Upisivanje u leksikon – Nekad i sad

Uspeo sam da nađem stari leksikon. Ne svoj naravno jer sam ga verovatno surduknuo u đubar tamo negde u šestom-sedmom osnovne kad sa mislio da sam mangup i da sam sa trećim popijenim pivom i izraslom šestom genitalnom dlakom prevazišao sva ta pederska sranja. Poželeo sam da vidim šta sam pisao kao dete i da procenim koliko sam uspeo da se kontaminiram za ovh 15-ak godina koje su prošle od tada. A znam da jesam.

Pokušao sam da stupim u kontakt sa ekipom iz osnovne da vidim da li neko možda i dalje ima leksikon. Oni koji se nisu navukli na opijate ili rakiju su bili sigurni da ja jesam čim im postavljam tako glupa pitanja. Neko je bio na mardelju, neko nije imao pojma ko sam, te me je volšebno oterao u tristo krivih kuraca. Na kraju sam uspeo. Jedna debela devojčica koja je sad izrasla u ništa manje debelu ženu nije mislila da sam narkoman, znala je ko sam i pristala je da mi pozajmi leksikon ako obećam da ću joj ga vratiti jer joj mnogo znači. Obećao sam. Ovo su približni odgovori koje sam ja, a kako sam primetio i većina ostalih, tada dao na njena pitanja.

Ime i prezime:
Frenki Delevra.
Znak u horoskopu:
Lav!
Visina:
Ne znam tačno. Četvrti sam u zboru od pozadi na fizičkom kada Rašo ne dođe u onim njegovim patikama sa debelim đonom. Kada dođe onda sam treći od pozadi.
Težina:
Na sistematskom sam imao 39 kila, pa je ona žena što nas važe zvala moju mamu da dođe da razgovaraju jer me mama ne hrani dovoljno. Onda se mama naljutila pa nisam smeo ustajati od stola dok ne pojedem sedam jaja ili dva tanjira makarona sa makom. Ne mogu više. I mrzim jaja.
Omiljeno jelo:
Pica.
Omiljeno piće:
Koka-Kola.
Omiljena pevačica:
Doktor Igi.
Omiljena igrica:
Moral Kombat. Svaki dan posle škole odem u igraonicu „Sega mega drajv dva“ kod pijace i uplatim 5 dinara i igram 20 minuta. Uglavnom sa Lio Kangom.
Omiljena serija:
Moćni rendžeri. Najjači mi je beli rendžer zato što ima onu sablju koja priča. Obećala mi mama da će mi kupiti kad smo bili na kirbaju jednu koja je doduše pričala na mađarskom, al kaže da joj nije bila plata i da će mi kupiti sledeće godine. Jedva čekam.
Šta radiš u slobodno vreme?
Gledam TV.
Hobi:
Imam više hobija. Treniram fudbal, košarku i karate. Skupljam i sličice.
Najbolji drug:
Milan Opsenica. Išli smo zajedno i u zabavište i on mi da da vozim njegovog novog planinca sa 16 brzina i zajedno gledamo njegovu stariju sestru kroz ključaonicu dok se presvlači pa nas ona juri da nam kopa oči četkom za kosu i preti da će nas tužiti kod mame.
Najbolja drugarica:
Imam samo jednu drugaricu. Zove se Jovana i živimo u istoj ulici. Dosadna je i stalno smrdi na luk i sardine, ne volim je baš.
Da li imaš simpatiju:
Mnogo pitaš!
Ko te iz razreda najviše nervira?
Niko me ne nervira, svi su super.
Šta misliš o vlasniku leksikona?
Mislim da si car, ali si postavio previše pitanja.

Više sam puta izdrkao na Kimberli nego na učiteljicu i higijeničarku zajedno.

Sada se upisujem ponovo, mlakim vinjakom ohrabren da ću biti iskreniji, kako bih uvideo šta se promenilo, gde sam napredovao a gde sam ostao na nivou genitalne vaši, nivou na kom uostalom u tim godinama svi mi i jesmo bili.

Ime i prezime:
Frenki Delevra.
Znak u horoskopu:
Devica.
Visina:
Sad znam. Nekih 186-187cm, bar toliko sam bio visok pre par godina kad su merili na regrutaciji za vojsku, ali postoje realne šanse da sam se od tada pogrbio, upr’o od tušitanja vrelom vodom ili dužinski atrofirao od silnog sedenja i bivanja aktivnan poput morža van sezone parenja.
Težina:
Linearno raste sa tendencijom ka tri cifre. Izgleda da su silna jaja i prokleti mak uradili svoje. Tako sad nema šanse da mi kevu nazove lekar kako bi je kritikovao. Pre će da je nazove neka uboga devojka kako bi zahtevala nadoknadu za pretrpljeni bol, narušeno zdravlje i naružen izgled jer sam se u snu nehodično prevrnuo na nju, slomio joj kuk, ugan’o vilicu i krajcovao prednje gornje kečeve.
Omiljeno jelo:
Pica je odgovor koji smo svi upisivali, a niko nije video picu uživo. Koja kurčeva pica, bile sankcije, mesni narezak dobijen od Umprofora delili mačka i ja. Omiljeno jelo danas je recimo kolenica ili gravče na tavče. I volim jaja.
Omiljeno piće:
Slična stvar kao sa picom. Svima je odgovor isti, a od Kole smo možda pili neku Frutelu ili šta je već bilo tad, od koje podriguješ devet sati, a jezik i zubi ti pocrne toliko da moraš razređivačem boja i lakova da ih pereš. Sad mi je omiljeno piće sve što zakonski ne sme da se reklamira na televiziji.
Omiljena pevačica:
U širokom dijapazonu kvaliteta, od glasovnih mogućnosti do obdarenosti dupetima i silikonima, mogu da se odlučim jedino za Šemsu Suljaković ili Sandru Afriku.
Omiljeni pevač:
Pa ko drugi do ikona ovog podneblja. svim pravim ljubiteljima muzike i poezije poznatiji kao Amir Rešić, a planetarno poznat, popularan i priznat pod nadimkom od milja – Nino.
Omiljena igrica:
Ovo se nije promenilo. I dalje je Mortal Kombat. Samo što mi sad da bih uživao u svim čarima ove genijalne igre nije potrebna igraonica i pet dinara nego lerdi i nešto više para.
Omiljena serija:
Orfanela.
Šta radiš u slobodno vreme?
Uglavnom ili jedem ili drkam ili oboje.
Hobi:
Ne treniram ništa, hteo sam nedavno da upišem aerobik zbog znojavih pičaka al’ me nisu primili. Sličice skupljam i dalje ali ove se ne kupuju na trafici.
Najbolji drug:
Stevo Đubre.
Najbolja drugarica:
Drugarica noći.
Da li imaš simpatiju?
Imam. Trenutno mi se najviše ukrućuje jednu curu iz Bosne što radi u poslastičarnici u kojoj se neretko znam zapiti. Višestruko sam lobirao kod nje za seks, tamo iza gde peku baklave i razvlače kore za krempitu, ali me je decidno odbijala. Zna se malo, malo više usapunjati ispod miške doduše, ali to je normalno kad dreždiš pored onih peći. Nisam ni ja bolji.
Ko te iz razreda najviše nervira?
Pola razreda mi se uspinjalo na genitalije. Ponajviše Marko štreber koji mi nikad nije dao da prepisujem prirodu i društvo od njega. Zaklanjao govnar peronicom. Čujem da se navukao na trke kerova i malo-malo nazdravim u to ime. Nervirala me i Milena, ona sa ogromnim sisama sećaš se sigurno. Pola škole je vatalo za dupe sa sve nastavnikom tehničkog, a samo je mene prijavljivala učiteljici. Pu!
Šta misliš o vlasniku leksikona?
Car si što si mi pozajmila leksikon, ali bi mogla malo da smršaš i izbaci đubre iz stana svega ti. Kad sam ulazio ugazio sam u neki Rum Kasato kod cipelarnika, batrgao se ko živ. Nakotiće ti se pozamašne bube, iznjedriti neprijateljski nastrojen novi oblik života ili ništo slično što može čak i životno da te ugrozi. U svakom slučaju, hvala.

Daj sisu. Ne daš? Dobro, izvini, onda samo kilo šampite.

Eto. Na kraju sam dobio očekivane rezultate, dakle, postao sam očekivano odvratan. Teši me što verujem da su odvratni postali svi, ili bar većina nas iz tog leksikona. Probaj i ti da se upišeš bar ovde u komentarima, a ja ću probati ponovo za nekih dvadeset godina. Možda tad ispadnem bolji.

Tagovi:

decaleksikon
 • Anabela Cengic

  ime: Anabela Cengic.
  Znak: Vaga jebem liga.
  Visina: zamal 170 (vjerovatno 169).
  Tezna: oko 50.
  Omiljeno jelo: supa obicna iz kese, nisam zahtjevna.
  Omiljeno pice: Voda ili Vodka, ne znam jebem li pleme u picku.
  Omiljena pjevacica: Zna se, Lil’ Kim.
  Omiljeni pjevac: Ajd nek bude Kurt iz Nirvane.
  Omiljena igrica: DMC 1,2,3,4 i ako da Bog i 5, Final Fantasy, GTA, Sleeping dogs, Godfather.
  Hobi: Citanje knjiga, Tumblr, crtanje ma umjetnicka dusa.
  Najbolji drug: Onaj manijak Tomic.
  Sta radim u slobodno vrijeme:Jebem Tomicu zivce, to sam magistrirala.
  Najbolja drugarica: Sensi.
  Da li imas simpatiju.
  Osim onih anime likova, i likova iz knjiga zna se, imam ih svakog odeljena po dva lika tako sa svakim razredom.
  Ko me najvise nervira iz razreda:
  Pa Mišel drolja, ona sa devijacijom kukova, Emilija. Ima previse da ne nabrajam.
  Sta mislim o vlasniku leksikona:
  Ozeni me.

 • jole

  ime: Jovan Markovic
  Znak: Vodolija
  Visina: oko 180
  Tezna: oko 70.
  Omiljeno jelo: sarma.
  Omiljeno pice: pivo, rakija.
  Omiljena pjevacica: nemam.
  Omiljeni pjevac: freddie mercury, boris arandjelovic (smak)
  Omiljena igrica:dota all star
  Hobi: nemam
  Najbolji drug: vise njih
  Sta radim u slobodno vrijeme:nista
  Najbolja drugarica: nemam jer bi svaku jebo
  Da li imas simpatiju.vise njih
  Ko me najvise nervira iz razreda:vecina mi je isla na kurac
  Sta mislim o vlasniku leksikona: nista