Euro 2012: Portugal

Reprezentacija koju je Grčka, ponavljamo, Grčka pobedila u finalu na njihovom terenu i tako im iz ruku šutnula najveći trofej u istoriji nacije, a kladionicama donela milione – nije ni za kurac. Eto. Da se ne lažemo. Ipak, ta reprezentacija ima toliko dobre igrače da ni oni koji su se u tom finalu kladili protiv sigurno poslednjeg libera fudbalske taktike – Delasa, ne smeju da je otpišu.

Igraju u grupi B sa Holandijom, Danskom i Nemačkom.

Glavni čovek: Kristijano Ronaldo

Jebiga, možeš da ga mrziš, možeš da ga voliš, možeš da drkaš na njega ili mu zabadaš čiode u oči na posteru. On je jedan od najboljih fudbalera koje je svet video. Fizičke predispozicije i čudesan talenat su se zbudžile u feminiziranog i krajnje iritantnog tipa i tu mi ne možemo ništa. Voleli bismo da su se zbudžile u Igora Duljaja, ali nisu i sa tim moramo da se pomirimo. Kristijano ne igra loše velike utakmice, ali ne igra ih ni kao Drogba – i to je jedini njegov hendikep. Ovo mu je prilika za zlatnu loptu, ovde može da sruši Mesija i daće sve od sebe da to uradi. Ne zbog Portugala, boli ga dupe za Portugal, nego zbog sebe.

Jesam dobro očupao obrve?

Nivo na kom mora da bude: 

Dečko u usponu: Žoao Mutinjo

Nije mlad. Nije nikako mlad. Igra u Portu i koristan je kao jogurt jutro posle litre vinjaka. Ovo je njegova prilika, i ako je dobije Mančester Siti će ovo leto za njega ponuditi 60 miliona nečega, Džejmsa Milnera i 20 hiljada navijača pride.

Podapinje noge najbolje u Evropi.

Koliko je nizak:

Tarzan: Pepe

Govno od čoveka, gazi nemoćnog Mesija na travi, rekli bi svi. Ne bi rekli njegovi saigrači, u kom god klubu da je igrao, nego bi za njega dali ruku u vatru. Mazali ga na hleba – kažu. Jebiga, popizdi od adrenalina na utakmicama, to je medicinska stvar. On to ne može i neće da kontroliše, on je borac nije sportista. Malo ljudi zna da je taj nesportski manijak u dobrotvorne svrhe dao više love nego što je Kristijano Ronaldo dao na puder, izvlačenje pramenova i modele Viktorija sikreta zajedno. Dakle, mnogo, ali to ne pravi tiraž.

Protiv njega svi idu glavom na kopačku.

Šansa da napravi sranje: 

Čovek iz senke: Raul Mireleš

Igrač kog je Liverpul prodao u poslednjih nekoliko godina – znači, dobar igrač. Vrhunski. Koliko god mu frizura i on sam ličili na inventar spota Seke Aleksić on može sa Mutinjom da čini najbolji vezni tandem turnira. To što možda ima najbolji šut iz igre trenutno u poslu njegovu igru neće ograničiti samo na otimanje i dodavanje lopte Ronaldu ili eventualno Naniju.

Nema peruti, kažem ti, znam ja koji šampon valja.

 Koliko je neophodan napred i nazad:

Mrženi: Nani

Igrač koji kad potpisuje ugovor može zajedno sa njim da potpiše 15 asistencija i 10 golova po sezoni. Ne vanserijski talenat, nego da imamo takvog Žigiću bi se o čontaru na svakoj utakmici bar jedna odbila u gol, a da on to ni ne primeti. Niko ga ne mrzi zbog toga što bi, da nije imao talenat, na španskim plažama prodavao ribu ubijenu protiv-tenkovskim minama ili hašiš. Mrzimo ga zbog toga što glumi Ronalda bez potrebe, što simulura bez potrebe i što nosi roze kopačke bez potrebe. I što se svim tim svojim foliranjem posrao po čudesnom talentu – bez potrebe.

Udarila me lopta po glavi. Saću da padnem i da tražim penal.

Stepen ciganštine: