svaki Đokovićev gem, samo pola rakije. Za svaki brejk, cela rakija. Svaki peti as, vinjak.

Svaki Nadalov gem 5 sklekova. Svaki Nadalov brejk, 20 sklekova. Svaki peti Nadalov as, vinjak. Jebiga, as je as.

Stanje tvoje vilice ako obojici bude išao servis

FINALE EVROPSKOG PRVENSTVA U VATERPOLU 15:30

Tarzanijina prognoza:

Srbija pobednik: 70 %

Crna Gora pobednik: 30 %

Dobar meč. Pošto si već popio najmanje oko 15 rakija i 3,4 vinjaka, možda ćeš želeti da pauzu između tenisa i vaterpola iskoristiš da se ispovraćaš. U tom slučaju ne bi škodilo i da malo mezetiš nešto.

Srbija je favorit, ali ne apsolutni favorit. Crna Gora je jako, jako kvalitetna reprezentacija. U polufinalu su izbacili Mađare posle produžetaka, moral im je stoga visok a i nemaju šta da izgube. U grupi smo ih pustili kako treći sin Jugoslava, Hrvoje, ne bi prošao dalje kojim slučajem. Očekuje nas kvalitetan vaterpolo, onoliko koliko to vaterpolo može biti.

S obzirom na specifičan karakter ovog meča, koga bi neki nazvali i svesrpskim finalem, alko pravila su sledeća.

Svaki gol Srbije, jasno, rakija. Ali, gol sa igračem više, vredi pola rakije.

Svaki gol Crne Gore, pola rakije. Gol Crne Gore sa igračem više, vredi kletvu upućenu ka sudiji po sopstvenom izboru.

Šrauba Srbije, vinjak. Šrauba Crne Gore, rakija.

Doplivavanje Srbije do lopte na početku četvrtine, pola rakije. Doplivavanje Crne gore do lopte na početku četvrtine, dranje “DE JE ACA ĆIRIĆ, KAJE ON IGRO NIJE MOGO NIKO DA MU DUZNE LOPTU NA DOPLIVAVANJU!!!”

FINALE EVROPSKOG PRVENSTVA U RUKOMETU 17:00

Tarzanijina prognoza:

Srbija pobednik: 60%

Danska pobednik: 40%

Ako se Đoković završio 3:2, peti set 14-12 uz 45 asova Nadala, a vaterpolo 12-11, bez isključenja, trebalo bi da si već trešten pijan. Ali batali da šalješ tu pijanu poruku bivšoj ribi kako je kurva ali ti je još uvek voliš i skoncentriši se na Srbija – Danska, finale rukometa.

Ne sviđa mi se što su ovi Danci došli do finala. Provukli se kroz teški buljager da dođu do finala, Makedonci su ih imali pa izgubili, Šveđani ih pustili kolegijalno (setimo se vaterpola i ne serimo dalje o tome), a onda su dobili i dotad neporažene Špance. Jako su kvalitetna ekipa, koja očigledno ovo prvenstvo igra sve bolje kako odmiče. Hansen, onaj sa trakom, jedan je od najboljih igrača sveta i može svakome da utrpa dvocifren broj golova.

Ipak, i mi se pitamo. Stvarno igramo dobro, ne tako jednodimenzionalno i cepanički kao na nekim ranijim takmičenjima. Napaljeni smo do jaja, kad Vuković grli i ljubi Ilića posle tekme, kao sina, vidi se da je atmosfera i hemija tima vrhunska. Odbranu držimo konstantno jaku, domaćini smo, neće nas klati sudije valjda a Stanić na golu je u formi života. Dance smo već dobili u grupi, dakle možemo, a posle polufinala, koje je bilo veliki test jer se trebala dobiti Hrvatska, reprezentacija koja je obeležila rukomet poslednje decenije, zašto ne bi mogli i do titule.

Svaki gol Srbije, rakija. Svako isključenje Danaca na dva minuta, pola rakije.

Svaki cepelin na meču, srpski ili danski, vinjak.

Svaki gol Šešuma, pored generalne rakije za gol Srbije, dodatni vinjak. Dečko stvarno nema jebeno sreće, biju ga ciganski mafijaši po Mađarskoj, prisustvuje umiranju druga iz ekipe i onda ga na kraju neki majmun pogodi upaljačem u oko u rođenoj zemlji.

Šešum, proslavlja svoj sedmi gol.

Dakle, u nadi  da će biti tri pobede od tri, lepo se provedite i nikako za volan!

SRBIJA! SAMO NAPRED OBILIĆ!

Tagovi:

sportsrbija