Perverti kroz istoriju

Perverzija je veoma širok pojam koji je danas sve teže definisati. S jedne strane više nismo sigurni ni spada li anal u vanila seks, a s druge na netu možemo naći klip lika koji puši delfinu. Tvoja percepcija perverznog najverovatnije će zavisiti od toga smatraš li da je grešno da je riba gore ili ti je skroz ok i njena pudlica da vam se priključi. Ipak, pretpostavimo na trenutak da postoje stvari koje ne odobravamo ni mi ni Nole Seksoman, a kroz istoriju su upražnjavane i to od strane nekih vrlo poznatih osoba. Ovde je izdvojeno nekoliko kurioziteta na osnovu ličnih simpatija autora.

1. Tiberije

Ko je on:

Rimski car koji je vladao od 14. do 27. godine naše ere. Bio je jedan od najpresudnijih vladara u istoriji Rimskog carstva, jer je bio prvi koji je vlast nasledio, a ne osvojio, i time nastavio Julijevsko-Klaudijevsku dinastiju koju su započeli Cezar, odnosno Avgust.

Šta će on ovde:

Za Kaligulu smo svi čuli. On je bio jedan veoma poremećeni dečak koji je sticajem nesrećnih okolnosti postao rimski car. Kao da si retardiranom Giletu iz parkića dao da bude predsednik Amerike. Nemoj mi reći da se i on ne bi oženio sa konjem i jebao sestru. Međutim, Tiberije je druga priča. Di oridžinal matori pervert od koga bi Japanci imali dosta da nauče. Tiberije je inače bio veliki drkadžija i najviše vremena je provodio u svojoj vili van Rima. Tamo su ga, ako ćemo verovati jednom rimskom istoričaru, zabavljali “razvratne devojke i mladići poređani u trostruki krug i pred njegovim očima zadovoljavali svoje gnusne strasti” a on bi gledajući ih”zasitio svoju učmalu, staračku pohotu”. Pa dobro, voli čovek da gleda kako se omladina kara, kad već sam ne može. Međutim, to nije sve. Imao je grupicu dece koju je nazivao “ribicama” i koju je izvežbao da ga, za vreme kupanja, ujedaju po celom telu, a posebno je voleo da ih “doji”. Što se ovog poslednjeg tiče, možemo samo da se nadamo da nije istina. Lepo Obeliks kaže: “Jebeni Rimljani”.

 

Brrrr.

2. Heliogabal

Ko je on:

Još jedan Rimski car, u suštini dosta nebitna ličnost. Vladao je samo 4 godine, od 218. do 222, a onda je zajedno sa majkom ubijen, bačen u kanalizaciju i izbrisan iz javnog sećanja (ime mu je izbrisano sa svih spomenika i dokumenata).

Šta će on ovde:

Ovaj lik je vrlo slobodno shvatio momenat “biti car i vladati”. Venčavao se i razvodio pet puta, ali izgleda da je njegova najozbiljnija veza bila sa jednim malim plavm robom. Na kraju je i njega ostavio zbog nekog sportiste sa kojim se kasnije venčao. Ipak, jedan od najporaznijih njegovih hobija (s obzirom na funkciju koju je obavljao u carstvu) bio je prostitucija. Uzme našminka se, stavi periku i ode u grad da se kurva. To je sve potrajalo pune četiri godine samo zahvaljujući njegovoj majci, koja ni sama ne zna koliko je novaca potrošila da bi ga održala na vlasti, što objašnjava zašto je i ona završila u velikoj kloaci. Sve u svemu, domaći zadatak za pedere iz Lajkovca.

3. Markiz de Sad

Ko je on:

Donatjen Alfons Fransoa, Markiz de Sad bio je francuski aristokrata, pisac i revolucionar. Po ludnicama i zatvorima proveo je oko trideset dve godine svog života. Jedan običan sadista, takoreći.

Šta će on ovde:

Ovde je zato što bi na ovaj tekst rekao “Ovo perverzije? Bič pliz”. Ipak, red je da mu nabrojimo zasluge. Skandali su, kako to već ide, počeli sa prostitutkama. Žalile su se na tretman (ej, francuske kurve), pa je stavljen pod prismotru. Ispostavilo se da i njegove sluge oba pola moraju da ispunjavaju njegove razne želje, a i da u zamku voli da drži zarobljene dame i da ih seksualno zlostavlja. Uspeva da se izvuče bez suđenja zahvaljujući svom položaju. Čitav njegov književni opus bavi se upravo opisima najrazličitijih BDSMova. U Justini opisuje niz nesrećnih događaja u koje ova devojka zapada, npr. kako treži utočište u manastiru, a postaje seksualni rob monaha koji je kontinuirano siluju i ponižavaju. Drži ruke na tastaturi, tarzane. Značaj De Sada je u tome što je svojoj publici širom otvorio oči i drži ih otvorene i dan danas. Malo je ljudi koji su tako iskreno pristupili životu, skinuli plašt licemerja i rekli: “Sad ću da vas jebem loše.  A onda ću da opišem svaki detalj toga”. I dobro što je tako.

4. Džejms Džojs

Ko je on:

Jedan od najznačajnijih pisaca dvadesetog veka. Zajedno sa Virdžinijom Vulf, najreprezentativniji predstavnik takozvanog toka svesti, odnosno unutrašnjeg monologa. Ilustrovaćemo to primerom “gladan sam treba da jedem želim sendvič da imam ribu ona bi ga napravila nisam karo tri meseca kako i da karam kadživim sa svojima i imam 2 ispita već pet godina”.

Šta će on ovde:

Džojs je bio jedan opasni pervert. A kao ne bi se reklo, kapiraš. Pisma Nori, njegovoj muzi i ženi, otkrivaju nam, paaa, apsolutno sve što su njih dvoje radili, rekli bismo u spavaćoj sobi, ali ko zna gde sve ne. Tako je na primer podseća na ono kad je prvi put naterao da mu prdi u facu, kako voli da je pamprči dok prdi i svuda bi prepoznao njen prdež. Ukratko, da je Srbin, tu bi pisale stvari poput nedostaje mi miris tvoje znojave prdare. Strašan romantik.

Cveće je passé.

5. Dejvid Keradin

Ko je on:

On je Bil iz Kil Bila. Glumac i majstor borilačkih veština, najpoznatiji po seriji Kung Fu iz sedemdesetih. Imao je pet žena (izjašnjavao se kao serijski monogamista) i često je dolazio u sukob sa zakonom, uglavnom zbog droge.

Šta će on ovde:

On je posebno zanimljiv jer za njegove sklonosti možda ne bismo ni saznali da nije umro na dosta neobičan način. Naime, nađen je mrtav na Tajlandu, u ormaru svoje hotelske sobe potpuno go. Policija je, logično, prvo pomislila da je reč o samoubistvu…ali ne baš. Keradin je umro od slučajne autoerotske asfiksacije, odnosno ložio se na to da je orgazam najbolji ako ti se čini da u tom trenutku umireš, npr. tako što ostaješ bez vazduha. Nažalost, ovaj put se malo zaneo. Dve od njegovih pet bivših žena su posle nemilog događaja policiji rekle da je zaista imao sklonosti ka “potencijalno smrtonosnom seksualnom ponašanju”.

Neka te ovaj spisak podseća na jednu stvar: koliko god bio slavan i dobar u tome što radiš, najzanimljiviji delovi tvoje biografije uvek će biti vezani za tvoj seksualni život. Što da ne.

 • Il Capitano

  Fantastična tema za tekst na tarzaniji….Ali Šošana jednostavno ne zna…

 • zDju

  Kaligula?

 • vilijem de paksi

  Pajsad prvo dejvid karadin ne zasluzuje mesto na ovoj listi dopunjavam je rimskim carem koji je umislio da je bog, doveo kamencugu za koju je tvrdio da je hram i onda karao kamen karali ga na kamenu karao na kamenu uglavnom jebacina i kamen drugo dzon si gejsi je lik koji je ubijao decake silovao ih a onda crtao klovnove SKK.kako on nije na listi.Sosana nisi uradila domaci sedi.Trece ti si zensko zene nisu duhovite ne mogu da budu duhovite recima mog cace ZENA TREBA DA MESI PITU I DRZI KITU ne u isto vreme naravno.Cetvrto

 • vilijem de paksi

  Cetvrto JEBENI SNEG

 • kraljevic marko

  taj car o kome pricas jeste heliogabal debilu

 • pradjed

  Fali naš king Milutin koji je na kraju doveo dete od 7 godina, jer nije znao šta će od sebe

 • milan

  Keradin? Dobro nisi napisala Dejvid Kerozin.

  Ostatak teksta povrsan, nista specijalno.

 • Mladen

  Ne razumem zasto ste toliko dosadni da napadate Sosanu?Ok, ni meni ona nije najbolji pisac sa Tarzanije, ali ne ispoljavam svoje komplekse na njoj…Shvatam da svako zeli svoju dozu popularnosti, ispoljenu u vidu lajkova, ali dajte devojci sansu kad se toliko trudi.Tema je ok, mozda nije pomenula najvece perverznjake, ali mogu da se napisu u nastavku, bilo je dosta bolesnika kroz istoriju…Umesto sto stalno pokusavate da ponizite devojku, sto se vi ne potrudite da napisete nesto i posaljete na sajt?
  Znam da se ce naci sad neki “pametnjakovic” sa komentarima tipa: “sta, dala ti Sosana picke, pa je branis”, i slicno, ali stvarno razmislite malo…

 • pametnjaković

  šošana ti dala pičke pa je braniš il šta :D

 • бузгалов

  ЈА САМ ПРЕВЕРЗАН КО БИК: ЕКЕКЕКЕ

 • asd

  Udaj Husein