Srpski Mercedes vozi izborni krug

U jeku predizborne kampanje nagledali smo se i naslušali svačega. Nije da nismo navikli, samo je pojačana koncentracija sranja koje je prolazilo ispred naših očiju, kroz naše uši i mozgove uticala na proliv… pardon, priliv ideja pojačanim intenzitetom, kao kod švapskih fudbalera od 75. pa do 90. minuta. Jer Švaba je to, igra svih 90 minuta. A kao što odavno znamo, nema te stvari koju Srbin ne može da izmisli, a Švaba da napravi. Ili u ovom slučaju obrnuto.

Elem, srpski Mercedes samo što nije počeo da svojim moćnim motorom (u šasiji pritajenog tigra, Ikarbusa) pohlepno jede puteve naše domovine. Ili bar ono što je od njih ostalo. I neće se najesti, ali to sada nije tema. Tema je princip “pljuni pa zalepi stranu etiketu na domaći proizvod”. I eto proizvoda vrhunskog kvaliteta, i strani investitor srećan i mi glasači na broju. Prvi princip ekonomije Prvog Potpredsednika Vlade, ili kraće PPE PPV.

Drži vodu dok Švabovi odu.

I najvećem ekonomskom analfabeti posle ovog proboja jasno je da su svetski proizvođači i brendovi samo čekali da neko odškrine vrata srpskog tržišta (jeftine) radne snage, pa da ih, ako mu se na glavu ne sruči kofa govana, sasvim razvale i počnu kod nas da štancuju palete, avione, kamione (ne, ovo nije reklama za URS) i kontejnere robe za izvoz.

Neka ostane zabeleženo da je Tarzanija među prvima prepoznala potencijal ovakvog načina rada. A evo i predloga, pre nego što se Rumuni, Bugari i ostale komšije dosete. Krenućemo od grane industrije u kojoj smo najjači, dakle, prehrambene:

Jedite Milku, mi smo šampioni!

Milka – najlepšije zadovoljstvo! Ako, međutim, niste ljubitelj slatkiša, nećemo vam sipati so na ranu, nego na nežni hrskavi domaći proizvod sa stranom etiketom:

Gos’n Pringles – grickajte ga!

 

Zašto dozvoliti da stranci ubiraju plodove koji otpadaju sa naše, takođe snažne i blagorodne industrijske grane – dakle, drvno-prerađivačke? Zašto bismo uvozili i kupovali proizvode sumnjivog kvaliteta koji nam stižu iz Kine, kada možemo da kupujemo iste takve, samo domaće, bez karakterističnog mirisa kineskog kontejnera, ili, što bi rekao prost narod “ovde se neko ili usr’o ili je umro”.

Forma Ikeale – pločasti materijal za svaki dom spreman!

Kao ni u ljubavi, ni u državi jednostavno nije to – to, ako nema neke hemije:

Gde je sveta srpska kopriva, tu su svete srpske glave i ramena.

I na kraju, ali nikako najmanje važan – televizijski program. Zašto da se trujemo uvoznim emisijama sa subliminalnim porukama koje nas teraju da se učlanjujemo u sekte, da kupujemo 20 kila deterdženta nedeljno i sl., kada možemo i sami da proizvodimo televizijski program svetskog kvaliteta? Ako ste ljubitelji kasnih noćnih programa, imamo pravu stvar za vas:

Još uvek budni uz srpsku Opru.

Ako ste pak ljubitelj crnog engleskog humora, tu je naš tradicionalno kvalitetan serijski humoristički program:

Crni Vuja – najcrnji mogući humor. Kako to mislite, on je ozbiljan?

True Detective? Hajdete, molim vas, pa koga još može da prevari onaj američki fićfirić škotskog porekla, koji izgleda kao australijski trgovac kengurskim kožama? Svi znamo ko je PRAVI Pravi detektiv:

Pravi detektiv sa Petlovog Brda – Boško Simić. Na svaku četvrtu bivšu ženu, po jedan mali David gratis!

Osećajte se slobodnim i pozvanim da nastavite niz, jer nema te stvari preko koje mi ne možemo da prelepimo stranu etiketu. Srbija se saginjati neće, osim dok lepi nalepnicu “Njemačka” preko svoje zastave. Uključite se, da nam krene, da opet živimo bolje, da radimo i da imamo. Da najzad zaigra “mečka” pred vratima naše garaže.

Grafički doprinos Mr Zajebavancija.

 

 • Atletico

  Dobrodosli u ulicu Gospodara Vucica!

 • Burek Sa Sirom

  Dobrovoljno se javljam da zamenim sva mekdonalds govna.

 • Sofronije

  Dobri moj i posteni Mr.Maslic,ka’ sta sam ti sam!Za objasnjenje novonastale situacije u koju se necete bas najbolje snaci,za lakse konzumiranje iste,poslusaT cete(cu,ces ,ce,cemo ,cete ce,prim prev.) par dijaloga iz srpskog blog blaster-a,”Lepa sela,lepo gore”izmedju Kapetana JNA i cika Velje u tunelu dok se ispovedaju,jedan drugom,sto upadose u sva s..nja,a tako lepo zivese od svojih zanata.Zao mi je sto ste raspoluceni ne svojom voljom izmedju NDS i DS,koje su za vreme svoje “vladavine” i inicirale da izdvojim dijalog gore napomenutih likova,Vama veoma znan.
  Steta nece vise biti bus kartica,mostova,stampe i drugih marketinskih izvora prihoda (Nebojsa Krstic,Srdjan Saper, APR)I naposletku ko gubi ima pravo da se ljuti,iako je imao 12 godina jahati nesrecnu Srbiju.Ziv mi i zdrav bio.

 • miks

  Zezajte se vi samo.. Poslace nas sve Vucic da kopamo kanal Morava-Vardar.

 • Juzna Srbija

  miks nazalost,umesto da nas posalje da vracamo srpske zemlje,do npr Vardara mi cemo da postanemo jeftina radna snaga za mercedes,i ostala sranja koja ce da dodju u Srbiju u sledecih 4 godine :/

 • meni mater?

  Još će se ljubiti Slobina slika dugo, dugo…

 • Hmmm

  Nisam siguran da li si ti samo polu-debilan, ili si jednostavno promašio univerzum…

 • NČF

  srbljanovićka, ti li si? opet si se ošinula…