Šta tvoj omiljeni domaći film govori o tebi

Domaći film – institucija svakog pravog patriote. Prema nekim glasinama od pre nemam pojma koliko godina, samo Amerikanci, Indijci i Srbi gledaju domaće filmove u bioskopu više od stranjskih. Nebitno da li je tačan podatak, zvuči moguće a u slučaju Amera i Džipsija je očekivan. Što se naših filmova tiče, istorija je bogata, ima vrhunskih, odličnih, dobrih, slabašnih, precenjenih, potcenjenih, pretencioznih, loših, sramotnih i onih izvan svih kvalitativnih kategorija u oba smera. Time se ovde ne bavimo, već samo EGZAKTNOM PSIHOLOGIJOM kao i uvek jer nam se može. Pošto fali brdo filmova, što slučajno jer se nisam setio, što namerno, svakako će biti i nastavak.

Lepa sela

Ti si kao Viljuška. Emotivac otvorenog srca i poprilično nerazvijenog frontalnog korteksa. Dobar ko lebac i glup ko kurac. Mnogo voliš da galamiš, a omiljene uzrečice su ti TO LUTKO i PRC MOJE što drekneš čak i kad pobediš dementnu babu paraplegičara u tucanju uskršnjim jajima. Životni moto – kurac ti moj razumeš.

Srpski film

Toliko želiš da si kul da si obrnuo ceo krug i vratio se na istu polaznu tačku regularnog kvazi urbanog brabonjka.

Svemirci su krivi za sve (Ćao inspektore – treći deo)

1/život. Voliš da guraš muda u mišolovku, prste u blender i jezikom da proveravaš amperažu na neizolovanim provodnicima visokog napona. Preferiraš neobične poze u seksu.

Nož

Životna želja – da nekom muslimanu uživo kažeš da mu se čukundeda zvao Dobrivoje. Kad konačno dođe prilika počneš da čačkaš telefon.

Rane

Negde kod osmog gledanja filma si izvalio da film zapravo ne veliča kriminal nego ga osuđuje jer kriminal nije dobar nego je loš. Potajno želiš da u tebe puca Giška, Ćenta ili bar fiktivni Dijabola, da i ti osetiš kako je peče rana. E to je život. Voliš Beogradski sindikat jer si skontao da i oni zapravo ne veličaju kriminal nego ga osuđuju.

Kako je propao rokenrol

 1. godina. Čovek ti prvi put uđe u kuću i ti kažeš, „slušaj ovo brate“. Pustiš mu kako Zele Lipovača svira Turski marš. „Si vido šta čovek radi na gitari a ne ovo danas, sve sranje muzika.”

Paket aranžman

Umro si od gladi pre 14 godina jer si prodao okrajak hleba za prazan papirić u kom je nekad bio dop.

Dorćol – Menhetn

Ti si produkt polnog odnosa Kaje Žutić i Grua.

Poslednji krug u Monci

Slike govore hiljadu reči a skrinšotovi hiljadu slika.

Mi nismo anđeli

Vulin, jebiga. Bar ti nikad nije dosadno u životu

Crni bombarder

Da citiram Petra Božovića iz tog filma: Nisi ti nikakav duh koji hoda, ti si kurac na biciklu“

Vukovar jedna priča/Dezerter/Kaži zašto me ostavi/svi drugi ratni filmovi iz devedesetih

Ti si neopevana sirotinja koja žali za bivšom Jugoslavijom i svima priča kako se tad živelo bolje, a zapravo si i tad bio neopevana sirotinja koja je živela na račun drugih. Nabij Slobinu sliku u dupe kad si je već držao na zidu. Nabij i Vukovu i Đinđićevu koje si strateški menjao kad je trebalo.

Četvrti čovek

Voliš jeftine trilere u kojima zaplet nastaje jer svi misle da se dešava jedno a ono se dešava nešto drugo. Trenutno si u zatvoru jer nisi ukapirao da te riba koju si startovao odbija pa si je silovao.

Tito i ja

Ti si matori imućni pedofil koga loži da gleda prevrtljivu intrigantnu Jasnu koja sa Lolita brojem godina balansira između debelog lažljivog midžita i neurotičnog istripovanog adolescenta a na kraju završi sa potpunim psihopatom autsajderom u krizi srednjih godina koji se rokne.

Ko to tamo peva

Nema, ali bukvalno nema šanse da si sposoban da u dve rečenice izložiš plot filma. Obožavaš ga samo zbog fora koje besomučno ponavljaš toliko da malter otpada sa zidova.

Maratonci

Isti slučaj. Ti si sisa Melite Bihali.

Lepota poroka

Mnogo ti je krivo što te loži da ti neko jebe ženu pa se odaš alkoholu i slušanju gusala i tučeš ženu svaki dan umesto da kupiš kokice i uživaš gledajući taj divni prizor. Lepo tebi, lepo njoj a lepo i njemu.

Kengur

Imaš 17 godina ili imaš 38 godina, nosiš kapa trenerku, igraš kerove u kladionici, nemaš ženu, ribu, nekretninu i ponašaš se kao da imaš 17 godina. Imaš glupe dugove između 400 i 700 evra, gastritis, smrde ti noge i nisi duhovit a misliš da jesi.

Munje

Ukoliko imaš ispod 20 godina: Ti si lik na rejvu koji ide redom i pita „e je l imaš ekser?“

Ukoliko imaš preko 20 godina: Ti si lik na rejvu koji ide redom i pita „je l treba ekser?“

Tri palme za dve bitange i ribicu

Ti si ubogi klošar koji se nada da će konačno oboriti ribu na priču o tome kako je država sranje i da perspektivan nesvršeni metalostrugar kao ti nikako da dobije priliku da zablista u pravom svetlu.

Lajanje na zvezde

Voliš da slušaš Koldplej na mesečini dok ti riba nabija strepon u dupe.

Zona Zamfirova

Bilo ti je žao kad je umro Đoša.

Nebeska udica

Nosiš po deset dana sintetički dres Đorđevića, smaraš klince na terenu kako je životna škola najbitnija i predlažiš im da se utalite po 30 dinara na kera peticu i odvalite kladionicu od života. Smaraš ljude po ulici kako bi Jugoslavija pregazila Drim tim 92. u Barseloni samo da je ostala čitava. Nemaš za alimentaciju i deca za tebe misle da si bubašvaba.

Boj na Kosovu

Ne umeš da pokažeš Kosovo na karti. Imaš na kaveru fejs profila ONAJ citat kneza Lazara sa slovnom greškom – ćirilično i postaje latinično n

Poltron

Čestitamo, ti si član glavnog odbora SNS-a. Umri da ti pišamo na grob.

Žikina dinastija

Poboljšana hromozomska verzija lika koji se pali na Sekulu.

Klopka

Riba koju muvaš mesecima konačno pristane da dođe kod tebe. Ti pustiš teskoban evropski film o siromašnoj porodici iz predgrađa gde pijani ćale pre večere siluje pastorku maloletnim sinom i na kraji svi pomru od teške boleščine. Riba ode kući zbunjena i nedirnuta, ti ostaješ da pasionirano guglaš o liku koji je radio montažu filma.

Do koske

Izađeš iz zatvora i isti dan popodne upadneš u rendom tuču i dobiješ batine. Posle opljačkaš trafiku ali te vlasnik uhvati i prebije te. Uveče ti se panduri u zatvoru smeju jer si glupa debilčina pa te i oni prebiju i izljube za dobrodošlicu po četvrti put.

Točkovi

Imitiraš Korenka na prvom dejtu. I poslednjem.

Nataša

Taksista ili instruktor vožnje kome je životna želja da oplajvazi mlađu žensku osobu koja nije ispunila zakonski uslov da dobije ličnu kartu. Treba te napalmom po omudini.

Dečko koji obećava

Poseduješ govnarluk Mikija Manojlovića, čvrstu reč Lazara Ristovskog i go kurac Svetislava Goncića iz filma Život je lep. U prinicpu si proces naglog starenja Aleksandra Berčeka.

Nacionalna klasa

Vonabi Flojd a ustvari Mile Rent a bubreg

Montevideo, bog te video

Guraš kocku u krug

Montevideo, vidimo se

Ovaj iznad je za tebe Bolcmanov mozak

Mrtav ladan

Bez ikakvog posebnog razloga ti si Draža Petrović

Turneja

Najnebitniji lik u društvu. Harizma Gorana Kičića kad se baš baš potrudi da glumi, kao recimo u sceni kad pokušava da objasni kako je glumac.

Čekaj me, ja sigurno neću doći

Sve bi dao da si imao jednu ribu u životu pa makar te ona i ostavila a ti patetično pokušavao da je izmoliš da ti se vrati.

Tagovi:

domaći filmovi
 • Mare

  To da vise gledamo nase od stranih filmova je mozda bilo tacno pre par godina. Sada, cisto sumnjam.

 • Viborg

  Nije ovo dovoljno. Please komentari za ljude kojima su omiljeni filmovi:
  1. Variola vera
  2. Leptirica
  3. Covjek koga treba ubiti
  4. Misterije organizma

 • n0rt

  Klip?

 • Ofelija

  Pejzazi u magli?

 • acaseltik

  aj ne jedi govna zivota ti…… smorili ste zesce s tekstovima na ovu foru sta kojapickamaterina govori o tebi gde sa neke kvazikul distance prozivate druge od kojih ste kao ,,pametniji”…….. pitam se samo koji je omiljeni film gospodina crnog bulje… utiska sam da drka glistu pincetom na tylera dardeina i da je na feisbuk cover metno citat ju ar not jod dzab itakodalje…………

 • Ilija

  Ljudi, ovo nije tako loše!

 • Maka

  Balkanski spijun…