Pantagol

Marko Pantelić je sinoć postigao svoj deseti gol u reprezentaciji Srbije, odlučujući u veoma bitnoj pobedi nad Severnom Irskom, koju je sam veliki mag fudbala, leksike i retorike, the Žonpi, okarakterisao kao favorita pred sinoćnji duel.

Pantelić je odlično odreagovao na “Slavoljub Đorđević” potez Irca, presekao loptu, obišao golmana i uspeo da završi golom i pored sve negativne energije koja mu je u tom trenutku poslata iz Srbije, pošto je nekih 87 odsto ljudi koji su gledali prenos u tom trenutku iskreno pomislilo “Maši ga, vezara, nema taj pojma, a i ovaj Mišković i ovi šta pokraše ovaj narod, da se vrati Tito bre”.

Neutralni, neupućeni posmatrač srpskog javnog mnjenja bi po redovnoj dozi pljuvanja, hejta i omalovažavanja koju prima Pantelić, mogao da zaključi da je reč o detetu rođenom na orgijama Ante Pavelića, Ramuša Haradinaja i Madlen Olbrajt koje je izraslo u menadžera Soroševe fondacije, minimum.

Ni na kraj pameti mu ne bi bilo da je reč o čoveku koji je na 40 utakmica u dresu svoje zemlje dao pristojnih 10 golova. Da, pristojnih. Znam, lasice menadžerske, da ste vi doveli Čičarita u Dinamo Pančevo još u menadžeru 01/02 kad je imao devet godina i da je u drugoj sezoni dao 47 golova. I da na PES-u 09 niko nije mogao da vam uzme loptu sa Mesijem.

Ali reprezentantivni fudbal je nešto potpuno drugačije od klupskog (koji inače, itekako ide Panteliću)  a o kompjuterskim igricama da i ne govorim. Van Pantela je špic repke koja uglavnom igra sa jednim špicem. Repke koja uglavnom igra na 0-2  i koja u veznom redu ne obiluje baš pravoslavnim Inijestama i Ćavijima koji treba da doture loptu tom sidrašu gore. A sam Pantelić nikad i nije tvrdio da je novi Mijatović. Čovek se trudi, trči, često kao muva bez glave ali često i ne!

Povrh svega, Pantelić je očigledno njuška kojoj je gas da igra za reprezentaciju, što se baš i ne može reći za sve naše prvotimce. Pogotovu one najplaćenije. Za kraj, evo nekih uporednih statistika.

Vejn Runi – 71 utakmica za Englesku, 28 golova.
Karlos Tevez – 59 utakmica za reprezentaciju, 13 golova.
Fernando Tores  – 87 utakmica za repku, 27 golova.
Mateja Kežman – 49 utakmica za Srbiju, 17 golova.

Pantagol!

Tagovi:

fudbalsport