Šta raditi ako te juri žandarmerija (i Amadeus Bend): FAQ

Da ne ulazimo sada u to šta si tačno uradio da sebe dovedeš u situaciju da te juri duga ruka zakona oličena u dugim prstima pripadnika žandarmerijskog bataljona, sigurno je nešto loše ili retardirano ili oba. Pitanje je, kako si uspeo toliko brutalno da zasereš da si pored elitnih odreda na sebe navukao i gnev leskovačkih splavskih pastuva, episkopa estrade, zvaničnog VIS-a MUP-a, jednog i jedinog Amadeus Benda!

Dobro, jel ovo FAQ ili najava pred koncert Amadeus Benda? Šta si ti, ona iz Sitija?

Siti? To još postoji? Au pa mator si ti za ovo, ovo je vodič više onako za mlade kriminalce u pokušaju i Ratibora Trivunca. Znaš, za publiku Tarzanije.

E tako mi i treba kada na internetu tražim šta da radim ako me juri žandarmerija (i Amadeus Bend)!

A priznaj, bili smo prvi srč rezutlat na guglu!

Baš super, s obzirom da ste korisni otprilike kao gugls oglas. Čekaj, jel čujete ovo? Kao neka muzika, mikrofonija, prizivanje Belzebuba i Njarlatotepa… 

Ah da, stara Vejko FBI taktika … Izgleda da su rešili da ti izazovu nervno rastrojstvo živim nastupom Amadeus Benda i nateraju te na predaju. Znaš da za to možeš da ih tužiš Sudu u Strazburu, krše ti ljudska prava, majke nam, pisali nam neki likovi u komentarima, znači mora da je istina.

Evo, sad je počeo i lajt-šou s laserima, hiiii, vidi koliko luduju crvene tačkice…


UUU AJMO DEJVID GETA LEDILO… ALO MATORI, si normalan, to su laserski nišani, bolje bi ti bilo da učiniš poput ptice dodo i nestaneš, baš su ozbiljno krenuli.

Šta, i to vam je savet? Da bežim? Pa to sam i sam skapirao, baš vam hvala.

Brate, šta da ti kažem, jure te i ljudi-žabe.


Znao sam da tamo gaje mutante, šta je sledeće, kornjače-nindže? A vidi poneli su i zastavu, jel se tripuju da osvajaju Krim? 


Jebote, izgleda da je cela žandarmerija krenula na tebe. Što nas podseti, znaš kako u Leonu Geri Oldman kaže „Bring everyone“ pa mu onaj ćelavi kao kaže kako to misliš a ovaj se prodere EVRIIIIIUAAAAAN, e zamišljamo da je tako bilo u centrali žandarmerije kad su krenuli za tobom.

U to je do jaja film, čekaj, jel pokušavate nešto da mi kažete… Možda bi trebalo da kao Leon… Pobegnem u neku zgradu, sačekam ih iza vrata, bacim dimnu bombu…  Ili pravu bombu? I onda se obučem u jednog od njih i izađem im pred nosevima!

I onda te rokne Geri Oldman. U stvari, roknu te još tamo negde kod „u neku zgradu“. Matori, to bi moglo ali su šanse za to oko jedan u sedam milijardi. Ili da slikovito kažemo, veće su šanse da si ti u stvari Luk Beson.

Pa šta onda da radim? Jebote, jel se to čuje helikopter?

Aha, eno ga, doleće … A u njemu… Pojačalo… Bubnjevi… Mikrofon… I da, eno ga gitarista. To je to, tu smo svi KAMON END ROK MI AMADEUS UU AA UU EE

AAA STVARNO AMADEUS BEND, JEBOTE KOJI IM JE ŠTO BACAJU PARE PORESKIH OBVEZNIKA NA OVAKVU GLUPOST PA JA NEMAM VEZE NI SA ČIM!

Pazi, niko nije nevin, to su nas naučili još antički filozofi poput Tonija Montane. S druge strane, programi rehabilitacije i detoksikacije kažu da je prvi korak ka izlasku priznavanje problema. Znači samo je stvar u tome da zakopaš dovoljo duboko, da staneš i razmisliš – šta si tačno skrivio?

Ma ništa jebote, sve je počelo pošto sam bio u crkvi s drugarima da odamo počast Svetom Sisoju…

Svetom Sisoju? Šta si ti, neki hipster?

Pa ono, malo, ali šta, to nije greh niti protivzakonito!

Još uvek.

A šta ću kad se zove SISOJE pa kako da mu ne odam počast reci, SISOJE ahahaha

Brate, to je fazon koji su odbili pisci za Ami Dži Šou koliko je jadan, kad bi Ami Dži šou imao pisce. Nego,  šta je bilo u crkvi?

Ništa, iskulirali ispred oltara, slikali se za Instagram, pa ja izašao da sačekam voz za Bataju jebiga mora da se sprema Komunikologija… Kad na stanici znaš kaka riba… I ja joj priđem na fazon „Mala, jel ti ćale terorista…“

Au. Pa već to je za zatvor, čoveče.

A znam… Ali slušaj, sledeća scena, odjednom neki lik baca neku lopticu, vata neke Pokemone šta li…

Au, pa ne samo da si hipster i socijalni retard, nego si i gik.

Hoćete da čujete šta je bilo ili ne?

Ajde, reci…

Kad puče ta loptica ko Zvezda u kvalifikacijama za Ligu Evrope! Dim svuda, narod u frasu, kada ona riba počela da vrišti, pokaza prstom u mene, kaže TERORISTA POMINJAO JE TERORISTE, a ja kuću štaću, reko bolje da otpalim nego da se objašnjavam.

Mhm, i šta je onda bilo?

Pa ništa, bežao i kad me je moja kondicija građena na stajanju kod SKC-a i motanju pljuga izneverila, stao… Tu neki frizerski salon, ja da uđem da tražim čašu vode, s limunom ako imaju, a možda i malo nane… Kad neki lik ulazi s poklonom za gazdaricu, kaže „Od Vlade Mungosa zahvalnica za frizuru“.

I?

Kad i ono puče! Još jedna bomba!

Majke ti.

Da, bilo je užasno, vikleri na sve strane, kosa izlomljena i krta, izgubila sjaj…

Pa kako si se izvukao i iz toga?

Otrčo dalje, u neku zgradu, kad tamo, izneverovao – ovi iz Amadeus Benda, svi sede i gledaju onako zajebano kao da vežbaju poglede za reklamu za Mozzart.

Znači otud oni!

Da bre, ja kao izvinite samo sam u prolazu –  kad oborim neki bokal, rasu se srča, a onaj pevač me pogleda kao da sam Hašim Tači lično…

Pa ti si baš vezao kombo.

To vam kažem! Da je ovo GTA imao bi pet zvezdica gore na ekranu. Znači sad je pravi trenutak da mi kažete kako da se izvučem iz ovoga! Dajte FAQ, dajte walkthrough, dajte čitove…

Au stvarno si nepodnošljiv gik. Dobro je da smo pri kraju.

Čekaj kako to mislite?

Pa lepo, dok si nam tu pričao, opkolili su te sa svih strana. Tako da je ostao samo još jedan savet: digni ruke. I  ne saginji se po sapun. Dobro, dva saveta.

AAAA ZAJEBALI STE ME! 

Nego. Nismo ni mi ludi da pomažemo beguncima i tako radimo protiv majke Srbije Žandarmerije na zemlji i Amadeus Benda bogova lakih nota na nebu, ALO OVAMO DRŠTE SKOTA EVO GA JESTE ON VAM JE POLOMIO BOKAL! TAKO JE! UDRI GA! TO MAJSTORE, LISICE NA RUKE U JEDNOM POTEZU NA VOLEJ! AJMO, NAPRED SRBIJA! OSVETA SVETOG SISOJA ALE ALE!

 • бокал

  Јесте, он вам је поломио бокал!!! Хахахахаха

 • Богдан

  Екипа Обилића из 1998. шампионска генерација, синовац, би разбила жандармерију на ферку!!! Напред Обилић!!

 • radamat

  Najjače je što nigde nema SAMO NAPRED OBILIĆ ali se nekako podrazumeva.

 • sword

  tebrex ariele daj i drugarici malo toga čim se pucaš,vidim radi vrh