Tarzanija preporuka: Trovači uživo!

Četiri momka iz Srbije koje je trbuh odveo u Diseldorf gde već godinama žive, dve gitare, bas i bubanj. I još dva Nemca koji duvaju u trube. To su Trovači, bend koji ti neće promeniti pogled na život ili te naterati da sečeš vene jer ti neka drolja ne da u anal, ali te isto tako nikad neće razočarati živom svirkom.

Atila Đember (bas), Aleksandar Glišić (bubnjevi), Boris Rabrenović (gitara), Danko Rabrenović (gitara i vokal)

Trovači su svaštari, ali ne u negativnom smislu reči – piče ska, rege, pank, smenjuju balade i brze ritmove, daju ti priliku da stisneš jebozovnu ortakinju u laganom njihanju, a da posle dva minuta skačeš kao budala, sve prosipajući pivo. Tu su kul solo deonice, dobri tekstovi, a duvači zaokružuju zvuk i ubrzavaju stvar kada treba.

Počeli su svirajući jugoslovenski novi talas, Idole, Orgazam, Šarla Akrobatu, Azru, Film Haustor; Demonstrirali su vrhunski bol u kurcu kada su pokušali da odu na Evroviziju u Beograd kao predstavnici Nemačke sa pesmom Kako-Tako:

Snimili su dva albuma sa svojim pesmama, produkciju je radio Vlada Divljan, ali kao što rekoh, na živim svirkama dominiraju. Sledeće sedmice prvi put nastupaju u Srbiji i Hrvatskoj – na turneju kreću iako znaju da će je završiti u minusu, i da verovatno ne mogu dizvuku pare ni za avionske karte. To je samo razlog više da odeš da ih čuješ:

Sreda (4. april), [highlight]Vip Club, Zagreb[/highlight]
Četvrtak (5. april), [highlight]Dom Omladine, Beograd[/highlight]
Petak (6. april), [highlight]Route 66, Novi Sad[/highlight]
Subota (7. april), [highlight]Caffe Club Max, Zrenjanin[/highlight]

Tagovi:

tarzanije