Šta muškarci stvarno misle kada citiraju Balaševića

U okviru serijala Muzički insajder, Tarzanija nastavlja da demistifikuje brojne neobične pojave na našoj estradi. Jedna od najučestalijih, koja je shodno tome već dobila sopstvene fejsbuk stranice i razne druge klubove obožavatelja svakako je korišćenje stihova Đorđa Balaševića u nečasne svrhe od strane muškaraca. Oni na taj način traže najkraći put, ali ne do srca, već do nekih sasvim drugih organa – nazovimo ih reproduktivnim, premda su umešani i drugi – naivnih studentkinja, sredovečnih domaćica kojima je dosadno dok se pasulj krčka na kecu, romantičnih srednjoškolki i mnogih drugih pripadnica nežnijeg, a samim tim i patetici podložnijeg pola. Da se razumemo – svaka interakcija heteroseksualnog ili biseksualnog muškarca sa ženom podrazumeva upravo njegovu želju za koitusom, per se. Međutim, ovi predatori kao pomoćna sredstva koriste popularne stihove među damama još popularnijeg Đoleta. Drage čitateljke, Tarzanija za vas ekskluzivno raskrinkava ovu veliku rokenrol prevaru, objašnjavajući vam njihovo PRAVO značenje u datom kontekstu. Više niko neće moći da vas namami i iskoristi na prevaru, jer ćete na osnovu ovog kratkog vodiča kroz mušku kreativnost u želji da vas kresnu, biti sposobne da same tumačite stihove na pravi način. Nema na čemu. Mi smo tu zbog vas.

 

„… A, onda, odjednom, raspored mladeža na njenim leđima kao tajna mapa pokazao mi je u koju zvezdu treba da se zagledam i tako, eto ti pesma, ludo jedna…“

Tip vam otvoreno daje do znanja da hoće da vas naguzi i to žestoko. Kud ćete jasniji znak od pominjanja mladeža na njenim leđima? Pesnik joj predmetna leđa sigurno nije posmatrao dok je stajala u redu za hleb, u kaputu žutom, skrojenom bezveze, što bi rekao jedan drugi popularni autor. Možda je očiglednija samo ta „zvezda“ koju pominje, jer, verujte mi, rascvetaće vam se u petokraku nakon što ova momčina svrši sa vama, što bi rekli u knjigama Mir-Jam i serijama rekordne gledanosti.

 

– Lutko, javni raspored tetovaža na tvojim leđima govori mi da slušaš Rijanu, obožavaš češke i ruske komedije iz osamdesetih i da jedeš koh i šnenokle!
– Beži bre, majmunčino!

„…Premala je moja tambura da te od kiše sakrije…

…ja nosim čizme skitaljke, mene je teško voleti…“

Hej, čovek vam otvoreno kaže da mu je mali. Ali zato ima fetiš – voli da jebe u ribarskim čizmama. Pa dobro, svaka roba nađe svoga kupca. Ako vam ne smeta smrad kineske gume koju je svojim nejakim rukama obrađivala jeftina dečija radna snaga iz Ningba, dok mlakoća njegovog spolovila prodire u vas svom svojom osmosantimetarskom veličanstvenošću, ovo je pravi tip za vas!

 

„Ima detalja za koje baš ne znam da l’ mogu u pesmu da stanu

jer, Lana je imala muža, a ja sam imao Lanu“

Naravno da ne mogu da stanu u pesmu, jer im tu nikako nije mesto, ti gnusni ljubitelju trojke! Situacija je jasna: vi ste udata žena, a on je odvratni masni perverznjak koji bi da vam zadre u intimu, dublje nego iko ikada pre. Ne dajte se, pozovite muža da ukloni tog bolesnika. A ako se slučajno sprijatelji sa njim, razvedite se!

 

„Ma di ćeš naći boljeg momka za te pare – ne budi smešna draga, ti možeš doveka tragati

al’ nećeš naci nikog, tako mi gitare, ‘ko će te više voleti i ko će lepše lagati“

Nije ovo prvi put da neki hiperpatetičar koristi gitaru kao metaforu za… pa, recimo da se rimuje. To smo već videli u jednom od gornjih primera („tambura“). Ali, za razliku od svog prethodnika, ovaj vam otvoreno nudi seksualne usluge u zamenu za novac. To znači da, ili misli da ste toliko ružni da nikada nećete doći do besplatnog snošaja, ili vas smatra bogatom usedelicom i želi da se ogrebe za gajbu u zamenu za doživotno izdržavanje. U oba slučaja, koristi se isti metod – noga u jaja. M’rš, džukelo!

 

– Je l’ sviraš neki instrument?
– Aha. Tuki-bas. Od milošte ga zovem Crven Bas.

 

„U razdeljak te ljubim svim žarom srca svog

i hoću da poludim bez razdeljka ti tvog“

Jasno je. I na neki čudan način tužno. On toliko voli oral, da prosto ne može bez vaših loknica. Ako imate vremena i živaca da se u današnjoj eri brzog življenja bavite još i održavanjem intimne frizurice, što da ne. A nemate. Ukratko, bilo kakvo intimiziranje sa ovakvim muškarcem koštaće vas vremena i živaca, a možda ponajviše – para, koje ćete baciti po kozmetičkim salonima, kućama lepote i sličnim mamiparama 21. veka. Osim ako on nije frizer/kozmetičar, mada , ako jeste, postavlja se opravdano pitanje: šta ćete mu onda vi?

 

„Daj, dotuci me, crni labude i ne štedi me ove noći

hajde, vodi me, oslobodi me, svi to moramo jednom proći

bar nekad“

Muškarac koji vam priđe sa ovim stihovima je jako, jako bolestan čovek. Toliko je ogrezao u zoofiliji da je čak ubedio sebe da to jednostavno mora da se proba. Direktno je umešan u silovanje popularnih Ise i Bise iz dunavskog parka u Novom Sadu, samo je promenio boju, da neko nešto ne bi posumnjao.  Ovo, međutim, nikada nije dokazano, iako su mu prilikom hapšenja, džepovi bili puni perja. Branilac na sudu je tvrdio da je u pitanju perje iz jastuka koje je optuženi u snu vadio iz jastuka i trpao u džepove. To je bilo dovoljno uverljivo za naše sudije, kojima i inače ne treba mnogo (ali nije to što mislite) da nekoga oslobode.

 

“Tih dvesta šest brabonjaka, dužinom tog travnjaka
ja nikad nisam brojao.”

 

„Još sam bio sasvim mlad, neke barske ptice sam lovio tad

kad je došla da se kupa lepa protina kći…“

Druga faza zoofilije opisane u prethodnom primeru. Tokom redovnih aktivnosti seksualnog zlostavljanja ptica u prirodi, mladi bolesnik nailazi na ženu. Ovo je središnji stadijum njegovog prelaza sa malih pernatih prijatelja, na velike, sisate i guzate prijateljice. Budite sigurne da ćete prvih nekoliko meseci morati sama da se skidate u sobi, dok on viri kroz ključaonicu sa druge strane vrata, pritom masturbirajući kao napaljeni tinejdžer, dok zamišlja Paju Patka ili nekog od sestrića. Ko je rekao „Rašomon“ od Kurosave? Ako ste egzibicionistkinja i ljubiteljka mekanih, bezazlenih psiholoških igrica – probajte, nećete se pokajati. Ako ste pak rumena i jaka, domaća cura i volite tvrdu, konkretnu akciju lišenu uvijanja, kao u ranim radovima Rona Džeremija, batalite – ovo nije čovek za vas.

 

„Ej, žao mi konja“

Bežite galopom od njega, koliko vas noge nose! Zoofil pokajnik u poslednjoj fazi. Konačno shvativši kakvo je zlo nanosio sirotim konjima i drugim životinjama koje je godinama seksualno zlostavljao, sada bi da pređe na žene. Svaki pravi zoofil ovo bi sigurno doživeo kao pad s konja, ali ne na magarca. Nego samo s konja. Da biste pristali na tako nešto, morate da pređete preko činjenice da je deo njegovog tela koji će duboko narušiti vašu unutrašnju intimu privremeno boravio u raznim životinjama. Podsećam vas: „za njega nisu bile samo koke slatke.“ Ako se ipak upustite u seks sa njim, valjda vam neće smetati to što ponekad stavlja džokejsku kapicu, oslovljava vas sa Moli, gura vam kocke šećera u usta kad je najžešće i povremeno vas tera da njištite. Konjski rep obavezan.

 

– Dušo, je l’ možeš samo malo u levo? Ne vidim Vučićeve spojene prste od tvoje grive.

 

U sledećem broju: Tajna simbolika u stihovima Momčila Bajagića – Vehbijina korelacija lokalnih i globalnih kontrasta ili Bababambambam kad je sunčan dan.

 • suni

  Kako glupo…

 • REALISTA

  Bilo je i gorih tekstova.

 • Čitalac

  Meni nije jasno zašto ovaj lik uopšte piše na Tarzaniji, kad je očigledno da ne ume. Prvo, loš stil, drugo, humoru ni traga. Treće. me ume ni da opljune kako treba, Black Hole je bogotac za ovakve stvari, recimo. Ovaj lik- ni blizu. Dalje, zašto, pobogu, pored živih Zapate, Black Hole-a, Ariela(koji je u poslednje vreme aktivniji-što je odlično), Ox-a, i Frencky-ja, puštate u etar tekstove koji nisu čak ni prosečno smešni, niti poučni, a ni interesantni(da se ogradim, tema teksta bi trebala da bude čista sprdnja, nema ovde prostora za poučnost, realno)? Gore potpisani autor je, po mom skromnom čitalačkom mišljenju, negde u rangu sa Šošanom, recimo, a svi znamo na kakve komentare je ona nailazila i na kakvu čitalačku cenzuru i negativne kritike. Ok je širiti broj autora, ali, ljudi, dajte bar malo kriterijuma, Miki Mile je takodje jedan od boljih autora, i prava stvar je bila dovodjenje njega u redakciju. Što se samog teksta tiče, suvišno je čak i reći koliko je usiljen i pukim literarnim batinanjem izvlačeno značenje koje je bilo imperativ u tekstu. Nadam se da ovo govorim u ime većine čitalaca, i ovim pozivam nekog od emimentinij autora da napravi kakvu-takvu cenzuru i lekturu onoga što se objavljuje. Naime, protiv autora lično nemam ništa, naprotiv, voleo bih da sve što sam sad rekao demantuje u nekom od sledećih tekstova, i pristaću, u tom slučaju da pojedem sva govna koja sam upravo izasrao. Mada, iskreno… Sumnjam.

 • Patetikus Maksimus

  Ako vam se ne sviđa tekst obujte čizme skitaljke i otpišajte odavde, jeb’o vas Panonski Govnar, da vas jeb’o.

 • JebemSamozvaneKritičare

  Skromno mišljenje, baš kao što kažeš. Možda da probaš sa nečim drugim, recimo sa hobi-modelarstvom. Ima finih jedrenjaka.
  Citiram: “ovim pozivam nekog od EMIMENTINIJ autora da napravi kakvu-takvu cenzuru i lekturu…” pa boktejebo, prvo je sam sebi napravi :)

 • Čitalac

  Kao prvo, ne jebeš ti ništa, očigledno(ovde završavam sa prozivkama na nivou retardiranog klinca sa tri prespojena neurona u mozgu)… To na šta ti aludiraš je greška u kucanju, trebalo je da piše “eminentnijih”, oprosti što sam time uvredio tvoja tanana osećanja i tvoj istančani osećaj za pravopis i lekturu. E, što se tih jedrenjaka tiče, i mog mišljenja, svakako da imam pravo, kao i ti, da ga javno iznesem, jer ne vidim poentu opcije komentarisanja teksta bez slobode da svako kaže ono što misli o tekstu, autoru ili pak čemu god drugom što želi. Dakle, argument ti nije na mestu. Što se tvog nicka tiče i pokušaja etiketiranja mene kao “samozvanog kritičara”, samim tim i unižavanja mog mišljenja i komentara, i ti si se osetio dužnim da samozvano kritikuješ moj komentar, dakle, ništa bolji nisi. I, i dalje stojim iza svog mišljenja. Još jedna stvar, ne napadaj nekog bez osnova i argumenata iza sebe. A i definicija književne kritike ti baš nije jača strana, primećujem, čim je mešaš sa mišljenjem običnog plebsa koji konzumira dato, može biti u neku ruku, književno delo.

 • Зоран

  Epski glup tekst.

 • JebemSamozvaneKritičare

  Kao prvo, jebem te pa te rasturam, što dokazuje tvoj odgovor u 20 redova.
  Drugo, da li ti STVARNO umišljaš da se baviš književnom kritikom tekstova na sajtovima zabavnog karaktera, ili me oči varaju? I ako umišljaš, koja je trauma iz detinjstva uzrok tome?

 • nn1

  čim neko pomene balaševića u nekom negativnom smislu odmah se javlja horda ženskadije da se buni. balašević je stvarno jedna ogavna kreacija, gora od svih vlada, sergeja, kemala i tonija. balašević je pretvoren iz malog i beznačajnog pevača pesama jednog depresivnog ravničarskog kraja u simbol ja iskreno ne znam čega među ženama. Iako se smeju na tekstove tipa “50 razloga zašto nam je mali” “gorke predrasude na osnovu imena” i koje već ne, sad se odjednom čmaraševićevi vernici osećaju uvređenim i kreću u opšti krstaški pohod sa izrazima lica i kolutanjem očiju kakve smo viđali jedino na svetlani bojković. BALAŠEVIĆ JE OGAVAN! VI STE OGAVNE JER TRIPUJETE DA STE FINE A KURVEŠTIJE STE NAJGORE, I SLUŠANJE OGAVNOG VAM NEĆE POMOĆI DA U OČIMA SVIH NAS NE IZGLEDATE VIŠE OGAVNO! Slobodno se preselite u panonski govnar lend i tamo obožavajte svog boga i pevajte himne njegove, samo izbacite tu muziku iz kafana da mogu da se iznapijam kao čovek.

 • Čitalac

  Prvo, nije moja greška što si od literature u životu dogurao do petnaeste stranice Bele Grive, pa ti oskudni rečnik ne dozvoljava da izraziš svoje mišljenje van reona psovki i uvreda. To što moji odgovori sadrže više redova nego tvoji samo pokazuje da imam daleko više argumenata za raspravu od tebe, a ti se braniš sa “jebem te pa te rasturam”. Mogao bih na to da ti odgovorim uputom da to kažeš svojoj majci, eventualno, n’o, nisam takav čovek a i ti nisi vredan toga, jer čak i uvreda ima poentu samo ako je upućena nekom ko bi je razumeo, što ti nisi. Dalje, pojam, tj termin (književne) kritike si ti potegao, tako da sam samo odgovorio u skladu sa time, i pokusao da pokažem koliko čovek može da se ispali kad se gadja terminima koje ne razume. Književna kritika, jebaču, nije isto što i mišljenje čitalaca, da je tako, takvi kao ti bi mogli da budu kritičari, a ionako dotičemo dno već, što u književnom smislu, što u svakom ostalom. Uostalom, bilo bi lepo da se neko iz redakcije uključi u raspravu, n’o, sumnjam da su dovoljno dokoni za tako nešto. Apropo mog umišljanja bavljenja kritikom na “sajtu zabavnog karaktera”, komentari služe da bi ljudi komentarisali pročitan članak, priču, ili šta god. U suprotnom, ne bi ni postojala opcija komentarisanja. Čak i kad bih se bavio ozbiljnijom književnom kritikom pročitanog, ne vidim zašto bi zabavni karatker, humor i komedija kao integralni deo bilo kog članka služili kao izgovor, odnosno orudje za izopštavanje “dela” iz sfere podložne kritici. Inače, i zagonetke, crtice, poslovice, spadaju u književne vrste, i, kao takve, apsolutno su podložne kritici. Voleo bih da se javi neko ko razume šta pričam i argumentima pobije sve što sam napisao, priznaću da nisam u pravu, ako me ubedi, plus ga vodim na pivo. A, ti, “jebaču”, sve najbolje, bud’ dobar, nemoj šta zamerit’, nije sramota ne znati. ;)

 • JebemSamozvaneKritičare

  Mišljenje čitalaca nije isto što i mišljenje jednog jadnika koji se ničim izazvan bavi kritikom na sajtu zabavnog karaktera. To ide bez navodnika, jer Tarzanija je upravo to. Samo nastavi da se dopisuješ, biće mi drago da ti ukažem na neke propuste u životu, kao što je npr. očigledan nedostatak istog, kad stižeš da se baviš analizom pojedinačnih tekstova i autora na sajtu.
  Predlažem ti da ipak, umesto nastavljanja ove besmislene prepiske, počneš da pišeš tekstove kakve bi voleo da čitaš, pa da ih šalješ Tarzaniji. Ako budu dobri, objaviće ih. Da vidimo šta jedan takav znalac ume i može.
  Unapred se radujem.

 • Čitalac

  E, mučno mi više da sa tobom išta razgovaram, očigledno ne može ništa da ti se objasni… Opet, neka se uključi neko iz redakcije, makar da imam sa kim da vodim smislen razgovor, ako nista drugo.

 • ABS-Servo-Road assistance

  ”Meni nije jasno zašto ovaj lik uopšte piše na Tarzaniji, kad je očigledno da ne ume. ”
  Svi se žalimo na odliv mozgova, a kad se pojavi neko novi ko želi da se iskuša na nekom polju, trudimo se da ga oteramo i da mu ni slučajno ne damo šansu jer, zaboga, nikad on neće usavršiti svoj stil, pokopajmo ga preventivno. Eto u kakvoj državi i kakvom društvu živimo.

 • NČF

  Ne zna se koji je od vas dvojice veće govedo.

 • Landarina

  Ti si tesko isfrustriran dečko :) pogledaj čak se i dernjaš.
  Al’ je činjenica da je Balašević žešće sranje od kantautora. Evo vidi tupsone, ja sam žensko i ne kolutam očima na tvoj komentar o Balaševiću, već na tvoj komentar o ženama. Nisu ti dale da ih jebeš, a? :D kapiram te, nedojeban si pa se nerviraš :)
  Tekst je dosta mlak. Balašević je slinavi kreten i ovo je trebalo da bude žešće. Taman sam se naoštrila da pročitam neku dobru pljuvačinu na njegov račun kako i priliči, ali nažalost ona je izostala.

 • nn11

  nisam isfrustriran, a ti ovo bezrazložno pretvaraš u diskusiju. ja ne pljujem svu ženskadiju, već usmereno ka čmaraševićevom fan klubu, kao što sam i naveo. to sa jebanjem je poslednja opcija “zašto je neko nervozan” i u mom slučaju nije tačno. ja uopšte ne razumem zašto se nalaziš među panonskim govnarkama i govnarima, zašto se uopšte vređaš na izjavu koja očigledno nije ka tebi usmerena i na kraju zašto odjednom vršiš atak na mene? to što ti zoveš dernjanje ja zovem naglašavanje, jer uprkos e-žargonu, velikim slovima se nešto naglašava, a nikako ne predstavlja “dranje” (stavljam u navodnicima jer ljudi viču, a magarci se deru). tekst kao tekst je očajan, ali polemika koju izaziva i činjenica da su doskorašnji čitaoci, koji su šakom i kapom podržavali ostale tekstove u kojima se pljuvalo nešto što njih ne dodiruje, odjednom počeli da kunu i prozivaju sve koji balaševića mrze.

  Ka njima je usmeren moj komentar, a nikako ne predstavlja moj ventil za nagomilanu frustraciju. + lična vređanja uopšte ti nisu na mestu i živo me zanima da li se tako ophodiš prema svim muškarcima? ako sam u pravu jadan onaj što te jebe ;) Pozdrav

  (nn1 koji je zaboravio šifru na disqus-u pa ne može da se uloguje)

 • Landarina

  :D nisam ništa drugo ni očekivala od tebe kao odgovor. Bravo majstore :)

 • Bajaga

  Sto? Pa ovo mi je zanimljivije od gore napisanog teksta :)

 • Marija Mitrovic
 • mudrac

  Džaba se mučiš, linkovi su nofollow :)

 • TrueSpirit
 • Dokon

  Pročitah tekst i – žali Bože vremena. Tekst bi bio zanimljiv jedino čika Frojdu i njegovim sledbenicima. Tačno je da sam dokon, ali ne baš toliko. Ali sad, šta je tu je. Pročit’o i nema nazad. A kako bi bilo dobro da ima ”bacspace” u životu. Autor očigledno smatra da je oštar pisac ako udari pljuvačinu po nečemu. Još ako okiti psovkama i doda seksualnu konotaciju – eto remek dela. Još žalosnije je što je ova glupost od teksta odmah napravila dva tabora: pljuvače Balaševića i kako jedan iz pomenute grupe napisa – citirače već pomenutog. Da se razumemo, nisam ni u jednoj od pomenutih grupa i trebalo bi da me je baš briga, ali me je isprovocirala neverovatna količina mržnje u pojedinim komentarima. Kako neko, uopšte, može da živi sa tolikom mržnjom u sebi. Mržnja toliko troši čoveka da mnogo više štete nanosi mrzitelju nego objektu mržnje. Kakve su ti misli, takav ti je život.

  BTW, zlatnu medalju odnosi lik koje sebe nazva ”JebemSamozvaneKritičare”. Šta li je, nesrećnik, umislio? Da je iznad svih? Zanimljiv slučaj.

 • Stefan Malic

  hahahaah što joj ga šuknu