Družina slomljenih cevanica

Da li si nekad odigrao keca na PSV a Mark Van Bomel dobio drugi žuti karton u 17. minutu? Da li ti se osmehne brk kada Ćabi Alonso iz klizećeg iznese dva igrača Frajburga iza aut linije? Da li imaš bukmarkovan klip na kome ćelavi engleski kasapin lomi nogu hrvatskom ciganinu Eduardu? Ako si na 2 od 3 pitanja odgovorio pozitivno onda se uporno kladiš na Englesku Konferenciju, imas sliku Terija Bačera u kompjuteru i da, ovo je sigurno tekst za tebe.

Dobro, štoperi biju i lome, jebiga to im je jedan jedini zadatak na terenu uz skok igru, ali zna se ko su pravi doktori ove teme, zadnji vezni dabome. Igrači koji i znaju sa loptom, znaju dodati, znaju da opale iz daljine, ali su uglavnom u fazonu : Lopta mož da prodje, ali ću onda da konektujem đon sa tvojim kolenom, cevanicom, butinom, razmisli o otvaranju lekarskog kartona u obližnjoj bolnici na minimum tri meseca, pozz. Odlaskom gorepomenutog Holanđanina u penziju, završila se jedna era takvih igrača, držaće još malo tu priču fašista De Rosi, argentinsko kuče Maskerano i eventualno Najdželara De Jong, al ovakvih lobanja više neće biti, jes da ih po nižim Britanskim ligama ima ko SNS botova po svim informativnim sajtovima, al to sve Lola Smiljanić, to su sve neiživljeni divljaci, a ovi momci su imali i neku eleganciju i strast u igri, pa kad vidiš kako polušpic Lestera obilazi Kerika, stani i zapitaj se kako bi to Roj Kin odradio.


[typography font=”Cantarell” size=”24″ size_format=”px”]Roj Kin[/typography]

Prljavi Irac, 8 godina kapiten Mančester Junajted a malo više Republike Irske, uzeo je trofeja što liga što kupova kolko hoćeš, i uz to i jednu Ligu šampiona, ali nije igrao u finalu jer je u polufinalu celu tekmu kršio Zidana pa je dobio karton i izduvao za glavnu tekmu, pa na kraju nije on digao trofej. Kinara je u drugoj sezoni za Junajted na tekmi protiv Kristal Palasa izgazio Sautgejta i odmah pokazao da se ne treba zajebavati sa njim. Par dina kasnije na tekmi protiv Lidsa pokušavao je celu tekmu da povredi Norvežanina Halanda, da se na kraju sam povredio, a ovaj ga na kraju i zgazio i napravio mu jos veće sranje. Četiri godine kasnije, Kin ga je docekao i napravio jedan od najbrutalniji startova ikada. Uleteo mu je u koleno, kao glava Ace Lukasa u peticu nekrštenog belog, i završio mu karijeru. U svojoj autobigrafiji napisao je : ’’Nisam gledao gde je lopta. Samo sam gledao kako ću da zgazim tu pičkicu i da ga povredim.’’ Znao je mnogo da pomogne i u ofanzivnim situacijama, strašan šut iz daljine, dobra duga lopta, dao je Kin dosta golova, pokušao je Kinara i kao menadžer al mu nije nešto išlo.

69 žutih kartona + 7 crvenih je fin bilans.

 

[typography font=”Cantarell” size=”24″ size_format=”px”]Mark Van Bomel[/typography]

Mark je batica koji ne gleda da li imaš loptu u svom posedu ili da li je lopta u igri ili da li je utakmica počela, uklizaće ti sa dve noge pa se ti pomoli Isusu/Alahu/Budi/Ipčetu da se probudiš sutradan sa oba kolena. Sećamo se kako je brutalno 2006. na svetskom lomio Portugalce u onom najluđem meču sa 16 žutih i 2 crvena. Igrao je dugo za Fortunu Sitard (jebem ih u usta, neće duđu u 4+ već 2 meseca) pa je zbog dobrih igara tamo kupljen od strane PSV-a. Od 6 sezona tamo, uzeo je 4 titule i pre 2 godine se vratio da tu i završi karijeru, a završio ju je simbolično, jer je na  svojoj poslednjoj utakmici u karijeri dobio crveni karton. Eto toliko ga je usralo da je igrao samo jednu sezonu za Barsu i u toj sezoni uzeo Ligu šampiona. Kasnije se nastanio u Bajernu gde je bio prvi kapiten Minhenskog tima koji nije Nemac. Tu je i pružao najbolje igre u karijeri, kasnije je odigrao i jednu sezonu za Milan, nasledivši Gatuza, da bi njega nasledio Najdžel De Jong. Bio je i kapiten reprezentacije i igrao je na prošlom svetskom finale, može se reći veoma dobro. Van Bomel je na ovoj listi lik sa najviše golova, nadavao ih se itekako i ima bar desetak pravih bombi sa distance, što bi Džon Čempion rekao – absolutely sensational. Neosporivo je da je imao minobacač u toj desnoj nozi, ali je i u jednoj i u drugoj imao drobilicu za kosti. Još bih samo dodao da plodi ćerku prošlog selektora Holandije.

69 žutih + 6 crvenih, izuzetno

 

[typography font=”Cantarell” size=”24″ size_format=”px”]Đenaro Gatuzo[/typography]

Žabarijana, Đenaro bogotac sranja na terenu, ako ne gotiviš Gatuza onda si sigurno lik kome je Modrić novi Pirlo. Čovek koji je u stanju da trči 90 minuta neprekidno, pravi pitbul – takva mu je i faca. Osvojio je on sve živo sa Milanom i Italijom i dosta je zaslužan za sve te trofeje. Lomio noge igračima, jednom je uspeo i ruku da slomi, davio pomoćnog trenera Totenhema, nabadao Poulsena jer je branio onu pihtiju Kaku, nalupao šamare Zlatanu Ibrahimoviću, sad pred kraj karijere u Švajcarskoj oteo sudiji žuti karton i bacio ga. Imao i izjavu da žene ne treba da igraju fudbal, jer je to muška igra i nije za devojčice. U početku karijere su ga gurali i na desnog veznog i malo ofanzivnije u centrali al ne vredi kad čovek više voli da šutne protivnika u nogu nego loptu.  Jedan od najboljih u svom poslu ( po meni najbolji ), trenirao je Palermo i izduvao ga tamo, al nema veze snaći se Đenaro.

118 žutih kartona + 6 crvenih, mašala.

 

[typography font=”Cantarell” size=”24″ size_format=”px”]Džoi Barton[/typography]

Ovo je jedini lik ovde koji mi nije gotivan. Čovek je idiot. Igrao za Siti dok ga nisu kupili Arapi pa onda za Njuku. Kontroverzan igrač i prljav nema šta. Od ostalih lobanja ovde razlikuju se po tome što je jezivo ljigav i prljav, i kenja po tviterima jebo ga on. Bije Barton na terenu, krši, lomi i lakta se, al i van terena pravi sranja,može se reći da je još gori. Prebio taksistu, prao pare, povezuju ga u šljakama sa gudrom, maltretirao saigrače na treningu, težak rasista, otvorio lobanju crnji Dabou, itd.. Zadnje u premijer ligi što smo videli od njega je kad je šutirao Aguera po pašnjaku, kao da igraju turnir u Baćevcima. Trenutno kapiten KPR koji se vratio u Premijer ligu, gledaćemo ga opet kako krši Januzaje i Čemberlejne, a koliko sam gledao do sad čak mi smrdi da ima i neku ofanzivniju ulogu na terenu.

85 žutih + 8 crvenih, lep učinak.

 

[typography font=”Cantarell” size=”24″ size_format=”px”]Vini Džouns[/typography]

Čovek doktor svog zanata. Legenda. Jebač. Napisao knjigu na foru 1000 načina da povrediš protivničkog igrača. Po gajbi ima na zidovima slike na kojima se on sa obe noge konektuje na zglobove i ukrštene ligamente protivnika, kako laktom nabija par rebara u pluća, i najjača kako štroji lika kao Batica Jarnija. Posle balfua, bacio se na glumu i kada vidim Vinija u Revolveru kako bije čoveka vratima, ulepša mi dan i život 200 posto. Koji god igrač, osim ovih ovde navedenih, svaki put kad je igrao protiv njega usrao se u ćega sto posto. Čovek je jebote dobio žuti karton u trećoj sekundi utakmice ! Osvojio u životu samo jedan FA kup, ali verujem da ga boli kurac. Jedan veliki car.

104 žuta + 12 crvenih, pobednik.

Tekst poslao Đinđić čitalac. Pošalji ga i ti, i to na fan pejdž.

  • Voi

    hahahaah Džoi šutirade cigane :’)

  • elementarnanepogoda

    Nije u Revolveru tukao covjeka vratima vec u Dvije Cadjave dvocjevke, jebo ti ja majku krvavu. A i tekst ti je sranje.

  • Olofinjanja

    Đinđara vam je novi Drle !

  • gunner

    super test, samo mislim da vini ne bije vratima u revolveru :)

  • Mr. Mackey

    Koliko se sećam, to je scena iz “Dve čađave dvocevke”

  • Bogoljub

    Cek bre pa gde je glavni kasapin iz Reala :D

  • Podgoričanka

    Ovaj Đinđić piše vrhunske tekstove, uzmite ga za stalno!

  • nčf

    naježiš se kad vidiš kako vini bije vratima, ulepša ti i život i dan dvesta posto, a film ni blizu da pogodiš… ne valja ti rabota, ko te tera da to ubacuješ u tekst o fudbalu.

  • nčf

    htedoh napisati pa zaboravih… kamo pepe?

  • A pogana cigančina Materaci?

  • up down

    Vecina likova sa ove liste su klasicni dzukci koji su krvnicki lomili kosti protivnicima, ali samo je jedan od njih dingospo pravi i to Gatuzo. Covek je bio orac i pravi fajter ali nije bio podmukao i picka kao vecina iz druzina. Djenaro BOGOTAC…

  • EXPERTO MORI

    Кад аванзује у задњег везног, додаће и њега :)

  • stravnjur

    Ocigledno covek koji je pisao tekst nije nikad video kako na 2m od njega, njegovom saigracu lomi nogu nekakva konjina, verzija Roy Keana, model – nize sprske lige, koju on ovde dize u nebesa. Pa posle u bolnici mora covek da lezi, situacija se iskomplikuje i zamalo bez noge da ostane. To je jako smesno.

  • Alex

    Fernando Couto??