Euro 2012: Holandija

Zemlja lala, vetrenjača, kurvi i narkomana ima skoro 17 miliona stanovnika. S obzirom na taj broj stanovnika, tvrdimo da su najtalentovanija nacija za fudbal na svetu. To nije jedna generacija koja kida kao što je usralo Mađare. Oni su uvek jaki. Uvek u vrhu. Pre dve godina su bili vicešampioni sveta, a sad su još jači. Nemaju pobednički mentalitet ili samo nemaju sreće – ne znamo. Ali znamo da pola globusa navija za njih, čak i pola Srbije bez obzira na Hag i što nas mrze, majku im krvavu. Za njih se navija jer oni jednostavno igraju najlepši fudbal na svetu. Tačka.

Igraju u grupi B sa Danskom, Nemačkom i Portugalom.

Glavni čovek: Robin van Persi

On ima bolji osećaj za loptu nego što Jovan Memedović ima za to gde ima ribe, rakije i kajmaka. Nema predispozicije za najboljeg napadača na svetu, ali taj čudesni osećaj za loptu, igru i prostor mu sve to nadoknađuje. Kad je zdrav – ubija! Problem je što je napravljen od rastresite balege i to što se ove sezone, nesvojstveno sebi, nije ni jednom povredio. Ukoliko se ne povredi ni na prvenstvu, on će voditi Holandiju prema zlatu. Ipak, male su šanse za to. Iskočiće mu koleno, podivljati ukršteni ligamenti, izvrnuti se trepavice ili zglob, ali Robin ima ogromne šanse da takmičenje završi u grupnoj fazi iako njegova reprezentacija ide dalje. Narandžasti strepe.

Pola godine pauze, Venger se besi čaršafom o luster.

Na kom nivou mora da bude:

Dečko u usponu: Neko-nenormalno-ime Vijnaldum

Svojevremeno najbolja investicija na Fudbal Menadžeru. Dete Fejnorda. Može da upadne u ekipu umesto Veslija Snajdera u slučaju njegovog crvenog pri nepovoljnom rezultatu, dokaže se i konačno napusti holandsku ligu. Ukoliko dobije priliku, posle ovog prvenstva igra za neki veliki klub sto posto.

Da i u menadžeru opet budem onaj stari.

Očekivanje:

Tarzan: Mark van Bomel

Čudo od igrača u godinama. Zna i prema napred i prema nazad. Jedini je problem što kad ga ne ide prema napred on nazad nekom ukliže kramponima u koleno. Sudiji, nije bitno. Iz Barselone otišao ili oteran zbog nekontrolisanog temparamenta, a nakon toga izjavio: “Bez mog temperamenta ja bih bio prosečan igrač”.

Beži mali, u sledećem napadu ću ti napraviti poparu od metatarzalne kosti.

Šansa da napravi sranje:

Igrač iz senke: Dirk Kajt/Kojt/Kujt

Očajna sezona u Liverupulu. Nije on kriv, ove godine šest Zidana da je igralo u Liverpulu svih šest bi imalo očajnu sezonu. Zbog svega toga njegova upornost mu nalaže da trenira u točku za pacove i hrani se sirovim ribljim mesom kako bi zaslužio mesto u reprezentaciji. Ukoliko ga zasluži, mnogo puta ćeš videti njegovu ružnu facu u kadru dok proslavlja gol, asistenciju ili klizeći na sredini terena. Njemu svejedno.

Brži od metka, ružniji od lokomotive.

Bitan za ekipu: 

Mrženi: Najdžel de Jong

Ova kategorija je iziskivala naše višeminutno razmišljanje. Robena bismo mrzeli najviše da ne mislimo da je po fudbalskom umeću u klasi Kristijana Ronalda i Mesija, a takav talenat je teško mrzeti. Talenat koji je hendikepiran mudima dimenzija kugličnih ležajeva i staklenom konstitucijom. Zato mrzimo kasapina koji je za godinu dana uspeo da slomi dve noge kao da je uterivač dugova, a ne fudbaler. Zbog toga je suspendovan iz reprezentacije, zbog toga je njegov selektor ispao najveći šmeker u svetu fudbala, ali će ipak Najdžel najverovatnije i za ovo prvenstvo oštriti krampone turpijom za nokte. Bljujemo.

Išao čovek na loptu...

Stepen mrženja: