Intervju sa prvom vlasnicom Ajfona

aj da vim šta ima

“I DA VIDIMO RUBRIKU POD NAZIVOM STIGLA NAM JE POŠTA…”
*klik!
“BOGOMOLJKE SE HRANE DRUGIM INSEKTIMA I POTOM…”
*klik!
“LINDA, IM NOT A MANIAC, IM JUST A GUY WHO LOVES YOU…”
*klik!
“UBILEEE MEEEE UBILEEE TVOJE OČIII ZELENEEEE A DUŠU MIIII…”
*klik!
“POPIIILEEE TVOJE USNE NEVERNEEEE!”
*jači klik!

Dobro veče poštovani gledaoci, nalazimo se u centru naše prestonice, ispred prodajnog objekta jednog od naših operatera, gde otprilike za dvadesetak minuta treba da budu otvorena vrata i samim tim pušten u prodaju novi Iphone koji je ovog meseca stigao u Srbiju i čime je naša država napravila još jedan veliki korak za sebe a mali za zapad. Ovaj prizor koji upravo možete da vidite vam dovoljno pokazuje koliko je velika želja našeg naroda za jednim ovakvim uređajem. Pogledajte samo ove ljude koji čekaju u redu i cupkaju, duvaju u ruke i drhte od hladnoće. Kako možete da vidite, neki od njih su toliko bili nestrpljivi da su sinoć doterali kombije sa kamp prikolicama, čak su i pripadnici komunalne policije morali da intervenišu jer nije u redu da se kotlić pravi na platou. Ali ne, čelična volja našeg naroda po ko zna koji put pokazuje koliko smo spremni daleko da idemo da bi stigli do cilja. Sada ćemo da priđemo početku reda, tačnije ispred samih vrata i probati da „uhvatimo“ i intervjuišemo ovu mladu devojku koja vidi se, čeka podosta dugo da ovaj telefon postane njen. Pa hajdemo polako…

Dobro veče gospođice!
– Jaoooo televizija ihihi pa dobro veeečee.
Kako se zovete?
– Maja, Maja Fuljačić iz Seleuša, al studiram i živim u Beogradu već 6 godina tako da se deklarišem kao Beograđanka. Ne mislim kao zgrada naaaopako već kao građanin Beograda naravno.
Dobro dobro, nadamo se samo da ste prijavili prebivalište.
– Jaoj oprostite ne znam šta vam je to, ja i ispite retko prijavljujem ali valjda jesam hihihi, molim vas isecite ovo u montaži.
Nego, recite vi nama od kada čekate? Vidimo da su vam noge nažuljane u tim štiklama, frenč na noktima puko ko kaiš Zorice Markovć a i to krzno na jaknici vam promrzlo i ukužljalo se, nama je evo neugodno da vas gledamo kako se mučite.
– Pa znate kako, mene je dečko dovezao rano jutros kada je krenuo u supermakert na posao i ostavio me ovde tako da ja sad čeeeekam, ljudi se gomilaju, baš je puuuno ljudi.
Rano jutros? Hoćete da nam kažete da ovde stojite više od 15 sati?
– Hihihi pa daaaa breeee. Otišla sam samo do ovog fast food-a tu pored da uzmem sendvič s tunjevinom ali platila sam nekog malog cigančića da stoji tu i peva.
Oduševljeni smo. S obzirom na to da ste trenutno prvi na redu i samo čekate momenat kada će vrata biti otvorena i kada ćete moći da preuzmete svoj novi mobilni telefon, recite nam kako se osećate?
– Joj nemate pojma, ja ovo čekam već godinama, nisam mogla sebi da priuštim nijedan od prethodnih modela ali mi je sada moj dečko, inače menadžer jednog našeg poznatog kluba to omogućio.
Čekajte rekli ste da radi u supermarketu?
– To je drugi dečko. Odnosno prvi hihihi isecite i ovo pliz.
Uh, dobro, nego recite vi meni šta znate o ovom telefonu?
– Paaa znam da je skoro izašao… i da je dobar… eto…
Vidimo da generalno o tehnologiji znate koliko i Palma o klasičnoj muzici. Recite nam konkretno šta vam se sviđa kod ovog modela, odnosno proizvođača.
– Paaa, sviđa mi se kamera, i ona jabučica pozadi, viđam po gradu devojke koje nose onako tu maskicu sa rupicom nazad i onda se vidi ta jabučica. To se presijava onako, znate kad sedite i pijete ceđenu narandžu u centru pa se javite na telefon, baš lepo izgleda, svima je to kul i to je sad IN zar ne?
Hmmm, da. A recite nam čime se trenutno bavite u životu?
– Vidite, ja sam student, ustvari apsolvent jednog akreditovanog fakulteta za menadžment higijene u politikologiji, imam još par ispita do kraja i tako.
Niste na budžetu? Ne mislimo na budžet momka, tačnije momaka ili roditelja.
– A onda nisam, nisam.
Šta vam kažu majka i otac?
– Pa ništa, zamolila sam mog taju ako može da digne kredit u slučaju da dečko ne bude mogao da plati neku ratu, a mami sam obećala fotosešn. Znate ja nemam nikakve prihode a oni su me rodili tako da bi trebali da me izdržavaju jel tako?
Zar vas nije ni malo sramota?
– O gospode, pa moram i ja da uživam u životu.
Za čega ćete ga koristiti?
– Hmmm, prvo ću da prebacim sve slike sa ove moje stare krntije, kamera je toliko loša da se na slikama jedva vidi šta pijemo u separeu, užas blagi. Iju pa jedva čekam kad sednem u restoran da slikam ono što jedem, kapiram da će se svaki susam videti oštro koliko je kamera dobra. Onda ću da instaliram neke programe sa efektima, to će mi drugar pomoći on se razume. A sad mogu i sve Cecine albume da prebacim, ovaj Ajfon ima baš dosta memorije a i čula sam da su slušalice dobre.

jedna sveža posle sranja

Da podvučemo, vama ovaj telefon ne služi ni za šta drugo osim za ukras u toj falš Luj Viton torbici kao i jeftin pozeraj?
– Nemojte tako, nije baš tako jeftin. Jeste vi videli koji su to paketi? Sad mogu da zovem moje drugarice i da pričam sa njima daaaanima. A mislim čak da mi je i Slađa što radi nokte u ovoj mreži tako da imam neograničeno minuta i za nju. Imam čak i jednu opciju, mislim da se zove notes gde mogu da zabeležim kada treba idem u solarijum, pedikir i relaks masaže.
A pretpostavljamo da vam je bitno i da piše “via iOS” kada okačite svoj novi selfi sa Instagrama na neku od društvenih mreža.
– Vi novinari stvarno postavljate glupa pitanja, pa noooormalno.
Eto gledaoci, mogli ste da čujete i vidite koliko je naša Maja uzbuđena zbog svega ovoga tako da joj se ovom prilikom još jednom zahvaljujemo na ovom razgovoru a mi čekamo otvaranje. Studio!
– Ćaaao dečaci!

Radoslave, gasi kameru keve ti, istopio se objektiv izgleda, ovolika količina imbecilnosti mikrofonom i kamerom nije zabeležena, pa jebo mater, ja mislim od onda kad smo intervjuisali Jorgovanku Tabaković.

(Petnaest minuta kasnije – zvuk otključavanja vrata, euforija, upad u radnju izgleda ko otvaranje H&M-a, naša junakinja prilazi pultu)

RADOSLAVE! BACI TU FLAŠU JANE JUNIOR I UPALI KAMERU PIZDA TI MATERINA STONDIRANA!

Khm khm… Pre svega želim da izjavim veliku zahvalnost što ste se ovde okupili u ovolikom broju da uveličate i ovekovečite ovaj veoma bitan trenutak u životu ovde prisutne devojke. Pa da ne odugovlačimo, pred nama je duga noć, počećemo, kao i uvek, rečima Duška Radovića.

– Da li vi, Majo Fuljačić slobodnom voljom i bez ikakvih pritisaka, uzimate za telefon ovde prisutan Iphone 6?
– Pa da naravno hihihi!
– Odlično, potpišite ovde.
– Iiiijooj pa trese mi se ruka evo samo sekundica jedna da udahnem.
– Neka, ne žurite, sad je vaš, nema potrebe za žurbom. E sad, pošto ste se lepo, dobrovoljno i jednoglasno dogovorili da živite u bračnoj zajednici, jer ste svesno i odgovorno zaključili da će vam tako biti i lepše i bolje, mi vam nećemo, kao što je uobičajeno čitati članove ugovora koji ste upravo potpisali.
– Iiiijooj neka ne morate molim vas, samo pakujte i da krenem ne mogu da dočekam da ga upalim smrzla sam se ovde!
– Želimo da vam bude lepo, da vam baterija traje dugo, da se radujete jedno drugom, da živite sa uverenjem da ste danas obavili jedan od najvažnijih i najlepših poslova u životu.
– Hoće, biće sve tako, obećavam. Iiiijooj srećnija sam sada nego kad sam položila ispit iz engleskog.
– Budite ljubomorni, ne jedno na drugo, već na svoju vezu. Čuvajte ga i branite od padova, udaraca i ogrebotina. Smatrajte ga dragocenim za svoju sudbinu i sreću. Neka ovaj dan bude srećan pocetak vašeg dugog i lepog zajedničkog života.
– Iiiijooj pa hvaaaalaaa.
– Sada možete otpakovati svoj telefon!

(zvuk cepanja celofana, blicevi, aplauz)

JEL ON SAD MOJ?????????

PU SUNCE TI JEBEM I LJUDIMA I DRŽAVI I ŽIVOTU! RADOSLAVE! GASI KAMERU MAKAR OTKAZ DOBIO!

 • MBB

  Previše istinito da bi bilo realno.

 • pimplo
 • Basa

  Ova maticarka iz Pirot(a)

 • Perun

  Ovce su za sisanje. Ima i jedna dobra strana. Toliko se ovaca nakotilo. Vuna ce da drasticno pojeftini. Ima nesto bolesno u celom tom Apple okruzenju. I vlasnici i korisnici kao da pripadaju nekoj verskoj sekti.

 • lenjapita

  Molim vas pisite tekstove kojima nas udaljavete od jadne realnosti i i phone retarda kojima smo svakodnevno okruzeni..

 • Wastelander

  Neko od Vase postovane redakcije vrlo istancano oseca dinamiku idijotskih odgovora na dobra pitanja i odnosa novinara kojima je pun kufer istih. Radim kao snimatelj godinama, i naslusao sam se stravicnih baljezganja. Sve ste tacno napisali.

 • Bata Sale

  Toliko dobro napisano da sam ‘ladno citao Majine odgovore sa BeOgradskim akcentom “nafurane mawe” koja “vUoli sve sto vUole mlaaadi”. Alal vera.

 • Bruce Wayne (Novi profil)

  ideeeemooo MajooOO! :D Sad si IN!

 • Bruce Wayne (Novi profil)

  Nije mi jasno zašto moraš da pričaš tako o lideru na polju tehnologije? Je li APPLE kriv što kod nas za njega imaju novca samo sponzoruše i ovi što su sumnjivim načinima došli do novca?
  Većina poslovog okruženja prelazi na ajfon, jer nudi sigurnost koji andorid ne može, ne šteka i sa dosta slabijim perf. daje bolje rezultate od top andorid modela. Telefon je ovogodišnji najbolji talefon (uz g3) na kongresu u Barseloni. Tako da ne svrstavaj marku i naše prilike u isti koš.

 • Čuj lider tehnologije, ajde ne seri.

  A što se sigurnosti tiče, rijetko koji telefon može neko da ugasi tako što ti pošalje poruku: http://www.wcvb.com/money/text-message-can-crash-shut-down-your-iphone-really/33249102

 • Bruce Wayne (Novi profil)

  Dobro. Toliko o tvom znanju. Kraj.

 • Rekao bih da je problem upravo suprotan.

 • Bruce Wayne (Novi profil)

  Nije moguće da bude suprotno. Jedino iphone i blackberry (uz sertifiat, drugo pomenuti) ispunjavaju zahtjeve o bezbijednosti najvećih svjetskih firmi. Znam o čemu pričam jer sam u tome već 5 godina.
  Google je koristio do prije godinu dana njihove Book-ove, a ne ko drugi. Sad se to spustili na mali broj uređaja zbog kampanje koju vode.
  Lideru su u tehnologiji, već 10 godina, to možeš da provjeriš, mada znaš. Nema potrebe. Dalje, rade na 3 puta slabijem hardveru a postižu bolje rezultate zahvaljujući operativnom sistemu.
  Sad, kod nas za Apple proizvode imaju starlete, pjevačice, plesačice i slične osobe kojima je to znak da imaju novca. Što je kod nas sistem vrijednosti drugačiji, to nema veze sa kompanijama. Možeš onda slobodno da kažeš da ni Audi ne valja, jer ga voze isti ljudi. Nije logično ali tebi će biti.
  Pozdrav i sve najbolje.

 • Žalim, ali Samsung je najveća tehnološka kompanija (izvor: https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_the_largest_information_technology_companies ), dakle ni Google ni Apple. Ajmo dalje. Zvati Apple liderom po inovacijama je jednostavno glupo pored Google-ovog automobila, IBM-ovog Watson programa itd. Apple se fokusira na dizajn, ne donose ništa novo na tržište (ilitiga boli njih kurac za inovacije). Samo poboljšavaju postojeće ideje. To rade vrhunski, ali poboljšavanje nečega i inovacija nečega su dva potpuno različita pojma.

  Dakle stvarno ne kontam po kojem kriteriju Apple nazivaš liderom, ali to nikako nije tačno.

  Što se sigurnosti tiče, samo ću reći: security through obscurity (https://en.wikipedia.org/wiki/Security_through_obscurity ). Svaka osoba koja imalo zna o sigurnosti zna da je otvoreni kod OSNOVA preko koje se može razmatrati da li je nešto sigurno ili nije. I ne, Android nije open source prije nego što to spomeneš.

  Što se brzine tiče, to što Apple bolje radi na slabijem hardveru krivi Google i njegov bloatware, ali budi siguran da Windows Phone još bolje radi na slabijem hardveru. A tek Firefox OS…

 • Bruce Wayne (Novi profil)

  Dobro, ovo se sad pretvara u moju ”mlaćenje prazne slame” sa tobom. Ali ajde.

  ”Kompanija Epl (Apple) je deseti put za redom zauzela prvo mesto na listi 50 najinovativnijih svetskih firmi koju pravi Boston konsalting grupa (BCG). ”

  Mora da sam ja pravio ovu listu. Inače. Drugo, šta su novo donijeli na tržištu?

  Po Forbsu (elem, malo pouzdanijem kriterijumu od, recimo Wiki, koju uređuje ko poželi) je Apple kompanija koja najviše vrijedi i predstavlja najveću IT kompaniju.

  (link: http://www.forbes.com/sites/liyanchen/2015/05/11/the-worlds-largest-tech-companies-apple-beats-samsung-microsoft-google/ )

  E sad, za sigurnost.

  Ako nije džejlibrejkovan IOS, njegovo probijanje je toliko procentualno nisko, da to više nije ni bitno.

  ”FinSpy spyware can hack its way into Android, BlackBerry, and older versions of Windows Phone but can’t touch iOS unless the device is jailbroken, according to a leaked report from Gamma Group.”
  (http://www.cnet.com/news/ios-scores-as-most-secure-mobile-os-in-new-report/ )
  A o tome stvarno ne želim da vodim raspravu jer je to opšte poznata stvar u IT-u, tako da ne bih gubio vrijeme na to.

  Nego, da se mi više ne bi cimali oko ovoga, niti mene ko plaća, niti sam raspoložen za dokazivanje nečega od čega nemam koristi. Što se mene tiče, ti nemoj koristiti Apple (Phone, book, pad), nego koristi 3310. Nikakvog uticaja nema na mene.

  Pozdrav i sve najbolje.

 • Niklovani Radijum

  Apple pravi dobre proizvode koji kostaju vise nego sto bi trebalo . Samsung je djubre sa svojim touchwiz interfejsom , od njih samo ves masine memoriju i televizore. Google ne zna sta hoce sa svojim postojanjem , ovaj sad telefon im nije los …. ali kosta malo vise nego sto vredi . U zadnjih milijardu godina jedinu inovaciju koju je apple napravio je trakped sa vibracionim motorom , sve ostalo je vec bilo u upotrebi ranije .