Najvažnija dilema današnjice: Šekspir ili Ceca

Glumac 1: Danas je svet otišao u kurac. Pre trideset godina se znao red i ljudi kao što sam ja  su bili na ceni a ne kao danas kad se štuju neke druge nakaradne vrednosti. Nekad probudiš klošara koji spava u parku (pokrivenog borbom i politikom) i on ti naizust, od korice do korice izdeklamuje Kralja Lira, Hamleta, Otelo i šta ne a danas akademici idu na koncerte pevaljki čiji trileri paraju vazduh žešće nego rafali metaka kojim su njihovi muževi branili otadžbinu od zlih i nenaoružanih civila druge vere i nacionalnosti. Ponavljam, svet je otišao u kurac jer je danas glumac hijerarhijski smešten negde između nevaspitanog konudktera i pomoćnog radnika na održavanju autobuskostaničnih toaleta. A ne treba tako nego reč glumca mora da se čuje…

Glumac 2 (antipod glumcu jedan): Da da, da se čuje kako glumac jedan buđavo glumi. Ma za vas su gologuze pevaljke Šekspir i šta koj koj kurac taj Šekspir pa on je izmišljao reči kad mu zafale a kad je majka srpska izmišljala reči. Doduše, malo je modifikovala teoriju gravitacije jer suze njene na gore padaju al šta kog vraga, nije li dokaz to da ona činom tim veći pesnik od Šekspira jeste. Sad ja malo ko Šekspir govorim, ne zamerite hehe, stavila sam katanac na pizdu ma korodira i šalje katkad šašave impulse u mozak. U svakom slučaju, mojnete da mi dirate Tsetsu, da ne vam se ne najebem keve.

Glumac 3 (apsolutno i bezrezervno podržava glumca 1): Viđi vraga su sedam binjišah, su dva mača a su dvije krune… (zajeban pogled, uzdah, opet pogled negde u prazno, pali pljugu a još dve bleje u piksli). Njegoš je još pre dvesta godina… ma kome ja pričam koji kurac, u ovom svetu je sve izopačeno, ko ima vremena da čita Njegoša, pa znaš li ti da ja sam ja Vijenac naučio napamet u kevinom stomaku a Luču sam recitovao pre nego što sam naučio da govorim. Šta sam sad hteo da kažem? A da, šta bre ima glumac 2 da govori kad je bio u rijaliti programu. Ej, rijaliti programu! Pa ko je sjebo ovu našu divnu državu nego pevaljke i rijaliti programi. Oni su su stvorili rat, siromaštvo, glad. Uzgred, počeo sam da se bavim i pisanjem knjiga, jebiga, nema keša od glume i snimanja reklama, tačnije ima al to štekam i kukam kako nema hehe. Pa evo da vam poklonim izdanje moje knjige – Mudre izreke glumaca i njihovo tumačenje kauzalnosti i korelacije u moralnoj devastaciji društva kao takvog. 2500 dinara za vas.

Glumac 1: (obraća se neglumcima): Šta kao, mnogo vam je da date 2500 dinara za kulturu a? Sigurno vam je mnogo i da date 1000 dinara za pozorište mamu vam jebem. Naravno da je mnogo kad ste kupili nosače zvuka raznih pevaljki koje promovišu nekulturu i degradiraju sve u ovoj zemlji što smo napravili mi glumci, svojevrsni neimari duha. Ma narod… to su sve gola govna, pa pre bi dali 50 dinara za hleb nego otišli da gledaju moj novi fantastični film u bioskopu. Znači znaš koja kidačina od filma, obrađuje super teme kao što su nemaština u Srbiji gde glumci nemaju para a pevaljke imaju para, ocena na imdb-u 4,7, ima i jedan rivju sa deset zvezdica, pisala moja žena pod prisilom, sad se razvela od mene uzela mi kuću i otišla sa turbo folk pevačem mamu joj kurvinu jebem.

Glumac 2: Ceca > Šekspir u ta ta

Glumac 1: Ma bre jebe mi se za sve, odoh ja lepo u selo, ovaj grad više nije onaj grad koji sam nekad voleo, ovim pločnicima odzvanjaju udari štikli kojekakvih fuljetina koje slušaju turbo zvuke Orijenta a ne kao divne i smerne dame iz mog vremena čije su štikle dobovale u ritmu novog talasa. Da, da može jedna droga, hvala lepo. Ne, nije problem što nemate čist špric, ovo su i onako šugava vremena hehe.

Glumac 2: Ja sam cvetak čudan cvetak ja sam cvetak zanovetak neka znade momče svako ubrati me neeeeeeeeeće lako. Ne dam svoj usahli cvet ako me razumete hihihi

Glumac 3: Ma i ja idem u selo, ima da spucam ovu bedu od ušteđevine… 387 695 evra, toliko je nakapalo od snimanja reklama pa kako mi bude. A čisto da se zna, Šekspiri današnjice imaju više novca od mene iako ja znam celog Šekspira napamet a oni misle da je Šekspir neka podvrsta malog belog kučeta, pa alo debili, Šekspir je najveći pisac svih vremena, te prema tome bitan je za kulturu skoro kao glumac. Jebote, šta nam rade, e alo, budžet za kulturu nula zarez osam posto, pa ukinite kulturu, pa znate li vi da je Čerčil reko kakvo kurac rezanje budžeta za kulturu pa šta ćemo mi onda da branimo, ali ne brate, ovde su političari neškolovani a Čerčil je dobio nobela za književnost, dakle i on je bitan za kulturu skoro kao glumci ali to ovde nikome ne dopire do mozga. E ček zvoni mi telefon… lol do jaja, snimam reklamu za sok na bazi abrazivnog sredstva za uništavanje zubne gleđi. 20 soma evra, to mi vajdica kad odem na selo i ostavim za sobom ovaj usrani grad. Sve su uništili mamu im jebem.

Glumac 4 (stiže iznebuha kao deus ex machina): Pada, povraća padajući i guši se u sopstvenoj povraćki znojav, debeo, smrdljiv i ogorčen.